Łodzie aluminiowe Tangiri Boat
#641 OFFLINE
Napisano 12 grudzień 2021 - 23:12
#642 OFFLINE
Napisano 13 grudzień 2021 - 10:46
Podciąganie trzeba poćwiczyć i nie będzie potrzebna
Nie wyjdziesz, nie mam problemów z podciąganiem ale ciężko. Ja wyszedłem z pomocą kolegi, kolega z moją nie dał rady. Trzeba było płynąć do brzegu. Tyle że to działo się latem blisko brzegu i zrobiliśmy sobie kąpiel.
#643 OFFLINE
Napisano 13 grudzień 2021 - 13:44
Nie wyjdziesz, nie mam problemów z podciąganiem ale ciężko. Ja wyszedłem z pomocą kolegi, kolega z moją nie dał rady. Trzeba było płynąć do brzegu. Tyle że to działo się latem blisko brzegu i zrobiliśmy sobie kąpiel.
To tak półzartem było, latem sam próbowałem i było ciężko się wydostać. Jesienią w grubych ubraniach bez pomocy byłoby to praktycznie nie możliwe
#644 OFFLINE
Napisano 13 grudzień 2021 - 13:55
To tak półzartem było, latem sam próbowałem i było ciężko się wydostać. Jesienią w grubych ubraniach bez pomocy byłoby to praktycznie nie możliwe
W skrajnej sytuacji pewnie próbowałbym wyjść po kolumnie silnika, na pontonie tak robiłem, tu mi szkoda obciążać nowy silnik 90kg.
#645 OFFLINE
Napisano 13 grudzień 2021 - 14:34
- wujek lubi to
#646 OFFLINE
Napisano 13 grudzień 2021 - 16:37
Na Foxa 470 latem bez zbędnych ciuchów nie było problemu ale Tangiri pewnie wyższe burty ma.
Znajomemu 3 tyg temu uciekła łódka z brzegu, w samej bieliźnie dobre 10 min próbował się wciągnąć po silniku Mercury 60 KM - na szczęście się udało, co prawda nie było to Tangiri a jakaś Aluma.
Przekichana sprawa bo biedak leży teraz z zapaleniem oskrzeli , ale drabinka jest już w garażu i czeka na montaż na Łodzi .
Tak że jak ktoś się waha to zdecydowanie polecam rozważyć montaż.
- wujek, malinabar, TomaszN. i 1 inna osoba lubią to
#647 OFFLINE
Napisano 13 grudzień 2021 - 17:35
#648 OFFLINE
Napisano 13 grudzień 2021 - 17:56
I tu ma bardzo duże znaczenie stabilności na boki , ja swojego Foxsa 400 przetestowałam i samemu wlazłem z boku na łódkę a waga moja 100 kg . Dobrze sprawdzić swoje łódeczki Bo są takie które przy próbie wejścia mogą nabierać wody
W przypadku aluminiakow to nie stabilność jest problemem ale wysokość burty. Mimo że chwycisz za reling bardzo ciężko jest się podciągnąć, trzeba nogę o coś oprzeć o wtedy się da, bez tego jest bardzo ciężko
#649 OFFLINE
Napisano 13 grudzień 2021 - 18:15
Rozumiem zima, ciuchy, szok termiczny itd., ale brzmicie jak dzieciaki urodzone w 2000, które zamiast na podwórku to wychowały się przed komputerem...
- BOSMAN 76 lubi to
#650 OFFLINE
Napisano 13 grudzień 2021 - 19:09
Koledzy serio, w lato nie dacie rady wtarabanic się na lajbe przez burtę?
Rozumiem zima, ciuchy, szok termiczny itd., ale brzmicie jak dzieciaki urodzone w 2000, które zamiast na podwórku to wychowały się przed komputerem...
Próbowałeś kiedyś czy Ci się wydaje tylko? Ja nie mam problemu z podciaganiem się na drążku, ale podciągnięcie się z wody to zupełnie inna bajka. Spróbuj gwarantuje że zmienisz zdanie ( tylko nie na łódkę co ledwo nad wodę wystaje)
- Sławek77 i pawlo29 lubią to
#651 OFFLINE
Napisano 13 grudzień 2021 - 19:48
Koledzy serio, w lato nie dacie rady wtarabanic się na lajbe przez burtę?
Jak robisz 10 muscle up-ów to nie ma problemu, w przeciwnym razie jest i to duży...
#652 OFFLINE
Napisano 13 grudzień 2021 - 20:20
Na ponton dawałem radę bez problemu, wybijasz się i jesteś, ale przy wysokiej burcie nie wystarczy się tylko podciągnąć, trzeba by jeszcze unieść się na wyprostowanych rękach. Taki kozak nie jestem, myślę że 99% nie jest bo po tym co widzę 90% to się nawet nie podciągnie 3 razy na drążku. Drabinki są montowane na łodziach nie bez powodu. Może kiedyś jeszcze spróbuję to napiszę bo wtedy nie miałem jakiegoś ciśnienia. Kolega podał rękę i się podciągnąłem, on nie dał rady.
#653 OFFLINE
Napisano 13 grudzień 2021 - 21:46
- wujek, BOSMAN 76, MajKar i 1 inna osoba lubią to
#654 OFFLINE
Napisano 14 grudzień 2021 - 00:03
Jak coś to zapraszam, stawiam dobrą flaszkę . To jest moja łódka , aluma 405. Widać jakiej wysokości jest burtaKoledzy serio, w lato nie dacie rady wtarabanic się na lajbe przez burtę?
Screenshot_20211129-123745_Gallery.jpg 41,75 KB 33 Ilość pobrań
- wujek, Gadget, malinabar i 2 innych osób lubią to
#655 OFFLINE
Napisano 14 grudzień 2021 - 14:09
#656 OFFLINE
Napisano 14 grudzień 2021 - 15:01
#657 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2022 - 00:50
Janek, dasz radę, kwestia treningu i techniki. Można spróbować jak ten gościu.Na ponton dawałem radę bez problemu, wybijasz się i jesteś, ale przy wysokiej burcie nie wystarczy się tylko podciągnąć, trzeba by jeszcze unieść się na wyprostowanych rękach. Taki kozak nie jestem, myślę że 99% nie jest bo po tym co widzę 90% to się nawet nie podciągnie 3 razy na drążku. Drabinki są montowane na łodziach nie bez powodu. Może kiedyś jeszcze spróbuję to napiszę bo wtedy nie miałem jakiegoś ciśnienia. Kolega podał rękę i się podciągnąłem, on nie dał rady.
https://youtube.com/...s?feature=share
A na poważnie to sam zacząłem się nad tym zastanawiać. Ostatnio próbowałem w super komfortowych warunkach w ciepłym morzu wejść do łódki po snorklowaniu i nie szło. Nie próbowałem dłużej, bo na drugiej burcie była drabinka. Trzeba będzie latem test zrobić, czy da radę wleźć po silniku. Ja mam dodatkowo hydrostabilizastor, może po nim da radę.
#658 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2022 - 07:40
Ps... przez boczną burtę nie dałem rady wdrapać się...
#659 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2022 - 10:40
#660 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2022 - 10:59
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych