Witam,
jaka woda na tarnowskim odcinku? Może ostatnie łowienie w tym roku?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 30 grudzień 2022 - 12:14
Witam,
jaka woda na tarnowskim odcinku? Może ostatnie łowienie w tym roku?
Napisano 02 styczeń 2023 - 10:35
Widzę, że nikt nie był. Ja pojechałem. Bez wędki. Na spacer. Woda dobra, lekko zmącona ale niska. Spodziewałem się gorszej. Cisza.
Napisano 17 marzec 2023 - 19:23
Woda bardzo czysta , poziom wyzszy niz zwykle i kto by pomyslal...bardzo zimna..malo bran ale zdarzaja sie mile niespodzianki jak na zdjeciu ponizej. Pstrag z Dunajca na wysokosci Kepy Bogumilowickiej.
Napisano 24 marzec 2023 - 10:17
Witam wszystkich ponownie,
poniewaz moj poprzedni "raport" wzbudzil troche zainteresowania zamieszczam nastepny...
Woda spadla ale dalej jest dosyc wysoka i bardzo czysta. Wybralem sie nad wode glownie aby sprawdzic co to za historia z tym pstragiem w tarnowskich wodach Dunajca .Uzbroilem sie wiec w lekki sprzet i pojechalem . Okazuje sie ze pstrag jest i bierze . Brania sa bardzo delikatne i tylko na bardzo male przynety. Udalo mi sie zlapac dwa ( oba wrocily do mamy oczywiscie ) co cieszy poniewaz na ta wlasnie rybe sie nastawialem.Poza tym musze przyznac ze dosyc lubie gdy moje palce czuc ryba.... Pstrag 21.03.23.jpg 91,44 KB 18 Ilość pobrań
Napisano 24 marzec 2023 - 15:54
U mnie na zero , ale z rozmów z ludźmi to oni twierdzą ,że faktycznie ryba bierze okrutnie delikatnie ( więc mogłem nie wyczuć brania) , ale przynęty tylko duże typu jig /streamer /kogut/guma/wobler lub ewentualnie wszystko co imituje żabę .Sam widziałem 3-4 ataki pstrąga na żaby.
Napisano 24 marzec 2023 - 16:34
Napisano 24 marzec 2023 - 16:50
to to jest ryba , gdzie zlowiona? Ja na Dunajcu wedkuje od niedawna i jestem troche zdziwiony ze pstrag wystepuje tak nisko , tzn. rejon Tarnowa to juz rzeka nizinna.Podejzewam ze gdy tem wody pojdzie do gory to samo zrobia pstragi...
Napisano 25 marzec 2023 - 16:24
Woda zimna więc może dlatego tutaj jeszcze są. O tyle to ciekawe, że w górę nie mają za bardzo gdzie płynąć moim zdaniem, wię może z Wątoku spłynęły?. Tak czy siak pstrągi na tarnowskim odcinku to nie taka rzadkość jakby się mogło wydawać.
Napisano 25 marzec 2023 - 19:35
.Sam widziałem 3-4 ataki pstrąga na żaby.
a to nie byly przypadkiem bociany ??? czasem latwo sie pomylic...
Napisano 25 marzec 2023 - 21:32
a to nie byly przypadkiem bociany ??? czasem latwo sie pomylic...
Bardzo śmieszne.... Szczerze nigdy nie widziałem (tylko słyszałem ) jak to wygląda i przez dobra chwile nie potrafiłem zrozumieć co powoduje taki plusk. A to właśnie ten atak - wygląda to jak bardzo efektowna zbiórka suchara -im bliżej żaba bliżej powierzchni tym efektowniej to wygląda. Sporo było jeszcze przyklejonych do siebie i baraszkujących na dnie i pewnie i je atakowały pstrągi.
Napisano 26 marzec 2023 - 11:47
zartowalem oczywiscie.. sam ostatnio widzialem zabe w Dunajcu, byla duza i bardzo niemrawa . Nastepnym razem nad woda bede chcial sprobowac cos co przypomina tego gada. Dzieki za dzielenie sie wedkarska wiedza , tym razem powaznie.
Napisano 27 marzec 2023 - 18:07
Napisano 28 marzec 2023 - 21:01
My tu gadu , gadu a ryby plywaja i to w ...bleep.....bleep...maja
Napisano 22 kwiecień 2023 - 20:05
Witam wszystkich , korzystajac z pieknej pogody wybralem sie ponownie nad nasza piekna rzeke. Woda duza i troche zmacona , niestety duzo roznego badziewia plywa co utrudnia wedkowanie. Tym niemniej klen bierze jak glupi , wydaje sie jednak ze preferuje b. male , okoniowe przynety. Na takie sa brania non stop , na cos wiekszego nic. Duzo ryb i duzo spadow - po wnikliwej analizie tego zjawiska doszedlem do wrecz zaskakujacego a jednak genialnego wniosku : ryby spadaja z malych przynet poniewaz ... male przynety maja male kotwiczki !!!!. Hmm.. kto by pomyslal... Klen 04.2023.jpg 134,64 KB 20 Ilość pobrań
Napisano 29 kwiecień 2023 - 18:16
Panowie, jak wygląda rzeka teraz? Planuję tam weekend majowy, chcę trochę popływać na odcinku Tarnowskim... Woda przejrzysta? Wysoka?
Napisano 29 kwiecień 2023 - 19:18
Stan wody można na bieżąco sprawdzić tutaj: https://hydro.imgw.p...hydro/149200280
Woda minimalnie trącona.
Napisano 29 kwiecień 2023 - 19:26
Stan wody można na bieżąco sprawdzić tutaj: https://hydro.imgw.p...hydro/149200280
Woda minimalnie trącona.
RokiFishBoa to samobiezna jednoosobowa jednostka detkowo-desantowa dlatego pyta u źródła jak i co, a uwierz wskazania stanów zna na pamięć ...
Napisano 30 kwiecień 2023 - 00:07
RokiFishBoa to samobiezna jednoosobowa jednostka detkowo-desantowa dlatego pyta u źródła jak i co, a uwierz wskazania stanów zna na pamięć ...
Najlepszy komplement jaki usłyszałem Dokładnie jest jak piszesz
Napisano 02 maj 2023 - 19:04
W Dunajcu mozna ostatnio zaobserwowac spektakularne wrecz brania boleni. Niektore nie czekaja nawet az wabik wpadnie do wody. Biara w powietrzu. Do prawdy nie wiem jak wytlumaczyc ten fenomen. Domyslam sie ze sa glodne . Albo ciekawe. Wyglada rowniez ze sa dosyc wychudzone . Chyba po zimie. IMG_1101 (4).jpg 112,71 KB 23 Ilość pobrań
Napisano 02 maj 2023 - 20:01
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych