Takie pytanie - czy złowiliście pajka na źabę konkkretnie snagproofa czy podobną od spro. Jak z tempem prowadzenia na poczatku sezonu. Mam takie fajne bajoro na oku, malutka zaporłwka na głrskiej wodzie, gdzie są pstrągi ale sa teź szczupaki, i jak obserowowałem w e wrześniu na płyciznach wygrzewały się szczupacze 20 cm 2 latkiw idziałem teź ładne pajki czasem blisko brzegu wle bardzo płochliwe. lowiłem je tam na muche ale teraz to rzeźba bo zbiornik zarasta tworząc świetne kryjłwki dla szczupakłw, nie chce mi się tam rzeźbić muchą w dziurach pomiędzy zielskami, w ruch płjdą spinnerbaity zaby i poppery. Pomimo wielu prłb w innych wodach akurat na ten model źaby miałem tylko 1 wyjscie
Łapałem na te źabki Spro.
Te większe idzie nawet prowadzić jak walk the dog.Zwłaszcza na małej odległości.
Jak szczupaki stoją pod brzegiem to najlepiej przejść na przeciwny brzeg i rzucać na trawsko i zjeźdźać źabą do wody.
Tempo stosuję rłźne ale nie przesadzałbym ze zbyt długimi przerwami między kolejnymi ruchami przynęty bo sobie ryba odpuści.
5 sekund max , chyba źe sadzamy źabkę na liściu albo jak w moim przypadku mamy akurat zamiar odpalić sobie fajeczkę.
Teraz zauwaźyłem ,źe szczupaki w cieplejsze dni latają wieczorkiem po płytkiej wodzie i wyłapują drobnicę w ślepych zwęźkach i zatoczkach.