Witam. Dzieki u mnie czesc sie nei sprawdzi. super patent a woda. Jeszcze lepszy z przetwornikiem, ale u mnie w obu bb mam dluchane fotele wiec nie do zastosowania.
1 moje plywadelko ma wiosla wiec wszystko na balonach (przynajmniej z przodu odpada).
wiec zamocowalem echo na zipach do poprzeczki uzywajac 1/2 oryginalnego mocowania do fishinbuddy - widac je w prawym rogu fotki
echo mocowanie.jpg 98,61 KB
33 Ilość pobrań
2 co do podbieraka to uzywam 2 sztuki: 1 worek do wazenia karpii, ktoremu dolozylem plywajace pianki i zapialem 1 zamek z boku na stale a za jego suwak zapialem karabinczyk zamocowany do kolo 1.5m elastycznego sznurka, ktorego druga czesc przyczepiona jest do plywadelka. Zamek z drugiej strony mam otwarty - wyrzucam worek do wody on plywa, wprowadzam rybe do srodka przyciagam zamekzamykam go i moge spedzic dowolny czas kombinujac z aparatem foto czy szykujac narzedzia do odhaczania (worek utrzymuje sie na powierzchni, ale ma dobe 50cm glebokosci i metr dlugosci- szczupak w nim sobie spokojnie moze posiedziec pewnie i kilka h oczywiscie nie testowalem dluzej niz kilku minut) worek mam polozony za plecami na balonach - jak wypadnie to dalej jest na gumie. drugi podbierak (jak wybieram sie na okonie) mam zwykly ze skrocona raczka (3ci zalacznik) - tez zalozylem pianke i tez plywa. Trzymam go za plecami (w savage sa 2 uchwyty na wedki w oparciu fotela - w drugim trzymam wedke).
podbierak.jpg 69,26 KB
32 Ilość pobrań ryba na fotce z workiem karpiowym ma okolo 90cm (wiec jest zapas na wiekszosc ryb jakie w zyciu zlowie) drugi podbierak tutaj:
maly podbierak.jpg 118,52 KB
32 Ilość pobrań
Tak wogole jakby ktos byl zainteresowany to mam 2mini recenzje (pisze wyrazne plusy i minusy moim zdaniem bo opini tyle ile ludzi):
Ps uwagi waze 120kg nagi to ze sprzetem pewnie kolo 140-150. Mam 187cm i stosunkowo dlugie nogi jak na swoj wzrost (spodnie kupuje zwykle przykrotkie)
1 Vision keeper.
Plusy dodatnie:
1pletwy w komplecie (dziadowa do wymiany, ale mozna isc na wode prosto ze sklepu)
2male wymiary i torba w komplecie (miesci wszystko lacznie z pompka) wazne dla ludzi z niewielkimi srodkami plywajacymi/podrozujacych
3waga (dosyc lekki latwo nosic dzieki paskom na ramiona)
4siedzi sie w wodzie - duza sterownosc
5 zajebista gwarancja od visiona - bb kupilem w irl, ale z pl bez problemu ZA DARMO mi wyslali CALY PECHERZ na jedna strone
6 dobrze zrobione siedzenie (mialem kiedys belly w ktorym fotel nie byl dmuchany i byl pochylony tak, ze wisialem ciagle na jajach i na poprzeczce - 0 wedkowania ciagla walka o rownowage)
Plusy ujemne:
1 Szelki sa mocowane tak sobie i pasuje je siagac przy plywaniu bo moga sie zaplatac o jakies galezie.
2 duza sterownosc okupiona dupa w wodzie
3 jakosc pletw w komplecie
Minusy ujemne:
1torby z pojedynczymy zamkami to tragedia - dasz takiej rozsunac sie za daleko i po zawodach - nie ma jak zapiac bo trzeba druga reka material naprezac.
2do tego torby sa malo ustawne bo dno ma w nich ksztalt balonu na boku.
3Mocowanie poprzeczki i ogolna sztywnosc konstrukcji sprawia problemy przy wchodzeniu do wody: np w 1 rece wedka w drugiej echo a gdzie podporka? a czym rozepchac na boki balony by podporke wepchnac do otworow?
4 tyl jest ciagle we wodzie (to samo dol kieszeni) = wszystko mokre (worek zeglarski nie zawsze spelnia zadanie zwlaszcza, ze kieszenie z boku sa za male na niego a z tylu jak sie obroci to woda i tak sie przewinie przez zakrety zapiecia (ja uzywalem rzeczy pakowanych prozniowo albo zawiazywalem w reklamowce na slupel.
brak uchwytow na cokolwiek (sa D ringi z boku, ale przy mojej masie one sa niemal pod woda).
5 malo miejsca na nogi pod poprzeczka
6 material sie brudzi jak diabli i pomiedzy nim a balonami syf niemilosierny
Uzywalem go kilka lat i mimo wad (w zasadzie cech bo wada by go wykluczala z uzycia) bylem zadowolony.
2 Savage gear Flag ship 170
Plusy dodatnie:(sporo plusow z visiona nie powtorzylem przy sg podkreslilem tylko "dodatkowe")
1 siedzi sie nad woda (tylko przy bardzo dynamicznym pedalowaniu mam wode na siedzeniu - sucho jak stoje)
2 zajebiscie wygodny fotel.
3 sztywny, ze mozna bez problemu wsiadac na niego jak na fotel bez rozpierania na boki etc.
4 uchwyty na wedki w oparciach - wsadzasz tam wedke i wsiadasz z poprzeczka i echem w reku. pach zapinasz poprzeczke 1 reka pacha wsadzasz echo. bez ryzyka zamoczenia czegokolwiek jak w visionie
5 ma wiosla, ktore powinny dodac predkosci/uratowac dupe jak skurcze nei pozwalaja pletwami ruszac a prac/wiatr pcha...
6 niemal suchy deck za plecami na graty (tutaj raczej woda nie przeleci przez zakrety worka bo on nie jest ciagle zanurzony) nawet sadzac po fotkach w necie jakas torba na pudelka SG tam pasuje
7 sporo D ringow wszedzie
8 wygodnie zamocowane szelki, ktore po skroceniu mozna zostawic na stale w plywadelku.
9 dzieki kieszenia mocowanym na rzep/zatrzaski da sie pozmieniac na jakas customowa konstrukcje jak ktos czuje, ze potrzeba
10 dodatkowo jest to powiekszone przez fakt, ze zrobiony jest z materialu jak ponton - mozna doklejac akcesoria etc.
Plusy ujemne:
1 z racji wysokosci siedzenia slabsza manewrowosc i wieksza podatnosc na wiatr
2 kieszenie mogly by byc wieksze/szersze
3 przez wysokosc siedzenia wiosla sa duzo za nisko w stosunku do ud. Ja planuje u siebie dodac platforme i na niej dac wiosla albo skrocic raczki od wiosel bo wale sie po nogach jak plyne
nogi wystaja.jpg 90,96 KB
28 Ilość pobrań
4 zwiekszona masa i wymiary w stosunku do innych plywadel (ja wrzucam nadmuchanego na pake do vana i mi nie przeszkadza)
szelki belly.jpg 94,43 KB
27 Ilość pobrań
5 brak torby transportowej
6 fotel na rzepach lubi sie odczepic jak isc daleko/po chaszczach - ja zwoj mocuje do Dringow z tylu przy pomocy gumy do duzego podbieraka i mam z dyni
Minusy ujemne:
1 SRP na poziome 650 euro (wiekszosc sklepow w irl sprzedaje za ponizej 500, ale widzialem na necie ceny po 650)
2 siatki na udach nie da sie uzyc do trzymania przynet z racji tego, ze uda sa za wysoko - predzej czy pozniej je wykopiesz na zewnatrz
Ps mogli by producenci pomyslec o "wewnetrznych szelkach" tak by mozna bylo BB "powiesic" sobie na ramionach i wejsc do wody w bb majac wolne rece. (wiem, ze outcast w duzych modelach robi uchwyty w srodku, ale to zajmuje rece na tej zasadzie to moge sobie SG zlapac za mocowanie wiosel czy cos) A takie zawieszenie by bylo fajne zwlaszcza na wodowaniu ze skarpy - cyk i wskakujesz niejako do wody.
Użytkownik gooral edytował ten post 17 marzec 2018 - 23:01