W Mapedicie tez są problemy czorsztyńskiego nie generuje ale sromowickie i Dunaj z dopływami i okolice spokojnie(jak chcesz daj namiar na priv,to mogę ci podeslac LCMa co na biegu stworzyłem)nad dopracowaniem trzeba by niestety posiedzieć trochę, żeby to wszystko recznie obklikać
do HDI mam AT5 Polski. pisałem o tym wcześniej. są wszystkie wody w PL, zatem gdziekolwiek będziesz, nigdy nie wpłyniesz na trawę. nie ma co prawda batymetrii, są drogi, lasy i wody. jakaś kolej i inne pierdoły. podałem w poprzednich postach numer telefonu. wystarczy zadzwonić, zapytać, ustalić sposób "dostawy". ja nic za to nie chcę. nie bójcie się pytać i nie bójcie się tego, że wody jest więcej niż potrzebujecie. dziś potrzebujesz wodę X, jutro Y i znów będziesz szukał, a jest przecież zoom i pozycjonowanie. jak tylko echo określi gdzie się znajduje, ten obszar będzie wyświetlać, reszta idzie w tzw. pizdu (czyt. stanowi szeroko pojęte tło). pod telefonem jestem od wczesnych godzin porannych (rozsądnie rzecz jasna) do godz. 10:30. później gdzieś tak od 21:00 do chwili gdy padnę na ryj ;-).
aaa, nie przejmuj się tym, że to AT5. jest (że tak brzydko napiszę) gówniane, porównywalne z lcm, nic lepsze. ponadto masz możliwość dopisania z czasem własnej batymetrii w formacie lcm (nałożenie drugiej mapy na już istniejącą) nie tracąc nic z wcześniejszej mapy (czyt. cała reszta będzie wskazywać tylko wodę jako wodę)
Dziękuję rafalc oraz StCroix za zainteresowanie moim tematem oraz OGROMNĄ pomoc. Irku nawet PolskaAT5 nie ma jez.Czorsztyńskiego, ma zaraz poniższe(przylegające) małe jeziorko Sromowieckie i w sumie wszystkie szczegóły wokoło wyglądają idealnie. Niestety zarysu zbiornika i błękitu wody niestety już nie;( A już się cieszyłem.. Niestety łatwo nie będzie, dlatego prośba jak to ręcznie wyklikać i załadować do mapy at5?
Użytkownik diamel edytował ten post 09 styczeń 2015 - 20:29