Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

UWAGA NA SKLEP WARCIAK-FISHING TOMCAT!!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
67 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   kezmo

kezmo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 487 postów
  • LokalizacjaOkolice Olsztyna
  • Imię:Radek

Napisano 15 maj 2020 - 16:47

Ostatnie moje doświadczenie z tytułowym sklepem niech będzie nauczką dla mnie a dla Was ostrzeżeniem. Piszę ten post po to byście uniknęli podobnych sytuacji i zastanowili się czy warto w tym sklepie składać zamówienie.
Złożyłem całkiem niedawno spore zamówienie w tytułowym sklepie. Po kilku dniach towar pojawił się u mnie i do tego momentu wszystko było ok. Przy rozpakowywaniu szybko zauważyłem, że zamówienie jest niekompletne i brakuje w przesyłce paragonu. Porównałem więc zawartość kartonu z wykazem zamówionych rzeczy, który dostałem mailem i okazało się, że jestem prawie 7 dych w plecy. Dzwonię następnego dnia. Słyszę dziecinne tłumaczenie, że tego i tego nie było a to było uszkodzone i w ogóle to pan miał do mnie zadzwonić itd... Powiedziałem więc co myślę o ich poziomie obsługi klienta i przeszliśmy do ustalania co dalej... Ustaliliśmy, że w poniedziałek po dostawie towaru pakują brakujące rzeczy i wysyłają mi natychmiast (rozmowa toczyła się w piątek). Dla pewności wysłałem mail z listą brakujących rzeczy i danymi do wysyłki. Po tygodniu oczekiwania na towar postanowiłem zorientować się jak wygląda sytuacja. Niestety kontaktu telefonicznego ani mailowego brak. Abonent jest niedostępny na moje maile brak odpowiedzi.
Dziś postanowiłem podjąć kroki w celu odzyskania pieniędzy...

Niech ten post będzie dla Was przestrogą a ja poprzepycham się trochę z tym sklepem... ;)

Pozdrawiam

#2 OFFLINE   neronhell

neronhell

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 235 postów

Napisano 15 maj 2020 - 17:09

U mnie było troszkę inaczej, ale również nie byłem zadowolony z obsługi i traktowania klienta.
Mianowieci zamówienie doszło, ale np. kolory przynęt były zupełnie inne niż te które zamówiłem (a każdy z nas wie, jak ważny jest wybrany kolor przynęty, ja specjalnie zamówiłem w tym sklepie po ponoć był dostępny jak się później okazało nie był.) kilka pozycji nie było zrealizowanych a kasa za nie została włożona do koperty.
Tak więc finalnie nie byłem stratny finansowo ale dostałem zamówienie niekompletne i z innym towarem niż zamówiłem.
Tak więc również nie polecam.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

#3 OFFLINE   witeg

witeg

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 168 postów
  • Imię:Witek

Napisano 15 maj 2020 - 17:39

Kilka lat temu bujałem się z nim chyba z rok, wydaje mi się, że nawet o tym pisałem, jak widać trzyma poziom. Wszelkie próby spokojnego, grzecznego  załatwienia sprawy spełzły na niczym, dopiero solidny opierdol złożony wyłącznie z wyrazów powszechnie uznawanych za obraźliwe wraz z obietnicą odwiedzin poskutkował wysyłką zaległego towaru w dwa-trzy dni.

Użytkownik witeg edytował ten post 15 maj 2020 - 17:39

#4 OFFLINE   mercoss

mercoss

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 335 postów

Napisano 15 maj 2020 - 17:47

Czytam dwa pierwsze wpisy i dokładnie jak bym sam to napisał. Inne rozmiary, kolory, gumy przebarwione, widać że zleżałe, a to tego nie ma, a to pracownik nowy. Całe szczęście, że szybko udało się wyjaśnić w moim przypadku. Ja też nie polecam.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

#5 ONLINE   Wojtek B.

Wojtek B.

Wiślak

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1838 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Wojtek

Napisano 15 maj 2020 - 18:49

W moim przypadku podobnie. Zamówionych 15 woblerów. W paczce 12...W odpowiedzi na moją wiadomość otrzymałem informację, że zinwentaryzuje i da znać. Po 3 dniach otrzymałem potwierdzenie błędu, a po tygodniu zwrot pieniędzy.
  • Bułka lubi to

#6 OFFLINE   mikryb

mikryb

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 548 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Mikołaj

Napisano 15 maj 2020 - 20:32

Ja dawno temu kupiłem tam wędkę i nie przysłali paragonu i niestety gwarancję szlag trafił. A byłaby potrzebna niestety. Żadne nalegania nie przyniosły skutku.

#7 ONLINE   Sławek77

Sławek77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1373 postów
  • LokalizacjaWielkopolska

Napisano 15 maj 2020 - 20:36

Ja dawno temu kupiłem tam wędkę i nie przysłali paragonu i niestety gwarancję szlag trafił. A byłaby potrzebna niestety. Żadne nalegania nie przyniosły skutku.

Przypomniałbyś byś o możliwej kontroli z US i bardzo szybko by Ci wysłali...
  • bassy lubi to

#8 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9553 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 15 maj 2020 - 20:59

A kiedyś Łukasz był z nami http://jerkbait.pl/user/46063-warciak/

Ostatni mój zakup, bez zastrzeżeń- http://jerkbait.pl/t...ętem/?p=2751956

• Panek i S.N. lubią to

#9 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imię:Józek

Napisano 16 maj 2020 - 06:39

A kiedyś Łukasz był z nami http://jerkbait.pl/user/46063-warciak/

Ostatni mój zakup, bez zastrzeżeń- http://jerkbait.pl/t...ętem/?p=2751956

Waldek wielu z nami było, ale przez uprawianie dziadostwa odeszło w siną dal.

Pamiętam takiego co to płacił za otrzymany sprzęt ponad rok, aż oddał przez kolegę na zlocie :D  :D  :D .

Jak ktoś się ch... urodził, kanarkiem już nie będzie.....

Takich jegomości należy omijać szerokim łukiem...

Jak kupuję coś na allegro i wyświetla się mi "Warciak" to omijam szerokim łukiem, nawet jak miałbym przepłacić u innego sprzedawcy, bo moje zdrowie jest bezcenne.

#10 OFFLINE   miramar69

miramar69

jadę na ryby i nie będzie mnie trochę , trzeba odpocząć od

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4978 postów
  • LokalizacjaSANDOMIERZ
  • Imię:MARIUSZ

Napisano 16 maj 2020 - 06:49

... chłopaki , nie ma co się oszukiwać ...  :rolleyes:  

... w ostatnim czasie , "biznes" rzadko idzie w parze z "koleżeństwem" ...  ;)

Użytkownik miramar69 edytował ten post 16 maj 2020 - 06:50

• popper i Franc lubią to

#11 OFFLINE   G_rzegorz

G_rzegorz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1343 postów
  • LokalizacjaKujawsko pomorskie
  • Imię:Grzegorz

Napisano 16 maj 2020 - 08:44

@kezmo może warto brak paragonu zgłosić do US?

#12 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Sławek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4964 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 16 maj 2020 - 09:15

Nic u Warciaka nie kupowałem.. ale przecież i tak ciągle kupuję.. :)  Handel to są dwie strony tego samego pieniążka - z tym, że jak widzę bardzo nierównoważne. Klient to jest człowiek idealny, w żadnym wypadku centuś, albo osobnik żałośnie mściwy i małostkowy - albo jakiś donosiciel. Jest to en bloc osobnik bezbłędny, modelowo uczciwy i elegancki, nieunikający płacenia podatków.. choć lubiący zniżyć się do chodzenia w stadnej nagonce. Sprzedawca to jest tylko i wyłącznie kanciarz.. Tak! Zabić go!  

• Aries i S.N. lubią to

#13 OFFLINE   Artech

Artech

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2696 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Artur

Napisano 16 maj 2020 - 10:13

Z tym @warciakiem, to od początku takie numery były. Tak jak powyżej, omijam szerokim łukiem i nie daje się w ch... robić cwaniakowi.

#14 OFFLINE   elpojo

elpojo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 893 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 16 maj 2020 - 10:39

U mnie było troszkę inaczej, ale również nie byłem zadowolony z obsługi i traktowania klienta.
Mianowieci zamówienie doszło, ale np. kolory przynęt były zupełnie inne niż te które zamówiłem (a każdy z nas wie, jak ważny jest wybrany kolor przynęty, ja specjalnie zamówiłem w tym sklepie po ponoć był dostępny jak się później okazało nie był.) kilka pozycji nie było zrealizowanych a kasa za nie została włożona do koperty.
Tak więc finalnie nie byłem stratny finansowo ale dostałem zamówienie niekompletne i z innym towarem niż zamówiłem.
Tak więc również nie polecam.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Wypisz wymaluj mój przykład🤨

#15 OFFLINE   kezmo

kezmo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 487 postów
  • LokalizacjaOkolice Olsztyna
  • Imię:Radek

Napisano 16 maj 2020 - 11:05

@kezmo może warto brak paragonu zgłosić do US?

Tak. Postanowiłem, że nie zostawię tej sprawy bez echa... Nie chodzi o kwotę na jaką mnie okradli ale o zasady. Z tego co widzę to w ich przypadku standard i jest nas więcej. Tak się składa, że latem będę w Wielkopolsce więc wybiorę się też do Jarocina i odwiedzę ich osobiście bo nie ma to jak powiedzieć komuś w oczy co się o nim myśli...

#16 OFFLINE   jacek.hetflaisz

jacek.hetflaisz

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 2464 postów
  • LokalizacjaGwiazdowo
  • Imię:Jacek
  • Nazwisko:Hetflaisz

Napisano 16 maj 2020 - 13:40

Ja też już tam nic nie zamówię, zwrot pieniędzy za zwróconą wędkę otrzymałem dopiero po zgłoszeniu na allegro.
Nie polecam tego sprzedawcy.

#17 OFFLINE   Kamil_Olsztyn

Kamil_Olsztyn

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 672 postów
  • LokalizacjaOlsztyn

Napisano 16 maj 2020 - 20:07

Raz kupiłem planer i wszystko było ok. Ale raczej nie skorzystam ponownie po takich opiniach.

#18 OFFLINE   maniutek1

maniutek1

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 268 postów
  • LokalizacjaDęblin

Napisano 16 maj 2020 - 20:16

A mi nie wysłał 4 spiritow już z 8 lat.. Od tamtej pory unikam. Przez chwilę sklep chyba nie istniał, powrócił, miał niezłe opinie na Alle.. Jednakże znów zaczyna kombinować. I zapewne wkrótce zniknie.

#19 OFFLINE   Bootleg

Bootleg

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 658 postów
  • LokalizacjaNDM/Brodnickie

Napisano 16 maj 2020 - 21:12

Oj też miałem z nimi przeboje. Kiedyś czekałem na paczkę chyba dwa tygodnie i to w sezonie zimowym. Jak już doszła była niekompletna. Omijać szerokim łukiem

#20 OFFLINE   arti24

arti24

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 226 postów
  • LokalizacjaDolnośląskie
  • Imię:Artur

Napisano 16 maj 2020 - 22:59

Mnie sam zablokował na Allegro :-) tak mnie ukarał za to, że raczylem zwrócić uwagę o innym kolorze kilku przynęt.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych