Użytkownik Gobio Gobio edytował ten post 07 grudzień 2015 - 22:30
Czorsztyn
#841 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2015 - 22:29
- BartoszC i fiszka lubią to
#842 Guest_Jarek K._*
Napisano 07 grudzień 2015 - 22:39
Było by super ale wystarczyłoby 2 foty z ta mini łodzią podwodna co ciachla fluoCo by się musiało dziać, żeby OgÓlnie szał był?
10 sekundowy hol łodzi podwodnej i poza tym 10-20 miarowych i drugie tyle krótkich? Moja wyobraźnia chyba wapnieje..
- pitfish lubi to
#843 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2015 - 00:32
To wiesz jak jest na Zegrzu , a pewnie nie tylkoKij z wynikami. Presja przeraza:( w 2o12 plywalem calymi dniami jak na alasce. Teraz ... kolejki do wodowania, woda zbiczowana wszelkiej masci silikonem i innym zelastwem. Jak PZW nie bedzie prowadzić gospodarki majacej na celu zwiekszania populacji sandacza to bedzie zle. Za presje nie ma kogo winic... kazdemu wolno ... ale "zeby wyjac trzeba włożyć" ... i niedługo moze nie byc co wyjmowac. Iles lat wstecz kolego Pitfish 40 ryb (niecpatrzac na cm) na dwoch to przecietny wynik. Teraz polowa z tego to juz jest dobrze. Co bedzie za 10 lat ?...
Tomek
#844 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2015 - 06:10
Kij z wynikami. Presja przeraza:( w 2o12 plywalem calymi dniami jak na alasce. Teraz ... kolejki do wodowania, woda zbiczowana wszelkiej masci silikonem i innym zelastwem. Jak PZW nie bedzie prowadzić gospodarki majacej na celu zwiekszania populacji sandacza to bedzie zle. Za presje nie ma kogo winic... kazdemu wolno ... ale "zeby wyjac trzeba włożyć" ... i niedługo moze nie byc co wyjmowac. Iles lat wstecz kolego Pitfish 40 ryb (niecpatrzac na cm) na dwoch to przecietny wynik. Teraz polowa z tego to juz jest dobrze. Co bedzie za 10 lat ?...
Wg mnie żeby wyjąć, nie trzeba wkładać, tylko wyjmować mniej. Za presje nie ma kogo winić? No moim zdaniem jest. To jest problem. Moim zdaniem gospodarka mająca na celu zwiększenia populacji sandacza to bzdura. Sandacza powinno być tyle ile natura potrzebuje I na ile pozwoli A my powinniśmy ograniczyć presję nie tyle połowów co odłowów. Choć tą pierwszą też - może nawet bardziej dla komfortu psychicznego.
40 ryb - nawet w okoniach robi na mnie wrażenie Ba! 4-6 ryb na sandaczowej wodzie robi na mnie wrażenie. I Czorsztyn robi na mnie wrażenie, choć czasu brakuje, żeby tam bywać częściej. Mam nadzieję, że charakter tej wody obroni jeszcze trochę rybostanu i za 10 lat też będzie fajnie na Czorcie
- hlehle lubi to
#845 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2015 - 09:50
Kolega powie koledze ten jeszcze jednemu. Ci co lowili we trzech kupili swoje lajby dobrali po jednym i juz jest 3x tyle.
Programy wedkarskie w ktorych to przyjeżdża Pan X rzuca cokolwiek bach siedzi drugi trzeci
.. i tak zbiornik obrasta w legende kolega pisze aby mniej wyjmowac. Prócz sumienia wedkarza jakie narzędzia do tego istnieja;)? Ograniczyć pozwolenia? Przecie to kasa;) Limity ? Policje interesuje nie to czy masz 10sandaczy przyczajonych w bakiscie tylko czy 2konna spalina byla w wodzie czy nie. Zarybiac i pilnowac innej rady nie ma.
#846 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2015 - 10:35
#847 Guest_Jarek K._*
Napisano 08 grudzień 2015 - 11:18
Jak chce sie zmian to najlepiej zaczac od siebie wiec moze zaprzestanie kolega bywac na czorcie i namowi swoich znajomych do tego samego i od razu presja bedzie mniejsza.
Straszne ludzie jezdza na czorsztyn i lowia ryby a to przeciez ja bylem pierwszy.
Rece opadaja.
#848 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2015 - 11:21
- pitfish lubi to
#849 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2015 - 13:12
Czorsztyn - kontra np Przeczyce. Pod każdym względem niebo a ziemia, jakby za granicą Tak to niestety, albo stety wypada.
Tyle, ze za granicą płaci się za tydzien łowienia więcej niż u nas za ROK. I zwykle obowiązuje zakaz zabierania ryb, albo są o wiele większe limity - np 1 ryba na łodź. A gdyby za łowienie u Nas kasować tyle, żeby na ochronę wystarczyło? Nie potrzebne byłyby zarybienia Czego wszystkim (w tym sobie) życzę
Do zobaczenia na wodzie, czy będą brały czy nie Pzdr
- hlehle lubi to
#850 Guest_Jarek K._*
Napisano 08 grudzień 2015 - 14:08
- wobler129 lubi to
#851 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2015 - 16:38
Kosa mysle ze 30 pływadel sie przewinelo lekko. Najwiecej stan mniej wiecej po srodku zbiornika.
Użytkownik Sandre edytował ten post 08 grudzień 2015 - 16:42
#852 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2015 - 21:35
Zdaje się, że od Mizernej lepiej brały? W Niedzicy nie było tłoku
#853 OFFLINE
Napisano 09 grudzień 2015 - 08:41
Fester, ja napisalem ze presja to czyjas wina czy ze kazdemu wolno ??? Poskladaj literki, zrozum kontekst, a potem wyciagnij wnioski i sie produkuj:) A to czy bede jezdzil niech zostanie pod moja kontrola. Pozwolisz ? Święta za pasem, czas poluznic gumke w majtach i nie brac wszystkiego do siebie.
Dobre rady zawsze w cenie.
#854 OFFLINE
Napisano 09 grudzień 2015 - 10:12
#855 Guest_Jarek K._*
Napisano 09 grudzień 2015 - 14:39
I choć prubowalem nawet na 30 to wiem ze nie dla mnie takie łowienie ,ale dwukrotnie w zimie spotkałem znajomego który łowi na czorcie tylko pozna jesienią i tylko pod zamkami , nie powiem bo daje radę i to niezle .
W sezonie łapie kilka naprawdę ładnych ryb widziałem zdjęcia sandaczy 90 + .
Szkoda tylko ze gość jeździl po mięso .
#856 OFFLINE
Napisano 09 grudzień 2015 - 15:13
Poza tym sandacz 90+ wyholowany silowo z glebokosci 30 ma marne szanse chocby lowiacy byl nie wiadomo jak nastawiony na uwalnianie. Siedzi przed zima w swoich glebinach. Niech siedzi i rosnie do nastepnego sezonu.
#857 OFFLINE
Napisano 09 grudzień 2015 - 18:54
#858 OFFLINE
Napisano 09 grudzień 2015 - 18:57
#859 OFFLINE
Napisano 09 grudzień 2015 - 20:22
#860 OFFLINE
Napisano 09 grudzień 2015 - 20:43
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych