zamiast 100g wędki wniosę na pokład swoje 100kg i do tego zestaw dwukrotnie cięższy od Twojego jak mnie z łódki nie wyrzucisz to połowimy ale jak mi się spodoba taki leciutki zestaw, to chyba swojego zmodernizuję
#841 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2015 - 20:22
#842 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2015 - 20:26
zamiast 100g wędki wniosę na pokład swoje 100kg i do tego zestaw dwukrotnie cięższy od Twojego jak mnie z łódki nie wyrzucisz to połowimy ale jak mi się spodoba taki leciutki zestaw, to chyba swojego zmodernizuję
Cały dowcip polega na tym że ten kij jest potężny , Łukasz opisał go na 16 lb , według mnie ma 2-3 lb więcej wiec znowu nie jest taki lekki ale wrażenia opiszę po testach .
#843 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2015 - 12:09
Rękojeść gotowa i co mnie zaskoczyło kij przytył tylko 1 g a więc teraz ma 93g bez przelotek ,omotek, i lakieru .Tak się rozpędziłem że zrobiłem rękojeść "braciszka" na blanku M1 MX72H więc w razie czego Arek służę wędką rezerwową jakby ci rękę urwał ten półkilowy sandaczowiec Bardziej krępy i deczko mocniejszy braciszek z rodziny M1 bez przelotek (szczytowa już założona ) waży 108 g .Dojdą jeszcze przelotki i lakier a więc w 115g chyba się wyrobię.Ręki nie urwie : K2 ma 33 cm od końca rear do środka stopki M1 32 cm więc chyba powinien ci podpasować .
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 26 kwiecień 2015 - 12:09
- Apioo, Del Toro, piotrcarp i 1 inna osoba lubią to
#844 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2015 - 12:16
Ten drugi uchwyt to jakis lakierowany? Czy tylko swiatlo sie tak odbija?
#845 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2015 - 12:24
Ten drugi uchwyt to jakis lakierowany? Czy tylko swiatlo sie tak odbija?
Stała się rzecz bardzo dziwna bo po założeniu uchwyt zaczął "obłazić" Z części dokręcanej zeszła bardzo cienka warstwa gumy która tworzy efekt "Softtouch" i teraz uchwyt nie jest Softtouch.Myślę że nie powinno jakoś przeszkadzać ale wq...w był i to spory bo przydarzyło mi się pierwszy raz coś takiego .
#846 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2015 - 12:50
Aha, no to wszystko wyjasnia Uzytkowo roznicy pewnie nie bedzie zadnej
#847 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2015 - 15:02
Stała się rzecz bardzo dziwna bo po założeniu uchwyt zaczął "obłazić" Z części dokręcanej zeszła bardzo cienka warstwa gumy która tworzy efekt "Softtouch" i teraz uchwyt nie jest Softtouch.Myślę że nie powinno jakoś przeszkadzać ale wq...w był i to spory bo przydarzyło mi się pierwszy raz coś takiego .
Miałem podobną sytuację z tym uchwytem w modelu 16 musiałem usunąć warstwę gumy z przedniej części uchwytu (tu gdzie jest wyeksponowany blank),''wnerw'' był ale czego się spodziewać za cenę niecałe 5e.
Użytkownik PablovelLoco edytował ten post 26 kwiecień 2015 - 15:04
#848 OFFLINE
Napisano 27 kwiecień 2015 - 21:35
Rękojeść gotowa i co mnie zaskoczyło kij przytył tylko 1 g a więc teraz ma 93g bez przelotek ,omotek, i lakieru .Tak się rozpędziłem że zrobiłem rękojeść "braciszka" na blanku M1 MX72H więc w razie czego Arek służę wędką rezerwową jakby ci rękę urwał ten półkilowy sandaczowiec Bardziej krępy i deczko mocniejszy braciszek z rodziny M1 bez przelotek (szczytowa już założona ) waży 108 g .Dojdą jeszcze przelotki i lakier a więc w 115g chyba się wyrobię.Ręki nie urwie : K2 ma 33 cm od końca rear do środka stopki M1 32 cm więc chyba powinien ci podpasować .
Co tu pisać, prawdziwa polska gościnność
#849 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2015 - 08:15
K2 dostał już lakier i jest prawie ukończonym kijem .Pozostaje kosmetyka. Za parę dni pierwsze testy i przekonam się co ten ptaszek potrafi.Bez żadnych zbędnych tipetów ,metalików raczej skromnie i jak dla mnie gustownie. Podpięta Stella 4000 wyważa go 5,5 cm od stopki w stronę fore , praktycznie punkt znajduje się w płaszczyźnie rantu maksymalnie wysuniętej szpuli .Kij waży 98g ale jeszcze muszę wkleić zatyczkę w dolny rear bo teraz jest tam dziura i myślę że kij jeszcze przytyje jakieś 0,5-1g a więc udało się zmieścić poniżej magicznych 100g .
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 28 kwiecień 2015 - 08:19
- Jozi, gulf, Del Toro i 4 innych osób lubią to
#850 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2015 - 08:55
Co tu pisać, prawdziwa polska gościnność
Podobno wędki, Żony i samochodu się nie pożycza.
A Artur i wędkę i ...... serce na dłoni Arku to więcej niż gościnność, Ty masz szczęście
#851 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2015 - 22:09
Ladnie, co to za szara niteczka?
#852 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2015 - 22:24
#853 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2015 - 22:29
To jest Gudebrod gun metalicLadnie, co to za szara niteczka?
#854 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2015 - 22:37
To jest Gudebrod gun metalic
Podziekowal Swietnie wyglada ten kolorek
#855 OFFLINE
Napisano 03 maj 2015 - 12:21
Fajnie że znów wątek ożył ... jak zwykle czyściutko schludnie i z pomysłem. Rękojeść klasycznie na białym korku tak jak lubię, a ciemne wstawki ożywiają całość.
Sprawiłeś sobie niezłą kosę - oj będziesz Pan zadowolony
#856 OFFLINE
Napisano 03 maj 2015 - 15:14
Kosa już testowana , oj przepiękny szybki sandaczowy kijaszek wyszedł. Łowiłem nim dorsza "na lekko" na gumę na głębokościach 5-15m i na różne główki ,zaczynając od 14 g + guma a kończąc na 30 g + guma i 15 m i sądzę że to jest już szczyt tego co on pociągnie .Przy 30 g podbicie było jeszcze ok ale już trochę kładł się szczytem. Niesamowita wręcz czułość tego kija .Jedyny błąd który zrobiłem to otworzyłem z 16 H i przy zwijaniu plećki kij jest trochę głośny łowiąc kołowrotkiem 4000 . Myślę że 4000 jest trochę za duża do 16 H i zmienię albo wielkość kołowrotka albo dwie przelotki stożka odpowiednio 16 H na 20 H i 8 H na 10 H . O dziwo mała przelotka otwierająca nie ma wpływu na zasięg rzutu i odległości były bardzo zadowalające. Podpinając korbę 2500 kij jest nadal dobrze wyważony (6 cm od stopki w kierunku fore) Każde branie kwitowane było zacięciem i przy ponad trzydziestu rybach miałem tylko dwa spady . Ryby brały bardzo delikatnie i kolega łowiąc dużo gorszym kijem już nie mógł się pochwalić taką ilością wyholowanych ryb , za to miał ponad 15 spadów, więc bezsprzecznie o sukcesie decydowała czułość kija oraz szybkość zacięcia .Kij ładnie amortyzuje w czasie holu i nie jest pałowaty tylko wchodzi w piękną parabolę .Kilka ryb 60 -70 cm wzorowo wyholował ,jednym zdaniem jestem bardzo zadowolony Trochę to profanacja łowiąc Dorsza takim sprzętem ale czuję że będzie to mój ulubiony dorszowy kijaszek bo operowanie tak lekkim sprzętem i hol sporych ryb sprawia bardzo dużą frajdę .
Dzięki Artur za dobry pomysł na moje wędkowanie bo to przecież Ty zaraziłeś mnie tym blankiem a nie tak ochoczo wybieranym TX 714 C .
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 03 maj 2015 - 15:28
- popper, piotrcarp i shavt lubią to
#857 OFFLINE
Napisano 04 maj 2015 - 00:47
...O dziwo mała przelotka otwierająca nie ma wpływu na zasięg rzutu i odległości były bardzo zadowalające.
Jaką plećką machałeś , tzn śliskie japońckie x8 czy zwykły sznurek ?
#858 OFFLINE
Napisano 04 maj 2015 - 05:54
Machałem zwykłym sznurkiem x 4 ..aczkolwiek japońskim Varivasem Sea Bass Premium PE 1,2 . Lubię tą plecionkę i wcześniej takiego odgłosu szczególnie przy zwijaniu podczas podbicia i po podbiciu nie miałam, ale też nie miałem tak małej otwierającej pod korbę Shimano 4000. Przelotki wymienię ,już poszło zamówienie a przy okazji zamówiłem brakujące do drugiego seta przelotek i zrobię fajny okoniowy kijaszek , tak że te zdemontowane się nie zmarnują. Może do 16tego się wyrobię , zważywszy że przelałem już na polskie konto pieniążki które po zamianie na złotówki trzeba jeszcze przelać na konto sklepu, a to trochę potrwa potem przesyłka i będzie bardzo ciasno z tym upragnionym 16.05.2015 ,ciekawy jestem jaki to będzie sezon ?
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 04 maj 2015 - 06:36
#859 OFFLINE
Napisano 04 maj 2015 - 19:20
Mocniejszy brat też skończony ale wygląda troszkę inaczej.
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 04 maj 2015 - 19:30
- pepso, gulf, Del Toro i 1 inna osoba lubią to
#860 OFFLINE
Napisano 04 maj 2015 - 19:37
Fajny.
Co to za nitka ta czerwona ?
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|