Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Warszawska i podwarszawska Wisła

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12677 odpowiedzi w tym temacie

#4341 OFFLINE   fonix

fonix

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 484 postów
  • LokalizacjaŁomianki
  • Imię:Tomek

Napisano 30 maj 2017 - 14:59

Ja właśnie wróciłem. 4 godziny biczowania wody na zero. Atak bolenia widoczny na wodzie sztuk jeden. Nadal nie potrafię nic złapać na besterowce, grrr. Gorąco. Mijani chłopcy robakowscy pomstowali na PZW i z desperacji zarzucili "żywczyka za sandaczykiem".Niespecjalnie byli czuli na moje argumenty...

#4342 OFFLINE   w6i6e6

w6i6e6

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 360 postów
  • Lokalizacjawarszawa
  • Imię:Wiesław
  • Nazwisko:http://polamanie-kija.blogspot.com/

Napisano 30 maj 2017 - 15:16

Załączony plik  wisla1.jpg   35,33 KB   31 Ilość pobrańZałączony plik  wisla2.jpg   52,41 KB   28 Ilość pobrańZałączony plik  wisla3.jpg   52,29 KB   30 Ilość pobrańKilka godzin spaceru po grubej dżungli, komary wielkości krowy, rodzina wesoło dokazujących bobrów... do pełni szczęścia zabrakło tylko ryby, ale cóż czasem nawet tego nie trzeba by można było powiedzieć, że wyprawa była udana.

#4343 OFFLINE   ASAPfishing

ASAPfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 615 postów
  • Lokalizacja.
  • Imię:Asap
  • Nazwisko:Asap

Napisano 30 maj 2017 - 20:31

dwie godziny spaceru (18-20) od gdańskiego w górę rzeki prawym brzegiem, lekko powyżej śląsko-dąbrowski. Dwa średnie okonie, na cykadę SS 4g oraz gumową żabkę. Kilka ataków bolka zaobserwowanych nad wodą... a poza tym "sex, drug and r&r" na Wisłą. Śmieci od groma, ludzie sikający do rzeki...

Plusy:
- kontrola SSR (z koło nr 5).

- spotkałem fana JUVE i pożyczyliśmy sobie wygranej w finale :)

Użytkownik RulleZ edytował ten post 30 maj 2017 - 20:33

#4344 OFFLINE   luk_80

luk_80

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 826 postów
  • Lokalizacja03-980

Napisano 30 maj 2017 - 21:30

- spotkałem fana JUVE i pożyczyliśmy sobie wygranej w finale :)

Jeszcze pare lat wstecz nikt by ci nic nie życzył. Tam było dziko tj: wędkarsko. Teraz to piknik. Uciekam z wędką coraz wyżej rzeki ale ludzie dopadają wszędzie. Nie mam na myśli wędkarzy oczywiście. Odnośnie łowienia na odcinku typowo miejskim chodzę coraz bardziej zrezygnowany. Takie czasy ale rzeka zaczyna być przejmowana przez imprezy i hałas. Ja pamiętający połowę lat 90-tych nad Wisła marzę o takim odludziu. To se nevrati.

• jacekp29, Pisarz.......ewski Piotr i ASAPfishing lubią to

#4345 OFFLINE   ASAPfishing

ASAPfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 615 postów
  • Lokalizacja.
  • Imię:Asap
  • Nazwisko:Asap

Napisano 30 maj 2017 - 21:39

Jeszcze pare lat wstecz nikt by ci nic nie życzył. Tam było dziko tj: wędkarsko. Teraz to piknik. Uciekam z wędką coraz wyżej rzeki ale ludzie dopadają wszędzie. Nie mam na myśli wędkarzy oczywiście. Odnośnie łowienia na odcinku typowo miejskim chodzę coraz bardziej zrezygnowany. Takie czasy ale rzeka zaczyna być przejmowana przez imprezy i hałas. Ja pamiętający połowę lat 90-tych nad Wisła marzę o takim odludziu. To se nevrati.

Fana spotkałem jak wchodziłem na most Ś-D. Fani JUVE to porządni ludzie, nie piją i nie śmiecą nad wodą... to nie sezonowy hiszpańskich drużnych ;) czy innej niemieckiej.

#4346 OFFLINE   Dano.

Dano.

Wyprawy wędkarskie do Laponii

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 2351 postów
  • LokalizacjaBaza wędkarska w Laponii
  • Imię:Daniel

Napisano 30 maj 2017 - 21:57

Fani JUVE to porządni ludzie, nie piją

Intrygujące stwierdzenie....

Tapatalknięte z komórki
  • Pisarz.......ewski Piotr lubi to

#4347 Guest_dziki1916_*

Guest_dziki1916_*
  • Guests

Napisano 30 maj 2017 - 22:38

Nie pija tylko szuraja taki Wloski Styl

#4348 OFFLINE   Night_Walker

Night_Walker

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1014 postów

Napisano 31 maj 2017 - 09:39

Żarty żartami, ale faktycznie strasznie cienko z możliwością wędkowania nad Wisełką....wszędzie imprezowicze kurde. Normalnie komarów nie mogę się doczekać...Najbardziej lubiłem nocne spacery bulwarami....więc sezon nie zapowiada się kolorowo. Chyba trzeba będzie ograniczyć się do krzaków i towarzystwa dzików....

#4349 OFFLINE   Patryk022

Patryk022

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 342 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 31 maj 2017 - 09:57

"Normalnie komarów nie mogę się doczekać..."

Nie wiem gdzie chodzisz ale jak mało Ci komarów to zapraszam na praską stronę. Uwierz że jest tyle że MUGA ledwo sobie radzi

#4350 OFFLINE   Karas06

Karas06

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 402 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 31 maj 2017 - 09:58

Chcesz komarów Pawełku to dawaj nad kanał gryzą jak głupie 😆

#4351 OFFLINE   Patryk022

Patryk022

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 342 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 31 maj 2017 - 10:30

Chcesz komarów Pawełku to dawaj nad kanał gryzą jak głupie

A jak z rybą na kanale ?

#4352 OFFLINE   Bartek MIKAS

Bartek MIKAS

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 248 postów
  • LokalizacjaGostynin
  • Imię:Bartek

Napisano 31 maj 2017 - 12:07

Nie lubię zgiełku a na klenie jeżdżę na małe rzeczki typu Bzura, Wkra, Skrwa itp. wyszukując sobie przedziwnych miejscówek z GPSa.
Będąc jednak w Wawie zrobiłem wczoraj wieczorny wypad od 20 do 22-30. Polowanie ustawiłem na grubo w stronę bolenia....
Na linni bulwarów widzę stado ze spinningami... Jest nieźle...tylko po co tak cisną na wodę??? ...niech cisną sobie myślę.. Cała drobnica w brzegu ... Bolek się nie pokazuje... Od czasu do czasu coś spławi się na drobnicy ...kilka rzutów i już widzę winowajców...to okonie tłuką drobnicę...szybka zmiana na wobka okonio-kleniowego i siedzi pierwszy 25cm... Potem drugi 24 cm...jeszcze kilka mniejszych ale wszystkie powyżej wymiaru... Ok 21 trochę się uspokaja...coś innego zaczyna atakować drobnicę...ale znowu to nie bolek...czyżby kleń??? ....tak!!!...to jego spławy...szybka zmiana na obrotówkę...w trzecim rzucie zapinam rybę z odległości pod brzegiem...ryba muruje...lecę żeby skrócić dystans... Luz...spadła...sprawdzenie kotwicy...no tak seryjna.. Nie wymieniona... Rzucam dalej.. W 5 rzucie siedzi!!!... Czuć że ryba mniejsza ale też ładnie walczy choć raczej nie ma szans z plecionką i nowym nabytkiem - szczupakowo boleniową samdaczówką...po chwili pojawia się grubiutki kleń...40+
...szybkie zdjęcie i do wody....po oddaniu go Wisełce spławy cichną...brania kleni trwały raptem 15 minut...ale złowiony kleń był mocno poobijany...widać że świerzo po tarle...może muszą dojść do siebie...jeszcze parę dni...ja tu jeszcze wrócę...
Ps. Nie chcę się mądrzyć ale póki woda jeszcze w trawach szukajcie ryb przy przegach tj. 10-50cm od trawki...
Pozdrówka i połamania a imprezowiczów rzeczywiście dużo...no ale taki urok młodzieńczych lat i zakochania...raczej na nas patrzą jak na ufo... ;)
Poranek też zaliczyłem: klenie do 15cm ale fajne okonie takie szerokie wiślane w okolicach 25cm i jeden szczupaczek niewymiarowy...na wodzie zero spławów...brania od 5 do 9 potem nawet okoń cichnie...woda spada...5100718792aaeb240609a364bf562aef.jpg22c35c21939f865bc84f14bc9bae1156.jpg7725db1d68838cbba90dd8cbb0a33b14.jpg152e9ba09a9c6e1fb1cdd72c7359f96e.jpg

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA"                :good:

Użytkownik bartsiedlce edytował ten post 31 maj 2017 - 12:47

#4353 OFFLINE   Night_Walker

Night_Walker

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1014 postów

Napisano 31 maj 2017 - 12:09

Karaś - ja nie chcę komarów, ja chcę żeby spędy imprezowiczów nad Wisłą zanikły. W miarę możliwości bez pogorszenia pogody ;) 

A co do komarów...w chaszczach przy grota w weekend mnie nie żarły mimo, że nie stosuję żadnych mug, offów etc. Natomiast chruściki wybitnie w tym roku mnie sobie upodobały...

#4354 OFFLINE   FanAtyk

FanAtyk

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 203 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Przemek

Napisano 31 maj 2017 - 12:21

Mikas masz rację co do tarła, ostatnio z takiego okołowymiarowego gagatka lał mi się mlecz jak go podebrałem. Niestety te większe mnie omijają póki co. Jak nie chcecie tłumów to polecam Wisełkę w weekend rano, byłem lekko w szoku jaka pustka i to wcale nie skoro świt bo w okolicach 8.30 byłem w sobotę. Niestety brały same rybki wielkości akwariowej. Pozdrawiam.

#4355 OFFLINE   DAN666

DAN666

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 67 postów
  • LokalizacjaGrodzisk Mazowiecki
  • Imię:Daniel
  • Nazwisko:Cieślak

Napisano 31 maj 2017 - 12:34

Nie lubię zgiełku a na klenie jeżdżę na małe rzeczki typu Bzura, Wkra, Skrwa itp. wyszukując sobie przedziwnych miejscówek z GPSa.
Będąc jednak w Wawie zrobiłem wczoraj wieczorny wypad od 20 do 22-30. Polowanie ustawiłem na grubo w stronę bolenia....
Na linni bulwarów widzę stado ze spinningami... Jest nieźle...tylko po co tak cisną na wodę??? ...niech cisną sobie myślę.. Cała drobnica w brzegu ... Bolek się nie pokazuje... Od czasu do czasu coś spławi się na drobnicy ...kilka rzutów i już widzę winowajców...to okonie tłuką drobnicę...szybka zmiana na wobka okonio-kleniowego i siedzi pierwszy 25cm... Potem drugi 24 cm...jeszcze kilka mniejszych ale wszystkie powyżej wymiaru... Ok 21 trochę się uspokaja...coś innego zaczyna atakować drobnicę...ale znowu to nie bolek...czyżby kleń??? ....tak!!!...to jego spławy...szybka zmiana na obrotówkę...w trzecim rzucie zapinam rybę z odległości pod brzegiem...ryba muruje...lecę żeby skrócić dystans... Luz...spadła...sprawdzenie kotwicy...no tak seryjna.. Nie wymieniona... Rzucam dalej.. W 5 rzucie siedzi!!!... Czuć że ryba mniejsza ale też ładnie walczy choć raczej nie ma szans z plecionką i nowym nabytkiem - szczupakowo boleniową samdaczówką...po chwili pojawia się grubiutki kleń...40+
...szybkie zdjęcie i do wody....po oddaniu go Wisełce spławy cichną...brania kleni trwały raptem 15 minut...ale złowiony kleń był mocno poobijany...widać że świerzo po tarle...może muszą dojść do siebie...jeszcze parę dni...ja tu jeszcze wrócę...
Ps. Nie chcę się mądrzyć ale póki woda jeszcze w trawach szukajcie ryb przy przegach tj. 10-50cm od trawki...
Pozdrówka i połamania a imprezowiczów rzeczywiście dużo...no ale taki urok młodzieńczych lat i zakochania...raczej na nas patrzą jak na ufo... ;)
Poranek też zaliczyłem: klenie do 15cm ale fajne okonie takie szerokie wiślane w okolicach 25cm i jeden szczupaczek niewymiarowy...na wodzie zero spławów...brania od 5 do 9 potem nawet okoń cichnie...woda spada...

Mikas 10-50cm od trawki , dobrze prawisz , pamiętam jak trzy lata temu przy wysokiej wodzie były zawody GP OM , też ułożyłem sobie plan że szukam jazi i kleni blisko brzegu , tylko chłopaki uzbrojeni w boleniowe szpady patrzyli się na mnie jak na debila a ja na Wisłę z sangerem 2,06 do 7g wyrzutu :)

Nie cytuj zdjęć, proszę

Użytkownik bartsiedlce edytował ten post 31 maj 2017 - 12:45

• eRKa lubi to

#4356 OFFLINE   Karas06

Karas06

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 402 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 31 maj 2017 - 13:57

Patryk z rybą na kanale jest tak sobie ostatnio bardzo kiepsko czyli krótkie sandacze okonie w granicach 20-28 cm.Wczoraj kolega na muchę połowił naprawdę pięknych krasnych ja trafiłem na cykade jedną ładną w skrucie powoli coś się rusza przynajmniej w godz przed wieczornych.

#4357 OFFLINE   Bartek MIKAS

Bartek MIKAS

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 248 postów
  • LokalizacjaGostynin
  • Imię:Bartek

Napisano 31 maj 2017 - 15:05

A właśnie jeżeli ktoś nie lubi tego klenio-boleniowania tylko jigowanie to śniało przy trawkach z UL bo w przerwie na 4-ro gramową główkę z kopytkiem też jignąłem okonia... Wszystko w okolicach mostu gdańskiego...a biała ryba czytaj leszcz i krąp fajnie brała na krótką tyczkę w połowie między gdańskim a statkiem...
...moje rybki wszystkie na spowolnieniach i często z wsteczym prądem...woblerki muszą zejść niżej i lekko odbijać się od głazów...
I jeszcze jedno...wdzystkie rybki wracają do wody :)
...polecan gumowce choć śniesznie wygląda przu tej temperaturze ale opada woda i lekkie bagno z rosą...okoni naprawdę sporo ale wydaje mi się że wieczorem ładniej biją choć agresji u tych rannych było sporo nie mówiąc o atakach pod samymi nogami....

• Spawciu lubi to

#4358 OFFLINE   Karas06

Karas06

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 402 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 31 maj 2017 - 16:09

My z kolei jeżeli już mówimy o białorybie to nieźle połowilismy z walkerem krąpi na 2 cm cykadki (hand made) w ndz w okolicach mostu Grota i powiem wam że nieźle walczyły na mikrosie (0,5 -6 gr).

#4359 OFFLINE   szczupły Krzysiek

szczupły Krzysiek

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 414 postów

Napisano 01 czerwiec 2017 - 06:48

Ja dziś od świtu, totalnie zaskoczony zimnem, szukałem czegokolwiek... Poszła gdzieś plotka, że szczupłe lubią teraz małe gumki... Trzeci rzut i ciach maluszek, kolejnych kilka i bach trochę większy maluszek. Nagle zaczep i mały cannibalek został na zawsze w wodzie😭. Nowe wiązanie i ups... tylko jedna stalka w pudełku. WTF?!??! Znowu ups i stalka w półmetrowej trawie... 15 minut szukania zakończone sukcesem... 3 rzuty i forumowe minimum (prawie)😀

#4360 OFFLINE   pomelo (maciekd)

pomelo (maciekd)

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 264 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Maciek

Napisano 02 czerwiec 2017 - 09:21

Kwestia organizacji - praca od 11 do 19, więc pobudka o 4, szybkie ryby, dom, kawa i do roboty ;)

a jak biorą, to jeszcze po robocie na wieczorną sesję ;)

o, i tak widzę moją przyszłość ;) ale na razie i z taką organizacją krucho, póki rok szkolny w pełni. Jak skończy się poranne szykowanie i wożenie dzieciaków do szkoły, to chyba skopiuje ten rytm :)

Dziś wyskoczyłem na chwilę po zawiezieniu dzieciaków, nad wodą 8:15-8:45 i mam nowy rekord, ale nie wielkościowy, tylko szybkościowy - najszybciej złowiony bolek w mojej historii. Wchodząc na miejscówkę już wiedziałem, że może być ciekawie, bo drobnica oczkowała przy brzegu i coś ją chyba niepokoiło. Założyłem uklejową Enigmę 2 od @Hesher i w bodajże 5 rzucie, przy szybkim prowadzeniu strzał. Równe 50cm, ale jak na krótki wypad, to takie rozpoczęcia dnia bardzo cieszy.

• Pisarz.......ewski Piotr i olo86 lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych