Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

ZEGRZE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5927 odpowiedzi w tym temacie

#1081 OFFLINE   Martin77

Martin77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 551 postów
  • LokalizacjaWarszawa/Legionowo

Napisano 15 październik 2009 - 09:59

A to prawda... :mellow: Ale może za to wyniki będą lepsze :D

#1082 OFFLINE   argrabi

argrabi

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 665 postów
  • LokalizacjaPiachowo

Napisano 16 październik 2009 - 06:40

Może kogoś zainteresują wynikizawodów z 4 października, 7 godzin łowienia.. Szczupaków nie stwierdzono. Jeden sandacz i reszta okonie

#1083 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisano 16 październik 2009 - 06:55

Z tego, co pamiętam, to pogoda była fatalna. Niemniej jednak, nawet w czasie takiej pogody, w październiku można było czasem połowić. Niepokojący jest całkowity brak szczupaków, powinny się trafiać choćby jako przyłów. Długość okoni też daje do myślenia – najdłuższy nie miał 27cm… Zawodników, którzy zaliczyli zero (prawdopodobnie łowiąc na paprochy…) też było niemało.

#1084 OFFLINE   Martin77

Martin77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 551 postów

Napisano 16 październik 2009 - 10:33

Faktycznie słabizna...ale Litwiński jak zwykle w czołówce widzę.

#1085 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano 16 październik 2009 - 11:10

Widuję go, jak się przygotowuje do zawodów na ZZ. Dziwiłbym się, gdyby nie stawał na pudle

#1086 OFFLINE   kwasik

kwasik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 746 postów
  • LokalizacjaLegionowo

Napisano 16 październik 2009 - 15:44

To on złowił tego sandacza?

#1087 OFFLINE   Dziwny73

Dziwny73

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 43 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Andrzej

Napisano 16 październik 2009 - 20:18

Witam Zalewowych Mistrzów :mellow: Dzisiaj 100% skuteczność :lol: Cały dzień od 7.00 do 18.00, głównie opad sporadycznie troll. Wynik: szczupak 50 cm z opadu

#1088 OFFLINE   Kuba

Kuba

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2428 postów

Napisano 16 październik 2009 - 20:24

To on złowił tego sandacza?

Alez skad! On jedynie narznal okoni. A zawody sa zapewne na zywej rybie?

#1089 OFFLINE   Martin77

Martin77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 551 postów

Napisano 19 październik 2009 - 12:12

Wracając do tematu...zaczęło się łowienie na Zalewie. Ja akurat bez specjalnych sukcesów (same krótkie i przyłów w postaci okoni), ale będąc na wodzie widziałem wiele łowionych ryb. W sobotę, na jednym z dołków widziałem ustawionych obok siebie chyba z 10 łodzi. Wszyscy mielili to jedno miejsce chyba cały dzień. Przy mnie, w ciągu jakiś 45 minut złowili z 5 sumków i kilka sandaczy, a ile złowili wcześniej i później...? Jednym słowem rzeź. Widziałem, że niektóre ryby były wypuszczane ale czy wszystkie, tego nie wiem. Po powrocie do przystani widziałem szczupaka, na moje oko...spokojnie metr(!). Niestety już wypatroszony...potem dowiedziałem się nieoficjalnie, że był kupiony od kłusoli :(

W niedzielę to samo, tyle, że na zakręcie było jeszcze więcej łodzi (ok. 50!). Nawet tam nie płynąłem bo po co. Przynajmniej policja się pokazała i pokręciła się w tym miejscu dwa razy. Wieczorem, w przystani, dowiedziałem się, że na trola padły co najmniej dwa duże szczupaki - 7 i 9 kg. Nie pytałem już o szczegóły, ale skoro trafiły do przystani to zapewne zostały zabrane :(

To tyle jeśli chodzi o mnie.

Pozdr!

M.

#1090 OFFLINE   mario11

mario11

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 29 postów

Napisano 19 październik 2009 - 13:00

takiej ilości łódek jak w niedziele w okolicach od mostu w góre
to jeszcze nie widziałem!!!
wypłynąłem po siódmej i mogłem stanąć tylko tam gdzie był kawałeczek miejsca a nie tam gdzie bym chciał.
osobiście bez sukcesów ale na kilku łódkach trafiały się sandaczyki ok 30-40 cm.
w sumie do 11:30 widziałem ok 20 sandaczy z czego pięć wymiarowych i jednego szczupaka ok 4-5kg.

#1091 OFFLINE   Martin77

Martin77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 551 postów

Napisano 19 październik 2009 - 14:02

[quote title=mario11 napisał(a) dnia Mon, 19 October 2009 02:00]takiej ilości łódek jak w niedziele w okolicach od mostu w góre
to jeszcze nie widziałem!!! [quote]

Dokładnie...ja pływałem wczoraj od 12:00 i nawet nie próbowałem tam wpływać :lol:

#1092 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano 19 październik 2009 - 14:06

Przyjdzie listopad, emocje opadną i znowu popływam po rynnach za metrówkami

#1093 OFFLINE   Martin77

Martin77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 551 postów

Napisano 19 październik 2009 - 14:12

Krzysiek z chęcią dowiedziałbym się jakichś szczegółów ale nie obrażę się jak nic nie wyślesz na priv

#1094 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów

Napisano 19 październik 2009 - 14:37

Cześć,
Masz priv :D

#1095 OFFLINE   Martin77

Martin77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 551 postów

Napisano 24 październik 2009 - 11:06

Witam i odświerzam wątek :D Macie jakieś wieści znad wody? Ja wybieram się jutro...

#1096 OFFLINE   xein

xein

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 101 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 październik 2009 - 17:25

Jest dobrze, wlasnie wrocilem, bylem od 12 do 17. Co prawda tylko dwa wyjete ale pustych bran naprawde duzo. Widac stada, chyba leszczy, przy nich lowilem. Ogolnie okolice mostu w zegrzu. Jesli jutro tak bedzie to jedz i ŁÓW :D

#1097 OFFLINE   Martin77

Martin77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 551 postów

Napisano 24 październik 2009 - 17:29

Dzięki za wieści. Tak się domyślałem...niestety jutro nie mam skąd wziąć łodzi. Pozdr!

M.

#1098 OFFLINE   kwasik

kwasik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 746 postów
  • LokalizacjaLegionowo

Napisano 26 październik 2009 - 11:25

Wracając do tematu...zaczęło się łowienie na Zalewie. Ja akurat bez specjalnych sukcesów (same krótkie i przyłów w postaci okoni), ale będąc na wodzie widziałem wiele łowionych ryb. W sobotę, na jednym z dołków widziałem ustawionych obok siebie chyba z 10 łodzi. Wszyscy mielili to jedno miejsce chyba cały dzień. Przy mnie, w ciągu jakiś 45 minut złowili z 5 sumków i kilka sandaczy, a ile złowili wcześniej i później...? Jednym słowem rzeź. Widziałem, że niektóre ryby były wypuszczane ale czy wszystkie, tego nie wiem. Po powrocie do przystani widziałem szczupaka, na moje oko...spokojnie metr(!). Niestety już wypatroszony...potem dowiedziałem się nieoficjalnie, że był kupiony od kłusoli :(

W niedzielę to samo, tyle, że na zakręcie było jeszcze więcej łodzi (ok. 50!). Nawet tam nie płynąłem bo po co. Przynajmniej policja się pokazała i pokręciła się w tym miejscu dwa razy. Wieczorem, w przystani, dowiedziałem się, że na trola padły co najmniej dwa duże szczupaki - 7 i 9 kg. Nie pytałem już o szczegóły, ale skoro trafiły do przystani to zapewne zostały zabrane :(

M.

Na szczęście rzezi został tylko tydzień, bo od poniedziałku nie będzie wolno łowić powyżej mostu w Zegrzu.

#1099 OFFLINE   mario11

mario11

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 29 postów

Napisano 26 październik 2009 - 14:14

chyba od niedzieli

#1100 OFFLINE   kwasik

kwasik

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 746 postów
  • LokalizacjaLegionowo

Napisano 26 październik 2009 - 16:41

Chyba?
No właśnie od kiedy: ogólny przepis jest, że jak pierwszy lub ostatni dzień zakazu przypada w dzień świąteczny to o te dni wolno dłużej łowić?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych