Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

ZEGRZE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5927 odpowiedzi w tym temacie

#3401 OFFLINE   ictus

ictus

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1610 postów
  • LokalizacjaWawa
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:W.

Napisano 13 listopad 2015 - 17:12

Narzekacie i narzekacie, a ja na forum czytalem ze ci rybacy nie sa tacy zli. Zli to Ci co sie rybakow czepaja i bezsensownie na slepo ryby wypuszczaja, kierujac sie moda. 

BTW Nalezaloby cos zrobic zeby takie siaty byly nielegalne. Migracje ryb powinny byc chyba prawnie chronione.

• grzegorzyk lubi to

#3402 OFFLINE   Przemsol

Przemsol

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1277 postów

Napisano 13 listopad 2015 - 17:15

siaty były z bojkami oznaczone prawidłowo ale też i takie na pływakach z opakowań po spryskiwaczach samochodowych... zbierali je bez żadnej krempacji między wędkarzami - ekipa z wierzbicy....

#3403 OFFLINE   Bandit

Bandit

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 360 postów
  • LokalizacjaLegionowo
  • Imię:Marcin

Napisano 13 listopad 2015 - 22:53

Te z plywakami z opakowan tez podobno PZW stawia. Zbieraja je ci sami ludzie. Rece opadaja z bezradnosci na ten proceder. :(

#3404 OFFLINE   yglo

yglo

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 1651 postów
  • LokalizacjaGrzegorzewice

Napisano 14 listopad 2015 - 07:32

Te wszystkie sieci na Zalewie, ktore wdzimy, stawiane wzdluz i wszerz, stawiane non stop... Czy to jest legalne? A jesli tak, to zgodnie z jakim prawem ?

#3405 OFFLINE   paawelek83

paawelek83

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1300 postów
  • LokalizacjaOżarów Mazowiecki

Napisano 14 listopad 2015 - 07:44

Zasłaniają się "operatem rybackim" który nakazuje odłów pewnej ilości ryb rocznie z danego zbiornika.
Jak dla mnie to gdyby przeanalizowali rejestry to pewnie wyszlo by, że wędkarze ten operat wyrabiają na ZZ i wcale nie trzeba stawiać sieci

#3406 OFFLINE   yglo

yglo

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 1651 postów

Napisano 14 listopad 2015 - 08:04

Przeciez mamy wedkujacych prawnikow, kazdy z nas ma tel do zdjec i filmow, material mozna stworzyc przebogaty, moze profil na FB "PZW Zegrze".
A jakby na platnej autostradzie Zarzad codziennie stawial barierki to by bylo OK? :)
  • homax i krecik44 lubią to

#3407 OFFLINE   blackfury

blackfury

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 80 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 14 listopad 2015 - 12:27

Przeciez mamy wedkujacych prawnikow, kazdy z nas ma tel do zdjec i filmow, material mozna stworzyc przebogaty, moze profil na FB "PZW Zegrze".

Świetny pomysł z tym profilem i np. kanałem na YT. Wydaje mi się, iż przerażająca większość wędkujących sporadycznie i rekreacyjnie na ZZ , nie zdaje sobie tak naprawdę sprawy jak wygląda codzienna "gospodarka" rybacka prowadzona przez PZW na tym akwenie.

#3408 OFFLINE   hlehle

hlehle

rybołap

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3495 postów

Napisano 14 listopad 2015 - 14:57

Panowie jest Was na prawdę bardzo dużo. Codziennie dziesiątki jak nie setki łowiących na ZZ. 

Jakby każdy poświęcił choć trochę z tego czasu na walkę z betonem ...

#3409 OFFLINE   paawelek83

paawelek83

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1300 postów

Napisano 14 listopad 2015 - 15:49

Łatwo powiedzieć.

WŚ próbował z petycją to nawet oni zostali wyśmiani. Mało tego, tu na forum byli tacy dla którym ta petycja była niewygodna albo po prostu ją "hejtowali"

#3410 OFFLINE   yglo

yglo

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 1651 postów

Napisano 14 listopad 2015 - 16:44

Ale zakazu filmowania i wrzucania do sieci nie ma :) Akcja: Siec na siec !
  • lokoko83, homax i Tomek88 lubią to

#3411 OFFLINE   Przemsol

Przemsol

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1277 postów

Napisano 14 listopad 2015 - 17:38

wczoraj....płynę sobie na pewniaka środkiem koryta drobne 45 km/h bo więcej moja łódka nie daje rady...patrzę w ekran echosondy żeby się nie wpierdzielić na mieliznę bo mogło by być kuku ale zerkam przed siebie żeby nie rozjechać kogoś pomimo tego że byłem sam na wodzie - jeszcze. i nagle ziuuuum jeden pływaczek ze spryskiwacza za chwilkę... dłuższą ziuuum drugi....a potem jeszcze dwa...dopływam na upatrzone miejsce i...kuźwa ryby się cholernie szybko przemieściły...no nic jak już jestem to się ustawię i pomacham, nową plecionkę wypróbuję... nie mija 15 minut płynie troll ale taki ugrzeczniony jakiś... nie płynie w ślizgu i nie ciągnie za sobą 350 gram z 3 kotwicami na lince 50 lb... podpływając niedaleko mnie mówi tu sieci stoją i pokazuje na żółtą boję...mówię panie to boja ostrzegawcza ale....patrzę a za ostrzegawczą boją mała żółta bojka. rozglądam się rozglądam a że wzrok już z racji wieku nie ten co kiedyś to mi trochę zajęło... i nagle jest...druga mała żółta bojka ino czemu kurna w poprzek nurtu centralnie między dwoma mieliznami. przestawiam się co by nie musieć policji wzywać jakbym się w sieć wpakował. za to troll centralnie wjeżdża woblerem w sieć. bez krempacji wyciąga kawał siatki z wody a ona (sieć znaczy się) gotuje się od ryb... wypiął woblera sieć odrzucił... podpływa do mnie o panie w poniedziałek to ja ładnego sandacza tu trafiłem, 4,80 miał ale tam gdzie sieć stoi...

o tym kto zbierał sieci pisałem kilka postów wyżej.

nagrywać? jak będzie nagrywało 10ciu to "jutub" się zatka po miesiącu ;)

ale czemu nie...będę nagrywał. zgłaszam się do ekipy filmowej!

• Bandit i sajdol1 lubią to

#3412 OFFLINE   Przemsol

Przemsol

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1277 postów

Napisano 14 listopad 2015 - 17:38

aaaa dziś było słabo... w porównaniu do czwartku i piątku....

#3413 OFFLINE   Rebel64

Rebel64

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1400 postów
  • LokalizacjaStolica
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Nicki

Napisano 14 listopad 2015 - 21:54

Bede jutro to moze chociaz jakas siate nagram

#3414 OFFLINE   Przemsol

Przemsol

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1277 postów

Napisano 15 listopad 2015 - 18:31

dziś kto postawił na twistery miał jakieś kontakty z sandaczykami....ale za to niespodziewane spotkanie kolegi z jb było bardzo fajnym elementem dzisiejszego pofalowanego dnia :)

#3415 OFFLINE   Rebel64

Rebel64

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1400 postów
  • LokalizacjaStolica

Napisano 15 listopad 2015 - 19:54

Nie bylo takiego strasznego falowania. A forumowiczow to chyba mozna rozpoznawac po Decatlonowskich kompletach.Naliczylem okolo osmiu :)

#3416 OFFLINE   paawelek83

paawelek83

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1300 postów

Napisano 15 listopad 2015 - 20:08

Nie bylo takiego strasznego falowania. A forumowiczow to chyba mozna rozpoznawac po Decatlonowskich kompletach.Naliczylem okolo osmiu :)

"Decathlonowskie" komplety mają zawodnicy i sędziowie koła nr 13 Legionowo(było ich dziś sporo na wodzie)

#3417 OFFLINE   Rebel64

Rebel64

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1400 postów
  • LokalizacjaStolica

Napisano 15 listopad 2015 - 20:20

ok

#3418 OFFLINE   Przemsol

Przemsol

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1277 postów

Napisano 15 listopad 2015 - 20:53

zawody przeniesione z soboty odbywały się właśnie dziś... ale że ja w tłoku łowić nie lubię a odcinek od mostu w zegrzu do zapory omijam od 4 lat to nikogo takiego nie widziałem....

#3419 OFFLINE   kostom63

kostom63

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1650 postów

Napisano 16 listopad 2015 - 00:33

Cześć, ja też dziś byłem , na twistery jeden zarzucony ogonek , na smukłe kopyta, i to raczej ciemne trzy pstryki i jeden zarzucony ogonek , ot wszystkie moje sukcesy

#3420 Guest_dziki1916_*

Guest_dziki1916_*
  • Guests

Napisano 16 listopad 2015 - 05:59

Kolege przemsola chyba ponosi fantazja z tym slizgiem i 350gramami.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych