Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

ZEGRZE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5927 odpowiedzi w tym temacie

#221 OFFLINE   adasio

adasio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 575 postów
  • LokalizacjaWarszawa Jelonki
  • Imię:Adam

Napisano 14 lipiec 2006 - 12:36

ja teraz miałem nadmiar wolnego czasu,niestety o rybkach mogłem zapomnieć nabawiłem sie zapalenia tchawicy,upały+zimne browarki :(
dlatego chcę odbic w weekend

#222 OFFLINE   Kuba

Kuba

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2428 postów

Napisano 17 lipiec 2006 - 15:27

A czy cos gryzlo w ubiegly weekend na Zalewie Z.? Bo na dolnej Narwi w Modlinie owszem i to dosc gesto, ale nic wielkiego :(

#223 ONLINE   mario

mario

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 3640 postów
  • LokalizacjaP L

Napisano 18 lipiec 2006 - 08:57

Nie byłem, ale rozmawiałem z kilkoma osobami i fajerwerków nie było...
Tym razem Modlin chyba górą ;)

#224 ONLINE   mario

mario

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 3640 postów
  • LokalizacjaP L

Napisano 31 lipiec 2006 - 10:45

Wczoraj z @Friko przetroliwaliśmy trochę ZZ - łowiliśmy od 5.00 do 10.30.
Efektem były moje 2 ponad 2kg leszcze (jeden 'za kapotę', ale drugi z kotwicami woblera w pysku), duży okoń i sandaczyk Pawła oraz 3 ryby spięte przeze mnie.
I ogromna przyjemność z wyprawy o takiej porze - zero motorówek i żaglówek :lol:

#225 OFFLINE   adasio

adasio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 575 postów

Napisano 31 lipiec 2006 - 15:54

w czwartek odwiedziłem swoją stanicę z kolegą i udało nam się połowić kilkadziesiąt okoni a na koniec wyprawy kolega dostał bolka 60cm a ja szczupaczka 55,może wyniki nie powalają na kolana ale najważniejsze że spędziliśmy czas nad wodą z wędeczką w ręku :mellow:

Załączone pliki

#226 OFFLINE   rognis_oko

rognis_oko

Zaawansowany

• Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3395 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 01 sierpień 2006 - 17:40

@Adasio,

widzę, że nie próżnujesz. :mellow:

#227 OFFLINE   adasio

adasio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 575 postów

Napisano 02 sierpień 2006 - 09:40

@Sebek
staram sie chociaż po moich ostatnich wiślanych wynikach straciłem zapał do wędkowania,na szczęście wczoraj obejrzałem w miłym towarzystwie wędkarskie popisy Pepego i zapał powrócił z podwójną siłą :mellow:

#228 OFFLINE   adasio

adasio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 575 postów

Napisano 11 sierpień 2006 - 14:49

w poniedziałek wybrałem sie z kolegą trochę połowić ja nastawiłem się na ostre dżerkowanie a kolega głównie na powierzchniowce i slidery siódemki,około 8 rano byliśmy już zwarci i gotowi do akcji.Był to pierwszy dzień ładnej pogody po ulewach więc woda była dobrze natleniona,ryby co chwila spławiały się na powierzchni, czasem metr od naszej łajby,byliśmy pewni że zlowimy jakąś rybkę.Łowiliśmy głównie na mocno zarośniętej wodzie albo na jej obrzerzach o głębokości od 0,7 do 2 metrów, cały czas wybierałem podręcznikowe dżerkowe miejscówki,niestety ryby nie chciały brać nic nie dawała zmiana technik ani prędkości prowadzenia wabika,do wody poszły też wszystkie kolory jakie mam w pudełku.....i dupa blada nic nie złowiliśmy, kilkanaście godzin na łajbie i żadnej rybki. co robiliśmy źle? a może ryba siedziała na głębokiej wodzie? albo wolała posilić się narybkiem którego jest pełno? a może po prostu to jeszcze nie czas na szczupaka albo już go tam nie ma?
na szczęście nie zraża mnie jeden dzień porażki i jutra od rana znowu zaczynam orkę rozemeijerkiem,która będzie trwała do niedzieli albo do wtorku :mellow:

#229 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Remek

Napisano 11 sierpień 2006 - 14:52

Cześć Adasio,
Co robiłeś źle ... trudno powiedzieć. Ważne, że próbujesz. Czekam zatem na następne wieści z Zalewu.

Pozdrawiam
Remek

#230 OFFLINE   adasio

adasio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 575 postów

Napisano 11 sierpień 2006 - 15:08

Remek,jak wrócę to na pewno napiszę o wynikach,mam nadzieję że po wakacjach szczupaczki się ruszą bo mam w planach,tygodniowy wypad we wrześniu albo październiuku z dżerkami i dużymi gumami na czele,może po takim tygodniowym wypadzie w końcu się zmobilizuję i skrobnę jakąś relacyjkę na stronę, :mellow: chociaż pisanie nie jest moją najmocniejszą stroną :unsure:

#231 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 11 sierpień 2006 - 15:14

może po takim tygodniowym wypadzie w końcu się zmobilizuję i skrobnę jakąś relacyjkę na stronę, :mellow: chociaż pisanie nie jest moją najmocniejszą stroną :unsure:

Adasio, tu nie chodzi o talent Mickiewicza, czy Słowackiego. Tu chodzi o kilka zdjęć, kilka krótkich żołnierskich zdań opisujących takei elementy jak woda, pogoda, miejscówka, przynęty i sprzęcik ... no i jak łowiłeś i relacja zrobi się sama. Zachęcam, a ja Tobie w tym pomogę.

Pozdrawiam
Remek

#232 OFFLINE   adasio

adasio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 575 postów

Napisano 11 sierpień 2006 - 15:21

ok Remas trzymam cię za słowo,chociaż do wyprawy jeszcze sporo czasu :D

#233 OFFLINE   mifek

mifek

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 11308 postów
  • LokalizacjaWioska Z Tramwajami
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:...znane...

Napisano 11 sierpień 2006 - 17:14

Adaś relacji nie musisz się obawiać... mi najczęściej najgorzej jest zacząć, jak juz sie zbierzesz i usiadziesz to czasami leci samo.

#234 OFFLINE   remek

remek

Administrator

• Administratorzy
  • 26625 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 11 sierpień 2006 - 19:45

Najlepiej to brać komputer nad wodę i od razu pisać :lol:. Jak przyjedziesz do domu to wystarczy mi ją wysłać. A tak na poważnie to najlepiej pisze się od razu po powrocie kiedy jeszcze emocje nie wygasły. Później i dalej tym gorzej. Człowiek zaczyna tworzyć i większości już nie pamięta.

Pozdrawiam
Remek

#235 OFFLINE   mifek

mifek

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 11308 postów
  • LokalizacjaWioska Z Tramwajami
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:...znane...

Napisano 11 sierpień 2006 - 19:48

fakt

to ja moze wezme sie do pisania

#236 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisano 16 sierpień 2006 - 08:09

@adasio
Cóż, od trzech tygodni z piątku na sobotę (po ok. 20 godzin) trolujemy po dołkach i blatach, opukujemy niezbyt głębokie spady, spinningujemy w dryfie i przeważnie spływamy z zerem, ewentualnie z kilkoma sporymi okoniami. Fakt, że łowimy przeważnie na zmianie pogody (ostatnio pogoda zmienną jest :mellow: ), częściowo w czasie nocek, które są kompletnie jałowe i na duże wabiki. Kiedy zakładamy coś mniejszego, meldują się okonie. Ponieważ generalnie ryby nie brały, trudno było je zlokalizować, wychwycić jakąś prawidłowość...

Pozostaje kombinować i nie martwić się na zapas.

A kolega, który łowi na filecik z brzegu zawsze coś ma :(, do sandacza 4 kg włącznie...

#237 ONLINE   mario

mario

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 3640 postów
  • LokalizacjaP L

Napisano 16 sierpień 2006 - 10:46

Na ZZ-cie nie jest aż tak tragicznie - wczoraj kumpel miał 2 szczupłe (74 i 65cm) oraz leszcza 64cm (kotwice w pysku).
Z trola

#238 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano 16 sierpień 2006 - 10:54

Leszcz - niezły klocek :huh:. Ale niech zgadnę - łowił lekko? Zdradzisz jakieś szczegóły? My niestety ostatni miesiąc łowiliśmy na załamaniach pogody; w nocy - walka o życie <_<. Ostatnie dobre łowy to wyjazd 4-8 lipca...

A długi weekend niestety musiałem odpuścić...

#239 ONLINE   mario

mario

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 3640 postów
  • LokalizacjaP L

Napisano 16 sierpień 2006 - 11:53

Niekoniecznie lekko - na Pike'a Salmo (leszcz też :huh:)

#240 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano 16 sierpień 2006 - 12:05

Na najmniejsze pajki - 9 mieliśmy dobre wyniki na wiosnę, z trola, z typowego, wiosennego zdrętwiałego :D prowadzenia. Brały na płytkich blatach, które ogrzewały się w pierwszej kolejności; z ryb słusznych rozmiarów - szczupaki, ale najczęściej trafiały się okonie, nawet niewymiarowe...

W lecie pajki zostały wyparte przez płytkie boxery, ale na te wobki nie wchodzi nic małego <_<

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych