Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

4.07 PZW gwiazdą Magazynu Śledczego :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
454 odpowiedzi w tym temacie

#101 OFFLINE   mariusz!

mariusz!

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 65 postów
  • LokalizacjaZachód - 100 km od morza
  • Imię:Mario

Napisano 05 lipiec 2019 - 06:37

A ja nie obejrzałem, żonka przytomnie rozkazała mi spier...ć spać

• Guzu i venom_666 lubią to

#102 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Sławek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4964 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 05 lipiec 2019 - 06:46

A kto w miejsce ubeków i esbeków ? To przecież trefne zajęcie.. :)

Czapę związkową powołała do istnienia i sprawowania władzy tylko i wyłącznie wola dołów. Doły, tzw członki są nastawione roszczeniowo, oczekują nie tylko opieki ale i odgórnych decyzji, zwalniających ich od jakiejkolwiek odpowiedzialności - samemu nawet palcem nie kiwną - co przecież widać..

I tak szczerze mówiąc to patentowany generał SB - ale też bardzo inteligentny pan Eugeniusz Grabowski, najlepiej wyczuwał i realizował wolę tzw członków, próbując przekształcić PZW w związek sportowy, co zapewniłoby nam nie tylko kuratelę państwa, ale przede wszystkim zwolniłoby nas od wstrętnej pracy społecznej na której ponoć oparta jest działalność naszego stowarzyszenia.. oraz jakichś innych, równie niezrozumiałych, statutowych głupot. Czyli - eksploatacja wyzwolona z obowiązków, plus wyczynowe fikołki pod flagą państwową.. :)  

Nie udało się.. żałujcie.. :)  

• venom_666, Krzysiek P i cobrax lubią to

#103 OFFLINE   Pescador de caña

Pescador de caña

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 503 postów
  • LokalizacjaBuenas Noches
  • Imię:Mrevansh

Napisano 05 lipiec 2019 - 06:56

Załączony plik  prezes.png   440,8 KB   19 Ilość pobrań

#104 OFFLINE   eRKa

eRKa

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2601 postów
  • Lokalizacjacentralna Polska
  • Imię:Romek
  • Nazwisko:K

Napisano 05 lipiec 2019 - 07:11

Czapę związkową powołała do istnienia i sprawowania władzy tylko i wyłącznie wola dołów. Doły, tzw członki są nastawione roszczeniowo, oczekują nie tylko opieki ale i odgórnych decyzji, zwalniających ich od jakiejkolwiek odpowiedzialności - samemu nawet palcem nie kiwną - co przecież widać..

I tak szczerze mówiąc to patentowany generał SB - ale też bardzo inteligentny pan Eugeniusz Grabowski, najlepiej wyczuwał i realizował wolę tzw członków, próbując przekształcić PZW w związek sportowy, co zapewniłoby nam nie tylko kuratelę państwa, ale przede wszystkim zwolniłoby nas od wstrętnej pracy społecznej na której ponoć oparta jest działalność naszego stowarzyszenia.. oraz jakichś innych, równie niezrozumiałych, statutowych głupot. Czyli - eksploatacja wyzwolona z obowiązków, plus wyczynowe fikołki pod flagą państwową.. :)  

A Ty swoje...

Czapę to powołała władza komusza. I do dziś tak to zostało.

Ty też z resortu? Wygląda, że tak skoro tak bronisz swoich nawet przeinaczając fakty.

#105 OFFLINE   eRKa

eRKa

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2601 postów
  • Lokalizacjacentralna Polska
  • Imię:Romek
  • Nazwisko:K

Napisano 05 lipiec 2019 - 07:13

https://www.google.p...=UTF-8&oe=UTF-8

Kiwają nie tylko palcami i na ...uj im ta czapa...

To są fakty. A Ty jak zwykle z klapkami na oczach.

• Pescador de caña lubi to

#106 OFFLINE   ŻoliborzFishingTeam

ŻoliborzFishingTeam

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 145 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 lipiec 2019 - 07:18

Ochłoń

• Pescador de caña lubi to

#107 OFFLINE   jbk

jbk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1289 postów
  • LokalizacjaKętrzyn , Meolo(I)
  • Imię:Jarosław
  • Nazwisko:Balik

Napisano 05 lipiec 2019 - 07:27

Jakiś program w mało ostatnio populanej stacji o porze z najmniejszą oglądalnością a tyle emocji. Naprawdę macie nadzieję na jakieś zmiany ?

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

#108 OFFLINE   Pescador de caña

Pescador de caña

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 503 postów

Napisano 05 lipiec 2019 - 07:39

Jakiś program w mało ostatnio populanej stacji o porze z najmniejszą oglądalnością a tyle emocji. Naprawdę macie nadzieję na jakieś zmiany ?

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

TAK. Od jutro będziemy łowić szczupaki +500cm.

#109 ONLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14850 postów
  • LokalizacjaOwczarnia, PL
  • Imię:Daniel

Napisano 05 lipiec 2019 - 07:42

Oby nie skończyło się wejściem zarządu komisarycznego, gdy skala zostanie wydrążona.
Mogłoby się to skończyć wykluczeniem polskich drużyn z europejskich pucharów ...
  • olo86 lubi to

#110 OFFLINE   ~30

~30

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 347 postów
  • LokalizacjaŻelechów
  • Imię:Łukasz

Napisano 05 lipiec 2019 - 07:58

Od niedawna jestem członkiem niewielkiego stowarzyszenia wędkarskiego, mającego pod sobą piękne, rybne starorzecze. Każda złotówka ze składek jest publicznie rozliczona, i podparta dokumentami. Ryb nie zabiera prawie nikt, wszyscy troszczą się o wodę jak o swoją, i nie ma mowy o jakimkolwiek kłusownictwie. Tak, da się w Polsce. Trzeba chcieć, działać i egzekwować.

PZW to niestety tylko randomowa zbieranina randomowych ludzi, często nastawionych wyłącznie na tanią eksploatację i możliwie tanie pozyskanie białka. W obecnej formie, PZW niestety nadaje się jedynie do demontażu i decentralizacji. Jako takie, jest już nie do uratowania, i rację ma Sławek, skrzywiony, nowomodny egalitaryzm skutecznie rujnuje wszelkie dziedziny życia, wędkarstwa nie wyłączając.

Użytkownik ~30 edytował ten post 05 lipiec 2019 - 08:00

• Sławek Oppeln Bronikowski, Marcin Rafalski, Paweł J i 5 innych osób lubią to

#111 OFFLINE   Sayonara

Sayonara

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 407 postów
  • LokalizacjaGórny Śląsk, Niedersachsen
  • Imię:Tomek
  • Nazwisko:K...

Napisano 05 lipiec 2019 - 08:00

Sławek to samo pisałeś rok i dwa i trzy temu. Chyba nawet używałeś tych samych zdań... Jeszcze Ci się chce? Ja też tęsknię za spinnigową konfraternią. Kiedyś tak było. Ale dziś to już inne czasy i mam obawy że... to se ne wrati. Nigdy. Za.... wyczynowe fikołki pod państwową flagą.... trochę się na Ciebie obrażam.
  • Sławek Oppeln Bronikowski lubi to

#112 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Sławek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4964 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 05 lipiec 2019 - 08:27

Lubię widocznie wołać na puszczy..  :)

Ale nie gniewaj się, na zgodę opowiem Ci Tomaszu zabawną - niezabawną anegdotkę..

Przez długie lata dla pozostałości klubu Mallard organizowaliśmy spotkania, wigilie itp itd. Składkowe, po kosztach, rozliczane co do grosza - najczęściej z debetem. Nie dość że trzeba było zorganizować lokal, zaprosić, obdzwonić, kupić, przywieźć, podać i posprzątać - to po kilkunastu latach usłyszałem za plecami przypadkiem, lejąc w ciemności w śnieg, następującą kwestię.. Jakby mu się nie opłacało, to by przecież nie organizował.. No to przestałem  :)  Nie ma tradycyjnych spotkań nad Wartą , zbiorowych wyjazdów, imprez, muchowego środowiska - w który były stare komuchy i narodowcy, wierzący i antyklerykałowie, biedni i wiceprezydenci, analfabeci i literaci..

Tak to u nas jest - negatywne myślenie rules.. wojna wszystkich ze wszystkim trwa w najlepsze, a s..nie we własne gniazdo o dziwo nobilituje.. :)   

#113 OFFLINE   Pescador de caña

Pescador de caña

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 503 postów

Napisano 05 lipiec 2019 - 08:37

Związek wędkarski olałem 3 lata temu i gdyby nie szukanie alternatyw (od czasu do czasu uda mi się znaleźć jakąś fajną wodę śródleśną/śródpolną bez zezwoleń i mieć zajawkę) nic by mnie z tym hobby nie wiązało. 

Załączony plik  20180718_130240.jpg   118,68 KB   13 Ilość pobrań

Czasem po prostu lepiej złapać za kija i iść na bilard albo za rakietę tenisową i śmigać na korcie niż łowić. Polecam

#114 OFFLINE   cobrax

cobrax

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 242 postów
  • LokalizacjaŁaskarzew
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:Połeć

Napisano 05 lipiec 2019 - 08:37

Nie oglądałeś to nie komentuj. W małym skrócie: przed wyborami dla kandydatów zawyżono wymagany staż w związku do minimum pięciu lat, a nie każdy młody wędkarz działaczem. Tak czerwona chołota broni koryta. Dodatkowo ci którzy chcą  działać, stają się ofiarami mobbingu lub lecą ze stołków. 

To jeździj nad wodę bez wędki. Wyjdzie taniej. A o komercji masz takie pojęcie jak o tym reportażu hahaha

Wybrałeś sobie fragmenty do których można się przyczepić tymczasem Twój wpis zalatuje typowym konsumentem który ma trochę kasy i ma innych w czterech literach. A o komercji wiem tyle że jedyna w okolicy która ma przyzwoite drapieżniki życzy sobie 100 zł za wejście plus 20 zł za wodowanie. Czyli dwa wyjazdy to roczna opłata na PZW. Związek jest potrzebny szerokiej rzeszy wędkarzy. A to że potrzebne są zmiany jest oczywiste. Tylko po co ciągle narzekać jak można coś robić?
  • morrum lubi to

#115 OFFLINE   morrum

morrum

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 642 postów
  • LokalizacjaPustynia Kujawska
  • Imię:Michał

Napisano 05 lipiec 2019 - 08:57

Lubię widocznie wołać na puszczy.. :)
Ale nie gniewaj się, na zgodę opowiem Ci Tomaszu zabawną - niezabawną anegdotkę..
Przez długie lata dla pozostałości klubu Mallard organizowaliśmy spotkania, wigilie itp itd. Składkowe, po kosztach, rozliczane co do grosza - najczęściej z debetem. Nie dość że trzeba było zorganizować lokal, zaprosić, obdzwonić, kupić, przywieźć, podać i posprzątać - to po kilkunastu latach usłyszałem za plecami przypadkiem, lejąc w ciemności w śnieg, następującą kwestię.. Jakby mu się nie opłacało, to by przecież nie organizował.. No to przestałem :) Nie ma tradycyjnych spotkań nad Wartą , zbiorowych wyjazdów, imprez, muchowego środowiska - w który były stare komuchy i narodowcy, wierzący i antyklerykałowie, biedni i wiceprezydenci, analfabeci i literaci..
Tak to u nas jest - negatywne myślenie rules.. wojna wszystkich ze wszystkim trwa w najlepsze, a s..nie we własne gniazdo o dziwo nobilituje.. :)

Sam się dziwię, ale chyba Cię Sławku polubię.
W ostatnim czasie widziałem na Jerku tyle pogardy, nienawiści, chamstwa, że aż się rzygać chciało.

Skupmy się na tym co nas łączy, a nie dzieli.
  • tomkosto i fox mulder lubią to

#116 OFFLINE   Pescador de caña

Pescador de caña

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 503 postów

Napisano 05 lipiec 2019 - 09:13

Cały Twój post trąci naiwnością i jest szkodliwy. Nigdy nawet za 100lat nic się nie zmieni. Mówienie że jest inaczej jest tym co nas wszystkich hamuje przed radykalnymi zmianami.

#117 OFFLINE   HighRider

HighRider

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 704 postów
  • LokalizacjaGdańsk Osowa
  • Imię:Darek

Napisano 05 lipiec 2019 - 09:14

A Zbyszek - Mormyszek (starsi warszawscy wędkarze chyba poznali) od 20 lat walczy z betonem PZW o Zegrze... Don Kiszot ciągle żywy...
  • BOB lubi to

#118 ONLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10191 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Robert

Napisano 05 lipiec 2019 - 09:24

Zbyszek "Mormyszka" Janiszewski ...w tym filmie chyba nazwisko zmienili mu na jakiś "mormyszkowski" ? czy mi się wydawało :P  :D

Ile lat walczyli ludzie z kręgu dawnego WŚ aby przeforsować wprowadzenie strefy ochronnej dla sumów na zimowisku na ZZ ?!

A niby to takie oczywiste, proekologiczne i anty kłusownicze. Totalny brak zrozumienia w PZW i innych władzach

Użytkownik BOB edytował ten post 05 lipiec 2019 - 09:28

#119 OFFLINE   Grzesiek

Grzesiek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 423 postów
  • LokalizacjaPołudnie :)

Napisano 05 lipiec 2019 - 09:24

I ja obejrzałem ! :D Oczekiwałem, iż będzie bardziej o  rybach, o wędkarzach i dla wędkarzy, a tymczasem, przynajmniej jak dla mnie, to był to odcinek skierowany na walkę z pzpr (zresztą cały rząd PIS-u, walczy z komuną gdzie tylko może) i pokazaniu, że wszelakie zło wywodzi się z zaszłości komunistycznych. 

• fox mulder i Pescador de caña lubią to

#120 OFFLINE   HighRider

HighRider

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 704 postów
  • LokalizacjaGdańsk Osowa
  • Imię:Darek

Napisano 05 lipiec 2019 - 09:28

Zbyszek "Mormyszka" Janiszewski ...w tym filmie chyba nazwisko zmienili mu na jakiś "mormyszkowski" ? czy mi się wydawało :P  :D

"Tylko u Zbyszka dobra mormyszka" . To było jego hasełko reklamowe na Giełdzie Wędkarskiej na KRN, naprzeciwko siedziby Zarządu PZW...
  • Mysha i BOB lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych