Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Pływadełko (belly boat)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
737 odpowiedzi w tym temacie

#201 OFFLINE   RokiFishBoa

RokiFishBoa

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1041 postów
  • Imię:Zbigniew

Napisano 22 marzec 2018 - 15:32

Dzięki kolego za wszelkie info, pozdrawiam 

#202 OFFLINE   gooral

gooral

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3437 postów
  • Lokalizacjairlandia

Napisano 24 marzec 2018 - 09:14

Ps ten ostatni linka - na komorce jak ogladam to nie ma fotki. Z peceta mozna fotke zobaczyc. nie kumam.

#203 OFFLINE   Grzesiak cast

Grzesiak cast

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 115 postów
  • Lokalizacjaradom
  • Imię:Grzegorz

Napisano 28 marzec 2018 - 23:27

Mam pytanie dostanę gdzieś rozporke do plywadla. Kupiłem używkę ron thomsona to samo co w dechatlonie i koleszka nie powiedział wcześniej że nie ma jej. Lub jak ktoś mógłby zmierzyć i zrobić zdjęcie jak ona w ogóle wygląda i z czego jest wykonana to może bym sobie sam dorobił.

#204 Guest_MarcinW_*

Guest_MarcinW_*
  • Guests

Napisano 29 marzec 2018 - 06:26

Mam pytanie...

Nie jest w ogóle potrzebna. Ta rozpórka nie wpływa ani na komfort ani na bezpieczeństwo :) jak wypłyniesz z portu macierzystego to się sam przekonasz.

#205 OFFLINE   gooral

gooral

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3437 postów
  • Lokalizacjairlandia

Napisano 29 marzec 2018 - 07:40

Nie jest w ogóle potrzebna. Ta rozpórka nie wpływa ani na komfort ani na bezpieczeństwo :) jak wypłyniesz z portu macierzystego to się sam przekonasz.

To akurat chyba zalezy od masly wlasnej jezdzca z osprzetem?

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

#206 OFFLINE   Grzesiak cast

Grzesiak cast

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 115 postów
  • Lokalizacjaradom

Napisano 29 marzec 2018 - 07:51

Nie no duży nie jestem 85kg i 175cm koleżka był większy i ponoć dupa w powietrzu więc luzik. Rozporka już ogarnięta ale fajnie byloby wiedzieć na przyszłość czy wogole takie rzeczy są do kupienia.

#207 OFFLINE   gooral

gooral

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3437 postów
  • Lokalizacjairlandia

Napisano 29 marzec 2018 - 09:51

Nie no duży nie jestem 85kg i 175cm koleżka był większy i ponoć dupa w powietrzu więc luzik. Rozporka już ogarnięta ale fajnie byloby wiedzieć na przyszłość czy wogole takie rzeczy są do kupienia.

Jesli rozporka jest taka jak w visionie to kawalek rury plastikowej da rade. Sciac czubki pod katem i jestes w domu. Zapinac zatrzaskami nie ma sensu tylko siatki nie bedzie... ps nie sadze bys to gdzies kupil.

#208 OFFLINE   Herman

Herman

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 542 postów
  • LokalizacjaWłodawa

Napisano 07 kwiecień 2018 - 20:10

Cześć, Koledzy - takie pytanie mam - jak się skręca belly boatem? :) Macie jakiś sposób żeby to ogarnąć? Dziś byłem pierwszy raz nad wodą, wszystko fajnie, tylko miałem problemy właśnie ze skręcaniem. Płetwy mam z dość długim "piórem", jakikolwiek ruch płetwami i zasuwałem prosto do tyłu. Robiłem jakieś wygibasy nogami ale mało to było skuteczne. Natomiast prędkość przelotową belly boata po "prostej" oceniam jako bardzo dobrą :)

#209 Guest_MarcinW_*

Guest_MarcinW_*
  • Guests

Napisano 07 kwiecień 2018 - 20:29

Cześć, Koledzy - takie pytanie mam - jak się skręca belly boatem? [...]

Obie nogi skręcasz wokół własnej osi w jedną stronę no i płyniesz. Aby zawrócić w miejscu: łydka z płetwą ustawione są w jednej linii pionowo do dołu, a druga "wiosłuje" skręcona na maksa (im bardziej poziomo tym lepszy efekt).

#210 OFFLINE   gooral

gooral

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3437 postów
  • Lokalizacjairlandia

Napisano 07 kwiecień 2018 - 20:37

Cześć, Koledzy - takie pytanie mam - jak się skręca belly boatem? :) Macie jakiś sposób żeby to ogarnąć? Dziś byłem pierwszy raz nad wodą, wszystko fajnie, tylko miałem problemy właśnie ze skręcaniem. Płetwy mam z dość długim "piórem", jakikolwiek ruch płetwami i zasuwałem prosto do tyłu. Robiłem jakieś wygibasy nogami ale mało to było skuteczne. Natomiast prędkość przelotową belly boata po "prostej" oceniam jako bardzo dobrą :)

Nie rozumiem pytania. Serio. Mi wyszlo jakos naturalnie. Oboma nogami wiosluje albo mi sie wydaje.

• RokiFishBoa lubi to

#211 OFFLINE   bartekzabrze

bartekzabrze

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 30 postów
  • LokalizacjaZabrze
  • Imię:Bartłomiej

Napisano 13 kwiecień 2018 - 16:24

Panowie mam pytanie 

Pływacie z kamizelką ratunkową czy bez?

#212 OFFLINE   lafer

lafer

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 66 postów
  • LokalizacjaHolandia
  • Imię:Kamil

Napisano 13 kwiecień 2018 - 16:32

kiedyś bez, a teraz w kamizelce.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

#213 Guest_MarcinW_*

Guest_MarcinW_*
  • Guests

Napisano 13 kwiecień 2018 - 18:51

Kamizelka za oparciem schowana, bo duża i niewygodna :) Kiedyś może się przydać,  w ubiegłym roku miałem sytuację, że na środku jeziora sielawowego wyczułem w pewnym momencie, że w jednej z komór pływadełka, powietrza jest już tylko 1/2... W życiu tak nie śmigałem płetwami...

#214 OFFLINE   gooral

gooral

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3437 postów
  • Lokalizacjairlandia

Napisano 15 kwiecień 2018 - 13:03

Panowie mam pytanie
Pływacie z kamizelką ratunkową czy bez?

Z asekuracyjna.

#215 Guest_MarcinW_*

Guest_MarcinW_*
  • Guests

Napisano 15 kwiecień 2018 - 13:21

Ot ciekawostka (filmik nie mój):

#216 OFFLINE   gooral

gooral

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3437 postów
  • Lokalizacjairlandia

Napisano 30 kwiecień 2018 - 23:35

kiedys o pletwach sie wypowiadalem i szukalem. w weekend znalazlem kolo siebie sklep majacy sensowny wybor. najwieksze gumowe (ciezkie jak diabli) pletwy maja w rozmiarze xxxl - buty do brodzenia vision loikka w nich spokojnie sie mieszcza w rozmiarze 45. moje buty scuba pro (cienkie neoprenowe rozmiar bodaj 45, ledwo mieszcza sie w pletwy scuba pro rozmiar xxl na szerokosc) poprostu w nich tona (noga lata mi na boki). pletwy kosztuja 75 euro. pisze bo a noz ktos ma problem jak ja mialem. Ps maja tez buty z neoprenu 5mm (wyglada jakby byl podklejony jakims "sreberkiem"). Post nie ma podtekstu handlowego. Osobiscie szukalem pletw kilka lat i najwieksze jakie znalazlem nie pozwalaly mi stop wystarczajaco cieplo ubrac (plywam czasami w wodzie 1 st C) teraz mam chyba z dyni. 2 minusy pletw: ciezkie jak crucafix, przychodza ze zwyklymi gumami (ciezko ubrac/zdjac - polecalbym poszukac i wymienic na sprezyny). Ps pletwy sa krotsze, ale sztywniejsze i tewardsze od moich scubapro. osobiscie mialem je na nogach tylko kilka minut nei zauwazylem roznic do scubapro (pletwy kupilem koledze, ale po probach rozmiarowych sobie tez pare kupie).

#217 OFFLINE   Grzesiak cast

Grzesiak cast

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 115 postów
  • Lokalizacjaradom

Napisano 07 maj 2018 - 08:43

No to teraz ja problem z płetwami jaki rozmiar mam zamówić tych sprężynowych? Kalosz od spodniobutow rozmiar 43 but do brodzenia rozmiar 47. Nie mam niestety sklepów w okolicy żeby przymierzyc i muszę zamawiać przez neta. Da radę to jakoś połączyć żeby jedne płetwy były to wszystkiego?

#218 OFFLINE   gooral

gooral

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3437 postów
  • Lokalizacjairlandia

Napisano 07 maj 2018 - 08:45

No to teraz ja problem z płetwami jaki rozmiar mam zamówić tych sprężynowych? Kalosz od spodniobutow rozmiar 43 but do brodzenia rozmiar 47. Nie mam niestety sklepów w okolicy żeby przymierzyc i muszę zamawiać przez neta. Da radę to jakoś połączyć żeby jedne płetwy były to wszystkiego?

Nie martw sie dlugoscia. Niestety szerokosc tonajwazniejszy parametr. Niestety obawiam sie ze musisz probowac. Ja w tym momencie jestem na kupnie5tej pary...

#219 OFFLINE   Grzesiak cast

Grzesiak cast

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 115 postów
  • Lokalizacjaradom

Napisano 07 maj 2018 - 09:49

No to wiem że szerokość ale nie mam jak przymierzyć dlatego zapytałem bo może ktoś też ma taki numer obuwia i już kupował.

#220 OFFLINE   gooral

gooral

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3437 postów
  • Lokalizacjairlandia

Napisano 07 maj 2018 - 11:42

No to wiem że szerokość ale nie mam jak przymierzyć dlatego zapytałem bo może ktoś też ma taki numer obuwia i już kupował.

Szerokisc to chyba najmnuej zalezy od rozmiaru... nie jestem zlosliwy. Pisze tylko bys zmierxyl swoje buty i pytal sprzedawcow o rozmiary pletw.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych