Szanowni Forumowicze,
Szkoda ze wczesniej nie spojarzalem na ten wątek.
Jestem producentem sprzetu pływającego. Robie to juz 11 lat (wczesniej zeglarz, i zakładanie silników zaburtowych na obczyźnie).
Niestety dotychczas nie byłem w stanie konkurować cenowo z naszymi "garażowcami" lub firmamy typu: "wiórówkę sie da i bedzie dopsze".
Jednak czasy sie zmieniają i rynek się zmienia. Jestesmy w trakcie projektowania strony intenetowej, 2 nowych modeli łodzi na Polskę: uniwersalnej 365 i typowo wędkarskiej 380 i będziemy startowali prawdopodobnie od lipca.
Dlaczego ten własnie temat mnie zaciekawil?
Produkujemy łódź typ 405 (zdjęcia załączam) i cena jej wynosi około 4500 PLN brutto. (w zależności od wyposażenia)
Jej wymiary to 3,95 m x 1,65 m. Nazwa wynika z faktu iż wszystkie (oprocz foxa) 390 na rynku to tak naprawde 3,75 m długosci. Są to konstrukcje po stoczni chojnice. Stad wynikało iż musimy zawyżac nieco nazwe handlową.
I waga łodzi w zależności od wersji - 160 kg do 180 kg.
I tu zastanawiają mnie wagi wszystkich jednostek 390 (okolo 100 kg) zwyczajnie za mało.
Dodatkowo piszecie o uginajacych sie podlogach. Absolutnie nie powinno sie to dziac. My stosujemy na calosci podlogi oraz na lawkach konstrukcje typu sandwich z pianka typu airex w srodku.
Produkujemy glownie na Holandie i Szwecje ale mamy ambicje zaistniec w Polsce. Bedziemy na targach, poinformuje Was o tym.
W razie pytań służe pomocą.
Pozdrawiam Pana Krzysztofa z Fox Boats, za to że otworzył Pan oczy szerszej publiczności na jakosc i że to musi ważyć i kosztować.
Pozdrawiam
Wojtek