Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Warszawska i podwarszawska Wisła

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12677 odpowiedzi w tym temacie

#4261 OFFLINE   BjornOFF

BjornOFF

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 90 postów
  • LokalizacjaWarszawa/ Ursynów
  • Imię:Szymon
  • Nazwisko:Łopatka

Napisano 22 maj 2017 - 10:09

Jeśli mówisz o prawym brzegu to kiedyś tam mikroklenia wyrwałem xD przy normalnym stanie wody pod tą opaską jest odnoga oddzielona od głównego nurtu dość konkretną piaszczystą wyspą.Ostatnio jak tam byłem woda była jeszcze dość wysoka i wyspa byla pod wodą.

#4262 OFFLINE   zator

zator

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 374 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Tomasz

Napisano 22 maj 2017 - 10:14

Jeśli mówisz o prawym brzegu to kiedyś tam mikroklenia wyrwałem xD przy normalnym stanie wody pod tą opaską jest odnoga oddzielona od głównego nurtu dość konkretną piaszczystą wyspą.Ostatnio jak tam byłem woda była jeszcze dość wysoka i wyspa byla pod wodą.

Mi chodzi o brzeg po stronie EC siekierkach a pytam bo chodzę tam już dłuższy czas i w sumie nurt bardzo silny, rynna przy brzegu ale efekty nie takie jak bym chciał. Może ktoś ma coś ciekawego do powiedzenia to tutaj albo na priv mogę się podzielić spostrzeżeniami

Użytkownik zator edytował ten post 22 maj 2017 - 10:18

#4263 OFFLINE   Qcyk

Qcyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3216 postów
  • LokalizacjaBug / Wisła
  • Imię:Daniel

Napisano 22 maj 2017 - 10:19

Który to będzie nowy odcinek? Ktoś wogole lowil na opasce przy drutach wysokiego napięcia przy siekierkach, w sumie to za drutami idąc z nurtem

Podwarszawski sporo w górę od Siekierkowskiego.

Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka

#4264 OFFLINE   AdamD

AdamD

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 17 postów

Napisano 22 maj 2017 - 16:20

Dzisiaj od 12-16, Bielany - udało się namierzyć bolka ale nie udało się go przechytrzyć.

#4265 OFFLINE   Qcyk

Qcyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3216 postów
  • LokalizacjaBug / Wisła

Napisano 22 maj 2017 - 17:14

Ja dzisiaj 15-17 na obczyźnie po przejściu solidnego odcinka brzegiem udało się wytypować miejsce. Po jakichś 10 min pokazał się w nim solidny Bolo. W końcu po 30 min skusił się na 7cm sterowca na pograniczu warkocza i spokojnej wody... niestety okazało się że to syn tego na którego liczyłem. Miarka pokazała 60cm...

#4266 OFFLINE   malcz

malcz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2195 postów
  • Lokalizacjawarszawa
  • Imię:marcin
  • Nazwisko:malczewski

Napisano 22 maj 2017 - 20:26

Nie ma co wybrzydzać, 60 to już granica przyzwoitości...u mnie przedszkolak 40cm. Znalazłem fajną przykosę na pełen zasięg z miejsca gdzie się czaiłem. Niestety 1,5h obławiania tej miejscówki różnymi cudami przyniosły tylko tego szkraba i....obcinkę szczupaka...

Na wodzie martwo.

Pozdrawiam,

malcz

#4267 OFFLINE   pioo

pioo

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 135 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 23 maj 2017 - 08:17

Mi chodzi o brzeg po stronie EC siekierkach a pytam bo chodzę tam już dłuższy czas i w sumie nurt bardzo silny, rynna przy brzegu ale efekty nie takie jak bym chciał. Może ktoś ma coś ciekawego do powiedzenia to tutaj albo na priv mogę się podzielić spostrzeżeniami

Jeśli chodzi o okolice drutów wysokiego napięcia to możesz liczyć się na bolka. Na sandacza czy suma nie nastawiaj się bo przyzerujesz co nie znaczy, że tych ryb tam nie ma. Jak masz jakieś konkretne pytania to pisz.

Użytkownik pioo edytował ten post 23 maj 2017 - 08:19

#4268 OFFLINE   luk_80

luk_80

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 826 postów
  • Lokalizacja03-980

Napisano 23 maj 2017 - 11:22

Ktoś już próbował w tym roku Wisłę nad Wyspach Zawadowskich? Obórki, Ciszyca, ujście Jeziorki do Wisły? W zeszłym roku straszna piaskownica tam była może teraz wyższa woda coś pozmieniała choć nie sądzę.

• malcz lubi to

#4269 OFFLINE   Żyła

Żyła

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 47 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 23 maj 2017 - 12:01

Znajomy był i oprócz psiaków po 10 cm pustki

#4270 OFFLINE   malcz

malcz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2195 postów
  • Lokalizacjawarszawa

Napisano 23 maj 2017 - 12:20

Ktoś już próbował w tym roku Wisłę nad Wyspach Zawadowskich? Obórki, Ciszyca, ujście Jeziorki do Wisły? W zeszłym roku straszna piaskownica tam była może teraz wyższa woda coś pozmieniała choć nie sądzę.

Wczoraj byłem powyżej Debówki - przy tym stanie wody kilka fajnych miejscówek, ale to kwestia 2-3 dni i po frytkach.

Nad wodą martwo - nie widziałem ani jednego ataku bolka, ani innej aktywności powierzchniowej moich potencjalnych "ofiar". Złowiłem jednego czterdziestaka, a szczupły pozbawił mnie Hermesa.

Dzisiaj jadę na jeden z odcinków który wymieniłeś, od paru lat co roku pomimo pustyni ryby tam miałem....dam znać.

Jedno jest pewne - komarów nad wodą jest po prostu tabun.

Użytkownik malcz edytował ten post 23 maj 2017 - 12:25

#4271 OFFLINE   luk_80

luk_80

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 826 postów
  • Lokalizacja03-980

Napisano 23 maj 2017 - 13:22

Dzisiaj jadę na jeden z odcinków który wymieniłeś, od paru lat co roku pomimo pustyni ryby tam miałem....dam znać.

To skrobnij co i jak. Tak się zastanawiam czy też nie wyskoczyć ale te miejscówki to tak z doskoku są ciężkie. Trzeba tam wiele wypadów by wytypować dobry odcinek a ja go znam słabo. Zazwyczaj zaczynałem na wysokości stadniny koni i szedłem w lewo bądź prawo do Jeziorki. Wysokie skarpy momentami i ciężko z podejściem do wody.

#4272 OFFLINE   malcz

malcz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2195 postów
  • Lokalizacjawarszawa

Napisano 23 maj 2017 - 13:48

To skrobnij co i jak. Tak się zastanawiam czy też nie wyskoczyć ale te miejscówki to tak z doskoku są ciężkie. Trzeba tam wiele wypadów by wytypować dobry odcinek a ja go znam słabo. Zazwyczaj zaczynałem na wysokości stadniny koni i szedłem w lewo bądź prawo do Jeziorki. Wysokie skarpy momentami i ciężko z podejściem do wody.

Tak, masz rację - znam te miejsca dość dobrze i rzeczywiście z doskoku są ciężkie. Na koniach nie połowiłem już ze 3 albo 4 lata.

Dam znać wieczorem czy coś się działo.

#4273 OFFLINE   Qcyk

Qcyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3216 postów
  • LokalizacjaBug / Wisła

Napisano 23 maj 2017 - 16:57

Dzisiaj jeden taki na oko po 50-ce jeden wystrzał woblera i jak to zwykle bywa większy spadł po tym jak żyłka zaplątała mi się w palec grzebalec :-D Już był fajny... Wszystkie akcje na 7cm wobler ze sterem wychodzący z dołka na żwirową łaszkę

dbedc2fddf5d1e54f50b50987196e50a.jpg

Użytkownik Qcyk edytował ten post 23 maj 2017 - 17:16

#4274 OFFLINE   olo86

olo86

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 714 postów
  • Lokalizacjabrzegi mazowieckich rzek..
  • Imię:Olaf

Napisano 23 maj 2017 - 20:18

Ja dzisiaj pojechałem na szukać bolków w nowej miejscówce, a znalazłem kleniowe przedszkole.

7 ryb na brzegu, drugie tyle spadło. Żałuję, że nie byłem tam wczoraj - prz 20 cm wyższej wodzie mogły się kręcić grubaski - a tak największy miał jakieś 35 cm..

• malcz lubi to

#4275 OFFLINE   AdamD

AdamD

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 17 postów

Napisano 23 maj 2017 - 21:05

Młociny 19-20:30 Wisła martwa, nic się nie dzieje.

#4276 OFFLINE   Mr.Happy

Mr.Happy

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 764 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Maciek

Napisano 23 maj 2017 - 21:17

Dzisiaj jeden taki na oko po 50-ce jeden wystrzał woblera i jak to zwykle bywa większy spadł po tym jak żyłka zaplątała mi się w palec grzebalec :-D Już był fajny... Wszystkie akcje na 7cm wobler ze sterem wychodzący z dołka na żwirową łaszkę

dbedc2fddf5d1e54f50b50987196e50a.jpg

Daniel czy Ty jesteś jakimś zawodnikiem MMA? :lol:  Jak noga nie w szynie to jakaś operacja, jak nie operacja to palec w szynie...  :D  Szachy Daniel! To jest bezpieczne!  :lol:  :lol:  :P

• ezehiel lubi to

#4277 OFFLINE   Krzysztof Jeżyna

Krzysztof Jeżyna

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 300 postów
  • LokalizacjaNowa Aleksandria

Napisano 23 maj 2017 - 21:30

Widze Danielu Daiwa służy ;)
Ja dzisaj łowiłem pierwszy raz w stolicy. Jeden bolek lekko ponad 50. Postaram sie czesto zaglądac do tematu :)

#4278 ONLINE   Seba1994

Seba1994

Forumowicz

• Giełda komercyjna
  • PipPip
  • 204 postów
  • Imię:Sebastian
  • Nazwisko:Rybitwa

Napisano 23 maj 2017 - 21:45

U mnie na Otwockim odcinku ostatni tydzień był bardzo dobry , sporo przedszkola 20-45cm , ale i dwa nadające na zdjęcie się trafiły :) 
66 cm

72 centy , nowa zyciówka :)

Nie zamieszczamy zdjęć z gripem.

Użytkownik milupa edytował ten post 24 maj 2017 - 12:23

• SpinDoktor lubi to

#4279 OFFLINE   pawello

pawello

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 703 postów
  • LokalizacjaMazowsze
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:B.

Napisano 23 maj 2017 - 23:17

Kolego @seba1994, ryby ładne ale na tym forum nie wstawia się zdjęć ryb podwieszonych na chwytaku.

• Błachy lubi to

#4280 OFFLINE   Qcyk

Qcyk

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3216 postów
  • LokalizacjaBug / Wisła

Napisano 24 maj 2017 - 05:28

Daniel czy Ty jesteś jakimś zawodnikiem MMA? :lol:  Jak noga nie w szynie to jakaś operacja, jak nie operacja to palec w szynie...  :D  Szachy Daniel! To jest bezpieczne!  :lol:  :lol:  :P

Eeee nie :D Chyba po prostu mam niefart ;) Próbowałem szachów ale to nie dla mnie :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 10

0 użytkowników, 10 gości, 0 anonimowych