II Ogólnopolski Zlot Castingowy - "Pstrąg Bobru"
Napisano 23 styczeń 2007 - 15:08
Napisano 23 styczeń 2007 - 15:18
Coś czuję że zlotu nie będzie...
Będzie

Pozdrawiam
Remek
Napisano 23 styczeń 2007 - 22:26
Juz kiedys plulem se w brode ze nie bede rozjemca ....ale , nie wiem czy dobrze zrozumieliscie aluzje , przyznaje troche niezrecznie sformulowana przez Thymallusa vel Piranie
. Zwroc drogi Zamkerze uwage ze uzyl on Twojego motta , podpisu ...ktory musisz przyznac jest troche nioetypowy
. Ten podpis nie dziala na korzysc i nie pcha niczego do przodu ...a powinien
prosze wszystkich zainteresowanych o luz i odpowiednie dobieranie slow bo wszystko sie na opak obraca![]()
Podpis zamker ma jaki ma, ale bardzo niefajna to była wypowiedź (Thymallusa). Mimo że czytam coraz więcej tu i tam, więc z grubsza jestem świadom jakie zasługi ma Thymallus dla popularyzowania castingu, ale ten typ pogardliwego i aroganckiego traktowania innych userów wyziera niestety z wielu wypowiedzi Thymallusa. Nie wiem czym jest to powodowane, ale przyjemne nie jest, tym bardziej że nie robi tego pierwsza lepsza osoba, tylko ktoś z dużą wiedzą i doświadczeniem, kogo można by podejrzewać o więcej taktu. Chyba za dużo samotnych wypraw na pstrągi

Napisano 24 styczeń 2007 - 15:11
Nawiązując do mojej parafrazy Twojego tekstu wraz z nagłówkiem i stopką chciałbym Cię ponownie przeprosić. Nie było moim zamiarem obrażanie Ciebie. Tekst powstał w chwili zdenerwawania zupełnie zewnętrzną sytuacją. Taka sytuacja nie powinna się zdażyć z mojej strony.
Myślę, że po ustaniu emocji zechcesz przyjąć wysłane przeze mnie zaproszenie na Zlot castingowy nad Bobrem w kwietniu b.r. Będzie tam czekać na Ciebie miła (tak sądzę) niespodzianka.
pozdrawiam
Napisano 25 styczeń 2007 - 06:46

@ Zamker - wedkarzy siac nie trzeba , rodza sie sami ...szok - podoba mnie sie

Napisano 03 luty 2007 - 15:49

Napisano 04 luty 2007 - 12:16
Już dawno go wyciągnołem na to spotkanie musicie rybki przywieść ze sobą jak chcecie coś złapać. Poz Tornado
![]()
Żartujesz? Mojego pstrąga wyciągnąłeś???

Pozdrawiam
Remek
Napisano 04 luty 2007 - 12:17

Przepraszam!
Pozdrawiam
Remek
Napisano 06 luty 2007 - 15:28
Proponował bym wam dolny odcinek na połączeniu z Kwisą tam dla was jest poligon jak z bajki i największe sztuki pływają nie wspominając o brzanach jak niemieckie uboty,tylko w tej chwili nie pamiętam jak z terminem ochronnym.Myśle że z noclegiem nie powinno być problemu.Może sam się skusze na wasze nauki też mam nie daleko. ale Wleń odpada lepiej poćwiczyć na autobanie pod legnicą.Poz Tornado
Ps przecie wy rybki wypuszczacie więc z brzaną i medalowym lipkiem nie powinno być problemu.
Napisano 06 luty 2007 - 16:29
Napisano 06 luty 2007 - 16:53
Ja patrzę na to trochę inaczej. Przede wszystkim jadę tam by spotkać się z kolegami, którzy podzielają moją pasję - wędkarstwo castingowe. Poza tym byłem tam w zeszłym roku i spodobała mi się tamtejsza woda. Może rzeczywiście masz rację jeśli chodzi o ilość ryb, choć ja osobiście nie mogłem narzekać. Poza tym przypadła mi bardzo do gustu okolica, która jest po prostu przepiękna. Dlatego bardzo chętnie wrócę do tego miejsca wraz z innymi kolegami, którzy zechcą się do nas dołączyć.
Pozdrawiam
Remek
Napisano 06 luty 2007 - 17:24
mam okazje poznać prawdziwych wędkarzy a nie mięsiarzy.
Okolice Wlenia sa urocze i może sie kiedyś doczekamy takiej bardziej zadbanej Polskiej Szwajcari.i rzeki pełnej kropkowańców
Mimo to zapraszam na rybki, poza zjazdem na dolne odcinki Kwisy i Bobru tych co jeszcze tu nie byli.Ta prawdziwa dzika przyroda
przez wiele lat okupowana przez armie stalinowską też robi wrażenie.Poz Tornado
Napisano 06 luty 2007 - 17:35
Napisano 06 luty 2007 - 18:54
Remek tak sobie myśle że nie możecie odpuścić Peperowi on wam najlepiej pokaże wszystko co warto zracji zamieszkania. Tornado
Cześć,
Dziękuję za ofertę. Oczywiście zapraszam na tą imprezę castingowców z całej Polski. Popper został również zaproszony. Tradycyjnie jednak, zresztą podobnie jak w zeszłym roku, organizatorem i naszym przewodnikiem jest Thymallus, który zna te wody wyśmienicie (mieszkał w okolicy i łowił na tych wodach chyba kilkadziesiąt lat). Oczywiście wszystkie ręce chętne do pomocy, do wsparcia bardzo mile widziane.
Pozdrawiam
Remek
Napisano 19 luty 2007 - 12:02
stan na 12-01-2007.
1- remek
2- Marek Szymański
3- Mifek +1
4- hasior
5- tomek_w
6- jaca
7- Rognis_oko
8- jerzy
9- Gromit
10- popper
11- MGOR?
11- Grzegorz Zielezny
12- Thymallus
Jeżeli kogoś pominąłem ze zgłoszonych proszę o informację.
zapraszam kolejnych łowców pstrągów do zapisywania się na listę.
Napisano 19 luty 2007 - 20:20
Napisano 19 luty 2007 - 20:27
zapraszam.
Napisano 19 luty 2007 - 21:15

1 marca zacznie się sezon, pierwszy kiedy mam swoją łódź i będę mógł naprawdę zacząć rozgryzać ten temat, do tej pory zdany byłem na uprzejmość znajomych wędkarzy, którzy w ramach możliwości zabierali mnie ze sobą, ale zbyyt wiele tego nie było, dodatkowo paseżerowanie słabo pozwala zrozumieć o co w tym chodzi - trochę jak na dorszach - pada hasło łów a później zwitka i zmiana miejsca lub ponowny dryf.
Napisano 20 luty 2007 - 14:04
Nie do końca jestem pewien, czy to mnie masz na myśli. Jeśli tak, to mnie przeceniasz.
Ja się Tych wód i terenów uczę. Tak, jak chyba większość uczestników Zlotu.
Niestety, bardzo późno zacząłem chodzić na pstrągi

Poza tym, chcę przede wszystkim poznać ludzi, z którymi znam się tyle czasu, wirtualnie.
Wędkowanie, to sprawa jakby drugoplanowa.
Odzywam się tylko dlatego, że Remek podjął temat.
Napisano 20 luty 2007 - 19:06
stan na 12-01-2007.
1- remek
2- Marek Szymański
3- Mifek +1
4- hasior
5- tomek_w
6- Rognis_oko
7- jerzy
8- Gromit
9- popper
10- MGOR?
11- Grzegorz Zielezny
11- Thymallus
Dziś 20-02-07 z udziału w zlocie zrezygnował Jaca.
Jeżeli kogoś pominąłem ze zgłoszonych proszę o informację.
zapraszam kolejnych łowców pstrągów do zapisywania się na listę.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych