Scorpion dotarł ale z braku czasu testy przełożone na czas nieokreślony. Dziś jedynie w drodze do sklepu zabrałem sprzęt żeby chociaż zobaczyć jak to działa.
Stałem kilka minut pod kościołem(jedyne miejsce gdzie miałem pewność, ze nikogo nie trafie😁) i rzucałem.
Mepps 1(3,5g) pod delikatny wiaterek latał na ok. 30m. Woblerek Bonito Jaź(2,5g) na ok. 25m.
Niestety mogłem poświecić tylko tych kilka minut ale jestem pewien że multiplikator może znacznie więcej.
Ja sobie ostatnio też potestowałem trochę. I żeby test był miarodajny, to sobie sprawiłem https://pl.aliexpres...2834993318.html
Legenda : KM - kij no name zbudowany przez Mekamila, ładujący się od zera, KT - Kuying Teton do 4 g, 2k - dwu calowy keitech, ML - Mepps Long 1, w nawiasie łączna masa przynęty. Plecionka Techron Black 0,04. Wyniki oczywiście w metrach.
KM KT
2k (2.7 g) 21 24
2k (3.3 g.) 28 28
2k (4.2 g.) 29 31,5
ML (4.5 g.) 24 23
No i jak tak czytam, że Bonito Jaziem potrafisz rzucić (pod lekki wiatr) na ok 25 m, a Meppsem 1 na 30, to może nagraj filmik i wrzuć na YT, bo fajnie by było zobaczyć jak rzucasz i jaki masz sprzęt. A @MańQa i @Rothena podglądać już nie zamierzam, bo Oni rzucają 2 gramową główką zaledwie na 24 m.