Pływadełko (belly boat)
#381 ONLINE
Napisano 08 październik 2019 - 09:20
#382 OFFLINE
Napisano 09 październik 2019 - 01:34
Obawiam się, że błąd w ocenie.
Nikt nie spartolil.
Pewnie dostępne były i takie i takie w ChRL. Wzięli te tańsze... Albo niedługo wprowadza ulepszony produkt jako wyższa półka
Przemyślany, dopasowany i do końca dopracowany produkt w atrakcyjnej cenie to niczyj cel, to czyjś błąd.
Tak to dziala
Wygląda to tak jakby ktoś wręcz specjalnie to spartolił, ilość materiału jest ewidentnie za mała i balon wyłazi, nie rozumiem jak w dobie projektowania na komputerze tak to wyszło (o zamku nie wspominając). Dec ma już w ofercie balony - może chodzi o to by to na tych balonach zarobić. Miejsce dobrane idealnie by wchodził tam wszelki brud i piasek - to się zaraz będzie przecierać i tracić szczelność.
A co do cyt: "Przemyślany, dopasowany i do końca dopracowany produkt w atrakcyjnej cenie to niczyj cel, to czyjś błąd.
Tak to dziala"
Całkowita zgoda - w dłuższej perspektywie firma musi upaść. Dec robił jeszcze całkiem niedawno dobrej jakość produkty, całkiem trwałe w doskonałych cenach a od kilku lat jest coraz gorzej. Ostatnie lata chwilami tragedia z towarem, choć bywają ciekawe modele jak to pływadło.
Użytkownik Stary Baca edytował ten post 09 październik 2019 - 01:35
#383 ONLINE
Napisano 09 październik 2019 - 04:27
#384 OFFLINE
Napisano 09 październik 2019 - 13:28
2020 coraz blizej.
Porownanie, jeszcze nie widzialem takich fotek w sieci, Flatform vs Fishcat 4.
Czyli platforemka vs klasyczny belly boat.
Jako ciekawostke techniczna dodam, ze srodek jest zbudowany podobnie jak deski SUP. Producent zaleca pompowanie srodkowej komory do cisnienia 1 Bar.
Testy wodne tego pomaranczowego czegos w moim wykonaniu dopiero po nowym roku.
- Paweł J, gulf i maykel lubią to
#385 OFFLINE
Napisano 09 październik 2019 - 14:10
Ważne że jest że w ogóle można kupić zapas. A pytanie mam do użytkowników caperlana - jak to rozwiązanie z szelkami od góry? środek ciężkości jest rzeczywiście przesunięty bliżej pleców? Wygodne to to?
Wygodne.
#386 OFFLINE
Napisano 09 październik 2019 - 21:35
2020 coraz blizej.
Porownanie, jeszcze nie widzialem takich fotek w sieci, Flatform vs Fishcat 4.
Czyli platforemka vs klasyczny belly boat.
Jako ciekawostke techniczna dodam, ze srodek jest zbudowany podobnie jak deski SUP. Producent zaleca pompowanie srodkowej komory do cisnienia 1 Bar.
Testy wodne tego pomaranczowego czegos w moim wykonaniu dopiero po nowym roku.
nie laduje mi sie twoja fotka.
Chodzi ci cos jak te zielone seven bass czy jak im tam? co to taki ala precel? na aliexpresie sa kopie (originaly? kazdego (wliczajac SG). MZ glowna zaleta (dla niektorych zmarzluchow i ew lowcow sumow) to dupal nad woda. Z mojego skremnego doswiadczenia wynika, ze w wodzie manewrowosc duzo wieksza i wiatr jakby mniej pcha. cos za cos.
Ps mam watek w obserowowanych a 0 powiadomien na maila przychodzi..
Użytkownik gooral edytował ten post 09 październik 2019 - 21:35
#387 OFFLINE
Napisano 09 październik 2019 - 22:07
nie laduje mi sie twoja fotka.
Chodzi ci cos jak te zielone seven bass czy jak im tam? co to taki ala precel? na aliexpresie sa kopie (originaly? kazdego (wliczajac SG). MZ glowna zaleta (dla niektorych zmarzluchow i ew lowcow sumow) to dupal nad woda. Z mojego skremnego doswiadczenia wynika, ze w wodzie manewrowosc duzo wieksza i wiatr jakby mniej pcha. cos za cos.
Ps mam watek w obserowowanych a 0 powiadomien na maila przychodzi..
Pomarańczowe flatform flex
Marka 7 bass
#388 OFFLINE
Napisano 15 październik 2019 - 17:44
#389 OFFLINE
Napisano 15 październik 2019 - 18:17
Zdecydowanie polecam dołożyć do modelu za 799 zł, unikniesz rozczarowań, lepiej się "prowadzi".Witam. Czy dla początkującego flaot tubera Alpha Trooper z decathlonu będzie w sam raz? Do zestawu przewiduje pletwy również z decathlonu caperlan. Pływać mam zamiar po 20ha zbiornikach. Jakie macie odczucia/doświadczenia z tą "dętką"?
- Przemek_M lubi to
#390 OFFLINE
Napisano 15 październik 2019 - 20:28
Zdecydowanie polecam dołożyć do modelu za 799 zł, unikniesz rozczarowań, lepiej się "prowadzi".
Mowa o FLTB-5 z Decathlonu czy czegoś podobnego w tych pieniądzach?
#391 OFFLINE
Napisano 15 październik 2019 - 20:43
Dokladnie tak. W tej cenie nie znajdziesz nic lepszego.Mowa o FLTB-5 z Decathlonu czy czegoś podobnego w tych pieniądzach?
#392 OFFLINE
Napisano 16 październik 2019 - 11:33
#393 OFFLINE
Napisano 16 październik 2019 - 11:50
Ja kupiłem właśnie Alpha Trooper i płetwy Caperlana. Ogólnie jestem jak na razie bardzo zadowolony
Tylko płetwy jak dla mnie mogłyby być nieco dłuższe, bo podczas płynięcia pod silny wiatr nieco "brakuje napędu" momentami
Za ten piniondz to polecam. Zaworki zapasowe też są dostępne w Decathlonie po chyba nieco ponad 8 zł.
Pompkę tylko warto kupić inną, bo ta z kompletu jest nieco za mało wydajna. Ja akurat miałem już w domu taką, co pompuje w obu kierunkach ruchu tłoka i napompowanie fotela trwa chwilunię dosłownie.
#394 OFFLINE
Napisano 16 październik 2019 - 13:40
Zależy jaki jesteś duży. Ja miałem Keepera (bliźniacza konstrukcja do Troopera), przy 90kg siedzi się w wodzie, pozycja jest mało komfortowa, jakoś tak nisko nad wodą, plecy mnie bolały po 3h. W FLTB-5 siedzi się wyżej, produkt jest lepiej wykonany, bardziej stabilny, lżej się płynie. Torby z zestawu są rewelacyjne, genialnie zaprojektowane. Moim zdaniem płetwy i pomka z zestawu Alpha Trooper są do wymiany, warte w sumie kilkadziesiąt złotych (realnie). Wg mnie warto dołożyć, ale to subiektywna opinia.2xdrozsze ale czy 2xlepsze dla nowicjusza? Dętka,płetwy i kamizelka to już zakup ponad 1000zl...
- Darek P i jbk lubią to
#395 ONLINE
Napisano 16 październik 2019 - 13:57
tańsze pływadełka to nie tylko gorsza jakość, ale też problem jest z ich sprzedażą. Z tym pływadełkiem od caperlana ze sprzedażą w razie niespełniania oczekiwań (czego nie życzę oczywiście), raczej nie powinno być problemu.
#396 OFFLINE
Napisano 16 październik 2019 - 14:13
Zależy jaki jesteś duży. Ja miałem Keepera (bliźniacza konstrukcja do Troopera), przy 90kg siedzi się w wodzie, pozycja jest mało komfortowa, jakoś tak nisko nad wodą, plecy mnie bolały po 3h. W FLTB-5 siedzi się wyżej, produkt jest lepiej wykonany, bardziej stabilny, lżej się płynie. Torby z zestawu są rewelacyjne, genialnie zaprojektowane. Moim zdaniem płetwy i pomka z zestawu Alpha Trooper są do wymiany, warte w sumie kilkadziesiąt złotych (realnie). Wg mnie warto dołożyć, ale to subiektywna opinia.
U mnie waga 82 kg. Do wody moje dupsko ma jeszcze baaardzo daleko Nogi zanurzone mam tylko nieco poniżej kolan, a tyłek nawet nie dotyka wody.
#397 OFFLINE
Napisano 16 październik 2019 - 14:14
tańsze pływadełka to nie tylko gorsza jakość, ale też problem jest z ich sprzedażą. Z tym pływadełkiem od caperlana ze sprzedażą w razie niespełniania oczekiwań (czego nie życzę oczywiście), raczej nie powinno być problemu.
Zamierzam je zajeździć do jego śmierci
#398 OFFLINE
Napisano 16 październik 2019 - 15:58
Zależy jaki jesteś duży. Ja miałem Keepera (bliźniacza konstrukcja do Troopera), przy 90kg siedzi się w wodzie, pozycja jest mało komfortowa, jakoś tak nisko nad wodą, plecy mnie bolały po 3h. W FLTB-5 siedzi się wyżej, produkt jest lepiej wykonany, bardziej stabilny, lżej się płynie. Torby z zestawu są rewelacyjne, genialnie zaprojektowane. Moim zdaniem płetwy i pomka z zestawu Alpha Trooper są do wymiany, warte w sumie kilkadziesiąt złotych (realnie). Wg mnie warto dołożyć, ale to subiektywna opinia.
97kg i 188cm wzrostu także ciut więcej i te parę kg może zrobić różnicę. .. Alpha trooper i caperlan jest z tego samego materiału wykonany? Chodzi mi o powłokę zew i wew balony?
#399 OFFLINE
Napisano 16 październik 2019 - 16:39
Przy tej wadze nie pchaj się w Alpha Trooper bo szybko będziesz chciał zmienić, mówię z doświadczenia.
#400 OFFLINE
Napisano 19 październik 2019 - 22:13
Po dłuższym użytkowaniu dwóch różnych pływadełek , chciałbym stwierdzić z swoich doświadczeń iż chcąc mieć pewne i wygodne a zarazem nie mieć problemów z "mokrym" pływadłem i problemów z uciekającymi balonami (czasami szlak mnie trafiał ucelować) to powiem jedno , na pewno każde które jest z materiału z którego robią pontony , nie są tanie ale jeżeli chcemy się tym bawić dłużej to będziemy zadowoleni, ja wybrałem pierwsze ala vision (inna nazwa ale jeden grzyb) drugie grauwell i to będzie już gościć na dłużej , uchwyt na wędki z pierwszego tylko pomalowane rury , uchwyt echa z wykorzystaniem rurki poprzecznej gdzie zamieszczona jest siatka.
Interesuje mnie teraz jeszcze zamontować silnik , czy będzie można z tego trolingować .
Załączone pliki
- Guzu lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych