Witam Panowie mam problem zatyka mi sie aero przy Pactrach 4 wobki pomalowalem i na tym zakonczylem bo myslalem ze aero za okno wywale,dodam ze po kazdym kolorze przemywalem zbiornik i czyscilem dodam ze niczym nie rozcieczalem farby byl to moj debiut z aerografem mod.TG-180,moze problem tkwi w farbie ze za gesta?maluje na dyszy 0.3,poradzcie cos Panowie pozdrawiam
witam Panowie dzis zrobilem 2gie podejscie wypucowalem aero zmienilem iglice i dysze na 0.2 i ukrecila mi sie dysza poprostu gwint zostal w tej pierwszej czesci niema opcji wyciagnac dostane ta czesc w ktora sie wkreca dysze aero to TG-180 pomozcie ppozdrawiam
Cóż mam powiedzieć, szanowny Kolego. Jeśli do pasji doprowadza Cię zatykanie się dyszy 0,3 aerografu, to zmiana na 0,2 jest ostatnią propozycją, którą bym Ci dawał. Pomyśl chwilę...
Rozcieńczyć farbę, zwiększyć ciśnienie - to prawidłowe podpowiedzi. Do tego dodałbym od siebie - zwiększyć dyszę na 0,5 mm. Jest gorsza przy bawieniu się szczegółami, ale lepsza przy cieniowaniu. Do pierwszych zabaw z aerografem - polecam.
Edyt: Piotrek, jak byś podsłuchiwał moje myśli. Aż się boję
Nic bym nie pisał, bo po co się powtarzać. Cóż... Wszystko przez to, że piszę tak wolno
Użytkownik woblery z Bielska edytował ten post 11 grudzień 2014 - 21:46