Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Casting ultra light

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3848 odpowiedzi w tym temacie

#1561 OFFLINE   pikeft

pikeft

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 585 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Piotr

Napisano 03 grudzień 2018 - 21:16

Gola szpulka waży 4,9g a cała kompletna z linką będzie jutro jak zważę

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka

#1562 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4679 postów
  • LokalizacjaMazowieckie. Lubelskie.
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Nikt

Napisano 03 grudzień 2018 - 21:17

Dwójka z przodu, a i kolejna cyfra od szóstki się zaczyna ponoć 😱 dlatego ja poniżej 2 gram na razie staram się nie łowić castem 😉

Użytkownik SlawekNikt edytował ten post 03 grudzień 2018 - 21:19

• Alexspin lubi to

#1563 OFFLINE   Paweł J

Paweł J

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1818 postów
  • LokalizacjaPiła
  • Imię:Paweł

Napisano 03 grudzień 2018 - 21:20

To jak już mamy jedną część zestawu i nie wnikam tu ważniejszą czy mniej ważną to dochodzimy do drugiej części czyli wędziska. Ale to temat na zimę bo jeszcze jesień za oknem .
  • S.N. lubi to

#1564 OFFLINE   Kaszub Bait

Kaszub Bait

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1041 postów
  • LokalizacjaBytów
  • Imię:Radek

Napisano 03 grudzień 2018 - 22:00

Mam CT Type r w standardzie i 6g+3" leci po horyzont.Mozliwe, że problemem nie jest multik, a kij pod który jest podpięty.

Mam tetona z Alli do tego pletka techron 0,04

#1565 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4679 postów

Napisano 03 grudzień 2018 - 22:03

Aż mnie zatkało od zalewu informacji 😛
Zwłaszcza tych na temat patyka 😉

#1566 ONLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10196 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Robert

Napisano 03 grudzień 2018 - 22:06

Sławek, spokojnie.

Zażyj tapletkę ;)

#1567 OFFLINE   Paweł J

Paweł J

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1818 postów
  • LokalizacjaPiła

Napisano 03 grudzień 2018 - 22:09

Napisz proszę jak jest opisany ten kij ,tetonów z alli jest multum. I na przyszłość nie używaj słowa pletka jest na tym forum dużo userów którzy wręcz tego nie znoszą a nawet z tym walczą. Ja zresztą też, kojarzy mi się z zresztą nieważne z czym.

#1568 OFFLINE   Alexspin

Alexspin

No comment - subjective opinion only

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3753 postów
  • LokalizacjaŁódź (łowiska O/Sieradz, O/Piotrków).
  • Imię:Aleksander
  • Nazwisko:senatorskie

Napisano 04 grudzień 2018 - 06:48

PROBLEM:

Tą szpulke mam i niestety odleglosci zadowalajace (zblizone do klasycznego kolowrotka) zaczynaja sie przy glowce 6g i gumie 3".

ODPOWIEDŹ:

Mam CT Type r w standardzie i 6g+3" leci po horyzont.Mozliwe, że problemem nie jest multik, a kij pod który jest podpięty.

Radosławie, powiem tak:

- wędzisko DAGGER Royal Spirit 703UL 1-6g/6lb;

- Multiplikator DAIVA Tatula CT100HSL z płytką perforowaną szpulą, łożyska ceramiczne;

- plecionka JMC 4X 0,04/4lb;

- SALMO Lil'Bug 3cm/4,3g, Sting 6cm/3,5g;

- odległości rzutów 15-20m.

(Dane z 9-11 listopada).

Użytkownik Alexspin edytował ten post 04 grudzień 2018 - 06:49

• pafek lubi to

#1569 OFFLINE   Paweł Bugajski

Paweł Bugajski

dawniej "kardi"

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 1997 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Nazwisko:Bugajski

Napisano 04 grudzień 2018 - 10:04

Napisz proszę jak jest opisany ten kij ,tetonów z alli jest multum. I na przyszłość nie używaj słowa pletka jest na tym forum dużo userów którzy wręcz tego nie znoszą a nawet z tym walczą. Ja zresztą też, kojarzy mi się z zresztą nieważne z czym.

Przepraszam za wątek poboczny, ale te wszystkie slangowe okreslenia, stopniowe przyswajanie ich przez większość z nas, psucie polszczyzny na potęgę, może nie w interpunkcji i ortografii (kazdemu się zdaŻy ;) ), ale właśnie w tej nowomowie...Piszę, nie kierując uwag personalnie, zainspirował mnie zacytowany post. No i wiem, wiem - to nie forum językowe :)

#1570 OFFLINE   drag

drag

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1654 postów
  • LokalizacjaPolska
  • Imię:Andrzej

Napisano 04 grudzień 2018 - 10:15

Przepraszam za wątek poboczny, ale te wszystkie slangowe okreslenia, stopniowe przyswajanie ich przez większość z nas, psucie polszczyzny na potęgę, może nie w interpunkcji i ortografii (kazdemu się zdaŻy ;) ), ale właśnie w tej nowomowie...Piszę, nie kierując uwag personalnie, zainspirował mnie zacytowany post. No i wiem, wiem - to nie forum językowe :)

Nie jęzkowe,to prawda,jednakże "pletka" aż boli jak się czyta :o .

#1571 ONLINE   dreadknight

dreadknight

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1019 postów

Napisano 04 grudzień 2018 - 10:43

Sama szpulka jest prawie nie zdobycia, px w ktf-ie bardzo ciężko gdzieś dostać a jak już się cudem trafi to talary takie że hej

Podobno do pixy pasuje szpulka od alphasa air stream ale osobiście nie sprawdzałem Link:

https://www.tackleto...=78523&start=15

#1572 ONLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10196 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 04 grudzień 2018 - 10:57

Stoję na pierwszej linii walki z "nowosłowem" ... "pletka" jest moim absolutnym faworytem. A przecież "plecionka" to tylko trzy kliknięcia w klawiaturę więcej :)  

#1573 OFFLINE   drag

drag

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1654 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 04 grudzień 2018 - 11:52

Tą szpulke mam i niestety odleglosci zadowalajace (zblizone do klasycznego kolowrotka) zaczynaja sie przy glowce 6g i gumie 3".

Tu może być pies pogrzebany.Jeśli chcesz porównywać z stałoszpulowcem to ciężko będzie osiągnąć zadowolenie.Casting to casting,i tyle.Nie ma co porównywać bo nie o to chodzi.

Konkretnie co do tematu to szczerze mówiąc dziwie się.Dla mnie Tatula CT Type R(z fabryczna szpula) bardzo zadowalająco działa już przy 4,5g.+gumka 6 cm.I to przy kiju 10-16lb,szybkim i o takiej bassowej raczej charakterystyce.Miałem tez z lekka szpulka,miałem obydwa Tetony,tego lżejszego i mocniejszego.Nie sądzę aby kij był tu problemem bo oba bardzo ladnie się ładuja pod lekkimi przynętami.Powiedziałbym że Type R z lekka szpulka przypieta do jednego czy drugiego Tetona nie odbiega wiele od możliwości tych kijów sparowanych z Abu Revo LT.Nie zasłyszane,lowilem wszystkim o czym pisze i mam porównanie.Myslę że kluczem do Twojego niezadowolenia sa próby porównywania zestawu castingowego ze stała szpula.Moim zdaniem nie tędy droga :) .

Użytkownik drag edytował ten post 04 grudzień 2018 - 12:02

• Alexspin i SID lubią to

#1574 OFFLINE   SID

SID

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 833 postów
  • LokalizacjaŚrem https://www.youtube.com/watch?v=Sy7k5ZgA_RU
  • Imię:Roger
  • Nazwisko:Sikora

Napisano 04 grudzień 2018 - 13:06

Chociażby fotką

No tak ale zdjęcia nie oddają możliwość maszynki.

Jak widać święta za progiem, gdyż coraz więcej "cukierów" w temacie. ;)

Ps. śliczności moje(no Wasze :( ). :wub:

Użytkownik SID edytował ten post 04 grudzień 2018 - 13:07

• Paweł J, ManieQ i Koincydencja lubią to

#1575 OFFLINE   Kaszub Bait

Kaszub Bait

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1041 postów
  • LokalizacjaBytów
  • Imię:Radek

Napisano 04 grudzień 2018 - 21:20

Tu może być pies pogrzebany.Jeśli chcesz porównywać z stałoszpulowcem to ciężko będzie osiągnąć zadowolenie.Casting to casting,i tyle.Nie ma co porównywać bo nie o to chodzi.
Konkretnie co do tematu to szczerze mówiąc dziwie się.Dla mnie Tatula CT Type R(z fabryczna szpula) bardzo zadowalająco działa już przy 4,5g.+gumka 6 cm.I to przy kiju 10-16lb,szybkim i o takiej bassowej raczej charakterystyce.Miałem tez z lekka szpulka,miałem obydwa Tetony,tego lżejszego i mocniejszego.Nie sądzę aby kij był tu problemem bo oba bardzo ladnie się ładuja pod lekkimi przynętami.Powiedziałbym że Type R z lekka szpulka przypieta do jednego czy drugiego Tetona nie odbiega wiele od możliwości tych kijów sparowanych z Abu Revo LT.Nie zasłyszane,lowilem wszystkim o czym pisze i mam porównanie.Myslę że kluczem do Twojego niezadowolenia sa próby porównywania zestawu castingowego ze stała szpula.Moim zdaniem nie tędy droga :) .

No wlasnie, i Ty chyba napisales najwazniejsze czyli casting trzeba odstawić na bok skoro nie mozna rzucac tak jak stałoszpulowcem

#1576 ONLINE   BOB

BOB

SUM

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 10196 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 04 grudzień 2018 - 21:32

No wlasnie, i Ty chyba napisales najwazniejsze czyli casting trzeba odstawić na bok skoro nie mozna rzucac tak jak stałoszpulowcem

Zdecydowanie błędna nadinterpretacja ...

#1577 OFFLINE   erqgth

erqgth

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 333 postów
  • LokalizacjaOLSZTYN
  • Imię:Krzysiek

Napisano 04 grudzień 2018 - 21:35

A może odstawić na bok staloszpulowca skoro nie można rzucać tak jak multiplikatorem 🙂?

#1578 OFFLINE   Koincydencja

Koincydencja

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1905 postów
  • Imię:Hubert

Napisano 04 grudzień 2018 - 21:46

... casting trzeba odstawić na bok skoro nie mozna rzucac tak jak stałoszpulowcem

"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi".

#1579 OFFLINE   S.N.

S.N.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4679 postów

Napisano 05 grudzień 2018 - 06:35

Koledzy chcą Ci pomóc. Paweł dopytuje o kij itp., ja pół żartem pół serio również bo rozwala mnie ciągnięcie delikwenta za język w celu uzyskania informacji, a Ty na pytania nie odpowiadasz tylko piszesz jak wyzej ...
A potem narzekania i gromy jakie to mało pomocne dłonie na forum ... A jak niby mamy Ci pomóc skoro brakuje danych ... ? W takich przypadkach to chyba tylko Kaszpirowski coś zdziałać może ...

Użytkownik SlawekNikt edytował ten post 05 grudzień 2018 - 06:37

#1580 OFFLINE   drag

drag

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1654 postów
  • LokalizacjaPolska

Napisano 05 grudzień 2018 - 08:57

Kompletnie i całkowicie nie taki miał być przekaz wypływający z tego co napisałem...

• Koincydencja, Alexspin i Xiaou lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych