Mocno w górę rzeki rzucasz?
Na 11, max. 10.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 26 listopad 2022 - 21:50
Mocno w górę rzeki rzucasz?
Napisano 26 listopad 2022 - 23:17
Napisano 27 listopad 2022 - 12:28
Napisano 24 grudzień 2022 - 10:49
Bardzo dziękuję!
Co do opisywanych ryb, to oczywiście ciesze się, że Warta robi się tak rybną i różnorodną rzeką. Z ostatnich wypadów tak jak pisałem jestem zadowolony (choć jesiotr nie dał mi szans). Też żeby nie było mam tego świadomość, że zarówno owa tołpyga, jak i troć oraz jesiotr, to jednak czyste przyłowy. Pomimo braku brzan, to wspomniane ryby działają na mnie strasznie motywująco. Takie sytuacje nakręcają mnie tylko jeszcze bardziej, żeby walczyć do samego końca o te upragnioną "zimową" brzane . Będę nad wodą najczęściej jak tylko będę mógł. Cały czas jestem dobrej myśli w polowaniu na grube, "zimne" brzany. Może rzeka okaże się dla mnie raz jeszcze łaskawa na koniec tego roku. Chociaż zdaje sobie sprawę z tego, iż nie można być zbytnio pazernym .
Ale dalej będę się starał przez ten ostatni miesiąc, bo doskonale wiem, że o kolejną brzane przyjdzie mi się uganiać dopiero za ponad pół roku...
Czekałem na tą zimową brzanę, co prawda masz jeszcze kilka dni do końca sezonu i życzę Tobie abyś ją złowił, prezent gwiazdkowy dostaniesz dzisiaj.
Wybierz sobie 10 woblerów z linku https://wedkujzdorad...na-c-12_15.html i się odezwij. Gratuluję sezonu i trochę zazdroszczę .
Napisano 25 grudzień 2022 - 00:07
Czekałem na tą zimową brzanę,
Ja zimowych się nie doczekam. Ale trafiłem latem piękne stadko dużych brzan i próbowałem je rozpracować. To była jedna z lepszych wędkarskich sytuacji, które mi się przytrafiły! Miłego oglądania w ten zimowo-świąteczny czas
Napisano 25 grudzień 2022 - 01:54
Kurde... Nie wiem co powiedzieć...Czekałem na tą zimową brzanę, co prawda masz jeszcze kilka dni do końca sezonu i życzę Tobie abyś ją złowił, prezent gwiazdkowy dostaniesz dzisiaj.
Wybierz sobie 10 woblerów z linku https://wedkujzdorad...na-c-12_15.html i się odezwij. Gratuluję sezonu i trochę zazdroszczę .
Użytkownik Lukasieka edytował ten post 25 grudzień 2022 - 01:55
Napisano 25 grudzień 2022 - 09:08
1x 90+
12x 80+
9x 70+
8x 60+
i 16 mniejszych.
Szczerze, to większe wrażenie robi na mnie te 12 osiemdziesiątek niż jedna dziewiećdziesiątka! Kapitalna robota! Tutaj w dziale "opowiadań" jeden z kolegów napisał, że złowił 50 kleni 50 cm w jeden rok! Ty jesteś w jego lidze. Kto wie, może zrobisz podobny "czelędż"? Połamania!
Napisano 25 grudzień 2022 - 11:19
Spróbuj Łukasz z jednego wobka ubrać w single
Są nawet takie nieduże podkuwane karpiowe z oczkiem
Skoro wytrzymują 20kg karpia to kto wie może i brzanom dadzą radę
Tylku tutaj latwo "zabic" prace woblekra. Zwalszcza jak jest maly, smukly i lekki. Skutecznosc zaciec tez moze poleciec w dol. Przynajmniej tak mi podpowiada moje doswiadczenie na rzekach pstragowo-lososiowych.
Użytkownik Luckyguliver edytował ten post 25 grudzień 2022 - 11:20
Napisano 25 grudzień 2022 - 13:17
Napisano 25 grudzień 2022 - 13:46
Dlatego napisałem żeby spróbował
Ja zbroiłem tak na próbę (łowisko gdzie wymogiem jest 1 bezzadziorowy hak) I po dodaniu śruciny na brzuch przy moich wobkach działało jak trzeba, przynajmniej jeśli chodzi o pracę
Co do skuteczności zacięć przy brzanach to nie wiem
A gdzie i jakie rybki w ten sposob lowisz? Ta srucina to jest mocowana na kawaleczku zylki?
Użytkownik Luckyguliver edytował ten post 25 grudzień 2022 - 13:46
Napisano 25 grudzień 2022 - 14:30
Napisano 24 luty 2023 - 17:36
Co prawda do sezonu brzanowego jeszcze sporo czasu, ale chciałem raz jeszcze podziękować Panom: Robertowi i Darkowi z firmy Dorado za prezent .
Brzany będą miały w czym wybierać .
IMG_4956.JPG 67,36 KB 15 Ilość pobrań IMG_4957.jpg 99,91 KB 15 Ilość pobrań
IMG_4947.JPG 51,95 KB 16 Ilość pobrań
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych