II Ogólnopolski Zlot Castingowy - "Pstrąg Bobru"
Napisano 09 styczeń 2007 - 17:25
Pozdrawiam
Remek
Napisano 09 styczeń 2007 - 17:37
Dlatego Tomku bąć cierpliwy. Zapisz się na zlot. Możesz na początek robić zdjęcia. Będziesz miał okazję zobaczyć jak casting działa z bliska. I kto wie, może kiedyś ... .
Zapraszam
Napisano 09 styczeń 2007 - 17:38
Zlot przewidziany jest tylko dla osób posługujących się zestawami castingowymi.
(Thymallus)
[/quote]
No to ja z chłopakami już wróciliśmy ze zlotu...
[/quote]
no ja podobnie, ale moze do tego czasu uda mi sie skompletowac jakis maly zestawik castingowy

Napisano 09 styczeń 2007 - 17:39
pozdrawiam
Napisano 09 styczeń 2007 - 17:51
chcialbym dołaczyc do grona wybierających sie na zlot castingowy.
Wstepnie rezerwuje jedno miejsce.
jerzy
9 stycznia 2007

Napisano 09 styczeń 2007 - 17:53

Napisano 09 styczeń 2007 - 18:00

Napisano 10 styczeń 2007 - 18:37
remek napisał(a) dnia Mon, 08 January 2007 09:09
Zlot przewidziany jest tylko dla osób posługujących się zestawami castingowymi.
(Thymallus)
No to ja z chłopakami już wróciliśmy ze zlotu...
Podobnie ze mną..... ja za stary jestem, aby się przestawić ze stałej szpuli w przypadku połowów pstrągów ....... toż to profanacja tradycji.
Napisano 10 styczeń 2007 - 18:52
Na pocieszenie pozostaje stwierdzić, że w tym roku w kraju ludzie organizuje kilkadziesiąt zlotów bez profanacji tradycji jak to ująłeś, a nawet z pełną i dogłębną tradycją.
MImo to będzie miło jak się zabierzesz z ludzmi od was. Atrakcji na pewno nie zabraknie. Nie zawsze trzeba łowić, często wystarczy być.
pozdrawiam serdecznie
Napisano 10 styczeń 2007 - 20:27

Pozdrawiam Gromit
Napisano 10 styczeń 2007 - 20:44
Polecam się jako belfer, pozdrawiamProszę i mnie wpisać na listę.Postaram się do tego czasu skompletować sprzęt,będę nowicjuszem w tej dziedzinie
.
Pozdrawiam Gromit
Napisano 10 styczeń 2007 - 21:21
Proszę i mnie wpisać na listę.Postaram się do tego czasu skompletować sprzęt,będę nowicjuszem w tej dziedzinie

Pozdrawiam Gromit
[/quote]
Polecam się jako belfer, pozdrawiam
[/quote]
... oraz chyba pilot wycieszki
Napisano 10 styczeń 2007 - 22:02
Proszę i mnie wpisać na listę.Postaram się do tego czasu skompletować sprzęt,będę nowicjuszem w tej dziedzinie

Pozdrawiam Gromit
[/quote]
Polecam się jako belfer, pozdrawiam
[/quote]
... oraz chyba pilot wycieszki
[/quote]
NIech i tak bedzie

Napisano 11 styczeń 2007 - 08:51
Zlot opisany w niniejszym wątku organizowany jest przez Thymallusa, a my jako jerkbait.pl promujący metodę castingową w Polsce z wielką chęcią, po raz drugi, dołączyliśmy do tej imprezy jako patron - tzn. że my mamy prawo do publikowania wszelkich informacji i wiadomości na ten temat. Zlot adresowany jest to wszystkich miłośników lekkiego, pstrągowego castingu w Polsce. Chcemy, już po raz drugi, zrobić warsztaty, na których omówimy wszystkie aspekty takiego łowienia, różne podejścia, metody, sprzęt itd. Poza tym pragniemy przyczynić się do rozwoju tej metody w Polsce.
Oczywiście zlot jerkbait.pl tradycyjnie będzie w tym roku i będzie on dotyczył wszystkich użytkowników tej strony bez preferencji metody połowu.
Generalnie z tego co się orientuję może być kilka wolnych zestawów castingowych do tzw. próby. Będzie również kilka osób, które chętnie pomogą radą, zademonstrują techniki rzutowe, sposób obsługi sprzętu castingowego itd.
Pozdrawiam
Remek
Napisano 11 styczeń 2007 - 09:45

Jak bym nie zdążył zakupić sprzętu,chętnie skorzystam z pożyczonego

Pozdrawiam Gromit

Napisano 11 styczeń 2007 - 21:56
pozdrawiam
Napisano 12 styczeń 2007 - 10:31
Ja może podpowiem jeszcze, że plecionka jak najbardziej wskazana

Pozdrawiam
Remek
Napisano 12 styczeń 2007 - 11:51
Napisano 12 styczeń 2007 - 13:16
....No to ja z chłopakami już wróciliśmy ze zlotu...
Podobnie ze mną..... ja za stary jestem, aby się przestawić ze stałej szpuli w przypadku połowów pstrągów ....... toż to profanacja tradycji.
@Komancz, to podobnie jak ja.

Może jednak Andrzej wymyśli opcję, by mozna było poznać się osobiście z chłopakami?
Mieszkam w końcu niedaleko a chętnie obejrzę zestawy i technikę mistrzów i adeptów metody odwrotnej
Napisano 12 styczeń 2007 - 13:25
Mogę cię zapewnić, że przez wiele wieków ludzie używali kołowrotków z ruchomą szpulą zanim ktoś wpadł na pomysł zdemontować element maszyny tkackiej i zastosować go w maszynce do łowienia ryb. I kto tutaj ma metodę odwrotną ???
Zapraszam. Popatrzysz. przemyślisz, może polubisz, kto to wie.
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych