I kolejny nowy produkt, obrotówki ze skrzydełkiem w wielkości 00, model Aglia.
Aktualnie jeszcze zbrojone na kotwiczkach firmy VMC, ale docelowo chciałbym aby wszystkie produkty były zbrojone w kotwice firmy Mustad.
I fotka
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 28 marzec 2013 - 21:33
Już na pierwszy rzut oka widać solidną robotę. Zakupiłem kilka sztuk Aglia 0, sprawdziłem pracę i jest cacuś. Błyskotki godne uwagi, zobaczymy jak posmakują rybkom
Napisano 28 marzec 2013 - 21:46
No właśnie, zamówiłem, dostałem, ucieszyłem się - bo wyglądają ekstra, kręcą się w powietrzu lepiej niż Meppsy. Tylko ta cholerna zima nie daje wypróbować w boju nowych zabawek.
Napisano 30 marzec 2013 - 15:08
Witam,
Miałem okazję przetestować dziś nad Wisłą obrotówki nr 0 z pracowni Micro Fishing i mogę z pełną odpowiedzialnoscią stwierdzić, że do przynęt tych nie mam absolutnie żadnych zarzutów. Precyzja wykonania na 5+. Praca przynęty - rewelacja - startuje od pierwszego ruchu korbką i nie gaśnie w trakcie prowadzenia. Myślę, że kolejnym atutem jest przystępna cena.
Reasumując, obrotówki Eskulapa na stałe zagoszczą w moich pudełkach z mikro przynętami.
Z niecierpliwością czekam na wobki i pozostałe przynęty, które wychodzą spod jego ręki.
Serdecznie pozdrawiam
Kuba
Napisano 30 marzec 2013 - 16:01
I ja się przyłączę do pochwał...
Wziąłem kilka sztuk "Aglia 0", potwierdzam bardzo dobre, solidne i ładne wykonanie.
Dziś wypróbowałem na rzece - błystka ładnie leci, szybki start skrzydełka, bardzo dobra praca w wodzie.
Produkt na pewno nie gorszy niż oryginały, a cena naprawdę przystępna. Efektów na razie jeszcze nie przyniosły, ale to tylko kwestia czasu..
Biorę kolejne :-)
Napisano 01 kwiecień 2013 - 20:07
Bardzo fajne obrotówki, mam kilka sztuk testowałem dzisiaj nad Wisłą, daleko lecą i ładnie się kręcą. Myślę że sprawdzą się na okoniach.
Napisano 16 kwiecień 2013 - 14:00
No i udało się ukończyć modele katalogowe woblerków Dace - 17mm. Oto fotki
Napisano 20 kwiecień 2013 - 09:15
Dziś byliśmy na ostatecznych testach woblera o nazwie "SKIMMER".
Długość 23mm, około 2g wagi, praca agresywna, ale maksymalnie stabilny w nurcie.
Po dzisiejszym dniu stwierdzamy, że to już "idealna" ostateczna wersja. Niebawem będzie on dostępny w ofercie MICRO-FISHING.
Oprócz jazi masa okoni.
Nie publikujmy zdjęć ryb, których sposób traktowania widoczny na zdjęciu może skutkować ich zejściem (ryby mocno krwawiące, wybrudzone piaskiem, w mocnym uścisku ręki, leżące na suchym podłożu itd.).
milupa
Użytkownik milupa edytował ten post 21 kwiecień 2013 - 18:43
Napisano 20 kwiecień 2013 - 19:55
Kuba, to są te moje cykadki?
Napisano 21 kwiecień 2013 - 18:27
Napisano 30 kwiecień 2013 - 13:33
Zamówiłem kilka sztuk sztuk Aglia 00 i w końcu miałem okazję je przetestować. Obrotówki znakomicie wykonane co przekłada się na ich prace. Startują szybko i chodzą szeroko i mocno. Pierwsze rybki zaliczone. Produkt w 100 % spełnił moje oczekiwania.
Napisano 02 maj 2013 - 10:20
@damien79 pochwal się fotkami rybek
Napisano 03 maj 2013 - 15:23
Witam,
Ostatnio zakupiłem kilka szt woblerów o nazwie "DACE" u jego mościa które następnie przetestowałem na rzece Sanna i oto moje spostrzeżenia.:
Wszystkie woblery są tej samej wielkości i raczej o tej samej gramaturze, a co do pracy tych wobków to mają drobną agresywną i dobrze trzymają się w nurcie.
Szczerze polecam wypróbować gdyż ja muszę z uśmiechem na twarzy stwierdzić(co widać na zdjęciu), że się pięknie spisały (rybek było kilka).
DSC_0116.JPG 119,47 KB
229 Ilość pobrań
DSC_0119.JPG 169,64 KB
222 Ilość pobrań
Napisano 07 maj 2013 - 13:19
Poniżej stadko "DACE" w trakcie pracy Chce się pobawić trochę z malowaniem, wstawić jakąś opalizacje, ciekawe co z tego wyjdzie...
Poza tym zaczynam kombinować nad jakąś mikro-boleniówką. Może nie typowe "MICRO", ale na razie modzę coś w okolicach 4,5cm i 8 gram wagi. Bliżej końca pokażę efekty
Napisano 14 maj 2013 - 08:36
Jeden z kolegów postanowił wypróbować Cykady "ROCKET" na belonach. Nawet coś tam udało mu się złowić
Na zdjęciu Piotrek Michalski z jedną ze swoich zdobyczy.
Napisano 23 czerwiec 2013 - 20:46
W tym miesiącu będzie trochę nowości woblerowych. Wrzucam te, które są już w miarę wizualnie dokończone. Oprócz tego będą też dwie "lekkie" boleniówki w długościach 45mm i 60mm. Dostaną błyszczące korpusy z niebieską opalizacją, oraz najpewniej fakturę łuski. Teraz to co już gotowe:
TOM - Jerk, wobler bezsterowy. Praca wężowa połączona z lusterkowaniem. Długość 50mm i waga prawie 13g czyni go tonącym uniwersałem na okonie i szczupaki. Najprawdopodobniej powstaną również wersje 40mm, 60mm oraz 70mm. Wobler w fazie opracowywania technicznego, modele próbne pokazane na zdjęciach są wykonane w 100% ręcznie.
SKIMMER - 23mm i około 2,5g. Wobler "glapkowaty" przeznaczenie to kleń i jaź z szybszej wody, przelewów, opasek. Pięknie lusterkuje i zamiata ogonkiem. Super stabilny, żaden nurt mu nie straszny.
SPEEDY27 - Wobler z przeznaczeniem na bolenia, klenia, jazia i ogólnie wszystko co żeruje na sieczce. Długość 27mm, waga lekko ponad 2 gramy. Niedługo dostanie pięknie błyszczący korpus, fakturę łuski najprawdopodobniej też oraz niebieską opalizację.
Praca typowo sieczkowa, czyli lusterkowanie podczas każdej prędkości zwijania (przy wolniejszym lekko rusza ogonkiem). Ponadto bardzo agresywnie lusterkuje w opadzie co polubiły okonie
Napisano 23 czerwiec 2013 - 20:54
Przy boleniówce lameta zostanie w seryjnych egzemplarzach, czy to tylko tak, do testów?
Napisano 23 czerwiec 2013 - 21:10
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych