Łopata złota:)
Jaką sprężynę stosujecie do budowy napinacza do nici? Wybór jest ogromny a nie chcę zamawiać kartonu różnych aby dopasować dwie:)
siłę sprężyny wyregulujesz dociskiem śrub nie utrudniaj sobie życia ,to nie lot w kosmos.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 12 grudzień 2022 - 12:33
Łopata złota:)
Jaką sprężynę stosujecie do budowy napinacza do nici? Wybór jest ogromny a nie chcę zamawiać kartonu różnych aby dopasować dwie:)
siłę sprężyny wyregulujesz dociskiem śrub nie utrudniaj sobie życia ,to nie lot w kosmos.
Napisano 12 grudzień 2022 - 16:42
Jak sprężyna nie będzie choć trochę dopasowana (ugnie się bez blokowania szpulki) to mogę jej nie wkładać wcale:)
Zamówiłem 3 różne. Zobaczymy co podejdzie.
Dzięki!
Napisano 12 grudzień 2022 - 22:24
W pasmanterii kompletny napinacz kosztuje 12 złotych. Nie jest wielka sztuką kupić - skonstruować samemu niepowtarzalny, to jest dopiero coś naprawdę oryginalnego
Napisano 29 grudzień 2022 - 21:33
Myślałem nad gotowcem jednak dusza majsterkowicza zwyciężyła. W czasie roboty poległa deska do krojenia z Ikea, aluminiowe profile do ledów (bo akurat zalegały), stare przelotki, kawałek sklejki i resztka podłogi (ładna, dębowa:). Robiłem jak mi się podobało. Cały wraper to zmiana jakościowa w porównaniu z ponacinanym pudłem i książką
Napisano 30 grudzień 2022 - 21:52
Można.. można! Bardzo pomocna może być - jest - odmiana z ostatnią przelotką umocowaną na wysokiej, elastycznej "wędce" stojącej od ciebie patrząc za blankiem. Spróbuj, a różnicę z mety zauważysz..
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych