Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

ZEGRZE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5927 odpowiedzi w tym temacie

#2061 OFFLINE   mdziam_78

mdziam_78

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1713 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Marcin

Napisano 17 czerwiec 2013 - 07:56

A na Sulejowskim spokój i cisza. Rybek może ciut mniej, ale za to Gierkówka wyremontowana i w 1-1,5 godziny jesteśmy nad wodą.

Ja z kolei na ZZ jestem przeważnie w 40 minut i to największa zaleta łowiska jak dla mnie. Przed pracą cyk na 4-5h potem na kawkę do domu i do pracy. Ale o w ciągu tygonia, weekendy jednak są zbyt hałaśliwe i męczące, bananowa ekipa daje  kość.

#2062 OFFLINE   _ronin

_ronin

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 614 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Jacek

Napisano 17 czerwiec 2013 - 14:06

Dziś też rewelacji nie doznałem(5:00-13:00,start z serocka)
Od znajomych wiem że brania zaczęły się dopiero po 20:00.pewnie dlatego że i wtedy szaleńczych łódek nie było...

@_ronin pływasz na swojej łajbie czy wypożyczasz w 13stce?

Najczęściej biorę łajbę z 13-stki.

Na ZZ do 10.00 -11.00 jest spokój. Potem się zaczyna jak ta hołota  wstanie i wytrzeźwieje po sobocie.

• włodi lubi to

#2063 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisano 17 czerwiec 2013 - 15:01

Hołota potrafi rozjechać wędkarza Baylinerem i 7 rano, czego pewien znajomy doświadczył na własnej skórze...

#2064 ONLINE   mario

mario

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 3640 postów
  • LokalizacjaP L

Napisano 17 czerwiec 2013 - 15:04

Hołota potrafi rozjechać wędkarza Baylinerem i 7 rano, czego pewien znajomy doświadczył na własnej skórze...

I to poza torem wodnym...

Oczywiście, sprawcą zajęła się Policja.

#2065 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisano 17 czerwiec 2013 - 15:06

Ja tam widziałem, że ich złapaliście, a nie wskazaliście ;) :)

#2066 OFFLINE   Bonnny

Bonnny

Nowy

• Zbanowani
  • Pip
  • 42 postów

Napisano 17 czerwiec 2013 - 15:15

Dzisiaj byłem przed zalewem machałem trochę z brzegu ale lipa a narybku od groma  :blink:

Fajnie było tak cicho i spokojnie ...aż tu nagle jak coś nie pi... lnie  - już tam ktoś piłował motorówkę  :D

#2067 OFFLINE   PRZEEMAS7

PRZEEMAS7

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 100 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 17 czerwiec 2013 - 17:10

Też byłem wczoraj popołudniu i widziałem co się dzieje... Dramat, ostatni raz o tej porze przy takiej pogodzie jeszcze na dodatek jakiś idiota przepłyną jakieś 2-3m ode mnie 250 konnym skuterem na pełnej prędkości.

@Krystek daj namiary na tą miejscówkę trochę ją przećwiczę do zimy  :D  :D Szkoda żeby się tak marnowała  :lol:

#2068 OFFLINE   Krystek

Krystek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 461 postów
  • LokalizacjaGłogów
  • Imię:Krystian

Napisano 17 czerwiec 2013 - 23:33

@Krystek daj namiary na tą miejscówkę trochę ją przećwiczę do zimy  :D  :D Szkoda żeby się tak marnowała  :lol:

Załączony plik  nie.gif   51,74 KB   35 Ilość pobrań

#2069 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15680 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 20 czerwiec 2013 - 18:32

To było tylko kwestią czasu:

http://wiadomosci.wp...10cdb&_ticrsn=5

#2070 OFFLINE   Karol Krause

Karol Krause

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4148 postów
  • LokalizacjaBIAŁOŁĘKA-GŁOGÓW
  • Imię:Karol
  • Nazwisko:Krause

Napisano 20 czerwiec 2013 - 18:35

:( Dokładnie  ;) szkoda tylko że w takich okolicznościach pewnym osobą dopiero otworzą się oczy i pewnie bedzie jakaś reakcja na narastający problem :angry:

#2071 OFFLINE   Dienekes

Dienekes

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2272 postów
  • LokalizacjaSyreni Gród/ Jadwisin
  • Imię:Radosław

Napisano 20 czerwiec 2013 - 19:36

Niestety, ale jest to "normalna" (uwaga na cudzysłów) kolej rzeczy w nienormalnym państwie. Musi stać się coś złego (abstrahując od newsa), aby ktoś zaczął wyciągać wnioski. Jak zwykle "Polak mądry po szkodzie". Ale czy aby na pewno?

#2072 OFFLINE   Kajtelek2

Kajtelek2

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1335 postów
  • LokalizacjaAluminiowe Miasto

Napisano 20 czerwiec 2013 - 20:54

Konfiskata skutera dla sprawcy i dożywotnia praca w kamieniołomach :) .

Użytkownik Kajtelek2 edytował ten post 20 czerwiec 2013 - 20:55

#2073 OFFLINE   gutekjelonki

gutekjelonki

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 537 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Marcin

Napisano 20 czerwiec 2013 - 21:37

Taaaa tylko że skuter pewnie wypożyczony z przy plażowej wypożyczalni.... ja to się dziwię tym ludziom którzy w ogóle tam chcą odpoczywać na plaży. Smród spalin i skutery 10 metrów od brzegu nie wspominając już o tym hałasie. Może ktoś pójdzie w końcu po rozum do głowy nad Zegrzem :/

#2074 OFFLINE   Dienekes

Dienekes

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2272 postów
  • LokalizacjaSyreni Gród/ Jadwisin
  • Imię:Radosław

Napisano 21 czerwiec 2013 - 07:05

Wiesz, za każdym razem, gdy przejeżdżam wzdłuż ZZ zastanawiam się, jak można gnieździć się w takich warunkach. Odpowiedź przychodzi zawsze ta sama - brak środków i alternatywy. Poza tym, może ktoś lubi właśnie taką formę "wypoczynku". To bez mała miniatura naszych bałtyckich "kurortów". Hałas, zgiełk, człowiek na człowieku. Jak ktoś lubi...

My tu gadu gadu o tematach pobocznych, choć jakże istotnych, a może ktoś... łowił ryby nad ZZ? :P

Użytkownik Dienekes edytował ten post 21 czerwiec 2013 - 07:06

#2075 OFFLINE   _ronin

_ronin

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 614 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Jacek

Napisano 21 czerwiec 2013 - 08:06

.

Użytkownik _ronin edytował ten post 21 czerwiec 2013 - 08:06

#2076 OFFLINE   Karol Krause

Karol Krause

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4148 postów
  • LokalizacjaBIAŁOŁĘKA-GŁOGÓW
  • Imię:Karol
  • Nazwisko:Krause

Napisano 21 czerwiec 2013 - 08:52

Dobre  :angry:

Przed chwilką był komentarz na TVN24 :(

Cytuje:

Pewnie pani wypłynęła za daleko lub pływała na nie wyznaczonym kąpielisku :o ,które notabene bedzie czynne dopiero od 29.czerwca :(

Szofer z skutera poczuł uderzenie iiiiii............. sam zgłosił zdarzenie :rolleyes:

Dramat totalny to tak jakby kąpiące się osoby miały jeszcze uważać na skutery aby przypadkiem nie rzucić sie pod pędzący skuter :lol:  :angry:  :angry:  :angry:

#2077 OFFLINE   tornado

tornado

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1703 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk

Napisano 21 czerwiec 2013 - 09:48

To jest tragedia. Tym większa że ta kobieta chciała sobie tylko popływać.Głupota ludzka w śród sterników skuterów jest znana i wiadomo jest że  rozum zostawiają na brzegu wsiadając na te zabawki.Nie wiem czym to jest uzasadnione adrenaliną ,chęć pokazania się jak to ze mnie kozak, własna głupota poparta zerem umiejętności. Ale wiadomo jest od zawsze ta grupa debili nie pływa tam gdzie jest ogrom wody z dala od brzegu ,od ludzi bo po co? skoro żadna panienka nie zauważy popisów. Pływają przy  plaży między dziećmi ,ludźmi normalnymi i mają tylko dwie opcje pełny gaz i zerwaną zrywkę tam nie ma innej alternatywy bo po co się te dzieci tu pchają po co te debile się tu kompią to nasza woda , tyle do nich dociera.Jeszcze nie tak dawno nie trzeba było mieć jakichkolwiek uprawnień na te zabawki teraz wystarczy patent a ja uważam że powinien być specjalny patent na skutery które są bardzo niebezpiecznymi zabawkami na wodzie. A komentarz pani z TVNu pozostawiam bez komentarza.

• Dagon i Karol Krause lubią to

#2078 OFFLINE   Fiskare

Fiskare

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 307 postów
  • LokalizacjaMalmö
  • Imię:Maciej

Napisano 21 czerwiec 2013 - 09:54

@tornado 10/10 !

#2079 OFFLINE   Dagon

Dagon

:P

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3079 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 21 czerwiec 2013 - 10:14

... ja uważam że powinien być specjalny patent na skutery które są bardzo niebezpiecznymi zabawkami na wodzie. 

Dwa, trzy lata temu, również na ZZ zderzyły się dwa skutery, paliła się potem plama benzyny na wodzie, wtedy nikomu nic się nie stało, 

bo o ile dobrze pamiętam jeden skuter poruszał się bezzałogowo, ot wyrwał się sternikowi i strzelił w drugi (czy jakoś tak). Też mówiono o wypadku, ale jaki to wypadek gdy celowe bezmyślne działanie kończy się nieszczęściem?

Niestety są skutery i na Wiśle, ale tu już tak lekko nie mają, nie lubi ich Policja Rzeczna, raz byłem świadkiem takiej właśnie akcji policyjnej w środku miasta, delikwentów dogoniono motorówką, coś tam popisano, ponotowano i skutery grzecznie, powoli popłynęły dalej.

Sporym problemem sterników tego cholerstwa jest zamiłowanie do tankowania nie tylko baku, tego co potem się dzieje chyba nie trzeba opisywać.

Również jestem zdania, że powinno się ukrócić dresikom ze słonecznego patrolu możliwość korzystania z tych piekielnych maszynek do mielenia mięsa.

Użytkownik Dagon edytował ten post 21 czerwiec 2013 - 10:20

#2080 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 postów
  • LokalizacjaWałbrzych/Wrocław
  • Imię:Kamil

Napisano 21 czerwiec 2013 - 11:16

Tylko czy kolejne zakazy coś dadzą. Jeśli będą konsekwentnie egzekwowane(ale komu wtedy opłaci się biznes wypożyczalni? Patent zrobi zapaleniec, który pewno ma własną maszynę, zresztą każdy zapis pewnie zaraz sprytny i dobrze opłacony prawnik ominie), to może...A tak?

Ułańska fantazja kolejny raz wychodzi. Na co dzień wożąc dupkę autem powiedzmy do 120-140KM jeździ się z punktu A do B i jest ok. A jak się ma możliwość przejechać jakąś "Subaryną", czy innym przecinakiem pożyczonym od kolegi to już każdy chce zobaczyć jak to jest "dać czadu". A jak to się kończy? I na drogach i jak widać, w wodzie, podobnie :( Kilka dodatkowych oktanów więcej we krwi, kawałek niewieściego cycka wystawionego na pokaz i samcze westchnienia i już w ogóle nieśmiertelność włączona. Szkoda, że z reguły u sprawców. Bogu ducha winne osoby, które kończą skomplikowanymi obrażeniami i paraliżem mogą mówić o "szczęściu"....Brak słów.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych