Kolejny świetny kij
Piękne wykonanie jak zawsze i rękojeść bez widocznych gwintów
Sandacze nie mają szans
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 28 sierpień 2013 - 17:19
Kolejny świetny kij
Piękne wykonanie jak zawsze i rękojeść bez widocznych gwintów
Sandacze nie mają szans
Napisano 05 wrzesień 2013 - 07:42
Własnie przeczytałem calutki watek trzeci raz,czyta sie jednym tchem,a wiedza na temat blanków,wykonania na nich gotowych wędek,a przedewszystkim przekaz tego na forum są niesamowite,gratuleje takiej wiedzy...po takich opisach i zdjeciach ,az chce sie samemu cos ukręcić.normalnie EXTRA.
Napisano 28 wrzesień 2013 - 21:39
St.Croix 17 lb 8'6" 3/8-1 oz w mojej interpretacji
Witam , jako ze stalem szczesliwym posiadaczem wymienionego -opisanego ,krotko ale do rzeczy i sfotografofanego kija chce opisac po jednym dniu swoje refleksje .Dzis padlo kilka okoni w tym jeden 30 cm i sandaczyk 55cm . porownuje st croix do talona itm , atc shikari , batson rx 7 ,poniewaz takie wedziska tylko posiadam .Teraz moge oznajmic ze mam kose sandaczowa -mega szybka jak dla mnie !! z piekelnym zapasem mocy iiii ultra lekka wedeczka !! Panowie wykonanie pierwsza liga . Projekt ogolny to Kolega Artur wycisnal ostatnie soki z blanku , widac to i czuc !! Teraz to STALEM sie SAMURAJEM Z PROFESJONALNA KATANA - BRONIA W REKU NA NIEMIECKIE SANDACZE !! Dziekuje Artur za kijek i mase rad na niemieckie lowiska . Pozdrawiam Cie i kolegow forumowych .
Napisano 29 wrzesień 2013 - 01:55
Niem ma za co dziękować ,teraz tylko łowić i się delektować
Pozdrawiam
Napisano 29 wrzesień 2013 - 06:22
Napisano 29 wrzesień 2013 - 08:42
Podoba mi się ten kijek , co do wykonania to nic dodać nic ująć = bardzo ładnie...
Panie Arturze a nie myślał Pan żeby kije opisywać tak:
Art Biel Custom Rod lub Art White Custom Rod?
Miałem na myśli że już najwyższy czas żeby biznes otwierać,
Pozdrawiam Wojtek
Na biznes nie ma czasu wolę pochodzić sobie na ryby a składanie wędek jest tylko takim dodatkiem do wędkarstwa , ale bardzo dziękuję za miłe słowa
Napisano 29 wrzesień 2013 - 10:14
Artur bez słodzenia, wykonanie kijka ekstraklasa .Masz Brachu talent, nie ma co .
Napisano 29 wrzesień 2013 - 11:24
Napisano 29 wrzesień 2013 - 11:32
krokkop. Zbyszku nic mi nie wspominałeś ze bedziesz szcześliwym posiadaczem takiego kija
Artur odezwe sie do ciebie,... nie zeby na rybki wypad zrobić, po kijaszek oczywiście , a rybki swoją drogą
Napisano 29 wrzesień 2013 - 12:17
krokkop. Zbyszku nic mi nie wspominałeś ze bedziesz szcześliwym posiadaczem takiego kija
Artur odezwe sie do ciebie,... nie zeby na rybki wypad zrobić, po kijaszek oczywiście , a rybki swoją drogą
Nie ma sprawy a na rybki też znajdziemy czas
Napisano 11 październik 2013 - 10:02
Wykorzystując parę chwil między pracą a snem postanowiłem złożyć obiecany kij koledze Maćkowi . Jego wybór padł na Hersa 17 lb 9' czyli jeszcze sandaczowa szpada. Maciek lubi Design raczej klasyczny więc wstawki z ciemnego Burnta są już ekstrawagancją zaprojektował rękojeść ,dobrał komponenty (przelotki omotki kolorki itp ) więc niestety nie mam żadnego (prawie) wpływu na wygląd tego kijaszka. Zrobiłem już rękojeść i wygląda to mniej więcej tak.
Maciek zaprojektował fore na 5,5 cm i pisując go na 4 x 12,5 mm plastry Burnta + 2 x 6,25 (połówki) mm korkogumy a więc Maćku daje to 62,5 mm jeszcze mała warstwa kleju i wychodzi 65 mm
Napisano 11 październik 2013 - 12:41
Jak dobrze widzę to do stopki ok 37- 39 cm ???? przy 17lb kiju to jakieś 4- 5 cm za łokieć,- trochę dużo ale skoro tak ma być to tak musi być
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 11 październik 2013 - 12:43
Napisano 11 październik 2013 - 13:46
Napisano 11 październik 2013 - 14:54
Jak dobrze widzę to do stopki ok 37- 39 cm ???? przy 17lb kiju to jakieś 4- 5 cm za łokieć,- trochę dużo ale skoro tak ma być to tak musi być
Kij 9 ' to już spory "dyszel" więc trzeba zrobić troszkę dłuższą rękojeść , Maciek łowi cięższym kołowrotkiem więc podpiąłem też coś ciężkiego (344 g) i kołowrotek bardzo ładnie wyważa kijaszek.
Od zakończenia blanku do środka stopki jest 37,5 cm więc nie ma stresu a rękojeść wystaje jakieś 2-3 cm za łokieć ale kij nie leci na pysk i nie trzeba go sztucznie doważać.
Napisano 11 październik 2013 - 14:56
Użytkownik Maciek_7 edytował ten post 11 październik 2013 - 14:56
Napisano 11 październik 2013 - 14:57
Artur bez słodzenia, wykonanie kijka ekstraklasa .Masz Brachu talent, nie ma co .
A ja słodzę. Produkcja zajefajna. I precyzyjna. Szkoda tylko, że to nie do końca moje klimaty. Ale EXTRA jest
Napisano 11 październik 2013 - 15:07
A ja słodzę. Produkcja zajefajna. I precyzyjna. Szkoda tylko, że to nie do końca moje klimaty. Ale EXTRA jest
Dzięki za miłe słowa , nie spodziewałem się że będę jeszcze kiedykolwiek robił kij w tych klimatach ale obiecałem więc słowa dotrzymuję , dla mnie trochę za nudno ale to sprawa gustu
Napisano 11 październik 2013 - 18:46
Jak Maćkowi leży to wszystko inne jest duuuużo mniej ważne dłuższy dolnik przyda się przy dłuższych holach wielkich sandaczy, których szczerze życzę a takie wzorowe wyważenie potrafi oddać nieocenione przysługi,- szczególnie przy ciężkiej gumie
Napisano 11 październik 2013 - 21:24
Dobrze ,że luknąłem ,bo właśnie komponuje koreczki do CD-ka i walnąłbym plagiat Bardzo ładne trzymadło w moim guście.
Napisano 12 październik 2013 - 00:31
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Konsultacje pierwszego projektuNapisany przez mestre16 , 26 lis 2021 |