Ciekawy jestem rezultatu - wrzuć tutaj jak skończysz
#821 OFFLINE
Napisano 08 kwiecień 2014 - 09:58
#822 OFFLINE
Napisano 27 maj 2014 - 09:58
Cos cisza w temacie czyzby brak czasu na wstawienie fotek ?
#823 OFFLINE
Napisano 27 maj 2014 - 13:50
Nie robiłem wędek w wyplatankami tylko bez wyplatanek, więc nie było co wstawiać , jak zrobię wyplatankę to na pewno wstawię , ponadto rozpoczął się już sezon sandaczowy a RB traktuje jako uzupełnienie mojego wędkarstwa . Zająłem się tym dodatkiem do mojego hobby tylko dlatego że nie mogłem kupić seryjnej wędki która będzie odpowiadała moim potrzebom i będzie całkowicie dostosowana do łowiska , metody i niespodziewanie zrobiło się z tego drugie hobby ale główny punkt ciężkości to oczywiście wędkarstwo i szkoda mi czasu na kręcenie kijaszków skoro ryby czekają i nieźle już biorą. Przy okazji skorzystało na tym paru kolegów ale to już inny temat
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 27 maj 2014 - 13:57
#824 OFFLINE
Napisano 27 maj 2014 - 14:20
No oczywiscie rybki teraz na pierwszym planie A kijki czy maja wyplatanki czy nie to wstaw jak masz jakies nowe bo super kijki robisz i jest czym oko nacieszyc do tego mozna zawsze cos podpatrzyc
#825 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2014 - 18:41
Witam
Chciałbym wrócić do projektu na blanku Blaas XF SLXF906-2 >> http://jerkbait.pl/t...nęła/?p=1432748
Wędka wyszła fantastycznie, najbardziej jestem zaskoczony wagą 116g przy długości 2,75m do tego wyważenie świetne
Świetny projekt
Jestem bardzo ciekaw jaka jest długość rękojeści całości, lub od stopki kołowrotka ?
Trzeba doważyć kij, czy blank jest tak świetnie wyważony ?
Jakie wymiary przelotek ?
Zapomniałbym jaka wielkość uchwytu 17 czy 16 ?
Blank jest bardzo małej średnicy nie mogę go pomacać dlatego tyle niewiadomych
Pozdrawiam
Użytkownik zenek edytował ten post 22 czerwiec 2014 - 19:05
#826 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2014 - 20:38
#827 OFFLINE
Napisano 24 czerwiec 2014 - 21:04
Witam
Tak właśnie myślałem, ze uchwyt młynka 16 będzie lepiej się komponował przy tak cienkim blanku
Rękojeść jest krótka, czyli blank ma cofnięty środek ciężkości
Dziękuje
Pozdrawiam
#828 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2014 - 10:34
Witam
Nie mogę się zdecydować jak ubrać Blaas XF SLXF906-2
Minima D1 czy KR ?
Nie miałem jeszcze kija ubranego z przelotkami KR miałem natomiast te druciaki Minima
Jak KR wychodzą wagowo ?
Jaka jest średnica wewnętrzna przelotki 4,0 ?
Wiem że Minima 4,0 ma 3mm
Jestem ciekaw jak latają mikro przynęty w systemie KR
Pozdrawiam
#829 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2014 - 12:54
Gdzieś wstawiałem wagi przelotek Minima vs Fuji więc przeszukaj katalogi Fuji lub Forum . Mogę tylko napisać że blank jest na tyle szybki i mięsisty że bez problemu radzi sobie z KR , poza tym Minimy L mają spore stopki więc waga szczególnie szczytu jest większa niż analogicznie ubranego w KR co jest decydujące o szybkości wędki . Nie mam zaufania do druciaków (ktoś wstawiał film jak szybko sznur ulega dewastacji podczas tarcia chyba WOBI) i zdecydowałem się na Fuji. Jeżeli Minimy to tylko PacBay Titanium/Zirconia TMZG lub PacBay Titanium/Zirconia TZVZG (stożki) oraz tunel na PacBay Zirconia Micro FX Guide lub jeszcze lepsze są TAC SlimSicTi-LS Titanium wszystko dostaniesz na www.tackle24.de .Właśnie robię zamówienie dla forumowego kolegi który chce tak uzbroić Pheniksa FX 862 i myślę że będzie to strzał w "10"
- Baars lubi to
#830 OFFLINE
Napisano 26 czerwiec 2014 - 22:19
Dziękuję za podpowiedź
TAC SlimSicTi w ramce tytanowej będzie najlepszym wyborem
Można łatwo pomylić z ATC tytan
Pozdrawiam
#831 OFFLINE
Napisano 24 grudzień 2014 - 00:26
Wstaw jakies fotki zeby troche oko nacieszyc
- Apioo lubi to
#832 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2015 - 15:42
Przygotowanie do sezonu
Czas najwyższy ukręcić sobie jakąś nową sandaczówkę do połowów z łodzi i wybór padł na blank Phenixa TX-764M-C. Dzisiaj zrobiłem gripy ,spasowałem arbor i uchwyt .Waga jeszcze nie gotowego kija bez przelotek , omotek i lakieru to 92 g ,więc z dużą dozą prawdopodobieństwa gotowy wniesie na wagę około 100g co jest dobrym wynikiem jak na 230 cm i sporą moc. To nie okoniówka tylko super szybka sandaczowa kosa ,aż mi się buźka śmieje :)docelowo zrobiony będzie na Fuji Torzite KR od 16 do 4,0 więc waga przelotek 2,56 g .Rakieta.Efekt na razie nie porywający ale zrezygnowałem z duperelek ,wstawek wzorków i wyplatanek .
- Jozi, pepso, ark70 i 6 innych osób lubią to
#833 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2015 - 16:40
Pikna Dobrze ze znowu wstawiasz zdjecia Artur
#834 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2015 - 16:45
Pikna Dobrze ze znowu wstawiasz zdjecia Artur
Zrobiłem to ze względu na Piotrka bo nie bardzo poradził sobie z tym uchwytem , ale po waszych podpowiedziach jego projkt właśnie na tym uchwycie ładnie i sportowo wygląda
#835 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2015 - 18:27
Jeden z moich ulubionych wątków, które przeczytałem całe zanim zabrałem się za rb ponad rok temu, znowu ożył ukręciłeś już trochę tych kos sandaczowych, K2 łowiłeś? czy to pierwsza sztuka? Nie za długa ta pianka na fore?
#836 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2015 - 19:00
Jeszcze nie łowiłem K2 z tego powodu że te blanki są na trochę krótkie do łowienia z brzegu , a w tamtym roku łowiłem sporadycznie z łodzi. W tym roku zakupiłem już łódkę która sprawdzi się na moim łowisku i postanowiłem ukręcić sobie jakąś sandaczową kosę . Czy ta pianka nie za długa ? hmmm ..prawdę mówiąc nie wiem . Ma 36 mm długości a 4 mm wchodzi w uchwyt (razem 40 mm ). Chciałem uzyskać przedłużenie optyczne uchwytu bo żadnych praktycznych korzyści z takiego fore nie ma. Myślę że się udało ,chociaż można piankę skrócić , to kwestia gustu
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 25 kwiecień 2015 - 19:01
#837 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2015 - 19:30
Wiem że masz obłowione hersy i borony, ciekawe jak Twoje sandacze zweryfikują K2 na tle FA
#838 ONLINE
Napisano 25 kwiecień 2015 - 20:01
Fajnie, skromnie i ergonomicznie
Jak wsiądę z Tobą na łódkę w lecie i zabiorę swoją łódkową sandaczówkę 2,3m który z kołowrotkiem waży ponad 0,5kg to będą jaja
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 25 kwiecień 2015 - 20:04
#839 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2015 - 20:13
#840 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2015 - 20:21
Wiem że masz obłowione hersy i borony, ciekawe jak Twoje sandacze zweryfikują K2 na tle FA
Jeszcze obłowiłem St.Croix ,zarówno 17 lb jak i 25 lb .Na forum krąży opinia że te K2 są najlepszymi kijami krótkimi pod sandacza,dokładnie są takie jakie lubię , szybkie , szczytowe , lekkie i elektryczne więc ...cytując słowa piosenki "...będzie będzie zabawa będzie się działo ..."
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Konsultacje pierwszego projektuNapisany przez mestre16 , 26 lis 2021 |