ZEGRZE
#3581 OFFLINE
Napisano 14 maj 2016 - 21:51
#3582 OFFLINE
Napisano 15 maj 2016 - 09:14
U mnie identycznie wczoraj, od 6 do 14 jedno wielkie nic ! Pustynia . Musze wziąć lekcje od kolegi Dziki.
#3583 OFFLINE
Napisano 15 maj 2016 - 10:21
Beda prwnie brały po południu
#3584 OFFLINE
Napisano 15 maj 2016 - 19:07
Carolina rig była sprawczynią tego spektakularnego wędkarskiego sukcesu :-)
Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
#3585 OFFLINE
Napisano 15 maj 2016 - 19:59
nie wiem gdzie łowicie ale ja ostatnio kiedy nie pojadę nad zalew to sobie połowię, raz większe raz mniejsze ale zawsze coś a przy okazji okoniowania (z brzegu) trafiały się bolki i 60 cm szczupaczek.... w sobotę przez 2,5 godziny złowiłem kilkanaście okonków od mikrusów do takich ok 25 cm
łódka w remoncie więc mam tylko brzeg do dyspozycji......
- vako lubi to
#3586 OFFLINE
Napisano 15 maj 2016 - 20:05
#3587 OFFLINE
Napisano 15 maj 2016 - 20:11
nie wiem gdzie łowicie ale ja ostatnio kiedy nie pojadę nad zalew to sobie połowię, raz większe raz mniejsze ale zawsze coś a przy okazji okoniowania (z brzegu) trafiały się bolki i 60 cm szczupaczek.... w sobotę przez 2,5 godziny złowiłem kilkanaście okonków od mikrusów do takich ok 25 cm
Przemek jakby co to zapraszam do siebie na łódkę.
Będę w weekend
#3588 OFFLINE
Napisano 15 maj 2016 - 20:19
drugi raz w życiu byłem dziś na Zegrzu. Nie wiem gdzie łowię
#3589 OFFLINE
Napisano 15 maj 2016 - 20:23
Paweł dzięki za zaproszenie w weekend nawijam km na motocyklu ale nie omieszkam się przypomnieć
Daniel no fakt... poznanie zalewu trochę zajmuje czasu ale jest kilka sposobów by namierzyć okonie na zegrzu
- Dano. lubi to
#3590 OFFLINE
Napisano 15 maj 2016 - 20:38
kiedyś go poznam Chyba
- Bandit lubi to
#3591 OFFLINE
Napisano 17 maj 2016 - 06:11
kiedyś go poznam Chyba
Najprostsza metoda to: "na miejscowego"- płyń tam gdzie jest jakieś zgrupowanie łódek wtedy prawie na pewno łowią tam okonie lub sandacze.
Drugi dobry sposób to wypłynąć wtedy kiedy odbywają się jakieś zawody. zawodnicy wtedy głównie obstawiają miejscówki okoniowe, wystarczy zapamiętać
#3592 OFFLINE
Napisano 17 maj 2016 - 06:35
tak, pamiętam jak kiedyś wypłynąłem na wiosełkach na jesienne łowy sandaczowe (a sondy nie posiadałem jeszcze).... duże zgrupowanie łodzi "na pogłębiarkach" bo sandacze na dołach biorą......staję sobie między łodziami....kotwica w wodę i........zdziwko bo pode mną i dookoła w zasięgu rzutu wody 2,5m....... zalew ma wiele ciekawych cech ale jedną niezaprzeczalną jest to, że różnica 10 m w ustawieniu łodzi może robić ogromną różnicę
nie polecam działań "opływania" łowiących i wbijania sobie w GPS namiarów - to może spotkać się z dużą dezaprobatą łowiących (delikatnie rzecz ujmując).
prawda jest niestety okrutna....im częściej na wodzie tym lepsze wyniki
- mario, paawelek83, PiECIA i 1 inna osoba lubią to
#3593 OFFLINE
Napisano 17 maj 2016 - 12:53
Łowię na zalewie 12 lat ale jak biorą mi same < 50 siądki to dla mnie jest to wyjazd na 0. Nawet nie chce mi się takich wyników komentować. W zeszłym roku w maju mieliśmy 3 metrówki, jeden grubo ponad. Ten sezon rozpoczął się tragicznie. Boczny trok mnie nie interesuje, czasami sobie porzucam ale bardziej w celu sprawdzenie czy cokolwiek żeruje . Jak ktoś uważa się za specjalistę katując ledwo wymiary to współczuję .
- Dano. lubi to
#3594 OFFLINE
Napisano 17 maj 2016 - 13:10
Nie no super lowca okazów . Moze kiedyś dorosnę do Takich wyników i toku myślenia jak ty ,ale póki co, jak większość moich znajomych bawię się wędkarstwem .
#3595 OFFLINE
Napisano 17 maj 2016 - 15:08
@cometopudge i co tradycyjnie jak to mają we krwi zegrzyńscy specjaliści te metrówki przerabiasz na kotlety czy preferujesz jakąś inną formą konsumpcji swych wielkich sukcesów?
#3596 OFFLINE
Napisano 17 maj 2016 - 15:16
Łowię na zalewie 12 lat ale jak biorą mi same < 50 siądki to dla mnie jest to wyjazd na 0. Nawet nie chce mi się takich wyników komentować. W zeszłym roku w maju mieliśmy 3 metrówki, jeden grubo ponad. Ten sezon rozpoczął się tragicznie. Boczny trok mnie nie interesuje, czasami sobie porzucam ale bardziej w celu sprawdzenie czy cokolwiek żeruje . Jak ktoś uważa się za specjalistę katując ledwo wymiary to współczuje
Wiedziałem, wiedziałem ZZ to eldorado tylko wszyscy za wyjątkiem kolegi zrozumieli, że trzeba trzymać gębę na kłódkę.
Ten tragiczny tegoroczny wynik to po prostu wyjątek potwierdzający regułę.
Przeczuwam, że za godzinę nie będzie już łódek na najbliższy weekand.
Użytkownik Jan76 edytował ten post 17 maj 2016 - 15:20
#3597 OFFLINE
Napisano 17 maj 2016 - 15:40
This thread should disappear:]
- Jan76 i Bandit lubią to
#3598 OFFLINE
Napisano 17 maj 2016 - 15:49
This thread should disappear:]
Nie. To fascynujące czytać o 15 cm okoniach i szczupakach wpuszczonych miesiąc wcześniej. Moderator usuwa wątki kiedy nie jest w temacie więc jak pogadamy o polityce to zacznie działać. Na razie jest w temacie więc wszystko gra.
#3599 OFFLINE
Napisano 17 maj 2016 - 15:50
Jakie sa realia na ZZ wszyscy wiemy. Każdy łowi tak jak lubi i co lubi a jesli jeszcze ma wyniki to chwala mu za to i od takich osob trzeba sie uczyc bo jak wiemy nierzadko ciezko nawet o wydlubanie tego przyslowiowego malucha.
Narzekanie na PZW w innym wątku
#3600 OFFLINE
Napisano 17 maj 2016 - 16:17
Na ZZ zawsze będą jakieś wyniki bo ryba spływa z górnych odcinków rzeki. Chodzi tylko o to, że nie każdy ma tyle czasu, pieniędzy, sprzętu żeby polować na pojedyńcze egzemplarze większych ryb.
I dla wielu ten szczupak 50 cm na ZZ to już jest sukces.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych