powtórzę to co miliony razy było tu pisane.... multik sam sprawy nie załatwi.... musi być sparowany z odpowiednim kijem....bez tego ani rusz. mówienie o samych kręciołach czy da radę od ilu startuje itp ma sens kiedy porównuje się te same kije. kijek ogarniający spokojnie 4 gramy nie koniecznie może się nadawać do łowienia czymś poniżej 1.5 grama.... w przypadku UL powinno się raczej mówić o zestawach... albo podawać parametry wędziska i multika razem...
Dokładnie, ale myślę, że taki zestaw zaczniesz budować od multiplikatora, a nie od wędziska. Ba, śmiem twierdzić, że do jednego multiplikatora przymierzysz kilka wędzisk, a nie odwrotnie. Jak ktoś będzie chciał zbudować zestaw do UL, to zgadnij o jaki element zestawu się zapyta na początku?
Moje zestawy z Curado 51 e z avail i Daiwa SS air zgrane były z kijkami na blankach muchowych kl #2 i #4 .Woblerki 1,7 gr latały na zadowalające odległości, co opisałem na tutejszym forum.
Miałem Twoją Daiwę. Super sprzęt. Chociaż godzina rozmowy telefonicznej z Adrianem mooooocno zaburzyła moje wyobrażenie na temat super sprzętu. Jaka dla Ciebie jest zadowalająca odległość? Bo to takie subiektywne. Dla Ciebie zapewne za drugi filar mostu w Gorzowie, dla mnie linia brzegowa po drugiej stronie żwirowni w Domaszkach. Tylko innym czytelnikom niewiele to powie.
Użytkownik Młody wędkarz edytował ten post 12 listopad 2017 - 20:55