Dzięki kolego za wszelkie info, pozdrawiam
Pływadełko (belly boat)
#201 OFFLINE
Napisano 22 marzec 2018 - 15:32
#202 OFFLINE
Napisano 24 marzec 2018 - 09:14
Ps ten ostatni linka - na komorce jak ogladam to nie ma fotki. Z peceta mozna fotke zobaczyc. nie kumam.
#203 OFFLINE
Napisano 28 marzec 2018 - 23:27
#204 Guest_MarcinW_*
Napisano 29 marzec 2018 - 06:26
Mam pytanie...
Nie jest w ogóle potrzebna. Ta rozpórka nie wpływa ani na komfort ani na bezpieczeństwo jak wypłyniesz z portu macierzystego to się sam przekonasz.
#205 OFFLINE
Napisano 29 marzec 2018 - 07:40
To akurat chyba zalezy od masly wlasnej jezdzca z osprzetem?Nie jest w ogóle potrzebna. Ta rozpórka nie wpływa ani na komfort ani na bezpieczeństwo jak wypłyniesz z portu macierzystego to się sam przekonasz.
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
#206 OFFLINE
Napisano 29 marzec 2018 - 07:51
#207 OFFLINE
Napisano 29 marzec 2018 - 09:51
Jesli rozporka jest taka jak w visionie to kawalek rury plastikowej da rade. Sciac czubki pod katem i jestes w domu. Zapinac zatrzaskami nie ma sensu tylko siatki nie bedzie... ps nie sadze bys to gdzies kupil.Nie no duży nie jestem 85kg i 175cm koleżka był większy i ponoć dupa w powietrzu więc luzik. Rozporka już ogarnięta ale fajnie byloby wiedzieć na przyszłość czy wogole takie rzeczy są do kupienia.
#208 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2018 - 20:10
Cześć, Koledzy - takie pytanie mam - jak się skręca belly boatem? Macie jakiś sposób żeby to ogarnąć? Dziś byłem pierwszy raz nad wodą, wszystko fajnie, tylko miałem problemy właśnie ze skręcaniem. Płetwy mam z dość długim "piórem", jakikolwiek ruch płetwami i zasuwałem prosto do tyłu. Robiłem jakieś wygibasy nogami ale mało to było skuteczne. Natomiast prędkość przelotową belly boata po "prostej" oceniam jako bardzo dobrą
#209 Guest_MarcinW_*
Napisano 07 kwiecień 2018 - 20:29
Cześć, Koledzy - takie pytanie mam - jak się skręca belly boatem? [...]
Obie nogi skręcasz wokół własnej osi w jedną stronę no i płyniesz. Aby zawrócić w miejscu: łydka z płetwą ustawione są w jednej linii pionowo do dołu, a druga "wiosłuje" skręcona na maksa (im bardziej poziomo tym lepszy efekt).
#210 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2018 - 20:37
Nie rozumiem pytania. Serio. Mi wyszlo jakos naturalnie. Oboma nogami wiosluje albo mi sie wydaje.Cześć, Koledzy - takie pytanie mam - jak się skręca belly boatem? Macie jakiś sposób żeby to ogarnąć? Dziś byłem pierwszy raz nad wodą, wszystko fajnie, tylko miałem problemy właśnie ze skręcaniem. Płetwy mam z dość długim "piórem", jakikolwiek ruch płetwami i zasuwałem prosto do tyłu. Robiłem jakieś wygibasy nogami ale mało to było skuteczne. Natomiast prędkość przelotową belly boata po "prostej" oceniam jako bardzo dobrą
- RokiFishBoa lubi to
#211 OFFLINE
Napisano 13 kwiecień 2018 - 16:24
Panowie mam pytanie
Pływacie z kamizelką ratunkową czy bez?
#212 OFFLINE
Napisano 13 kwiecień 2018 - 16:32
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
#213 Guest_MarcinW_*
Napisano 13 kwiecień 2018 - 18:51
Kamizelka za oparciem schowana, bo duża i niewygodna Kiedyś może się przydać, w ubiegłym roku miałem sytuację, że na środku jeziora sielawowego wyczułem w pewnym momencie, że w jednej z komór pływadełka, powietrza jest już tylko 1/2... W życiu tak nie śmigałem płetwami...
#214 OFFLINE
Napisano 15 kwiecień 2018 - 13:03
Z asekuracyjna.Panowie mam pytanie
Pływacie z kamizelką ratunkową czy bez?
#215 Guest_MarcinW_*
Napisano 15 kwiecień 2018 - 13:21
Ot ciekawostka (filmik nie mój):
#216 OFFLINE
Napisano 30 kwiecień 2018 - 23:35
kiedys o pletwach sie wypowiadalem i szukalem. w weekend znalazlem kolo siebie sklep majacy sensowny wybor. najwieksze gumowe (ciezkie jak diabli) pletwy maja w rozmiarze xxxl - buty do brodzenia vision loikka w nich spokojnie sie mieszcza w rozmiarze 45. moje buty scuba pro (cienkie neoprenowe rozmiar bodaj 45, ledwo mieszcza sie w pletwy scuba pro rozmiar xxl na szerokosc) poprostu w nich tona (noga lata mi na boki). pletwy kosztuja 75 euro. pisze bo a noz ktos ma problem jak ja mialem. Ps maja tez buty z neoprenu 5mm (wyglada jakby byl podklejony jakims "sreberkiem"). Post nie ma podtekstu handlowego. Osobiscie szukalem pletw kilka lat i najwieksze jakie znalazlem nie pozwalaly mi stop wystarczajaco cieplo ubrac (plywam czasami w wodzie 1 st C) teraz mam chyba z dyni. 2 minusy pletw: ciezkie jak crucafix, przychodza ze zwyklymi gumami (ciezko ubrac/zdjac - polecalbym poszukac i wymienic na sprezyny). Ps pletwy sa krotsze, ale sztywniejsze i tewardsze od moich scubapro. osobiscie mialem je na nogach tylko kilka minut nei zauwazylem roznic do scubapro (pletwy kupilem koledze, ale po probach rozmiarowych sobie tez pare kupie).
#217 OFFLINE
Napisano 07 maj 2018 - 08:43
#218 OFFLINE
Napisano 07 maj 2018 - 08:45
Nie martw sie dlugoscia. Niestety szerokosc tonajwazniejszy parametr. Niestety obawiam sie ze musisz probowac. Ja w tym momencie jestem na kupnie5tej pary...No to teraz ja problem z płetwami jaki rozmiar mam zamówić tych sprężynowych? Kalosz od spodniobutow rozmiar 43 but do brodzenia rozmiar 47. Nie mam niestety sklepów w okolicy żeby przymierzyc i muszę zamawiać przez neta. Da radę to jakoś połączyć żeby jedne płetwy były to wszystkiego?
#219 OFFLINE
Napisano 07 maj 2018 - 09:49
#220 OFFLINE
Napisano 07 maj 2018 - 11:42
Szerokisc to chyba najmnuej zalezy od rozmiaru... nie jestem zlosliwy. Pisze tylko bys zmierxyl swoje buty i pytal sprzedawcow o rozmiary pletw.No to wiem że szerokość ale nie mam jak przymierzyć dlatego zapytałem bo może ktoś też ma taki numer obuwia i już kupował.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych