Kolego Beleza - widzisz nawet byliśmy w tym samym Kole nr 6 i nawet chodziliśmy na te same Walne.
Widzisz X lat temu zrodził się w mojej i Kolegów z szóstki głowie pomysł żeby na Rządzy wprowadzić no kill i bezzadziorowość - uchwały przygotowane, były składane na każdym Walnym przez kolejne parę lat i wychodziły przy okazji z większej ilości innych Kół i któregoś roku - bingo - udało się - także jak się chce i się nie zraża to coś da się zmienić...…
(przy okazji pozdrawiam Kolegów z WTP - wpadłem tam onegdaj na zebranie zapytać się specjalistów jaki regulamin wód górskich byłby dla nich hm akceptowalny.
I okazało się że nawet w małym znającym się środowisku zdań jest tyle ile zgromadzonych osób...……)
Na protestach byłem - były delikatnie rzecz ujmując nieprzygotowane dostatecznie dobrze...……..
Oczywistym jest, że władze Okręgu determinacji z postu wyżej nie wykazują, Może również należy sformułować pytania z Walnych zgromadzeń dlaczego tak się dzieje.....Na tego typu pytania Władze Okręgu udzielają odpowiedzi....- byłoby chociaż z czym polemizować.
I dlatego po raz kolejny się powtórzę - na Zebrania trzeba chodzić i być aktywnym - jesteśmy chcą niechcąc częścią PZW - mamy pewne prawa statutowe i należy
chociaż z nich korzystać:
Przykład wstępu Uchwały Walnego Koła X:
Wnosimy o podjęcie uchwały nakazującej szczegółowe dokumentowanie ryb odłowionych przez Brygadę Rybacką Y w następujący sposób......itd.. z wprowadzenie obligatoryjnego cofnięcia licencji w przypadku dwukrotnego stwierdzenia nierzetelności Rejestru...….....-
Fajnie by było:)