Gola szpulka waży 4,9g a cała kompletna z linką będzie jutro jak zważę
Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 03 grudzień 2018 - 21:16
Gola szpulka waży 4,9g a cała kompletna z linką będzie jutro jak zważę
Napisano 03 grudzień 2018 - 21:17
Użytkownik SlawekNikt edytował ten post 03 grudzień 2018 - 21:19
Napisano 03 grudzień 2018 - 21:20
Napisano 03 grudzień 2018 - 22:00
Mam CT Type r w standardzie i 6g+3" leci po horyzont.Mozliwe, że problemem nie jest multik, a kij pod który jest podpięty.
Napisano 03 grudzień 2018 - 22:03
Mam tetona z Alli do tego pletka techron 0,04
Napisano 03 grudzień 2018 - 22:06
Sławek, spokojnie.
Zażyj tapletkę
Napisano 03 grudzień 2018 - 22:09
Mam tetona z Alli do tego pletka techron 0,04
Napisano 04 grudzień 2018 - 06:48
PROBLEM:
Tą szpulke mam i niestety odleglosci zadowalajace (zblizone do klasycznego kolowrotka) zaczynaja sie przy glowce 6g i gumie 3".
ODPOWIEDŹ:
Mam CT Type r w standardzie i 6g+3" leci po horyzont.Mozliwe, że problemem nie jest multik, a kij pod który jest podpięty.
Radosławie, powiem tak:
- wędzisko DAGGER Royal Spirit 703UL 1-6g/6lb;
- Multiplikator DAIVA Tatula CT100HSL z płytką perforowaną szpulą, łożyska ceramiczne;
- plecionka JMC 4X 0,04/4lb;
- SALMO Lil'Bug 3cm/4,3g, Sting 6cm/3,5g;
- odległości rzutów 15-20m.
(Dane z 9-11 listopada).
Użytkownik Alexspin edytował ten post 04 grudzień 2018 - 06:49
Napisano 04 grudzień 2018 - 10:04
Napisz proszę jak jest opisany ten kij ,tetonów z alli jest multum. I na przyszłość nie używaj słowa pletka jest na tym forum dużo userów którzy wręcz tego nie znoszą a nawet z tym walczą. Ja zresztą też, kojarzy mi się z zresztą nieważne z czym.
Przepraszam za wątek poboczny, ale te wszystkie slangowe okreslenia, stopniowe przyswajanie ich przez większość z nas, psucie polszczyzny na potęgę, może nie w interpunkcji i ortografii (kazdemu się zdaŻy ), ale właśnie w tej nowomowie...Piszę, nie kierując uwag personalnie, zainspirował mnie zacytowany post. No i wiem, wiem - to nie forum językowe
Napisano 04 grudzień 2018 - 10:15
Przepraszam za wątek poboczny, ale te wszystkie slangowe okreslenia, stopniowe przyswajanie ich przez większość z nas, psucie polszczyzny na potęgę, może nie w interpunkcji i ortografii (kazdemu się zdaŻy ), ale właśnie w tej nowomowie...Piszę, nie kierując uwag personalnie, zainspirował mnie zacytowany post. No i wiem, wiem - to nie forum językowe
Nie jęzkowe,to prawda,jednakże "pletka" aż boli jak się czyta .
Napisano 04 grudzień 2018 - 10:43
Sama szpulka jest prawie nie zdobycia, px w ktf-ie bardzo ciężko gdzieś dostać a jak już się cudem trafi to talary takie że hej
Napisano 04 grudzień 2018 - 10:57
Stoję na pierwszej linii walki z "nowosłowem" ... "pletka" jest moim absolutnym faworytem. A przecież "plecionka" to tylko trzy kliknięcia w klawiaturę więcej
Napisano 04 grudzień 2018 - 11:52
Tą szpulke mam i niestety odleglosci zadowalajace (zblizone do klasycznego kolowrotka) zaczynaja sie przy glowce 6g i gumie 3".
Tu może być pies pogrzebany.Jeśli chcesz porównywać z stałoszpulowcem to ciężko będzie osiągnąć zadowolenie.Casting to casting,i tyle.Nie ma co porównywać bo nie o to chodzi.
Konkretnie co do tematu to szczerze mówiąc dziwie się.Dla mnie Tatula CT Type R(z fabryczna szpula) bardzo zadowalająco działa już przy 4,5g.+gumka 6 cm.I to przy kiju 10-16lb,szybkim i o takiej bassowej raczej charakterystyce.Miałem tez z lekka szpulka,miałem obydwa Tetony,tego lżejszego i mocniejszego.Nie sądzę aby kij był tu problemem bo oba bardzo ladnie się ładuja pod lekkimi przynętami.Powiedziałbym że Type R z lekka szpulka przypieta do jednego czy drugiego Tetona nie odbiega wiele od możliwości tych kijów sparowanych z Abu Revo LT.Nie zasłyszane,lowilem wszystkim o czym pisze i mam porównanie.Myslę że kluczem do Twojego niezadowolenia sa próby porównywania zestawu castingowego ze stała szpula.Moim zdaniem nie tędy droga .
Użytkownik drag edytował ten post 04 grudzień 2018 - 12:02
Napisano 04 grudzień 2018 - 13:06
Chociażby fotką
No tak ale zdjęcia nie oddają możliwość maszynki.
Jak widać święta za progiem, gdyż coraz więcej "cukierów" w temacie.
Ps. śliczności moje(no Wasze ).
Użytkownik SID edytował ten post 04 grudzień 2018 - 13:07
Napisano 04 grudzień 2018 - 21:20
Tu może być pies pogrzebany.Jeśli chcesz porównywać z stałoszpulowcem to ciężko będzie osiągnąć zadowolenie.Casting to casting,i tyle.Nie ma co porównywać bo nie o to chodzi.
Konkretnie co do tematu to szczerze mówiąc dziwie się.Dla mnie Tatula CT Type R(z fabryczna szpula) bardzo zadowalająco działa już przy 4,5g.+gumka 6 cm.I to przy kiju 10-16lb,szybkim i o takiej bassowej raczej charakterystyce.Miałem tez z lekka szpulka,miałem obydwa Tetony,tego lżejszego i mocniejszego.Nie sądzę aby kij był tu problemem bo oba bardzo ladnie się ładuja pod lekkimi przynętami.Powiedziałbym że Type R z lekka szpulka przypieta do jednego czy drugiego Tetona nie odbiega wiele od możliwości tych kijów sparowanych z Abu Revo LT.Nie zasłyszane,lowilem wszystkim o czym pisze i mam porównanie.Myslę że kluczem do Twojego niezadowolenia sa próby porównywania zestawu castingowego ze stała szpula.Moim zdaniem nie tędy droga .
Napisano 04 grudzień 2018 - 21:32
No wlasnie, i Ty chyba napisales najwazniejsze czyli casting trzeba odstawić na bok skoro nie mozna rzucac tak jak stałoszpulowcem
Zdecydowanie błędna nadinterpretacja ...
Napisano 04 grudzień 2018 - 21:35
Napisano 04 grudzień 2018 - 21:46
... casting trzeba odstawić na bok skoro nie mozna rzucac tak jak stałoszpulowcem
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi".
Napisano 05 grudzień 2018 - 06:35
Koledzy chcą Ci pomóc. Paweł dopytuje o kij itp., ja pół żartem pół serio również bo rozwala mnie ciągnięcie delikwenta za język w celu uzyskania informacji, a Ty na pytania nie odpowiadasz tylko piszesz jak wyzej ...No wlasnie, i Ty chyba napisales najwazniejsze czyli casting trzeba odstawić na bok skoro nie mozna rzucac tak jak stałoszpulowcem
Użytkownik SlawekNikt edytował ten post 05 grudzień 2018 - 06:37
Napisano 05 grudzień 2018 - 08:57
No wlasnie, i Ty chyba napisales najwazniejsze czyli casting trzeba odstawić na bok skoro nie mozna rzucac tak jak stałoszpulowcem
Kompletnie i całkowicie nie taki miał być przekaz wypływający z tego co napisałem...
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych