Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

X edycja - WYPRZEDAŻ GARAŻOWA - 2025
Po raz dziesiąty spotkamy się na wyprzedaży garażowej - 5 kwietnia 2025 r (startujemy o godz. 10:00 a kończymy o 15:00). Dla publiczności (osób kupujących) wejście będzie jak zawsze bezpłatne i bez żadnych ograniczeń. Ostatni garaż był jednym z najbardziej udanych jeśli chodzi o ilość kupujących a na X jubileuszowym planujemy podbić rekord frekwencyjny!
Rezerwacja stolików dla sprzedających -> Wyprzedaż garażowa - rezerwacja stolików

Zdjęcie

Nowe echosondy Raymarine Element

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
421 odpowiedzi w tym temacie

#341 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 999 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Każmierski

Napisano 27 kwiecień 2021 - 20:08

Liczę że się coś zmieni na lepsze i konkurencja zmusi firmę do ustępstw bo sprzedaż im spadnie

#342 OFFLINE   Biesan

Biesan

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1148 postów

Napisano 28 kwiecień 2021 - 19:28

Mam kartę Navionics na dany region która w sierpniu 2020r była aktualizowana. Potrzebuję teraz mapy na inny region, czy muszę kupić nową kartę czy może jest możliwość kupna aktualizacji i wyboru przy tym innej mapy. Sorry za głupie pytanie ale dopiero raczkuję w tym temacie

Załączone pliki

#343 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 999 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano 28 kwiecień 2021 - 19:44

Jest mapa na Polskę  tańsza , ale przy aktualizacji możesz opłacić za połowę ceny dużej mapy i tam sobie zaznaczasz jaki rejon Cię interesuje . Aktualizacja teraz kosztuje 590 zł wczoraj opłacałem , ale to jest aktualizacja mapy Navionics a , czy  można wybrać inną mapę tego nie sprawdzałem 

• Biesan lubi to

#344 OFFLINE   Paprykarz

Paprykarz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1961 postów
  • Lokalizacjazachodniopomorskie

Napisano 28 kwiecień 2021 - 20:57

Kupując kartę do aktualizacji możesz wgrać na nią dowolny inny obszar. W momencie aktywacji karty aktualizacyjnej używasz starej karty (karta się uaktywnia) w kolejnym kroku wskazujesz obszar który chcesz wgrać. Stara karta będzie nadal działać.

Użytkownik Paprykarz edytował ten post 28 kwiecień 2021 - 20:58

• Biesan lubi to

#345 OFFLINE   Biesan

Biesan

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1148 postów

Napisano 10 maj 2021 - 17:48

Zaktualizowałem elementa do wersji ze stycznia 2021 v3.13.76 Można robić swoje karty/ikony według własnych upodobań, z tego co czytałem to wcześniej nie można było. Łączy się również z WiFi i paruje z telefonem, nie wiem tylko jak zrobić żebym mógł widzieć obraz na telefonie lub tablecie.

Załączone pliki

Użytkownik mepps edytował ten post 10 maj 2021 - 18:47

#346 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 999 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano 14 maj 2021 - 14:30

Zaktualizowałem elementa do wersji ze stycznia 2021 v3.13.76 Można robić swoje karty/ikony według własnych upodobań, z tego co czytałem to wcześniej nie można było. Łączy się również z WiFi i paruje z telefonem, nie wiem tylko jak zrobić żebym mógł widzieć obraz na telefonie lub tablecie.

I jak tam prace , udało się połączyć z tabletem przez Wifi ??? 

#347 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 999 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano 15 maj 2021 - 07:30

Odpowiem sam sobie  ;)  . Dowiedziałem się że na razie wifi na tablet nie działa   :(  , są plany podłączenia wifi  , ale kiedy to nastąpi nie wiadomo  . Chyba  że jak zaczną ludzie omijać RAYMARINE ELEMENT   i kupowć  inną  to może wtedy ruszą tyłki i coś pomyślą   :D  :D  :D

#348 OFFLINE   Paprykarz

Paprykarz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1961 postów

Napisano 15 maj 2021 - 07:37

Tam nie ma co myśleć, opcja jest zablokowana tylko hasłem serwisowym.

#349 OFFLINE   Biesan

Biesan

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1148 postów

Napisano 15 maj 2021 - 08:00

I jak tam prace , udało się połączyć z tabletem przez Wifi ???

Na rybach byłem, nie przeglądałem forum.Z tabletem i telefonem łączy się przez WiFi ale nie wiem jak odtworzyć obraz na telefonie. Jakoś specjalnie nie jest mi to potrzebne, ale chciałem sprawdzić czy w nowym sofcie już można. Omijać Elementa i kupować inną ? Może to i sposób, ja za 1000€ w rozmiarze 9 cali nie znalazłem dla mnie nic lepszego, być może źle szukałem.

Użytkownik mepps edytował ten post 15 maj 2021 - 08:03

#350 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 999 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano 15 maj 2021 - 10:45

Sam mam Elementa 7 od roku i uważam że jest to fajna echosonda , hasło serwisowe jak by udostępnili ilu byłoby zadowolonych klientów , dałabym koledze tablet na dziub i nie łaziłby po łydce , a kto ma kasę to kupi i 12" . W czasach dłużej konkurencji blokować bardzo przydatną funkcję to duży błąd
  • suhhar lubi to

#351 OFFLINE   Biesan

Biesan

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1148 postów

Napisano 15 maj 2021 - 12:32

A u konkurencji w tej cenie jest taka możliwość? Jeśli tak to rzeczywiście jest to duży błąd rymarine

#352 OFFLINE   Paprykarz

Paprykarz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1961 postów

Napisano 15 maj 2021 - 13:07

Taka możliwość w Raymarine już była, wcześniejsze Drogonfly Pro miały możliwość strumieniowania sygnału na urządzenia zewnętrzne. Było nawet takie które nie miało własnego ekranu. Dlaczego zablokowali tą użyteczną funkcję ? Pojęcia nie mam.

#353 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 999 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano 15 maj 2021 - 13:25

U konkurencji są mapy udostępniane przez innych , masz cieniowanie głębokości fajnie się pływa po rantach spadów czemu Raymarin nie może u siebie wprowadzić a wifi blokować , za to ceny za mapy to umieją podnieść w tym tempie to za aktualizację zapłacę tyle co kiedyś nowa mapa kosztowała

#354 OFFLINE   Paprykarz

Paprykarz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1961 postów

Napisano 15 maj 2021 - 15:02

Za jakie mapy podnoszą ceny ?

#355 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4857 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 15 maj 2021 - 15:03

Taka możliwość w Raymarine już była, wcześniejsze Drogonfly Pro miały możliwość strumieniowania sygnału na urządzenia zewnętrzne. Było nawet takie które nie miało własnego ekranu. Dlaczego zablokowali tą użyteczną funkcję ? Pojęcia nie mam.

Krzysiek- by ekrany sprzedawać kolejne a nie strumieniować obraz. Ja innego wyjścia nie widzę. 

• Radbraw lubi to

#356 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 999 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano 15 maj 2021 - 15:24

W zeszłym roku aktualizacja mapy na Polskę była niecałe 500 zł , a teraz za to samo zapłaciłem 590 zł to mało podrożało ???

#357 OFFLINE   Sonary i mapy

Sonary i mapy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4857 postów
  • LokalizacjaKrajna

Napisano 15 maj 2021 - 15:38

W zeszłym roku aktualizacja mapy na Polskę była niecałe 500 zł , a teraz za to samo zapłaciłem 590 zł to mało podrożało ???

Ja raczej czekałbym na te Realbathy z zagęszczonymi izobatami, niż na te wifi, po to by właśnie nie płacić takiej kasy za możliwość rysowania własnych mapek. 

• Biesan lubi to

#358 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 999 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano 15 maj 2021 - 16:27

I tu jest bul , bo nie ma ani tego ani tego

#359 OFFLINE   Paprykarz

Paprykarz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1961 postów

Napisano 15 maj 2021 - 16:29

Tylko, że to nie Raymarine podniosło ceny a Navionics .... A to jakby nie to samo.

#360 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 999 postów
  • LokalizacjaŁódż

Napisano 15 maj 2021 - 17:58

Jak Byś nie patrzył , to bez tego nie działa , a koszty drożej o 100 zł Jak by było 300 to bym się nie odzywał ale 600 to przegieli .

Użytkownik pawlo29 edytował ten post 15 maj 2021 - 17:58

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych