ZEGRZE
#121 OFFLINE
Napisano 02 maj 2006 - 17:41
Donoszę!
Dziś na wannie HUNTERA spędziłam kilka godzin i żadna z tych godzin stracona nie była.
Ale od początku.
Zbiórka po ósmej na przystani. Pogoda względna, taka akurat do pływania.
Hunter wprawdzie odgraża się, że silnk może nie chcieć współpracować (hehehe wiedziałam, że to strachy na lachy i chęć podkręcenia atmosfery), ale wypływamy.
Wędki do wody i zaraz , od razu pierwsze uderzenie. Niestety wyszłam z wprawy po zimie i nie zacięłam. Cholera - myślę sobie - takie błędy lubią się mścić i pewnie dziś już po braniach. Zła jak sto diabłów bo uderzene było potężne więc miałam nadzieję, że to bolek. No ale cóż.
Pływamy chwilę i dojeżdża do nas moja koleżanka.
Mi HUNTER zakłada niebieską rapalkę, koleżance prawie identyczną i się zaczęło. Ja 13 okoni i wszystkie dobrze powyżej 30 cm, piękne, grube, wybarwione i dwa sandacze. Koleżanka - zero! By sprawić jej przyjemność zamieniam się z nią na zestawy i ja dalej łowię, ona trafia 2 okonie i cisza. Łowimy stara siatkę,oskrzelówkę w którą wplątuje mi się wobler i źli płyniemy dalej po wczesniejszym pocięciu tego co zostawili w wodzie kłusole.. Proszę koleżankę by zaczęła wierzyć w tego woblera i dopiero zaczyna łowić.
Wynik: 5 okoni i sandacz ))
Koło 16 spływamy do bazy. Głodni potworni i marzący o gorącej kaszance bo przecież ryby co do jednej wróciły do wody (a tak sie odgrażałam, że się najem okoni, a jak przyszło co do czego... . Jakaś mało drapiezna się robię). Więc wypakowanie gratów, szybka jazda na Klepisko i kaszanka z karkóweczką z grila (dobrze, że na świnki nie poluję, bo umarłabym z głodu).
Efekty:
Ja - 13 okoni , 2 sandacze, opalenizna czyli wściekły indianiec na twarzy
Asia - 5 okoni, sandacz, mniej opalona, bo przezornejsza i miala czapkę z daszkiem
HUNTER - fantastyczna przejażdżka po ZZ, wypróbowanie i zachwycanie się swoim nowym GPSem, opwiadanie o nowej łódce która juz stoi w stoczni i czeka na pierwszy rejs
Wszyscy - kupę fajnych wrażeń i foty (które wstawi HUNTER jak pojawi się w poniedzialek).
A to nie wszystko - jutro od rana płynemy znowu ))
Trzymajcie kciuki, a ryby drżyjcie )) !!!!!
#122 OFFLINE
Napisano 03 maj 2006 - 05:47
#123 OFFLINE
Napisano 03 maj 2006 - 20:25
Dzis znów kilka godzin na wodzie, lecz niestety efekty zdecydowanie słabsze. Zwłaszcza u mnie. Koleżanka 4 okonie i sandacz, ja 3 okonie i drzemka na łodzi . Ale dzięki temu Hunter połowił, bo mógł przejąć moją wędkę i nawet cos tam udało mu się upolować.
On oczywiscie kurtuazyjnie twierdzi, że uwielbia z nami pływac
Spotkaliśmy Adasia który jerkował z wielkim zacięciem i Mario który całkiem skutecznie zapolował.
Poza tym znów udaliśmy się na kiełbaski z grila, a ja coraz bardziej przypominam czerwonoskórą żonę ostatniego mohikanina .
Pogoda była przedziwna. Zauwazyłam pewną właściwość. Ludzie żeglujący porozbierani do rosołu, gołe torsy i opalacze a na łódkach wędkarskich polary i kurtki. Poważnie, ja na siebie wrzucilam dwa i dodatkowo goretexowa kurtkę Huntera i....marzłam. Reszta załogi tez okutana.
Ciekawe od czego to zależy????
Pozdrawiam
#124 OFFLINE
Napisano 03 maj 2006 - 20:28
#125 OFFLINE
Napisano 03 maj 2006 - 20:36
Pozdrawiam
#126 OFFLINE
Napisano 03 maj 2006 - 21:55
Jak zauważyła Micoona zapolowaliśmy z Markiem całkiem skutecznie (@Micoona: po spotkaniu z Wami dołożylismy jeszcze kilka ładnych ryb w okolicach naszego portu) - kilka godzin pływania dało nam 6 szczupłych (75, 64, 59 i 3x ok. 50cm), 3 okołowymiarowe bolenie i kilka ładnych okoni.
Nie prawdą jest więc, że w ZZ-cie nie ma ryb (przynajmniej tak mi podpowiada kilkuletnie doświadcznie z wędkowania w tym zbiorniku)
Serdeczne pozdrowienia dla załogi łodzi Huntera!
#127 OFFLINE
Napisano 04 maj 2006 - 06:09
#128 OFFLINE
Napisano 04 maj 2006 - 09:58
@Mario, załoga łodzi Huntera dziękuje za pozdrowienia i pozdrawia również. Piotr zdał juz relację z Waszych wyczynów po naszym spłynięciu do portu i zazdrość mnie zżera. Zazdroszczę zwłaszcza tych boleni, gdyz ja jeszcze NIGDY nie miałam tej ryby na kiju, a o jej waleczności słyszałam historie.Nawet juz na łodzi marudziłam Hunterowi, ze Wy macie bolki a ja nie co chyba uraziło MĘSKIE EGO Huntera bo zapytał czy to sugestia, że chcę zmienić szypra? Wiedząc jak ważne jest MĘSKIE EGO, zaprzeczyłam gwałtownie co uratowalo być może moja skóre, bo Hunter chyba gotowy był mnie wysadzić na środku zbiornika i kto by mnie wtedy do brzego sholował???
W każdym bądź razie bolki przez mojego szypra mam obiecane i trzymam go za słowo
@Jerry, Hunter to WIELKI SZCZĘŚCIARZ i ma jeszcze dwa dni wolnego. Potem weekend, ale w poniedziałek zmolestuję go i zdjątka włoży.
Może będzie można pochwalić się czymś więcej , bo w weekend Piotr obiecał (Hunter, pamietam )kolejną sesję na ZZ
Pozdrawiam serdecznie
#129 OFFLINE
Napisano 04 maj 2006 - 10:28
#130 OFFLINE
Napisano 04 maj 2006 - 10:29
Warto miec swój wiatraczek, bo na wiosełkach sobie nie wyobrażam za rybkami po tym zbiorniku śmigać
#131 OFFLINE
Napisano 06 maj 2006 - 14:41
Dzięki za info.
#132 OFFLINE
Napisano 07 maj 2006 - 21:01
#133 OFFLINE
Napisano 08 maj 2006 - 00:49
Hunter okon 37 cm, przyjaciólka nauka powozenia lodzia )))
Relacje jutro
#134 OFFLINE
Napisano 08 maj 2006 - 06:38
a to pare fotek z dnia wczorajszego jakość słaba bo robione telefonem to był wyjazd na ryby na wariata
resztę fotek z 2 i 3 maja zamieszczę później jak dostosuje wielkość plików....
Załączone pliki
#135 OFFLINE
Napisano 08 maj 2006 - 09:46
My w sobotę 2 szczupaczki (55 i 48cm), sandacza 60cm (uprzedzając pytania - oczywiście, że trafił do wody) i kilka okoni 25-30cm.
#136 OFFLINE
Napisano 08 maj 2006 - 11:16
#137 OFFLINE
Napisano 08 maj 2006 - 11:43
Próbowałem w stanicach kół wędkarskich (4-ki i 13-ki w Zegrzu Rybakach), ale wiecznie nie ma wolnych miejsc (mimo że jestem członkiem 13-ki i nawet kiedyś byłem w zarządzie tego koła...), więc sobie odpuściłem. Wiem, że rok temu były wolne miejsca w przystani WTW przy po prawej stronie mostu w Zegrzu (przed nim jadąc z W-wy).
Może ktoś uzupełni moje doświadczenia o okolice Białobrzegów i Ryni? Jest też rozbudowywana (remontowana) przystań w Jachrance.
#138 OFFLINE
Napisano 08 maj 2006 - 21:00
Dzięki za info.
#139 OFFLINE
Napisano 09 maj 2006 - 11:19
#140 OFFLINE
Napisano 09 maj 2006 - 12:03
Załączone pliki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych