Warszawska i podwarszawska Wisła
#12501 OFFLINE
Napisano 19 czerwiec 2024 - 20:43
- MaleX, Pisarz.......ewski Piotr, malcz i 2 innych osób lubią to
#12502 OFFLINE
Napisano 20 czerwiec 2024 - 08:58
- luk1230 i korol lubią to
#12503 ONLINE
Napisano 20 czerwiec 2024 - 09:30
Nieopodal kamienistych raf znajdują się piaszczyste wyspy z dużymi drzewami, które leżą w kręgach zainterowań niekoniecznie tylko wędkarzy, a żeby dojść na rafy, trzeba przejść obok lub przez takie wysepki. Przy niższych stanach wody (najczęsciej w pełni lata) przebywają tam m.in. miłośnicy opalania jak ich Bóg stworzył (faceci 50+), wędkarzy wówczas drastycznie ubywa...baaa nawet ryba stamtąd ucieka... 😜Że tak nie śmiało zapytam na środku rzeki atakują Was pederaści ?!
Może nie atakują wędkarzy, ale widok takich osób w niedalekiej odległości od łowiących, to niekoniecznie to za czym lubi się uganiać większość wędkujących 😜
- MaleX, PePe., Pisarz.......ewski Piotr i 2 innych osób lubią to
#12504 ONLINE
Napisano 20 czerwiec 2024 - 09:32
Masz tu najlepszy przykład tego, że klimat nam się ocieplił 😀Myślałem, że takie zapędy to tylko w okolicy Mostu Południowego, a tu widzę, że na dalekiej północy klimat też ich nie studzi.
#12505 OFFLINE
Napisano 20 czerwiec 2024 - 10:53
Nieopodal kamienistych raf znajdują się piaszczyste wyspy z dużymi drzewami, które leżą w kręgach zainterowań niekoniecznie tylko wędkarzy, a żeby dojść na rafy, trzeba przejść obok lub przez takie wysepki. Przy niższych stanach wody (najczęsciej w pełni lata) przebywają tam m.in. miłośnicy opalania jak ich Bóg stworzył (faceci 50+), wędkarzy wówczas drastycznie ubywa...baaa nawet ryba stamtąd ucieka...
Może nie atakują wędkarzy, ale widok takich osób w niedalekiej odległości od łowiących, to niekoniecznie to za czym lubi się uganiać większość wędkujących
Ja miałem taką akcję kiedyś, że jak wchodziłem było ok, po jakimś czasie czas wracać...odwracam się a tam niezłe zagęszczenie na brzegu, jakby na mnie czekali - zastanawiałem się czy nie zostać do nocy jednak w wodzie
- PePe., Pisarz.......ewski Piotr, Byniek i 1 inna osoba lubią to
#12506 OFFLINE
Napisano 20 czerwiec 2024 - 11:23
Ja miałem taką akcję kiedyś, że jak wchodziłem było ok, po jakimś czasie czas wracać...odwracam się a tam niezłe zagęszczenie na brzegu, jakby na mnie czekali - zastanawiałem się czy nie zostać do nocy jednak w wodzie
A jak wracałeś to gwizdali na Ciebie jak chłopcy pod remiza na panienki
Wacha musisz mnie tam kiedyś zabrać wezmę lasso i kowbojki
- Pisarz.......ewski Piotr, malcz i Wacha lubią to
#12507 OFFLINE
Napisano 20 czerwiec 2024 - 11:24
A jak wracałeś to gwizdali na Ciebie jak chłopcy pod remiza na panienki
Wacha musisz mnie tam kiedyś zabrać wezmę lasso i kowbojki
Haha nie nie to grzeczne chłoptasie są
#12508 OFFLINE
Napisano 20 czerwiec 2024 - 11:26
Haha nie nie to grzeczne chłoptasie są
Dobra dobra "cicha woda brzegi rwie "
- malcz lubi to
#12509 OFFLINE
Napisano 20 czerwiec 2024 - 11:28
Że tak nie śmiało zapytam na środku rzeki atakują Was pederaści ?!
Ja kiedyś byłem świadkiem sesji fotograficznej którą można by zatytułować "Kto ma większego".
Jeden z naszych kolegów opowiadał mi jak wracając nocą z tej rafy najpierw musiał się wyminąć z nagusem ,który szedł ścieżką w przeciwną stronę , a za moment mijał dwóch Panów robiących sobie dobrze.
#12510 OFFLINE
Napisano 20 czerwiec 2024 - 11:43
No dobra to już wiemy jakie atrakcje szykuje na wawa, a koło mostu Siekierkowskiego są jakieś fajne mety na bolka lub sandacza z wieczorka na woblerek ? pytam bo brat mieszka niedaleko i czasami jak go odwiedzam mógłbym na jesieni spróbować coś złowić
#12511 OFFLINE
Napisano 20 czerwiec 2024 - 11:55
No dobra to już wiemy jakie atrakcje szykuje na wawa, a koło mostu Siekierkowskiego są jakieś fajne mety na bolka lub sandacza z wieczorka na woblerek ? pytam bo brat mieszka niedaleko i czasami jak go odwiedzam mógłbym na jesieni spróbować coś złowić
Po praskiej stronie jest opaska, można połazić - ze złowieniem może być różnie
Użytkownik malcz edytował ten post 20 czerwiec 2024 - 11:59
- PePe. lubi to
#12512 ONLINE
Napisano 23 czerwiec 2024 - 10:36
https://wiadomosci.w...41516538936128a
#12513 OFFLINE
Napisano 23 czerwiec 2024 - 11:41
Wydaje mi się, że to ten sam osobnik którego widziałem parę razy nad Wisłą w północnej części miasta...
https://wiadomosci.w...41516538936128a
Po twarzy?
- malcz, Gold Tinca tinca i Wacha lubią to
#12514 ONLINE
Napisano 23 czerwiec 2024 - 12:29
Ten widywany regularnie nad wodą to młody osobnik (jednak i młody łoś ma swoje gabaryty), niestety nie ucieka na widok ludzi, pokazywał się także w środku dnia, więc podejrzewam, że to on mógł się tam zapuścić...
#12515 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2024 - 17:38
Dzisiaj przyzwoity bolo się uwiesił . Zdjęcie słabe , ale nie chciałem go kłaść na rozgrzane i suche kamienie , a bardziej przyjaznego miejsca nie było .
Miałem jeszcze sumka ,ale taki ciut większy od kijanki .
Załączone pliki
- minkof, robert2, malinabar i 3 innych osób lubią to
#12516 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2024 - 18:18
Pozdrawiam,
Robert
- Pisarz.......ewski Piotr lubi to
#12517 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2024 - 18:31
Gratulacje Piotrze! Czyżby Pisarzewska główka? Ja ją nazwałem w 2021 główką celebrytów.
Pozdrawiam,
Robert
Straciłem serce do tego miejsca .Dwa lata tam nie byłem . Może dlatego że nie jestem celebrytą .
Pozostają piękne wspomnienia .W tych okolicach zaczynałem 53 lata temu swoją przygodę z wędką , ale to miejsce wtedy to była dzika Wisła i główki jeszcze nie było . Tam złowiłem swoje PB boleń 86 cm i 33 bolenie na jednym posiedzeniu .
Użytkownik Pisarz.......ewski Piotr edytował ten post 25 czerwiec 2024 - 18:52
- wujek, MaleX, robert2 i 6 innych osób lubią to
#12518 OFFLINE
Napisano 25 czerwiec 2024 - 19:38
- Pisarz.......ewski Piotr i MietekK lubią to
#12519 OFFLINE
Napisano 30 czerwiec 2024 - 10:31
Wiem że jest wątek,ale przebić się przez treść to dużo czasu. Potrzebuję namiar na kogoś co serwisuje w Warszawie kolowrotki shimano. Podrzucicie dobrzy ludzie jakieś namiary na priv.
Dzięki.
#12520 ONLINE
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych