Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

ZEGRZE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5927 odpowiedzi w tym temacie

#3141 OFFLINE   grzegorzyk

grzegorzyk

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 297 postów
  • LokalizacjaMazowsze
  • Imię:Grzegorz

Napisano 07 kwiecień 2015 - 16:23

Raczej trzeba  poczekać aż się wytrze i ruszy na szerszą wodę, . 

#3142 OFFLINE   Mejdżor

Mejdżor

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 45 postów
  • LokalizacjaWWA

Napisano 08 kwiecień 2015 - 22:08

ja zawsze najlepsze efekty na zz mam w maju/czerwcu jeśli chodzi o większe okonie.

• K-Pon lubi to

#3143 OFFLINE   Rotmistrz

Rotmistrz

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 45 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 11 kwiecień 2015 - 16:14

ja zawsze najlepsze efekty na zz mam w maju/czerwcu jeśli chodzi o większe okonie.

A u mnie wrzesień jest najlepszy od lat... Każdy ma swoje doświadczenia.

#3144 OFFLINE   wasielewskis

wasielewskis

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 125 postów
  • LokalizacjaWa-wa
  • Imię:Sławomir
  • Nazwisko:Wasielewski

Napisano 13 kwiecień 2015 - 08:00

Ktoś był może weekend i może się podzielić doświadczeniami?

Udało się namierzyć okonie, czy faktycznie ich nie ma?

#3145 OFFLINE   Ziom

Ziom

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 171 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 13 kwiecień 2015 - 08:19

Byłem w weekend nad ZZ, okoni nie ma, jakieś pojedyncze dwudziestaki przy trzcinach za to szczupaki biorą hurtem  :angry:

• Maro1947 lubi to

#3146 OFFLINE   janih

janih

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 469 postów
  • Lokalizacjanad wodą

Napisano 13 kwiecień 2015 - 08:49

mialem kilka okonków, i faktycznie mini szczupaczki:)

#3147 ONLINE   Kamil_D

Kamil_D

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 956 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 13 kwiecień 2015 - 10:13

Ja z kolei bylem wczoraj w porcie w nieporecie i niestety bez kontaktu z ryba. Co najbardziej zdziwilo zywej duszy brak. Pozdrawiam

#3148 OFFLINE   BARENZ

BARENZ

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 865 postów
  • LokalizacjaKałuszyn
  • Imię:Marcin

Napisano 19 kwiecień 2015 - 22:07

Właśnie się dowiedziałem od kolegi z "innej łodzi", że w grudniu odłowiono za zgodą PZW do marketów bodajże 8 ton sumów przy moście w Zegrzu. Czyli wjechano w zimowisko tych ryb. Ktoś coś słyszał w tej sprawie? Kolega nie jest bajkopisarzem i nie opowiada niestworzonych historii ale chciałbym potwierdzić.

#3149 ONLINE   Kamil_D

Kamil_D

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 956 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 20 kwiecień 2015 - 09:43

Wcale by mnie to nie zdziwilo.. Bardzo czesto jezdze na trasie Legionowo- Wyszków i jadac przez Wierzbice przed mostem po prawej stronie tam gdzie jest Orlen dla łodzi non stop stoi tablica ze w sprzedazy jest swierzy karp i sum... Troche mnie ciekawi skad biorą "SWIEZEGO" suma w okresie ochronnym.... Szkoda gadać o tym co sie wyprawia w tym kraju...

#3150 OFFLINE   Bandit

Bandit

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 360 postów
  • LokalizacjaLegionowo

Napisano 20 kwiecień 2015 - 09:58

A wracajac do sytuacji na wodzie to wczoraj woda znow jakies 30-40 cm niższa niż zazwyczaj i rybkom to chyba nie odpowiada za bardzo. To juz kolejny raz w ostatnim czasie taki zrzut wody. Ktoś sie orientuje czym jest to podyktowane ze ma zaporze tak spuszczaja wode?

#3151 OFFLINE   Fishhunter

Fishhunter

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 90 postów
  • LokalizacjaMarki
  • Imię:Sławek

Napisano 20 kwiecień 2015 - 16:04

Właśnie się dowiedziałem od kolegi z "innej łodzi", że w grudniu odłowiono za zgodą PZW do marketów bodajże 8 ton sumów przy moście w Zegrzu. Czyli wjechano w zimowisko tych ryb. Ktoś coś słyszał w tej sprawie? Kolega nie jest bajkopisarzem i nie opowiada niestworzonych historii ale chciałbym potwierdzić.

Witam

Czy ktoś to może potwierdzić, bo póki co łudzę się, że to tylko plotka bez potwierdzenia :o

Dżizus , to za mocne nie moje słabe nerwy..... :huh:

FH

#3152 OFFLINE   Bandit

Bandit

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 360 postów
  • LokalizacjaLegionowo

Napisano 22 kwiecień 2015 - 21:36

Niestety, okonie (i nie tylko je) mocno przetrzebiono w zimie. Łagodna aura w połączeniu z ludzką zachłannoscią i głupotą doprowadziły do stanu, którego, osobiście, nie znałem. Jedne z najbardziej rybnych miejscówek świecą pustkami. Zgroza :(

Dzis tą informację potwierdziłem w rozmowie z człowiekiem który nad wodą mieszka. Niestety beretowanie prowadzono na potęgę głównie sumy. Aż mnie serce bolało jak słuchałem o pełnych worach ryby ktore niemalże codziennie wyjeżdżały znad wody. Przykro było słuchać o ilości sieci jakimi było i nadal bywa obstawione ujście Rządzy i odcinek przez Rynie i Białobrzegi az do Nieporetu. Nie napawa to niestety optymizmem na ten sezon.

Ale żeby nie było, wcześniejszy 20 minutowy spiningowy spontan zakończył sie jedną fajną spadniętą rybką i jednym szczupaczkiem około 40 cm - nadzieja umiera ostatnia.

#3153 OFFLINE   Fishhunter

Fishhunter

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 90 postów
  • LokalizacjaMarki
  • Imię:Sławek

Napisano 23 kwiecień 2015 - 10:38

Bandit

Smutna ta historia, niestety. Chore to wszystko. :(

Beton goli wodę na potęgę , żeby nabić kieszenie. Nikt nie myśli o konsekwencjach takiego postępowania, bo kasa przysłania zdrowy rozsądek. :angry:

W sumie nie ma co się dziwić. To takie nasze , polskie....

FH

#3154 OFFLINE   Dienekes

Dienekes

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2272 postów
  • LokalizacjaSyreni Gród/ Jadwisin
  • Imię:Radosław

Napisano 23 kwiecień 2015 - 11:15

Chciwość i głupota nie mają narodowości.
  • Zed Zgred lubi to

#3155 OFFLINE   radek_u

radek_u

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 332 postów

Napisano 23 kwiecień 2015 - 11:29

Dzis tą informację potwierdziłem w rozmowie z człowiekiem który nad wodą mieszka. Niestety beretowanie prowadzono na potęgę głównie sumy. Aż mnie serce bolało jak słuchałem o pełnych worach ryby ktore niemalże codziennie wyjeżdżały znad wody. Przykro było słuchać o ilości sieci jakimi było i nadal bywa obstawione ujście Rządzy i odcinek przez Rynie i Białobrzegi az do Nieporetu. Nie napawa to niestety optymizmem na ten sezon.

Ale żeby nie było, wcześniejszy 20 minutowy spiningowy spontan zakończył sie jedną fajną spadniętą rybką i jednym szczupaczkiem około 40 cm - nadzieja umiera ostatnia.

Mieszkam 50 metrów od ZZ i ja nie potwierdzam  :rolleyes:

• PiECIA lubi to

#3156 OFFLINE   Dienekes

Dienekes

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2272 postów
  • LokalizacjaSyreni Gród/ Jadwisin
  • Imię:Radosław

Napisano 23 kwiecień 2015 - 11:35

Nie potwierdzaj. Bądź zajebisty. A później mieszkaj przy pustej wodzie.

#3157 OFFLINE   Bandit

Bandit

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 360 postów
  • LokalizacjaLegionowo

Napisano 23 kwiecień 2015 - 12:40

Mieszkam 50 metrów od ZZ i ja nie potwierdzam  :rolleyes:

być może są rejony gdzie proceder nie występuje albo "profesjonaliści" dobrze się maskują. Ale po tym co usłyszałem wczoraj jeszcze dziś na samo wspomnienie rozmowy nie dowierzam a niestety nie mam powodów sadzić że są to brednie wyssane z palca. Niestety całość jest tak zorganizowana że wcale nie jest łatwo o przyłapanie na gorącym uczynku z rybami bo najpierw z nad wody wyrusza tzw czujka a jak przekaże info że jest "czysto" to wyrusza transport z towarem. Wg mnie jest to już przestępczość zorganizowana i to na nie małą skalę.

Nie ma się też co dziwić, że tubylcy nie interweniują bo najzwyczajniej w świecie się boją odwetu. Ale dziwi mnie fakt, że takie rzeczy dzieją się w wędkarskim sercu Mazowsza pod nosem ZG PZW na zbiorniku, który powinien być oczkiem w głowie. A wiadomym jest, że w sezonie zimowym to raczej nie wędkarze trolingują po wodzie na zimowiskach ryb. Takich miejsc poza obrębem ochronnym jest tylko kilka i powinny być nadzorowane przez odpowiednie służby a wierzyć mi się nie chce, że owe służby nie wiedza co się dzieje. 

Jedyne o pozostaje nam wędkarzom to brak tolerancji i każdorazowe powiadamianie owych służb w sytuacji zauważenia działań kłusowniczych bo niestety wylewanie smutków i żali na forum na nic się nie zda.

Gwoli przypomnienia poniżej telefony ogólnodostępne w sieci:

22 774 87 57 Policja wodna w Nieporęcie

793 022 609 dowodzący SSR koła PZW 13

502 076 194 Artur Stolarski komendant warszawskiego PSR
602 38 8818 zastępca komendanta PSR Warszawa
22 773 94 60 komenda wojewódzka PSR

• homax, bony20 i grzegorzyk lubią to

#3158 OFFLINE   radek_u

radek_u

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 332 postów

Napisano 23 kwiecień 2015 - 12:55

Nie potwierdzaj. Bądź zajebisty. A później mieszkaj przy pustej wodzie.

Dziękuję. Ja i tak mam +300% do samozajebistości   :D

#3159 OFFLINE   Osin

Osin

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 129 postów
  • LokalizacjaWołomin
  • Imię:Łukasz

Napisano 23 kwiecień 2015 - 16:47

Pływałem wczoraj, siatek nie widziałem, za to na wysokości Serocka stały barki. Czy to pogłębiają ujście Bugu? Czy przerabiają ryby na konserwy?

Okonie miały chęć ale złowilismy sobie tylko po jednym , bo to był wypad rekreacyjno-rozpoznawczy, wiosny we wodzie nie widać

#3160 OFFLINE   luk_80

luk_80

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 826 postów
  • Lokalizacja03-980

Napisano 23 kwiecień 2015 - 18:41

Pływałem wczoraj, siatek nie widziałem, za to na wysokości Serocka stały barki. Czy to pogłębiają ujście Bugu? Czy przerabiają ryby na konserwy?

Okonie miały chęć ale złowilismy sobie tylko po jednym , bo to był wypad rekreacyjno-rozpoznawczy, wiosny we wodzie nie widać

Mogli zaczać pogłębianie Bugu. Miało się to chyba zacząć w tym roku. Było pisane w wątku o Bugu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych