Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

ZEGRZE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5927 odpowiedzi w tym temacie

#2041 OFFLINE   _ronin

_ronin

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 614 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Jacek

Napisano 15 czerwiec 2013 - 12:31

Dziś na ZZ moje wyniki to :

- bolek 76cm ( to już drugi  na ZZ w tym roku, mniejszy o 2cm od poprzedniego)

- szczupak 64cm

- dwa sandaczyki 35+ i 54cm

- kilka okonków ( lepiej nie mówić)

- dwie rybki, które musza poczekać do 1 lipca ( jedna całkiem, całkiem)

Generalnie ruszyło się po 8.00. Oczywiście wszystkie rybki wróciły do wody.

ps. PiECIA dzięki za fotki bolka.

Załączony plik  ryby (2).JPG   56,57 KB   245 Ilość pobrań

Użytkownik Zanderix edytował ten post 16 czerwiec 2013 - 21:04

• Mariano Mariano, PRZEEMAS7 i Dienekes lubią to

#2042 OFFLINE   Dąbek 111

Dąbek 111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2657 postów

Napisano 15 czerwiec 2013 - 13:24

Jacek ładny boluś,na co zażarł ?

Użytkownik Dąbek 111 edytował ten post 15 czerwiec 2013 - 13:25

#2043 OFFLINE   _ronin

_ronin

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 614 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 15 czerwiec 2013 - 13:33

Rafał,

Ten na Salmo Hornet. Dwa tygodnie temu miałem  78cm na Dorado Inveder 11cm.

Dzisiejszy dzień był całkiem udany. Generalnie ten rok z ZZ jest dla mnie ( na razie dopukać) najlepszy ze wszystkich.

• Rexxx lubi to

#2044 OFFLINE   Dąbek 111

Dąbek 111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2657 postów

Napisano 15 czerwiec 2013 - 18:18

No to super ,u mnie jeszcze nie zaczęły gryźć te normalnych rozmiarów.Wisła bardzo wysoka a Martwa Wisła darzy tylko karguleną w okolicy 40cm.

#2045 OFFLINE   _ronin

_ronin

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 614 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 15 czerwiec 2013 - 18:29

Rafał,

Na pewno się ruszy- trzymam kciuki.

W tym roku moje hasło na Zalew Zegrzyński to "know how"

#2046 OFFLINE   włodi

włodi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 61 postów

Napisano 15 czerwiec 2013 - 19:49

Podziwiam @_ronin,
jestem nad ZZ dość często, najczęściej startuje z Serocka i kieruje się w stronę Zegrza ale w moim wykonaniu upolować wymiarowego sandacza od tamtego sezonu to mission imposible, tylko maluchy.

Pozdro dla wszystkich Zegrzyńskich maniaków, do zobaczenia jutro na wodzie...

#2047 OFFLINE   _ronin

_ronin

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 614 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 16 czerwiec 2013 - 06:59

Ja prawie zawsze startuje z 13-stki, więc pewnie się kiedyś spotkamy na wodzie.

Połamania.

#2048 OFFLINE   Bandit

Bandit

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 360 postów
  • LokalizacjaLegionowo
  • Imię:Marcin

Napisano 16 czerwiec 2013 - 11:24

Dzis na 5 godzin plywania skonczylem na 2 pustych pobiciach. Szukalem sandacza i okonia na gumy . Oblowilem gorki i stoki zaraz za mostem w strone serocka. W zasadzie za tymi dwoma gatunkami uganiam sie od ponad roku kiedy to zaczalem plywac lodka po Zegrzu. Efekty nie sa powalajace i zastanawiam sie czy nie popelniam jakiegos bledu. Czy z doswiadczenia mozecie podpowiedziec gramature i wielkosc przynet jakie stosujecie z powodzeniem na zegrzu na te gatunki. Na jesieni zauwazylem ze gumki nie wieksze niz 7-10 cm z obciazeniem do 14g i raczej kopyta daja najlepsze efekty. Teraz z kolei wszystkie pobicia mialem na bialo czarnego 12 cm lunatica z glowka prowadzonego pod prąd 25g z plytkiej na gleboka z tym ze wszystko na pusto. Za wszelkie wskazowki bede wdzieczny bo w tym roku to kolejna wyprawa bez efektow i czlowiek zaczyna tracic wiare.

Pozdr
Marcin
  • Filip14 lubi to

#2049 OFFLINE   Dienekes

Dienekes

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2272 postów
  • LokalizacjaSyreni Gród/ Jadwisin
  • Imię:Radosław

Napisano 16 czerwiec 2013 - 16:26

Dzięki uprzejmości i wiedzy Pawła (paawelek83) poprawiłem dziś swój szczupakowy PB ^_^ .

Na przystawkę, jako pierwsza ryba dnia, zameldował się okołowymiarowy esox. Jakieś 15 minut później, zębaty grubas w okolicach 80-85cm (na oko mego Przewodnika :D ). Niestety, a może i "stety", odpowiednio dobrany zestaw zbyt szybko doprowadził rybę do burty. W konsekwencji, żwawa ryba nie chciała za nic pozować i przy odhaczaniu w wodzie wywinęła salto ku wolności :lol: . Brak fotki zrekompensowała mi świadomość kapitalnej kondycji ryby, choć pewien niedosyt pozostał... Próba wygrzebania telefonu z kieszeni skończyła się pokazową świecą. Ryba nie spadła, całe szczęście  :) 

Do kompletu dołowiłem zdrowego pasiaka 25-30 cm, mikrego sandaczyka i bodaj 3 nieduże okonki. No i katamaran... :rolleyes: Wybrał mi mnóstwo plecionki, zanim znalazłem nóż. Za takie odjazdy, to ja serdecznie dziękuję :lol: :lol: :lol:

Korzystając z okazji, Pawle, chciałbym ponownie życzyć Tobie wszystkiego co najlepsze. W tym życiowego sandacza przy następnym wypadzie nad ZZ ^_^

Do zobaczenia nad wodą.

#2050 OFFLINE   paawelek83

paawelek83

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1300 postów
  • LokalizacjaOżarów Mazowiecki

Napisano 16 czerwiec 2013 - 19:06

Radek

dziękuję i cieszę się że chociaż Tobie udało się połowić.

Dla informacji forumowiczów ja złowiłem tylko jednego okołowymiarowego okonka mimo, że z kilkoma rybami miałem kontakt i już "ważyłem je na kiju"

Pozdrawiam Radek i do zobaczenia na wodzie

#2051 OFFLINE   _ronin

_ronin

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 614 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 16 czerwiec 2013 - 19:07

Nie wiem co mnie dziś podkorciło, ale będę miał trałem do końca życia.

Byłem na ZZ od 12.00 do 16.30 ( krócej się nie dało ponieważ musiałem poczekać na transport powrotny do domu).

Po 1h miałem dosyć.

Motorówki i skutery miałem wrażenie, że specjalnie pływają 5m od moje łódki ( raz prawię się wpitoliłem do wody). O łowieniu nie było mowy, próbowałem trolla bez większego sukcesu.

Powrót z 13-stki do domy na Białołękę zajął 1h i 20min.  Głowa od jazgotu motorówek to mi jeszcze pęka.

Jak na ZZ w weekend tylko rano, po południu NEVER EVER!!!!

Na pocieszenie okonek z trolla.

Załączony plik  okoń.JPG   48,22 KB   75 Ilość pobrań

Użytkownik _ronin edytował ten post 16 czerwiec 2013 - 19:20

#2052 OFFLINE   Bonnny

Bonnny

Nowy

• Zbanowani
  • Pip
  • 42 postów

Napisano 16 czerwiec 2013 - 19:32

Haha zdziwiony  ;) . Przecież na zalewie o tej porze można śmiało western kręcić są indianie, kowboje i stada bydła biegającego po prerii bez jakiegokolwiek ładu i składu.

Większość podejrzewam kierowcy którzy nie mogą już za bardzo poszaleć w kraju ograniczeń, radarów a tutaj wolna amerykanka. Miałem kiedyś raz nie miłą okazję dostać się pomiędzy 2 takich idiotów przez których nasza łódka prawie zmieniła się w łódź podwodną  :blink: . Generalnie obowiązuje tam prawo większego jak w dziczy. Od tamtej pory powiedziałem dość!

Pozdrawiam Życzę co poniektórym więcej wyobraźni 

• Dienekes lubi to

#2053 OFFLINE   Dienekes

Dienekes

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2272 postów

Napisano 16 czerwiec 2013 - 20:28

@ Bonnny: Doszedłem dziś do tej samej konkluzji - woda, zwłaszcza tak rozległa, jest jedną z ostatnich enklaw wolności w Polsce. I Polak-Ułan z natury, swą fantazję prezentuje tam wprost proporcjonalnie do zasobności swego portfela, a odwrotnie proporcjonalnie do kultury osobistej.

I to wszystko zanim do równania dodamy czystą złośliwość i swawolne psoty pt. "Zatop rodaka". Później jest tylko gorzej.

@ paawelek83: To ja dziękuję :) Nie dość, że towarzysko spędziłem świetny czas, to i wędkarsko był to najbardziej udany wypad tego roku.

#2054 OFFLINE   mdziam_78

mdziam_78

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1713 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Marcin

Napisano 16 czerwiec 2013 - 20:40

Z uwagi na dzicz na wodzie w weekendy z pięknym słoneczkiem i wysoką temperaturą postanowiłem się wysypiać i zbierać siły na gorszą pogodę. ZZ to duża woda dla tych co pokonują ją na kilku/kilkunastu kucykach, ale 100 czy 200 koni przelatuje ją migiem i jak to każde niezłe stado, tratuje wszystko po drodze.
  • Dienekes lubi to

#2055 OFFLINE   ManieQ

ManieQ

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1336 postów
  • LokalizacjaBłonie/k Wawy i oklice
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:Wróbel

Napisano 16 czerwiec 2013 - 20:47

Szyyyyyyyyybkość to Polaka wizytówka, a że na asfaldach już prawie nie można to rodacy muszą się gdzieś wyszaleć, a na  ZZ można powiedzieć  kto ma większą skorupę ten wygrywa. Wczoraj z kumplem widzieliśmy jak dwóch takich szybkich i wściekłych wzięło pomiędzy swoje 200 konne łajby spokojnego wędkarzynę , chłopak mało nie wypadł z łódki, a oni jeszcze się śmiali - żenada :angry:

#2056 OFFLINE   Bonnny

Bonnny

Nowy

• Zbanowani
  • Pip
  • 42 postów

Napisano 16 czerwiec 2013 - 20:53

Hmm chyba ołów z wiatrówki by ich dogonił  :D. A tak poważnie to zarządcy zalewu powinni pomyśleć o jakiejś regulacji odnośnie poruszania się po zalewie - nie wiem może już jest takowa ale z tego co się orientuje to chyba nie.

Użytkownik Bonnny edytował ten post 16 czerwiec 2013 - 20:53

#2057 OFFLINE   Dienekes

Dienekes

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2272 postów

Napisano 16 czerwiec 2013 - 21:04

Z uwagi na dzicz na wodzie w weekendy z pięknym słoneczkiem i wysoką temperaturą postanowiłem się wysypiać i zbierać siły na gorszą pogodę.

Nie mniej jednak, dziś warto było zwlec się o 4tej rano z łoża :lol: Później, faktycznie, trzeba było zawijać do portu...

#2058 OFFLINE   Krystek

Krystek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 461 postów
  • LokalizacjaGłogów
  • Imię:Krystian

Napisano 16 czerwiec 2013 - 23:05

Nie wiem co mnie dziś podkorciło, ale będę miał trałem do końca życia.

Byłem na ZZ od 12.00 do 16.30 ( krócej się nie dało ponieważ musiałem poczekać na transport powrotny do domu).

Po 1h miałem dosyć.

Motorówki i skutery miałem wrażenie, że specjalnie pływają 5m od moje łódki ( raz prawię się wpitoliłem do wody). O łowieniu nie było mowy, próbowałem trolla bez większego sukcesu.

Powrót z 13-stki do domy na Białołękę zajął 1h i 20min.  Głowa od jazgotu motorówek to mi jeszcze pęka.

Jak na ZZ w weekend tylko rano, po południu NEVER EVER!!!!

Na pocieszenie okonek z trolla.

attachicon.gifokoń.JPG

Dziś też pływałem i to był mój ostatni raz w sezonie letnim. Jesienią tam zawitam bo fajną metę namierzyłem.

O mały włos i dziś jednego pirata byśmy trafili główką 30g ale miał szczęście po spadła metr przed dziobem a miała trafić w głowę.

Ogólnie brak kultury na wodzie, pływają blisko małych jednostek, koło nas dziś urządzili sobie tor dla narciarzy :wacko:  

Zalew to ostatnie łowisko na mojej liście :(

#2059 OFFLINE   włodi

włodi

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 61 postów

Napisano 16 czerwiec 2013 - 23:19

Dziś też rewelacji nie doznałem(5:00-13:00,start z serocka)
Od znajomych wiem że brania zaczęły się dopiero po 20:00.pewnie dlatego że i wtedy szaleńczych łódek nie było...

@_ronin pływasz na swojej łajbie czy wypożyczasz w 13stce?

#2060 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15680 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 16 czerwiec 2013 - 23:46

A na Sulejowskim spokój i cisza. Rybek może ciut mniej, ale za to Gierkówka wyremontowana i w 1-1,5 godziny jesteśmy nad wodą.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych