Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

ZEGRZE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5927 odpowiedzi w tym temacie

#3421 OFFLINE   Rebel64

Rebel64

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1400 postów
  • LokalizacjaStolica
  • Imię:Dariusz
  • Nazwisko:Nicki

Napisano 16 listopad 2015 - 07:22

Te ciuchy prezentuja sie b.dobrze,kolega tez mial na sobie i woda splywala jak po kaczce. Cholera mialem chec podplywac do wszystkich tak ubranych i sie witac :)

#3422 OFFLINE   Przemsol

Przemsol

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1277 postów

Napisano 16 listopad 2015 - 07:41

Kolege przemsola chyba ponosi fantazja z tym slizgiem i 350gramami.

czy pływanie w trollingu z prędkością rzędu 10 i więcej km/h z podczepionym zestawem składającym się z ciężarka morskiego plus 3 kotwice w rozmiarze 5/0 to fantazja? może....a co do ślizgu... mały ponton przy takiej prędkości już się ślizga...

miłego dnia

#3423 OFFLINE   Dano.

Dano.

Wyprawy wędkarskie do Laponii

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 2351 postów
  • LokalizacjaBaza wędkarska w Laponii
  • Imię:Daniel

Napisano 16 listopad 2015 - 08:08

Bez żartów. Jakie 10 km/h I ślizg.

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

#3424 Guest_dziki1916_*

Guest_dziki1916_*
  • Guests

Napisano 16 listopad 2015 - 11:29

[quote name="Przemsol" post="1773890" timestamp="1447656067"]czy pływanie w trollingu z prędkością rzędu 10 i więcej km/h z podczepionym zestawem składającym się z ciężarka morskiego plus 3 kotwice w rozmiarze 5/0 to fantazja? może....a co do ślizgu... mały ponton przy takiej prędkości już się ślizga...
miłego dnia[/quot
Rozumiem ze skoro cos takiego widziales to jakas interwencje podjales no chyba ze to info jest po to zeby troche forum fermentem przeszlo.

Bywam wylacznie na ZZ i nigdy czegos takiego nie widzialem.

#3425 OFFLINE   Przemsol

Przemsol

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1277 postów

Napisano 16 listopad 2015 - 13:06

interwencja została podjęta przez policję. jeżeli pływasz po zalewie to powinieneś o tym słyszeć. w niedzielę wyjąłem z zawady "zestaw" uproszczony... 25 gram z małą gumką plus kotwica 4/0 50 cm nad główką...niestety zdjęcia nie zrobiłem.

nie piszę o takich rzeczach żeby siać ferment. nie zmuszam nikogo by wierzył w to co piszę ale pływając 18 lat po zalewie można pewne obserwacje poczynić.

żeby nie zaśmiecać wieści z nad wody obiecuję więcej o takich sprawach na forum nie informować...jak w oczy kole :)

• Zyga102 lubi to

#3426 OFFLINE   Bandit

Bandit

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 360 postów
  • LokalizacjaLegionowo
  • Imię:Marcin

Napisano 16 listopad 2015 - 13:54

@Przemsol - pisac, uswiadamiac, edukowac. Jesli ktos w tygodniu nie plywa to nie ma tej swiadomosci.

@dziki1916 - to niestety w okresie jesienno zimowym gdy nie ma lodu glowna metoda miesiarzy na pozyskiwanie towaru. Bo niby zwykly i nie pozorny trolling a kazde wplyniecie w dolek z zimowiskiem konczy sie "wyjeciem" ryby.

Sorry za OT taka rzeczywistosc.

#3427 OFFLINE   grzegorzyk

grzegorzyk

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 297 postów
  • LokalizacjaMazowsze
  • Imię:Grzegorz

Napisano 16 listopad 2015 - 14:06

Też wyciągnąłem z ZZ woblera z dozbrojką na 30 cm przyponie. 

#3428 OFFLINE   Andrzej1

Andrzej1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 152 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 16 listopad 2015 - 14:37

A ja się dziwiłem widząc kiedyś takich expressowych trolli co oni chcą złowić pływając z taką szybkością...teraz wszystko jasne :(((((

#3429 OFFLINE   yglo

yglo

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 1651 postów
  • LokalizacjaGrzegorzewice

Napisano 16 listopad 2015 - 14:44

Wpisalem na youtybe Zalew Zegrzynski, same slodkie obrazki, no moze poza jednym, ale pozawedkarskim... Mamy, tak mi sie wydaje, narzedzie dzialajace jak paralizator i nic same jeki...

#3430 OFFLINE   kostom63

kostom63

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1650 postów

Napisano 16 listopad 2015 - 15:54

A i nie wiem czy koledzy słyszeli , ale zarybili nam Zegrze , i to całkiem nieźle. W okolicach 13 wpuszczony został sum w ilości 1,5 tony,natomiast przy 4 szczupak 1 tona. Nie wiem jaki był sum, ale szczupaki miały ok 40 cm

#3431 Guest_dziki1916_*

Guest_dziki1916_*
  • Guests

Napisano 16 listopad 2015 - 16:21

Dwa lata temu tez zarybiali z tym ze polowa szczupaka popadla w hipotermie i wykitowala przy kontakcie z woda. Nie wiem po co skoro tydzien pozniej te same osoby stawialy sieci.

Mnie w oczy nie kole bo ja swoje lowie - lowisko o presji ogromnej wiec i moze takie sytuacje jak opisales bywaja. Ja natomiast nic takiego nie widzialem.

Ciekaqe kiedy doczekamy sie zarybienia Sandaczem takim kolo 40 - pewnie nigdy :)
  • Bandit lubi to

#3432 OFFLINE   Przemsol

Przemsol

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1277 postów

Napisano 16 listopad 2015 - 19:50

zarybienia zalewu zawsze odbywają się "prosto w sieci" rybackie. ryba po wpuszczeniu do nowego zbiornika stoi skupiona. żeby rozejść się po zbiorniku potrzebuje kilkunastu dni co najmniej. panowie (przez małe p) na zalewie lubują się w obstawianiu grążeli dookoła szczelnie sieciami a następnie wpływając w same grążele płoszą ryby z zielska...

zarybienia w poniedziałki odłowy rybackie na zalewie są we wtorki i czwartki...

ale na papierkach fajnie wygląda - pzw wydało tyle to i tyle kasy na zarybienia a zarybień było tyle i tyle....

żeby też jeszcze tak ktoś pomyślał o tym że po zarybieniach jest zakaz odłowów sieciowych lub nawet zakaz wędkowania... dlaczego np na koziorożcu takie informacje są: zakaz łowienia przez 3 dni po zarybieniu karpiem (swoją drogą po cholerę karp tego nie wiem)...

zarybienia sandaczem były kilka razy - sandacze były 5 cm. łowione później okonie były nabite tymi sandaczykami.... ale pzw ma nadwornego ichtiologa który pilnuje wykonania planu wynikającego z operatu rybackiego....

• grzegorzyk lubi to

#3433 OFFLINE   kostom63

kostom63

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1650 postów

Napisano 21 listopad 2015 - 20:27

Jeden sandaczyk , jedno spóźnione branie, kilka pstryków , a pogoda taka piękna ...

#3434 OFFLINE   Przemsol

Przemsol

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1277 postów

Napisano 21 listopad 2015 - 20:33

ja 7 krótkich sandaczy, 4 ryby spadły (w tym jedna na prawdę ładna ale nie wiem co :( ), szczupaczek,

kolega na łodzi 11 króciaków, 3 nie zacięte brania, szczupak i ładny okoń,

koledzy na drugiej łodzi po kilka króciaków i po jednym takim ok 60ciu cm....

ryby brały bardzo bardzo delikatnie w zasadzie zasysając gumy.

Użytkownik Przemsol edytował ten post 21 listopad 2015 - 20:33

#3435 OFFLINE   kostom63

kostom63

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1650 postów

Napisano 22 listopad 2015 - 00:04

ja 7 krótkich sandaczy, 4 ryby spadły (w tym jedna na prawdę ładna ale nie wiem co :( ), szczupaczek,
kolega na łodzi 11 króciaków, 3 nie zacięte brania, szczupak i ładny okoń,
koledzy na drugiej łodzi po kilka króciaków i po jednym takim ok 60ciu cm....
ryby brały bardzo bardzo delikatnie w zasadzie zasysając gumy.

Łowić to trza umić

#3436 OFFLINE   Przemsol

Przemsol

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1277 postów

Napisano 22 listopad 2015 - 17:47

no kurna ponoć człowiek się uczy całe życie a i tak głupcem umiera ;)

dziś ryby omijały przynęty... na cały dzień 3 króciaki i jeden okoń....

#3437 OFFLINE   kostom63

kostom63

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1650 postów

Napisano 23 listopad 2015 - 00:12

Pewnie przez to ciśnienie 😉

Użytkownik kostom63 edytował ten post 23 listopad 2015 - 00:23

#3438 OFFLINE   olo86

olo86

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 714 postów
  • Lokalizacjabrzegi mazowieckich rzek..
  • Imię:Olaf

Napisano 26 listopad 2015 - 19:10

Dziś z Przemkiem @wojciech1919 3h nad zalewem.. kilkadziesiąt okoni, kilkanaście przyzwoitych, jeśli uda się wygrzebać z filmu jakieś kadry, to może Przemek coś wrzuci ciekawego..

w ramach "wartości dodanej do wyjazdu" udało się nagrać krótki filmik z udziałem jednego z forumowiczów.. mającego podzielną uwagę- radzącego sobie z łowieniem na troka i żywcówkę jednocześnie...

Wstyd!

• maicke82, paawelek83, Pisarz.......ewski Piotr i 1 inna osoba lubią to

#3439 OFFLINE   MarcinZet

MarcinZet

GO BARBLESS!!!

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2749 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:Zawora

Napisano 26 listopad 2015 - 19:17

Dziś z Przemkiem @wojciech1919 3h nad zalewem.. kilkadziesiąt okoni, kilkanaście przyzwoitych, jeśli uda się wygrzebać z filmu jakieś kadry, to może Przemek coś wrzuci ciekawego..
w ramach "wartości dodanej do wyjazdu" udało się nagrać krótki filmik z udziałem jednego z forumowiczów.. mającego podzielną uwagę- radzącego sobie z łowieniem na troka i żywcówkę jednocześnie...
Wstyd!

Brawo, jaki multitasking. Podziel sie prosze tym materialem. A wielozadaniowcowi gratuluje.
  • Piotrk82 lubi to

#3440 OFFLINE   olo86

olo86

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 714 postów
  • Lokalizacjabrzegi mazowieckich rzek..
  • Imię:Olaf

Napisano 26 listopad 2015 - 19:31

Chyba prawo zabrania udostępniania wizerunku publicznie bez zgody.. ale film trafił tam, gdzie powinien, więc myślę, że sprawa zostanie odpowiednio załatwiona..

• paawelek83 i Bandit lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych