Skocz do zawarto艣ci

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.

Zdj臋cie

kosiarze

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
41 odpowiedzi w tym temacie

#21 OFFLINE   Wilk_

Wilk_

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 451 post贸w
  • Lokalizacja艁贸d藕
  • Imi臋:Robert
  • Nazwisko:Wilk

Napisano 30 czerwiec 2013 - 19:09

Gdy jest osobnik jeden  to mo偶na mu zwr贸ci膰 uwag臋. Ale je偶eli jest ju偶 dw贸ch to raczej nie ryzykuj臋 poniewa偶 mi 偶ycie mi艂e.

Stosuj膮c Twoje kryteria m贸g艂bym zwr贸ci膰 uwag臋 i kilku osobnikom: m贸g艂bym si臋 z nimi bi膰, a 偶e mam po temu warunki, a oni wi臋kszo艣膰 偶ycia sp臋dzili z kuflem w d艂oni - pewnie nie mieliby szans. To mnie do dzia艂a艅 ma predestynowa膰 fizyczno艣膰? Po to ca艂e 偶ycie kszta艂towa艂em umys艂? Dalej: indolencja wyspecjalizowanych, rzekomo kompetentnych instytucji, kt贸rych cz艂onkowie maj膮 takie wyobra偶enie, 偶e "nic nie da si臋 zrobi膰", kt贸re wyprzedza wynik艂e z tego roszczenie, bym ja wdawa艂 si臋 w awantury - "spo艂ecze艅stwo powinno pewne sprawy bra膰 w swoje r臋ce" - i ja mam elegancko odpodmiotowi膰 si臋 na rozkaz jaskiniowych g艂贸wek, kt贸re maj膮 co do mnie swoje wymagania? Ryby i szarpakowcy to jest kawa艂ek kosmosu. A moja g艂owa - ca艂y.

#22 OFFLINE   Predatorhunter

Predatorhunter

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2078 post贸w
  • LokalizacjaHanau
  • Imi臋:Kamil

Napisano 30 czerwiec 2013 - 19:20

Jednymy slowy robisz w pory ;-)

Sorry nie moglem sie powstrzymac :-D

#23 OFFLINE   zorak

zorak

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 170 post贸w
  • LokalizacjaToru艅
  • Imi臋:Tomasz
  • Nazwisko:Tarnowski

Napisano 30 czerwiec 2013 - 19:30

Jacy tu w wi臋kszo艣ci s膮 odwa偶ni, m臋偶ni. Tylko inaczej co niekt贸rzy by 艣piewali jakby byli w zagro偶eniu 偶ycia. By艂em wi臋c wiem co m贸wi臋. I na pomoc policji i 艣miesznej stra偶y nie ma co liczy膰. 

#24 OFFLINE   Predatorhunter

Predatorhunter

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2078 post贸w
  • LokalizacjaHanau

Napisano 30 czerwiec 2013 - 19:47

Zorak to byl zart, kolega wilk doprawadza mnie czesto do lez i chcialem tez byc zabawny. Nie lapie w polsce wiec nie znam powagi sytuacji. Raz tylko rodak wyciagal z wody 2 okonki po 15cm ktore wczesniej nosil w torbie a ze nic nie dolapal to wyrzucil. Dowiedzial sie co o tym mysle i je zaraz wyciagal spowrotem. Nie jestem jakims kozakiem ale tez nie spierd...m przed groznie wygladajacym menelem. Po za tym ja do mniejszych nie naleze i lowie praktycznie zawsze z moim przyjacielem ktory wyglada ja Grizzli :-D

#25 OFFLINE   tibhar

tibhar

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 998 post贸w
  • LokalizacjaPL
  • Imi臋:Mariusz

Napisano 30 czerwiec 2013 - 20:34

kolego Wilk,naprawd臋 odpowied藕 godna po偶a艂owania...je艣li masz "tyle" do powiedzenia to lepiej w og贸le si臋 nie odzywa膰...teraz ju偶 wiem dlaczego Twoje w膮tki nt przygarniania kot贸w ciesz膮 si臋 tak膮 "popularno艣ci膮" i "szeroka" widowni膮... :unsure: ps.powiem wi臋cej,ja tak偶e jak widz臋 takiego "parcha" wylenia艂ego na ulicy to nie robi臋 kompletnie nic.bo i po co..?to jedne zwierz臋ta s膮 dla Ciebie super,godne Twojej pomocy itd a drugie s膮 beee...?Je艣li Twoja postawa jest bierna w przypadku ryb to nie rozumiem sk膮d taka troska o czworonogi...?pzdr

przynajmniej mia艂 odwage napisa膰 prawde. Chcia艂bym zobaczyc t膮 Twoja odwage, pisa膰 to sobie mo偶esz... Kumpel jak 艣ciagn膮艂 siatki k艂usolom to mia艂 wybite szyby w aucie i cukier w silniku. Jedni walcz膮 o prawa zwierz膮t a tacy jak Ty  maj膮 to w d.. jak sam napisa艂e艣, wyluzuj wi臋c i nikogo nie os膮dzaj..

#26 OFFLINE   krystiano1981r

krystiano1981r

Histori臋 tworz膮 ci,kt贸rzy wieszaj膮 bohater贸w...

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2790 post贸w
  • LokalizacjaDolina Widawy...;)
  • Imi臋:Krystian

Napisano 30 czerwiec 2013 - 20:42

przynajmniej mia艂 odwage napisa膰 prawde. Chcia艂bym zobaczyc t膮 Twoja odwage, pisa膰 to sobie mo偶esz... Kumpel jak 艣ciagn膮艂 siatki k艂usolom to mia艂 wybite szyby w aucie i cukier w silniku. Jedni walcz膮 o prawa zwierz膮t a tacy jak Ty  maj膮 to w d.. jak sam napisa艂e艣, wyluzuj wi臋c i nikogo nie os膮dzaj..

odwag臋 napisa膰...?i co z tej odwagi...?na tym si臋 sko艅czy艂o...a walczy膰 o prawa zwierz膮t "wybranych" to jest co艣 fajnego Twoim zdaniem...?gratuluj臋 wi臋cej takich zawijaj膮cych "ogon" pod siebie a mamy nad wod膮 to co mamy....a os膮dzasz ty Kolego,bo ja akurat dzia艂am w dw贸ch organizacjach walcz膮cych z k艂usolami nad naszymi wodami...pzdr

#27 OFFLINE   tibhar

tibhar

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 998 post贸w
  • LokalizacjaPL

Napisano 30 czerwiec 2013 - 20:45

odwag臋 napisa膰...?i co z tej odwagi...?na tym si臋 sko艅czy艂o...a walczy膰 o prawa zwierz膮t "wybranych" to jest co艣 fajnego Twoim zdaniem...?gratuluj臋 wi臋cej takich zawijaj膮cych "ogon" pod siebie a mamy nad wod膮 to co mamy....a os膮dzasz ty Kolego,bo ja akurat dzia艂am w dw贸ch organizacjach walcz膮cych z k艂usolami nad naszymi wodami...pzdr

i chwa艂a Ci za to.. Powodzenia w dzia艂aniach..

bo kazdy to pisze jaki to Wielki wiraha jest , tylko 偶e,  woda wszystko weryfkuje..

Pozdrawiam.

U偶ytkownik thibar edytowa艂 ten post 30 czerwiec 2013 - 20:48

#28 OFFLINE   krystiano1981r

krystiano1981r

Histori臋 tworz膮 ci,kt贸rzy wieszaj膮 bohater贸w...

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2790 post贸w
  • LokalizacjaDolina Widawy...;)
  • Imi臋:Krystian

Napisano 30 czerwiec 2013 - 20:58

oki,wszystko gra...nie pisa艂bym gdybym si臋 z tym nie spotyka艂 na co dzie艅...k艂usoli nie mog臋 zdzier偶y膰 i tyle i te偶 wiele razy by艂em straszony nad wod膮,偶e "niewidzialna r臋ka dosi臋gnie moje auto" itd...na razie si臋 oby艂o ale jak takie co艣 jeden z tych baran贸w mi zrobi to dopiero b臋dzie dla mnie kop do dalszego dzia艂ania...wi臋cej kontroli (mimo,偶e teraz prywatnie na ryby mam nie wiele czasu) i jeszcze wi臋ksze kary w my艣l zasady "ile mog臋 tyle dam"...apeluj臋 o wi臋ksz膮 ch臋膰 dzia艂ania,wody bez naszej pomocy sobie nie poradz膮....ps,los czworonog贸w nie jest mi oboj臋tny,napisa艂em tak bo nerwy mnie troszk臋 ponios艂y..pzdr

#29 OFFLINE   skippi66

skippi66

Zaawansowany

• Zbanowani
  • PipPipPip
  • 1723 post贸w
  • Lokalizacja艁贸d藕
  • Imi臋:Micha艂
  • Nazwisko:K.

Napisano 30 czerwiec 2013 - 22:50

Do艣wiadczenie nauczy艂o mnie 偶e dzwoni膮c na policj臋 z pro艣b膮 o interwencj臋, nale偶y bezwzgl臋dnie poprosi膰 przyjmuj膮cego zg艂oszenie o personalia oraz o nr. s艂u偶bowy. To zdecydowanie przy艣piesza przybycie patrolu. Nie wiem czy to tak samo dzia艂a w stosunku do Stra偶y Rybackiej? Mam nadziej臋 偶e tak. Natomiast bijatyki i kozaczenie zdecydowanie Kolegom odradzam. Po pierwsze primo: nec Hercules contra plures czyli i Herkules dupa kiedy ludzi kupa, znaczy mo偶na po buzi zdrowo oberwa膰. Po drugie primo: uszkodzony fizycznie k艂usol, mog臋 si臋 za艂o偶y膰, nie tylko samoch贸d gotowy zniszczy膰 ale, co bardziej dla niego op艂acalne, mo偶e uciec si臋 pod obron臋 prawa. Czyli poda膰 boksera do s膮du i na Policj臋. Znaj膮c nasze s膮dy z ca艂膮 pewno艣ci膮 wygra proces i odszkodowanie. Bowiem k艂usownictwo znamionuje si臋 nisk膮 szkodliwo艣ci膮 spo艂eczn膮 czynu a obicie k艂usolskiego ryja - du偶膮.

Dobranoc.

• Predatorhunter i Wilk_ lubi膮 to

#30 OFFLINE   Wilk_

Wilk_

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 451 post贸w
  • Lokalizacja艁贸d藕

Napisano 30 czerwiec 2013 - 23:20

Natomiast bijatyki i kozaczenie zdecydowanie Kolegom odradzam. 

Ja te偶, ale z zupe艂nie innego powodu. Ot贸偶 w tym kraju umys艂y ludzi wci膮偶 nie potrafi膮 wyobrazi膰 sobie, 偶e istnieje inny paradygmat ni偶 ten, kt贸ry obowi膮zywa艂 w PRL-u i obowi膮zuje nadal w krajach nie tylko na niskim poziomie kultury, ale i cywilizacji (cywilizacja jest najni偶szym stopniem kultury). Prymitywny umys艂 nawet nie umie sobie wyobrazi膰, 偶e mo偶na nie wchodzi膰 w interakcje z lumpami z powod贸w innych ni偶 obawa, s艂abo艣膰, indyferentny stosunek do z艂a. Nie wie o istnieniu innych system贸w normatywnych i wzorc贸w zachowa艅, a je艣li wie, to ma je za egzotyczne i nie do stosowania tam, gdzie on ze swoim ch艂opskim rozumem wie, co si臋 powinno, kiedy i jak- on zna miar臋, wag臋 i warunki brzegowe, nie wykszta艂cone dziwol膮gi.

#31 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 post贸w
  • LokalizacjaWa艂brzych/Wroc艂aw

Napisano 30 czerwiec 2013 - 23:24

cywilizacja jest najni偶szym stopniem kultury

A to ciekawe. A ja艣niej?

#32 OFFLINE   Wilk_

Wilk_

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 451 post贸w
  • Lokalizacja艁贸d藕

Napisano 30 czerwiec 2013 - 23:32

A to ciekawe. A ja艣niej?

A "mam pro艣b臋"? "Poprosz臋" i bez tego "a to ciekawe"?

Ja艣niej ju偶 si臋 nie da. Odsy艂am do tekst贸w profesor Szyszkowskiej (tylko nie Wikipedii, bo jej tw贸rcy rzadko czytaj膮 profesor贸w).

U偶ytkownik Wilk_ edytowa艂 ten post 30 czerwiec 2013 - 23:40

#33 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 post贸w

Napisano 30 czerwiec 2013 - 23:49

O tak. Uwielbiam tych forumowych erudyt贸w, orator贸w i wszechwiedz膮cych "profesork贸w". A zada膰 im pytanie, zwyk艂e, proste, nie 偶eby jakie艣 k膮艣liwe, to naj艂atwiej odpowiedzie膰 : "poczytaj sobie teksty XYZ". Skoro samemu si臋 studiowa艂o te, czy owe dzie艂a i na nie si臋 powo艂uje, mo偶e by wypada艂o poprze膰 czym艣 pewne postawione przez siebie tezy?

Jest takie powiedzonko, lapidarne wr臋cz, o tre艣ci : "kozak w necie, p**da w 艣wiecie". Nie wiem, kto to wymy艣li艂, wi臋c odsy艂a艂 do niczyich wypocin absolutnie nie b臋d臋, ale tak tylko mi przysz艂o na my艣l...

Nie do艣膰, 偶e przed k艂usolami, to i z forumowych dyskusji naj艂atwiej jak wida膰...raczkiem si臋 wycofa膰...

A co do meritum w膮tku. Powinno si臋 reagowa膰 przy ka偶dym zaobserwowanym 艂amaniu regulaminu(no mo偶e odpu艣膰my kapowanie na kumpli, 偶e rejestru nie wypisa艂 ;) ). K艂usol, kt贸ry zobaczy "normalnego" w臋dkarza, nie reaguj膮cego(niekoniecznie kung-fu, czy innym sudoku ;) ) na jego popisy, tym bardziej czuje si臋 bezkarny w swoich poczynaniach..

Pozdr贸wka

Kamil

• Rafa艂.N i krystiano1981r lubi膮 to

#34 OFFLINE   Wilk_

Wilk_

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 451 post贸w
  • Lokalizacja艁贸d藕

Napisano 01 lipiec 2013 - 00:17

Nie odpowiedzia艂em, bo nie spodoba艂 mi si臋 ton. Teraz odpowiem, ale zablokuj臋 Ci臋 Kamil, a jak ja blokuj臋, to nie podgl膮dam ju偶, co kto pisze - przestaje istnie膰.
Mamy do czynienia z cywilizacj膮, gdy s膮 spe艂nione trzy warunki: pa艅stwo, prawo, pismo. To warunek i konieczny i wystarczaj膮cy. Ludzie mog膮 si臋 je艣膰 nawzajem, a je艣li archeologowie odkryj膮, 偶e dana wsp贸lnota posiada艂a te trzy cechy - jest to cywilizacja. "Rozw贸j cywilizacji" to tak naprawd臋 rozw贸j kultury.  Poj臋cie nieostre, trudne do ustalenia kryteria. Czy na przyk艂ad Cesarstwo Rzymskie, kt贸re "dla nas" (dla mnie nie) by艂o barbarzy艅skie, bo serwowa艂o walki gladiator贸w, a dla Nietzschego by艂o "koron膮 cywilizacji" z powodu cho膰by doskona艂o艣ci tekst贸w - i nieska偶enia jeszcze chrze艣cija艅sk膮, katakumbow膮 religi膮 nizin spo艂ecznych - by艂o na wy偶szym poziomie kultury, (czyli cywilizacji) ni偶 nasza, kt贸ra brzydzi si臋 walk niewolnik贸w, nie rozumie jej? Co uznamy za rozw贸j kultury jest rzecz膮 do uzgodnienia, ale 偶e to poziom kultury decyduje o stopniu ucywilizowania - nie.

#35 OFFLINE   Kamil Z.

Kamil Z.

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5317 post贸w

Napisano 01 lipiec 2013 - 00:21

Nie odpowiedzia艂em, bo nie spodoba艂 mi si臋 ton. Teraz odpowiem, ale zablokuj臋 Ci臋 Kamil, a jak ja blokuj臋, to nie podgl膮dam ju偶, co kto pisze - przestaje istnie膰.

Kurka siwa! Niczym kl膮twa :D Chyba nie zasn臋... :(

Mimo wszystko spr贸buj臋. Pozdrawiam i po艂amania :)

#36 OFFLINE   Tomy

Tomy

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 15991 post贸w

Napisano 01 lipiec 2013 - 00:56

:lol: Dobre.Reagowa膰-dzwoni膰-ale nie t艂uc.Zawsze jacy艣 艣wiadkowie si臋 znajd膮 a menel wygra spraw臋 za pobicie.Chyba 偶e nie ma wyj艣cia i sam skoczy z pazurami to utopi膰 gada. :lol: Jak wypity to nie ma co zwraca膰 uwagi bo to na 100% sko艅czy si臋 na u偶yciu si艂y a 偶e s膮 to osobniki mocno os艂abione cz臋stym spo偶ywaniem trunk贸w to i trupek zdarzy膰 si臋 mo偶e.Zawias贸w za to nie daj膮.

U偶ytkownik Tomy edytowa艂 ten post 01 lipiec 2013 - 01:02

#37 OFFLINE   tibhar

tibhar

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 998 post贸w
  • LokalizacjaPL

Napisano 01 lipiec 2013 - 08:57

Panowie nie ka偶dy k艂usol to "bum" kt贸ry 艂owi rybki na piwko.. Czesto 艂amiacy regulamin to hardy "ch艂op" przyjezdzajacy autem na rybki. Znam pan贸w przez wielkie P, jezdzacych mesiam. P艂ywaj膮 wypasionymi 艂odziami a zabieraja wszystko co sie da bo niewymiarowy szczupaczek podobno najlepszy.. Takie polskie realia. PRL- owske pokolenie wali wszystko w 艂eb, mo偶e nie wszyscy ale wiekszo艣膰. Siata musi by膰 pe艂na bo powiedz膮 偶e nie umie 艂apac ryb a i benzyna sie nie zwr贸ci.. a Wiesio to na艂apa艂 tyle ryb !! on to 艂owi to jest go艣膰.. :P, a TY..??, no kill - a co to jest.. ??

Ps tak jest na Bugu oraz w moim otoczeniu pseudo wedkarzy.. jak jest w innych miejscach nie wiem..

U偶ytkownik thibar edytowa艂 ten post 01 lipiec 2013 - 09:40

#38 OFFLINE   robert.bednarczyk

robert.bednarczyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2064 post贸w
  • Lokalizacjalubelskie

Napisano 01 lipiec 2013 - 14:10

Tak si臋 zastanawiam - czy ja jestem PRL-owskie pokolenie, czy nie......Rocznik 1964, wi臋c chyba jednak jestem cho膰 komuna zawsze mi by艂a obmierz艂膮. No ale pewnie o odpowiednim zaklasyfikowaniu pesel decyzuje, wi臋c nie ma si臋 co buntowa膰.  

Stosunkowo nied艂ugo jestem na forum i bacznie ws艂uchuj臋 (a w zasadzie wczytuj臋) si臋 w dyskusje, zwracajac szczeg贸ln膮 uwag臋 na wypowiedzi Koleg贸w "nokillowc贸w". W pe艂ni szanuj臋 zasad臋 "z艂贸w i wypu艣膰" i nie zamierzam polemizowac z jej wyznawcami, cho膰 raczej do tego grona nie przystan臋. Bywa, 偶e zabieram ryb臋, jednak zdecydowan膮 wi臋kszo艣膰 wypuszczam. Gatunk贸w zagro偶onych przeze mnie, jako "peerelowskiego drapie偶nika", jest w naszych akwenach bardzo ma艂o. Nie wiem czy ja mam jakie艣 wyj膮tkowe szcz臋艣cie czy budz臋 taki postrach (wzrost i wag臋 mam s艂uszn膮 pewnie za spraw膮 peerelowskiego nabia艂u ;) ) ale nie dostrzegam nad wod膮 jakich艣 grasuj膮cych band k艂usoli, zabierajacych niewymiarowe ryby, czy stosujacych niedozwolone metody po艂owu. Widzia艂em ostatnio spinningist臋 艂owi膮cego na sporym przepu艣cie, a nawet z u艣miechem jakie艣 s艂贸wko mu grzecznie powiedzia艂em n/t RAPR, jednak nie za bardzo podzia艂a艂o. Ch艂opak (ewidentnie z pokolenia postpeerelowskiego), nawiasem m贸wi膮c sympatyczny i absolutnie trze藕wy, z艂apa艂 ze dwa czy trzy okonie, kt贸re natychmiast wypuszcza艂. No i co ?..... Dupa jestem, bo nale偶a艂o go pobi膰 albo utopi膰 ?

呕eby by艂o jasne jestem zdecydowanym przeciwnikiem "t艂uczenia" ryb w okresach ochronnych, zabierania, niewymiarowych maluszk贸w, czy stosowania niedozwolonych metod. Sam nie stosuj臋 nawet wszystkich dozwolonych - jak np po艂owu na 偶ywca bo uwa偶am za hipokryzj臋 zn臋canie  si臋 nad ma艂ym karasiem czy innym przedstawicielem "bia艂orybu", a u偶alanie nad szczupakiem, kt贸ry zechcia艂by go 艂ykn膮膰 razem z kotwic膮.  

Pewnie gdybym spotka艂 nachlanego buraka, ordynarnie mordujacego ryby by si臋 na偶re膰, nie przszed艂bym obojetnie ale p贸ki co jak patrz臋 na zawistne spojrzenia niekt贸rych "Koleg贸w" w臋dkarzy jak co艣 zaczynam holowa膰, to zdecydowanie bardziej obawiam si臋, 偶e mog臋 zebra膰 w 艂eb od jakiego艣 ortodoksyjnego, podk臋conego "nokillowca" gdy odwa偶臋 si臋 wrzuci膰 do siatki (mam regulaminow膮) jakiego艣 sandacza czy szczupaka.

Wiem, 偶e poszed艂em troch臋 poza tematem (cho膰 nie do ko艅ca) ale taka mnie nasz艂a refleksja gdy przeczyta艂em niekt贸re posty w w膮tku.

Pozdrawiam. Robert.

• starydrwal lubi to

#39 OFFLINE   Wojtek B.

Wojtek B.

Wi艣lak

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1838 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imi臋:Wojtek

Napisano 01 lipiec 2013 - 14:39

W kwestii profesor Szyszkowskiej... od zawsze zastanawia艂em si臋 na zaj臋ciach z ni膮, gdzie zaparkowa艂a swoj膮 miot艂臋. Nigdy na uczelnianym parkingu jej nie widzia艂em i na szcz臋艣cie nie musz臋 si臋 ju偶 nad tym ani zastanawia膰, ani szuka膰 :D

U偶ytkownik Wojtek B. edytowa艂 ten post 01 lipiec 2013 - 14:40

• krystiano1981r lubi to

#40 OFFLINE   starydrwal

starydrwal

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 183 post贸w
  • LokalizacjaBrzeg

Napisano 01 lipiec 2013 - 15:00

Panowie nie ka偶dy k艂usol to "bum" kt贸ry 艂owi rybki na piwko.. Czesto 艂amiacy regulamin to hardy "ch艂op" przyjezdzajacy autem na rybki. Znam pan贸w przez wielkie P, jezdzacych mesiam. P艂ywaj膮 wypasionymi 艂odziami a zabieraja wszystko co sie da bo niewymiarowy szczupaczek podobno najlepszy.. Takie polskie realia. PRL- owske pokolenie wali wszystko w 艂eb, mo偶e nie wszyscy ale wiekszo艣膰. Siata musi by膰 pe艂na bo powiedz膮 偶e nie umie 艂apac ryb a i benzyna sie nie zwr贸ci.. a Wiesio to na艂apa艂 tyle ryb !! on to 艂owi to jest go艣膰.. :P, a TY..??, no kill - a co to jest.. ??

Ps tak jest na Bugu oraz w moim otoczeniu pseudo wedkarzy.. jak jest w innych miejscach nie wiem..

Zwalanie wszystkiego co z艂e na PRL-owskie pokolenia to znak naszych czas贸w pe艂nych plugawej, gebelsowskiej propagandy. Nied艂ugo nas starszych w臋dkarzy ju偶 nie b臋dzie a kosiarze, elektrycy i inne dra艅stwo b臋dzie. Zapewniam Ci臋 偶e ci z pokolenia JP2 ju偶 nie偶le kosz膮

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 4

0 u偶ytkownik贸w, 4 go艣ci, 0 anonimowych