Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

ZEGRZE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5927 odpowiedzi w tym temacie

#121 OFFLINE   micoona

micoona

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 44 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 02 maj 2006 - 17:41

No więc sezon zaczęty !!!!
Donoszę!
Dziś na wannie HUNTERA spędziłam kilka godzin i żadna z tych godzin stracona nie była.
Ale od początku.
Zbiórka po ósmej na przystani. Pogoda względna, taka akurat do pływania.
Hunter wprawdzie odgraża się, że silnk może nie chcieć współpracować (hehehe wiedziałam, że to strachy na lachy i chęć podkręcenia atmosfery), ale wypływamy.
Wędki do wody i zaraz , od razu pierwsze uderzenie. Niestety wyszłam z wprawy po zimie i nie zacięłam. Cholera - myślę sobie - takie błędy lubią się mścić i pewnie dziś już po braniach. Zła jak sto diabłów bo uderzene było potężne więc miałam nadzieję, że to bolek. No ale cóż.
Pływamy chwilę i dojeżdża do nas moja koleżanka.
Mi HUNTER zakłada niebieską rapalkę, koleżance prawie identyczną i się zaczęło. Ja 13 okoni i wszystkie dobrze powyżej 30 cm, piękne, grube, wybarwione i dwa sandacze. Koleżanka - zero! By sprawić jej przyjemność zamieniam się z nią na zestawy i ja dalej łowię, ona trafia 2 okonie i cisza. Łowimy stara siatkę,oskrzelówkę w którą wplątuje mi się wobler i źli płyniemy dalej po wczesniejszym pocięciu tego co zostawili w wodzie kłusole.. Proszę koleżankę by zaczęła wierzyć w tego woblera i dopiero zaczyna łowić.
Wynik: 5 okoni i sandacz :D))
Koło 16 spływamy do bazy. Głodni potworni i marzący o gorącej kaszance bo przecież ryby co do jednej wróciły do wody (a tak sie odgrażałam, że się najem okoni, a jak przyszło co do czego... :unsure: :unsure: . Jakaś mało drapiezna się robię). Więc wypakowanie gratów, szybka jazda na Klepisko i kaszanka z karkóweczką z grila (dobrze, że na świnki nie poluję, bo umarłabym z głodu).
Efekty:
Ja - 13 okoni , 2 sandacze, opalenizna czyli wściekły indianiec na twarzy
Asia - 5 okoni, sandacz, mniej opalona, bo przezornejsza i miala czapkę z daszkiem
HUNTER - fantastyczna przejażdżka po ZZ, wypróbowanie i zachwycanie się swoim nowym GPSem, opwiadanie o nowej łódce która juz stoi w stoczni i czeka na pierwszy rejs
Wszyscy - kupę fajnych wrażeń i foty (które wstawi HUNTER jak pojawi się w poniedzialek).
A to nie wszystko - jutro od rana płynemy znowu :D))
Trzymajcie kciuki, a ryby drżyjcie :D)) !!!!!

#122 OFFLINE   jerry hzs

jerry hzs

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3338 postów
  • LokalizacjaChicago

Napisano 03 maj 2006 - 05:47

Pieknie zaczeliscie :D Jak na poczatek ryby bardzo dobrze dopisaly , no ten grillek :mellow: . Czekam na zdiecia oraz ocene GPSu

#123 OFFLINE   micoona

micoona

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 44 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 03 maj 2006 - 20:25

Dziękuję Jerry :D)))
Dzis znów kilka godzin na wodzie, lecz niestety efekty zdecydowanie słabsze. Zwłaszcza u mnie. Koleżanka 4 okonie i sandacz, ja 3 okonie i drzemka na łodzi Embarassed . Ale dzięki temu Hunter połowił, bo mógł przejąć moją wędkę i nawet cos tam udało mu się upolować.
On oczywiscie kurtuazyjnie twierdzi, że uwielbia z nami pływac :unsure: :unsure: :unsure:
Spotkaliśmy Adasia który jerkował z wielkim zacięciem i Mario który całkiem skutecznie zapolował.
Poza tym znów udaliśmy się na kiełbaski z grila, a ja coraz bardziej przypominam czerwonoskórą żonę ostatniego mohikanina :D.
Pogoda była przedziwna. Zauwazyłam pewną właściwość. Ludzie żeglujący porozbierani do rosołu, gołe torsy i opalacze a na łódkach wędkarskich polary i kurtki. Poważnie, ja na siebie wrzucilam dwa i dodatkowo goretexowa kurtkę Huntera i....marzłam. Reszta załogi tez okutana.
Ciekawe od czego to zależy???? :D

Pozdrawiam

#124 OFFLINE   mifek

mifek

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 11308 postów
  • LokalizacjaWioska Z Tramwajami
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:...znane...

Napisano 03 maj 2006 - 20:28

Micoona może chodzi o poziom plynów rozgrzewających we krwi :mellow:

#125 OFFLINE   Sławek

Sławek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2720 postów
  • LokalizacjaPolska północna :)

Napisano 03 maj 2006 - 20:36

A jak się doda do c2h5oh chęć wyrwania (przepraszam za wyrażenie, ale żadne inne nie pasuje mi do tych torsów) kogoś, to i prawie nago można chodzić. Wędkarze natomiast pływają w innym celu i częściej są wygodni i praktyczni.
Pozdrawiam

#126 OFFLINE   mario

mario

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 3638 postów
  • LokalizacjaP L

Napisano 03 maj 2006 - 21:55

W telegraficznym skrócie z mojej strony: sezon trollingowy na ZZ-cie uważam za otwarty :mellow: wczoraj odbyło się wodowanie jednostki po zimowym przeglądzie i drobnych naprawach, a dzisiaj pierwszy, wyczekiwany, dzień połowów.

Jak zauważyła Micoona zapolowaliśmy z Markiem całkiem skutecznie (@Micoona: po spotkaniu z Wami dołożylismy jeszcze kilka ładnych ryb w okolicach naszego portu) - kilka godzin pływania dało nam 6 szczupłych (75, 64, 59 i 3x ok. 50cm), 3 okołowymiarowe bolenie i kilka ładnych okoni.

Nie prawdą jest więc, że w ZZ-cie nie ma ryb B) (przynajmniej tak mi podpowiada kilkuletnie doświadcznie z wędkowania w tym zbiorniku)

Serdeczne pozdrowienia dla załogi łodzi Huntera! :mellow:

#127 OFFLINE   jerry hzs

jerry hzs

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3338 postów
  • LokalizacjaChicago

Napisano 04 maj 2006 - 06:09

@ Micoona przypomnij Hunterowi zeby wstawil kilka zdiatek oraz pokusil sie o opisanie GPS , taka wiedza trzeba sie dzielic :mellow:

#128 OFFLINE   micoona

micoona

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 44 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 04 maj 2006 - 09:58

@Mifek, te płyny rozgrzewające są zwodnicze, czasem nawet wędkarze sobie zapodaja i potem policja z ZZ gania ich po zalewie B) <_< <_< <_<
@Mario, załoga łodzi Huntera dziękuje za pozdrowienia i pozdrawia również. Piotr zdał juz relację z Waszych wyczynów po naszym spłynięciu do portu i zazdrość mnie zżera. Zazdroszczę zwłaszcza tych boleni, gdyz ja jeszcze NIGDY nie miałam tej ryby na kiju, a o jej waleczności słyszałam historie.Nawet juz na łodzi marudziłam Hunterowi, ze Wy macie bolki a ja nie co chyba uraziło MĘSKIE EGO Huntera bo zapytał czy to sugestia, że chcę zmienić szypra? Wiedząc jak ważne jest MĘSKIE EGO, zaprzeczyłam gwałtownie co uratowalo być może moja skóre, bo Hunter chyba gotowy był mnie wysadzić na środku zbiornika i kto by mnie wtedy do brzego sholował??? B) :mellow: <_< :unsure:
W każdym bądź razie bolki przez mojego szypra mam obiecane i trzymam go za słowo :D
@Jerry, Hunter to WIELKI SZCZĘŚCIARZ i ma jeszcze dwa dni wolnego. Potem weekend, ale w poniedziałek zmolestuję go i zdjątka włoży.
Może będzie można pochwalić się czymś więcej , bo w weekend Piotr obiecał (Hunter, pamietam B) )kolejną sesję na ZZ :D

Pozdrawiam serdecznie

#129 OFFLINE   Marcin Goralewski

Marcin Goralewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 735 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:Goralewski

Napisano 04 maj 2006 - 10:28

Czy nad Zegrzem mozna wypożyczyć dobrą łódkę? Słyszałem o stanicach PZW, ktoś z nich korzystał?

#130 OFFLINE   micoona

micoona

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 44 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 04 maj 2006 - 10:29

Łódkę mozna wypożyczyć (tak słyszałam). Czy dobrą? Tego nie wiem.
Warto miec swój wiatraczek, bo na wiosełkach sobie nie wyobrażam za rybkami po tym zbiorniku śmigać :D

#131 OFFLINE   Oldzander

Oldzander

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 67 postów
  • LokalizacjaSławacinek Stary/Biała Podlaska

Napisano 06 maj 2006 - 14:41

Gdzie najlepiej , najbezpieczniej i najtaniej trzymać łajbę nad ZZ ?
Dzięki za info.

#132 OFFLINE   adasio

adasio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 575 postów
  • LokalizacjaWarszawa Jelonki
  • Imię:Adam

Napisano 07 maj 2006 - 21:01

dla mnie majówka skończyła się dopiero dziś,mam zaliczone ponad 70 godzin jerkowania,kilkanaście szczupali(niestety największy tylko 67 cm)z tego co się dowiedziałem trolling był dużo skuteczniejszy niż jerkowanie,mimo to i tak byłem wierny wiadomo jakiej metodzie :mellow: .niedługo wrzucę pare fotek

#133 OFFLINE   micoona

micoona

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 44 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 08 maj 2006 - 00:49

Ja kilkanascie godzin trolingu i dzis szczuply 76 cm :D))))))
Hunter okon 37 cm, przyjaciólka nauka powozenia lodzia :D)))
Relacje jutro

#134 OFFLINE   HUNTER

HUNTER

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 256 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 08 maj 2006 - 06:38

wczoraj byliśmy na wodzie zaledwie 3 godz, jeden zbiorniczek wiatraczka, ale emocje wydłużają czas hihihihiii

:lol: :lol: :lol: :lol:
a to pare fotek z dnia wczorajszego jakość słaba bo robione telefonem to był wyjazd na ryby na wariata

resztę fotek z 2 i 3 maja zamieszczę później jak dostosuje wielkość plików....

Załączone pliki

#135 OFFLINE   mario

mario

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 3638 postów
  • LokalizacjaP L

Napisano 08 maj 2006 - 09:46

Brawo! :mellow:
My w sobotę 2 szczupaczki (55 i 48cm), sandacza 60cm (uprzedzając pytania - oczywiście, że trafił do wody) i kilka okoni 25-30cm.

#136 OFFLINE   rognis_oko

rognis_oko

Zaawansowany

• Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3395 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 08 maj 2006 - 11:16

Wszystkim maniakom ZZ gratuluję dobrego rozpoczęcia sezonu. :D

#137 OFFLINE   mario

mario

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 3638 postów
  • LokalizacjaP L

Napisano 08 maj 2006 - 11:43

@Oldzander: osobiście trzymam łódź w YKP (Jadwisin). Kosztuje mnie to 320zł za sezon letni (opłata dla członka YKP) + 2x80zł za slipowanie łodzi. Opcjonalnie (korzystam) 240zł za sezon zimowy. Chyba dosyć drogo, ale silnik jest na łodzi (całodobowa ochrona), bardzo miła atmosfera i piękne położenie przystani (uważam ją za najładniejszą na ZZ-cie).

Próbowałem w stanicach kół wędkarskich (4-ki i 13-ki w Zegrzu Rybakach), ale wiecznie nie ma wolnych miejsc (mimo że jestem członkiem 13-ki i nawet kiedyś byłem w zarządzie tego koła...), więc sobie odpuściłem. Wiem, że rok temu były wolne miejsca w przystani WTW przy po prawej stronie mostu w Zegrzu (przed nim jadąc z W-wy).

Może ktoś uzupełni moje doświadczenia o okolice Białobrzegów i Ryni? Jest też rozbudowywana (remontowana) przystań w Jachrance.

#138 OFFLINE   Oldzander

Oldzander

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 67 postów
  • LokalizacjaSławacinek Stary/Biała Podlaska

Napisano 08 maj 2006 - 21:00

Mam łajbę na przyczepce czy wiecie coś może o miejscach na ZZ gdzie sam mogę ją zwodować . Czyli wjechać przyczepką do wody zdjąć baliję popływać cały dzień wrócić do auta [zastać auto] i nie tracąc 200 pln pojechać do domu.
Dzięki za info.

#139 OFFLINE   adasio

adasio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 575 postów

Napisano 09 maj 2006 - 11:19

w Wierzbicy koło mostu,przy samej stacji benzynowej dla łódek jest taki betonowy zjazd do wody,tyle że nie mam pojęcia ile to kosztuje a pozatym z tamtąd do samego Zegrza jest kawałek drogi

#140 OFFLINE   adasio

adasio

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 575 postów

Napisano 09 maj 2006 - 12:03

pierwszy majowy szczupaczek,skusił sie na jacka na metrowej wodzie :mellow:

Załączone pliki

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2