Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Boleniowe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
570 odpowiedzi w tym temacie

#481 OFFLINE   hasior

hasior

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3557 postów
  • Lokalizacjatam gdzie ryby

Napisano 08 kwiecień 2008 - 20:48

Panowie wobek do wobka podobny .to tak samo jak z uklejkami jak by niepatrzył są do siebie podobne :mellow:

Ja takie wobki bardzo podobne do thrilla już okolo 8lat temu miałem, robione przez Pana Parfieniuka do nabycia w jednym sklepie w Białymstoku.

te wobki oczywiscie są łądne a jak jeszcze łowne to już pełnia szczęscia :D
było juz o Tym tu
http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=28727& amp;#msg_28727

#482 OFFLINE   matusiak

matusiak

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1415 postów
  • Lokalizacjakielce

Napisano 08 kwiecień 2008 - 21:08

ja sie nie stresuje ale irytują mnie wypowiedzi pewnych gości :angry: moze oni sami kopiują :unsure: firmowe wobki dlatego posądzają innych a co do thrila to poza kształtem to niema nic z wobka boleniowego i wyniki w porownaniu do innych woblerów sa mizerne a miał byc takim hitem a okazalo sie ze tokicha :lol:

mocne słowa niestety ja nie mam thrila i nie mailem odkazi łowić na niego wiec nie moge nic powiedzieć o tym wobku ale łowiłem na hermesa ktory tez idzie jak przecinak ale da sie złowić na niego bolenia choc sa lepsze woblery sa tacy co lubia lowic na takie wobki mimo to ja mysle ze zadna firma nie dorówna rękodziełom wędkarzy bo masówka robiona maszynowo to nie to samo co odlewanie ręczne i mimo odlewania każdy wobek jest trochę inny bo rozmieszczenia obciążenia nieda sie powtozyc robiąc to ręcznie

#483 OFFLINE   matusiak

matusiak

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1415 postów
  • Lokalizacjakielce

Napisano 08 kwiecień 2008 - 23:03

Panowie wobek do wobka podobny .to tak samo jak z uklejkami jak by niepatrzył są do siebie podobne :mellow:

Ja takie wobki bardzo podobne do thrilla już okolo 8lat temu miałem, robione przez Pana Parfieniuka do nabycia w jednym sklepie w Białymstoku.

te wobki oczywiscie są łądne a jak jeszcze łowne to już pełnia szczęscia :D
było juz o Tym tu
http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=28727& amp; amp;#msg_28727

i potwierdza sie to ze to thrill zostal skopiowany a nie wymyślony tak to jest firmy bazują na rękodziełach ale o skuteczności moznaby polemizować każdy z lowiacych bolenie ma własna wizje jak powinien wyglądać wobler boleniowy może to lepiej ze nie sa tak dobre jak samoróbki co by to było jakby każdy mail dostęp do kilerów

#484 OFFLINE   Maciejowaty

Maciejowaty

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1179 postów
  • LokalizacjaLegionowo

Napisano 09 kwiecień 2008 - 07:13

@matusiak, @ Darek

Zadałem proste pytanie i dzięki za odpowiedz.
Takiej się zresztą spodziewałem :D

ps.proszę nie doszukiwać się jakiś spiskowych podtekstów.

pozdro

#485 OFFLINE   ginel

ginel

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 718 postów
  • Imię:Jacek

Napisano 09 kwiecień 2008 - 09:25

ja sie nie stresuje ale irytują mnie wypowiedzi pewnych gości :angry: moze oni sami kopiują :unsure: firmowe wobki dlatego posądzają innych a co do thrila to poza kształtem to niema nic z wobka boleniowego i wyniki w porownaniu do innych woblerów sa mizerne a miał byc takim hitem a okazalo sie ze tokicha :lol:

@Darek67 co Ciebie tak irytuje?. Wyluzuj trochę :D . @Matusiak pokazał swoje wobki, a że są podobne do Thrilla to pozwoliliśmy sobie je skomentować i to tyle. Nic nie mieliśmy złego na myśli. Mnie osobiście g.... obchodzi kto na czym i na kim się wzoruje.Nawet jakbyś sie wzorował to i tak strugacz nie zrobi idealnie tak jak wygląda jego natchnienie:)To będzie inny wobler, lecz bardzo podobny!!! Tyle było już o tym mówione, że wszystko zależy od materiału, obciążenia, wyglądu korpusu, wielkości steru itp. Bo nawet wobler z lipy będzie się inaczej zachowywał jak wobler z pianki o takim samym obciążeniu i takich samych gabarytach.
Zeby było jasne nikogo tutaj nie posądzam o plagiat Stwierdziłem tylko to co widzę. A widzę jeszcze dobrze :mellow:
Osobiście nie jestem za kopiowaniem czegokolwiek, ale za ulepszaniem tak:)

#486 OFFLINE   matusiak

matusiak

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1415 postów
  • Lokalizacjakielce

Napisano 09 kwiecień 2008 - 19:06

panowie niemo poco zgrzytać miedzy sobą tak jak napisałem jest podobny do thrilla albo thril do niego nie istotne bo to dwa całkiem inne wobki przeleciałem wątek o thrilu i większość postów brzmi przerobiłem thrila tak itp. z tego co wyczytałem to chyba nie wszystkim pasuje ale to nie mój problem tylko salmo ja nie mam do nikogo pretensji poto tu jestem żeby zebrać wasze opinie i większość jest pozytywnych i to mnie cieszy mimo to większa uwagę zwracam na detale które sa wewnątrz wobka malowanie po tylu latach to pikuś :mellow:

#487 OFFLINE   matusiak

matusiak

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1415 postów
  • Lokalizacjakielce

Napisano 09 kwiecień 2008 - 19:15

a jeszcze jedno nie bede odpisywał każdemu z osobna bo zasypaliście mi priva wobki sa po 20zl a przesyłka z londynu 15zl wiec jak ktoś jest chętny to piszcie na priva ile sztuk jaki kolor i gdzie wysłać a ja wam wyśle numer kata.a my ginel spotykamy sie w maju myślę ze wymienimy doświadczenia i połowimy :lol:

#488 OFFLINE   ginel

ginel

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 718 postów
  • Imię:Jacek

Napisano 09 kwiecień 2008 - 19:48

Nie ma problemu. OKI

#489 OFFLINE   gitol

gitol

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 09 kwiecień 2008 - 22:52

witam wszystkich a przede wszystkim pana matusiaka zdobylem pana woblerka w jednym z zaprzyjaźnionych sklepów wędkarskich jest wykonany wzorowo test w wannie powalil mnie na kolana piekne migotanie brawo to sie chwali pozatym mam pytanie bo nasluchalem sie opowiesci o panu i panskich wyczynach czy to prawda ze zlowil pan na zawodach w slowacji 40 boleni w ciagu 3 godzin podobno znajomi nakrecili film z tych zawodow

#490 OFFLINE   matusiak

matusiak

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1415 postów
  • Lokalizacjakielce

Napisano 10 kwiecień 2008 - 19:29

gitol nie całkiem tak było łowiłem na slowacji i pierwszego dnia złowiłem 27 bolków i poznałem właściciela sklepu wędkarskiego bo chciał moje wobki te na które łowiłem i to on zaproponował mi zmierzenie sie z najlepszym boleniowcem Michalowcow i na drugi dzien byla 3 godzinna tura która zakończyłem 40 do 7 bylem zdziwiony bo to był upalny czerwiec i nie spodziewałem sie takiego wyniku a film nagrali znajomi z którymi bylem wiec to bardziej prywatne lowienie a nie zawody

#491 OFFLINE   gitol

gitol

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 10 kwiecień 2008 - 22:10

rany jestem pod wrażeniem taki wynik :huh: co do wobka to nie moglem sie doczekać i pojechałem dzis sprawdzić jak smiga w wiślanym nurcie to niesamowite on trzymany w miejscu nawet migota im zwiekszalem predkosc tym migotania byly drobniejsze i czestsze jeszcze takiego cudu nie mialem w swoim pudelku chcialbym sie z toba spotkac nad woda bo z tego co wyczytalem to bedziesz w maju lowil niedaleko krakowa

#492 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9559 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 11 kwiecień 2008 - 06:52

rany jestem pod wrażeniem taki wynik :huh: co do wobka to nie moglem sie doczekać i pojechałem dzis sprawdzić jak smiga w wiślanym nurcie to niesamowite on trzymany w miejscu nawet migota im zwiekszalem predkosc tym migotania byly drobniejsze i czestsze jeszcze takiego cudu nie mialem w swoim pudelku chcialbym sie z toba spotkac nad woda bo z tego co wyczytalem to bedziesz w maju lowil niedaleko krakowa

Ale, 40 bolków nie złowiłeś?
A chociaż jednego może? Wiem, że okres ochronny ale może jakiś pojedynczy, co to nie mógł się oprzeć i zażarł superwobka? :unsure:

PS.
Bez urazy. Ja tylko myślę, że @matusiak nie tylko dobre wobki robi ale także bolki łowić umie :D

#493 OFFLINE   patu

patu

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 6984 postów
  • Lokalizacjaokolice Szczecina
  • Imię:Patryk
  • Nazwisko:S.

Napisano 11 kwiecień 2008 - 07:13

Jak to mawiają ( co jest świętą prawdą)...dobry wobler to nie wszystko ... musi znaleść się w dobrych rękach ( które potrafią go obsłużyć) ;) , w odpowiednim miejscu, i odpowiednim czasie... samą boleniówka mozna się tylko zachwycać, ale w połączeniu ze znajomością łowiska, upodobań i zachowań aspiusów i pory ich aktywności daje efekty ... między innymi takie jak @Matusiaka :D

#494 OFFLINE   matusiak

matusiak

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1415 postów
  • Lokalizacjakielce

Napisano 11 kwiecień 2008 - 07:28

i macie panowie racje niema super wobka ktory lowi sam trzeba tchnąc w niego zycie piszac ze stworzyłem super wobka mialem na mysli ze ja niemam problemu zeby skusic na niego bolka :mellow: i dlatego tak to nazwalem

#495 OFFLINE   gitol

gitol

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 11 kwiecień 2008 - 20:24

[quote]
[/quote]

Ale, 40 bolków nie złowiłeś?
A chociaż jednego może? Wiem, że okres ochronny ale może jakiś pojedynczy, co to nie mógł się oprzeć i zażarł superwobka? :unsure:

PS.
Bez urazy. Ja tylko myślę, że @matusiak nie tylko dobre wobki robi ale także bolki łowić umie :D
[/quote]
jesli nie rozumiesz tego co napisalem to specjalnie dla ciebi uproszcze wersje nad wisle mam 10 minut autobusem i pojechalem sprawdzic jak chodzi wobler a nie lowic ale po twojej wypowiedzi widze ze pokusowales troszeczke w swoim zyciu ale to nie znaczy ze wszyscy to kusownicy bo z tego co widze na forum to spora ilosc robiacych wobki testuje je w wisle mimo tego ze bolki maja wolne chodzi o sprawdzenie jak wobek trzyma sie w nurcie a nie o lowienie :lol:

#496 OFFLINE   Darek67

Darek67

Nowy

• Forumowicze
  • Pip
  • 9 postów
  • LokalizacjaKrakow

Napisano 11 kwiecień 2008 - 20:29

dzieki matusiak za wobki doszla paczuszka piekny kaplecik oj bede czekal z niecierpliwoscia na 1 maja a zostalo ci cos jeszcze tych wobkow bo moi znajomi sa zainteresowani

#497 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9559 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 11 kwiecień 2008 - 20:42

@gitol,

PS.
A niektórzy wiedzą o co chodzi :D

Załączone pliki

• Załączony plik  1.gif   30,7 KB   940 Ilość pobrań

#498 OFFLINE   patu

patu

Ekspert

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 6984 postów
  • Lokalizacjaokolice Szczecina
  • Imię:Patryk
  • Nazwisko:S.

Napisano 11 kwiecień 2008 - 20:48

@gitol, są jeszcze w polskim słownictwie takie rzeczy , jak znaki interpukcyjne itp :lol:...łatwiej sie czyta wtedy czyjeś wypowiedzi... to tak BTW

#499 OFFLINE   and67

and67

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 681 postów
  • LokalizacjaOświęcim Małopolska

Napisano 12 kwiecień 2008 - 11:55

WITAM .OTO ZDJĘCIE PRÓBNYCH WOBKÓW W TRAKCIE KOŃCZENIA MOJEGO PRZYJACIELA PO KIJU B)

Załączone pliki

#500 OFFLINE   matusiak

matusiak

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1415 postów
  • Lokalizacjakielce

Napisano 13 kwiecień 2008 - 18:38

dzieki matusiak za wobki doszla paczuszka piekny kaplecik oj bede czekal z niecierpliwoscia na 1 maja a zostalo ci cos jeszcze tych wobkow bo moi znajomi sa zainteresowani

niewiele zostalo 20 sztuk ale za jakis czas bedzie druga partia

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych