Warszawska i podwarszawska Wisła
#8021 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2019 - 09:21
W sumie 3 woblery z totalnie zdemolowanym kotwicami
Po burzy woda martwa
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- Skorio lubi to
#8022 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2019 - 10:25
Wczoraj wieczorem kręcili tam film . Była straż i dźwig i autobusy a na wale z 50 samochodówDziś o świecie straż pożarna spryskiwała wodą burzowiec (i rosnące na mim krzaki) w połowie drogi pomiędzy Gdańskim a Grota, po stronie praskiej. Kojarzy ktoś co się stało?
Malcz, dobrze, że nie skończyło się gorzej. Kilka razy się złapałem, że schodzę sobie zamyślony, próbuje dać krok, a tu nie ma gruntu, a ja jestem przechylony do przodu z oparciem na 1 nodze.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
#8023 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2019 - 11:24
Wczoraj totalna porażka. W końcu udało się wygospodarować wolne popołudnie żeby wyciągnąć ponton i popływać. Zwodowany byłem około 13.30, dosłownie 15-20 minut później przyszła burza, która maksymalnie mnie zmoczyła i musiałem zawijać do samochodu. Tam czekanie aż deszcz przestanie padać, trzeba było wybrać wodę itp. udało się być na wodzie dopiero około 17. Woda martwa, zero aktywności drapieżnika i zero kontaktu z rybą. Plus taki że udało się echosondą namierzyć fajne 2-3 miejscówki, po których nie spodziwałbym się tak fajnej wody. Z kolei kilka miejsc w odwrotną stronę: woda wygląda mega a tam 2 m wody.
#8024 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2019 - 13:22
Idąc od strony CW zauważyłem wędkarskim okiem kilka ataków rap.Przy okazji dwóch wędkarzy, którzy próbowali je pewnie złowić. Przeszliśmy dalej, żona z dzieckiem została,a ja z ciekawości poszedłem zagadać.
Byłem w połowie drogi kiedy dostrzegłem,że jeden z nich wyjmuje rybę z siatki.
Jak się później okazało był to całkiem fajny Boleń.
Zacząłem od razu mało sympatyczną rozmowę.
Ten który "oprawiał" rybe nie zwracał na mnie uwagi. Na pytanie ,czy maja karte zaczeli się motać i chyba nie bardzo rozumiał co do niego mówię. Obstawiam,że nie byli to Polacy.
W dodatku ten,który wędkował pochwalił się,że złowili w sumie 5szt.
Czy duże nie wiem. Nie pytałem. Odszedlem mocno wkur..i zadzwoniłem na Policję ręczną. Byli dosyć szybko...
Czy dostali mandaty nie wiem,ale widok i cała sytuacja mocno podniosła mi ciśnienie...
Wracając spowrotem stali znowu w tym samym miejscu...
Oby im w gardle stanęło..
Pozdrawiam
Mariusz.
Ps. Spory był wczoraj ruch nad wodą, po obydwu stronach..
Wisła niestety płyciutka.
- jacekp29, Zet.11, luk_80 i 1 inna osoba lubią to
#8025 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2019 - 13:36
W tym roku nie umiem namierzyć większych . Kilkadziesiąt kleni ale największy tylko stykowy
- pieczywko, tost, Pisarz.......ewski Piotr i 4 innych osób lubią to
#8026 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2019 - 13:46
#8027 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2019 - 16:34
Korzystając z urlopu i braku czasu umówiliśmy się ze znajomymi koło Gdańskiego.
Idąc od strony CW zauważyłem wędkarskim okiem kilka ataków rap.Przy okazji dwóch wędkarzy, którzy próbowali je pewnie złowić. Przeszliśmy dalej, żona z dzieckiem została,a ja z ciekawości poszedłem zagadać.
Byłem w połowie drogi kiedy dostrzegłem,że jeden z nich wyjmuje rybę z siatki.
Jak się później okazało był to całkiem fajny Boleń.
Zacząłem od razu mało sympatyczną rozmowę.
Ten który "oprawiał" rybe nie zwracał na mnie uwagi. Na pytanie ,czy maja karte zaczeli się motać i chyba nie bardzo rozumiał co do niego mówię. Obstawiam,że nie byli to Polacy.
W dodatku ten,który wędkował pochwalił się,że złowili w sumie 5szt.
Czy duże nie wiem. Nie pytałem. Odszedlem mocno wkur..i zadzwoniłem na Policję ręczną. Byli dosyć szybko...
Czy dostali mandaty nie wiem,ale widok i cała sytuacja mocno podniosła mi ciśnienie...
Wracając spowrotem stali znowu w tym samym miejscu...
Oby im w gardle stanęło..
Pozdrawiam
Mariusz.
Ps. Spory był wczoraj ruch nad wodą, po obydwu stronach..
Wisła niestety płyciutka.
Jeżeli dobrze trafiłem w gościa to chwali się zdjęciami na fb na pewnej grupie. Dziś kilka, wczoraj kilka. Pewnie będzie teraz siedział dzień w dzień....
#8028 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2019 - 20:34
#8029 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2019 - 20:37
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
Dziś już poza Warszawą i nie Wisła (urlop), ale muszę napisać, bo widzę dzisiejszego killera u Daniela na ręku. Kleń, jaź, szczupak, okoń - w małej rzeczce mazowieckiej. Kosił wobler pierwszy z lewej u góry (tzn. baaaaardzo podobny) Zdjęć ryb nie mam (nie były to potwory), złowione na "brodzonego" i ogarnięcie tematu "zdjęcie", to za dużo zachodu stojąc na środku rzeki, bez możliwości wyjścia na brzeg
- Pisarz.......ewski Piotr i Qcyk lubią to
#8030 OFFLINE
Napisano 14 lipiec 2019 - 21:43
- Mariano Mariano, Pisarz.......ewski Piotr, Skorio i 1 inna osoba lubią to
#8031 OFFLINE
Napisano 15 lipiec 2019 - 08:30
Swoją drogą dziś tam zapewne już 5 osób stoi jak dwa dni z rzędu łowił po kilka sztuk. I to tłumaczenie że głęboko połknął i zdechł to go zabrał haha
Zobaczymy co dzień przyniesie, startujemy.
Pozdro
- Mariano Mariano, malcz i ASAPfishing lubią to
#8032 OFFLINE
Napisano 15 lipiec 2019 - 08:53
#8033 OFFLINE
Napisano 15 lipiec 2019 - 09:02
Próbowałem różnych argumentów,ale pomimo młodego wieku wędkarza nic nie dociera.
Jego tłumaczenia są tak marne,że nie wiem jak dotrzeć.
Niestety tak to wygląda w rzeczywistości..
Pozdrawiam
Mariusz
#8034 OFFLINE
Napisano 15 lipiec 2019 - 09:11
Szkoda czasu na dyskusję z takim osobnikiem bo on nie widzi w tym żadnego problemu. Sam ryb nie biorę ale nie widzę problemu aby ktoś od czasu do czasu wziął, biorąc Bolenia i robiąc to w ten sposób to nóż się sam w kieszeni otwiera...
Użytkownik Patryk022 edytował ten post 15 lipiec 2019 - 09:12
- Night_Walker, Pisarz.......ewski Piotr i Skorio lubią to
#8035 OFFLINE
Napisano 15 lipiec 2019 - 09:35
Patryk, podlinkujesz na priv?
Patryk, mi też ten link.
#8036 OFFLINE
Napisano 15 lipiec 2019 - 09:39
Dodam tutaj bo już kilka osób pisało o link. Jeżeli Admin uzna że nie powinno to się tutaj znaleźć to proszę o usunięcie i z góry przepraszam.
#8037 OFFLINE
Napisano 15 lipiec 2019 - 09:41
Druga przykra sprawa,to fakt,że są to młodzi wędkarze. Narzekamy na starsze pokolenia,ale młodzi też mają plytkie spojrzenie.
- Pisarz.......ewski Piotr, Skorio i Krzysiek P lubią to
#8038 OFFLINE
Napisano 15 lipiec 2019 - 09:42
...
Użytkownik Ciastek edytował ten post 15 lipiec 2019 - 10:06
#8039 OFFLINE
Napisano 15 lipiec 2019 - 10:40
- Mariano Mariano lubi to
#8040 OFFLINE
Napisano 15 lipiec 2019 - 11:44
Myślę Koledzy, że pretensje, że ktoś zabiera są zwyczajnie nieuzasadnione.
Zabiera, bo mu na to pozwala prawo.
I koniec kropka.
Adresatem takich uwag(żądań) powinny być zarządy okręgów które ustalają limity ile może wędkarz zabrać.
A my jako wędkarze - co najwyżej możemy dawać przykład...
- kaziu_92 lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych