Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

ZEGRZE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5927 odpowiedzi w tym temacie

#3561 OFFLINE   Darek P

Darek P

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 197 postów

Napisano 24 kwiecień 2016 - 21:54

Jeżeli ktoś miał złudzenia czy rybacy wypuszczają drapieżniki to po obejrzeniu tego filmu chyba już się ich pozbył .Pod okiem strażników i ichtiologa jakoś tak przypadkiem zostały im 40cm okonie w łódce.Chyba nawet widziałem łzy w oczach rybaka jak wyrzucał,bo przecież nie wypuszczał sandacza ;)

Rybacy sponsorowani ze składek wędkarzy OM mają się co raz lepiej.Teraz siaty mogą stać non stop bo przecież tak trzeba.To,że niemal pod oknami smażalni to oczywiście zbieg okoliczności.Wiadomo że białoryb z całego Zegrza sam podpłynie do Wierzbicy pod smażalnię i da się odłowić.

To co wyprawia Zarząd Okręgu Mazowieckiego to jest kpina tak bezczelna i wielka jak wielka jest niemoc członków OM .

• Sandi lubi to

#3562 OFFLINE   Bandit

Bandit

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 360 postów
  • LokalizacjaLegionowo
  • Imię:Marcin

Napisano 24 kwiecień 2016 - 22:34

To jesli ktos ma jeszcze watpliwosci czy pojawic sie na pikiecie wr wtorek powonien wlasnie je rozwiac.

Na filniku popisowka pelna para. Serce sie kraje jak sie na to patrzy.

#3563 ONLINE   Pisarz.......ewski Piotr

Pisarz.......ewski Piotr

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2695 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr

Napisano 24 kwiecień 2016 - 22:38

Dla takich jak wy nie ma miejsca na ZZ, bo przeszkadzają wam i motorówki i rybacy! Po ch... się tam pchacie na siłę?

No to kolego zrobiłeś "Wejście smoka" :D

Też Cię witamy. :)

http://jerkbait.pl/t...-na-jerkbaitpl/

Użytkownik pisarz edytował ten post 24 kwiecień 2016 - 22:47

#3564 ONLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10194 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Robert

Napisano 25 kwiecień 2016 - 07:15

I ja ciebie witam bardzo serdecznie Mieczysławie :)

Gwiazda asertywności :D

• MarcinZet lubi to

#3565 OFFLINE   mariusz79

mariusz79

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 325 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Mariusz

Napisano 25 kwiecień 2016 - 12:05

Nie lepiej byłoby chronić drapieżniki? limit szczupak sandacz 1szt w miesiącu łącznie, wymiar 60 cm, i ryb przybędzie i karta się zwróci.

#3566 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15673 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 25 kwiecień 2016 - 14:39

Nie lepiej byłoby chronić drapieżniki? limit szczupak sandacz 1szt w miesiącu łącznie, wymiar 60 cm, i ryb przybędzie i karta się zwróci.

Jak tego upilnujesz kolego? Nie ma sposobu.  Kary po min. 2000 zł, przepadek mienia użytego, prowizja od kary dla kontrolujących. Prosta recepta.

• PiECIA lubi to

#3567 OFFLINE   mariusz79

mariusz79

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 325 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 25 kwiecień 2016 - 14:45

Przy obecnych limitach nawet jak wszyscy będą ich przestrzegać to obawiam się że że będzie to za mało aby się rybostan odrodził, same kary nic nie dadzą, ryby wyjadą na patelnie zgodnie z prawem i regulaminem rapr.

#3568 OFFLINE   godski

godski

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15673 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 25 kwiecień 2016 - 14:49

Najpierw to co napisałem  później limity. 

#3569 OFFLINE   Szczepek2

Szczepek2

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 258 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Andrzej
  • Nazwisko:Szczepkowski

Napisano 25 kwiecień 2016 - 15:19

Zakaz połowów i odłowów  na kilka lat, no a potem wymiary i limity, aha i określona pula licencji uprawniających do wekowania na ZZ taki eksperyment.

#3570 OFFLINE   mariusz79

mariusz79

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 325 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 25 kwiecień 2016 - 16:27

I jeszcze zakaz trollingu i echosondy ja już idziemy szerokim wachlarzem ograniczeń :)

#3571 ONLINE   cyprys19

cyprys19

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 4029 postów
  • Lokalizacjapułtusk okolice
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:k

Napisano 25 kwiecień 2016 - 17:50

Wszyscy tylko podrzucają coraz to lepsze pomysły... a ja myślę,że trzeba by edukować i uświadamiać pewne grono wędkarzy i tyle.

Odnośnie kar i limitów- jakieś 2 tygodnie temu "nasi koledzy" zrobili rzeż lina na Żądzy i nie było nikogo,kto by przypilnował limitów.

Liny brały jak opętane i po kilkanaście szt. lądowały w bagażnikach samochodów,a miejscówki były przekazywane wśród kolegów do puki nie wy......li wszystkiego,co się rusza! PRZYKRE ALE PRAWDZIWE

Z karami jest tak,jak z pijanymi kierowcami-czasem nic ich nie powstrzyma...Choć jak kolega Godski napisał ,kary powinny być bolesne!

#3572 OFFLINE   Bandit

Bandit

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 360 postów
  • LokalizacjaLegionowo

Napisano 25 kwiecień 2016 - 18:10

....
Odnośnie kar i limitów- jakieś 2 tygodnie temu "nasi koledzy" zrobili rzeż lina na Żądzy i nie było nikogo,kto by przypilnował limitów.
Liny brały jak opętane i po kilkanaście szt. lądowały w bagażnikach samochodów,a miejscówki były przekazywane wśród kolegów do puki nie wy......li wszystkiego,co się rusza! PRZYKRE ALE PRAWDZIWE...!

Ok a czy Ty lub Twoi znajomi wiedzac o sytuacji i znajac proceder zawiadomiliscie kogokolwiek?

Są na forum podane namiary na kolegow z PSR czy SSR Ktorzy chetnie zorganizowali by pewnie obławe w asyscie policji ktora mogla by spokojnie skontrolowac bagazniki samochodow.
Jesli miejscowki byly etatowo przekazywane z reki do reki wystarczylo spisac nr rejestracji aut.

Łatwo sie pisze o takich sytuacjach po fakcie a chodzi o to by reagowac w trakcie.

Zaloze sie ze po jednej takiej kontroli poszla by fama w eter i chętnych na mięsko byłoby mniej.

To jest wlasnie zmiana podejscia.

Jesli dowiedziales sie o Tym po fakcie to uswiadamiaj kolegow ktorzy to widzieli. Podaj im nr telefonow by w przyszłosci mogli zareagować od razu.
  • paawelek83 i buszmen lubią to

#3573 ONLINE   cyprys19

cyprys19

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 4029 postów

Napisano 25 kwiecień 2016 - 18:55

Bandit-czy TY siebie słyszysz???Jak 20-30 gości siedzi przez tydzień  w tym samym miejscu ,to chyba psr. też wie o co chodzi,tym bardziej,że odbywa się to co roku...

#3574 OFFLINE   buszmen

buszmen

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 341 postów

Napisano 25 kwiecień 2016 - 20:21

Pomysł na poprawę rybostanu na ZZ , to zmniejszenie ilości białorybu. :o

Dla czego ten filmik nie dziala ani tu ani na youtube

#3575 OFFLINE   olo86

olo86

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 714 postów
  • Lokalizacjabrzegi mazowieckich rzek..
  • Imię:Olaf

Napisano 25 kwiecień 2016 - 20:36

Bandit-czy TY siebie słyszysz???Jak 20-30 gości siedzi przez tydzień  w tym samym miejscu ,to chyba psr. też wie o co chodzi,tym bardziej,że odbywa się to co roku...

To czy wie - to jedno. A to, że musi zareagować na zgłoszenie - to drugie.

Ale przecież lepiej postękać na forum...

• paawelek83 i buszmen lubią to

#3576 ONLINE   cyprys19

cyprys19

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 4029 postów

Napisano 25 kwiecień 2016 - 21:10

To czy wie - to jedno. A to, że musi zareagować na zgłoszenie - to drugie.

Ale przecież lepiej postękać na forum...

Dla Twojej wiadomości reagowałem już nie raz,ale niestety nie przyniosło to żadnego rezultatu,a o rzezi linów wiedzą wszyscy od lat i nikt z tym nic nie robi...

Na ogół słyszałem,że to nie ma na paliwo,albo nie ma czym przyjechać-łatwiej przecież wypisać mandat za nie wypełniony rejestr.

Kolega spotkał się na mazurach z sytuacją gdy rybacy zostawili na lodzie ze sto kilo drobnicy,gdy zadzwonił na policję usłyszał,że się tym zajmą,po godzinie wrócili rybacy i zebrali tą drobnicę,a po trzech godzinach przyjechała policja i zapytali o co mu chodzi,bo nie ma żadnej drobnicy... i tak to się odbywa!

• homax lubi to

#3577 OFFLINE   Bandit

Bandit

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 360 postów
  • LokalizacjaLegionowo

Napisano 29 kwiecień 2016 - 08:25

Panowie skupcie sie na zmianach i przyszłorocznych wyborach. Jak za rok sie nie uda to robta co chceta. Polecam dyskusje przeniesc do watku o OM PZW mity i inne takie.

Tymczasem majowka za pasem. Ktos robil rekonesans w tym tygodniu.

#3578 OFFLINE   Przemsol

Przemsol

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1277 postów

Napisano 29 kwiecień 2016 - 08:44

przy łażeniu po brzegu w sobotę i niedzielę za okonkiem trafiały się szczupaki (w sumie 4). brania okoni raczej leniwe za to szczupaki bardzo agresywne były pomimo mikro przynęt dedykowanych okoniowi...

#3579 OFFLINE   cometopudge

cometopudge

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 146 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 01 maj 2016 - 20:26

Wpadłem dziś kontrolnie do stanicy 13 połowić z łodzi. Zawody jakieś i ludzi oczywiście tysiące. Dobrze że mam własną łódkę a i tak ledwo wypłynąłem zanim przedarłem się przez gąszcz lesnych dziadków. Minąłem słynny stół mięsiarzy na którym leżały sobie 3 szczupaki od 50 do 80 cm. Z opowieści wyniki że ryba bierze co potwierdził fakt że jak wróciłem po 3 godzinach to na stole lezały znowu 3 szczupaki i nie były to te same.

#3580 Guest_dziki1916_*

Guest_dziki1916_*
  • Guests

Napisano 13 maj 2016 - 12:35

Wczoraj bardzo fajny dzien na Zalewie. Cztery szczupaki pod wymiar i kilka okonów. Wszystko na żelazo.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych