Pawel, @kogut bejcowal korek w swoich wedkach. Mozesz cos takiego sprobowac
http://jerkbait.pl/t...-koguta/page-29
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 25 styczeń 2019 - 11:13
Pawel, @kogut bejcowal korek w swoich wedkach. Mozesz cos takiego sprobowac
http://jerkbait.pl/t...-koguta/page-29
Napisano 25 styczeń 2019 - 11:18
Wosk pszczeli daje dobre efekty, zanim dopadłem się do chemii tak zabezpieczyłem kilka sztuk. Mam też nóż z rękojeścią zabezpieczoną woskiem pszczelim, niejako w komplecie pochwa ze skóry z lipowymi wkładkami coby jej ostrze nie rezało. Skóra także zabezpieczana pszczelim woskiem.
Są też dobre oleje do osad broni i znacznie tańsze i dostępne do olejowania schodów drewnianych. Nie pamiętam nazwy ale coś niemieckiego mam i używałem i do kolby i do rękojeści noża i do drewnianych insertów. Na schodach i dębowym parkiecie gdzie szalało dwoje osobników i ich samochodziki nie było śladów zużycia po dwóch latach. Nikt się z tym nie pieścił, mycie ścierą.
Napisano 25 styczeń 2019 - 13:21
pozostawienie folii na rękojeści korkowej jest pomysłem dosyć głupim, albowiem pod taka folią lubi rozwijać się pleśń odradzałbym 'dbanie' o wędkę w taki sposób.
Jeżeli komuś zależy na dobrym wyglądzie kija albo po prostu na dobrym samopoczuciu najlepszym rozwiązaniem jest impregnacja rękojeści nowej wędki, przed pierwszym użyciem . Lub renowacja o kórej pisał Kacper (papier ścierny, szpachla, papier ścierny, impregnacja)
krystalizator do kamienia - o tym nie słyszałem przyznam. Czy ten specyfik jest dostępny powszechnie czy trzeba go sobie "załatwiać"?
Napisano 01 luty 2019 - 08:02
Rękojeści z mielonego klejonego korka polecam szybko nacierać zwykłą świecą (białą), następnie nadmiar szybko ścierać bawełnianą ściereczka aż do uzyskania jednolitego pokrycia i połysku.
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych