Dzisiaj dwa brania i dwie wyjęte ryby. Na zdjęciu ta większa.
Grzesiek fajny boluś . Grubasek i ładnie wybarwiony .Chyba najładniejszy z ostatnio tu wstawianych. Gratulacje .
Adrenalinka była .
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 14 sierpień 2016 - 20:08
Dzisiaj dwa brania i dwie wyjęte ryby. Na zdjęciu ta większa.
Grzesiek fajny boluś . Grubasek i ładnie wybarwiony .Chyba najładniejszy z ostatnio tu wstawianych. Gratulacje .
Adrenalinka była .
Napisano 14 sierpień 2016 - 20:29
Fajnie, fajnie. Ja tu latam cały tydzień za sandaczami i same krótkie się wieszają i co prawda pstryki uzależniają to przypomnieliście mi Panowie jak wygląda normalna ryba. Za dużo kombinuję zamiast nastawić się na jeden gatunek. A to za brzaną a to za okoniami a to sumem a w efekcie mam po kilka krótkich z tych gatunków. Oczywiście brzany niet. Sporo czasu zabiera samo poznawanie wody z łajby. A teraz jak mi się czas na wędkowanie skończył to wysyp bolasów. Ech ...jak ja lubię łowić te ryby. Ostatnio je zaniedbałem. Trzeba będzie sobie przypomnieć
Wojtka bolo chyba największy. Wszystkie ładne i gratulacje należą się wszystkim łowcom
Napisano 14 sierpień 2016 - 20:38
Napisano 14 sierpień 2016 - 20:47
Bartek jak masz łajbę do dyspozycji. To przy lekkim przyborze mam miejsce które ma spory potencjał... Grube rapy tłuką tam regularnie. A z brzegu nie da rady ich sięgnąć... ;-)
Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka
jtr. przekręcę do Ciebie. Choć z czasem teraz krucho.
Napisano 14 sierpień 2016 - 23:04
No w końcu coś wkleileś Grzesiu napiszesz coś więcej? Jaki odcinek? Powierzchniowo, czy głębiej?
Olo byłem trochę powyżej Warszawy, Brania na granicy nurtu i spokojnej wody. Zjadły thrila mimo, że bardzo się starałem trafić coś na bezsterowce
Adrenalinka była .
Piotr, dzięki Nie był ogromny tak jak i ten drugi ale cieszy bo gruby i mocno przywalił. Twoje brzany na lekkim kiju na pewno dały lepszą adrenalinę .
Fajnie, fajnie. Ja tu latam cały tydzień za sandaczami i same krótkie się wieszają i co prawda pstryki uzależniają to przypomnieliście mi Panowie jak wygląda normalna ryba. Za dużo kombinuję zamiast nastawić się na jeden gatunek. A to za brzaną a to za okoniami a to sumem a w efekcie mam po kilka krótkich z tych gatunków. Oczywiście brzany niet. Sporo czasu zabiera samo poznawanie wody z łajby. A teraz jak mi się czas na wędkowanie skończył to wysyp bolasów. Ech ...jak ja lubię łowić te ryby. Ostatnio je zaniedbałem. Trzeba będzie sobie przypomnieć
Wojtka bolo chyba największy. Wszystkie ładne i gratulacje należą się wszystkim łowcom
No właśnie, ja też czasem przekombinuje. Bolki zawsze próbowałem łowić przy okazji kleniowania i zazwyczaj nic z tego nie wychodziło. Teraz się nastawiłem tylko na bolki i żeby żaden inny pomysł nie wpadł do głowy to zabieram ze sobą tylko jedno-dwa pudełka z bolkowymi przynętami
Napisano 14 sierpień 2016 - 23:20
żeby żaden inny pomysł nie wpadł do głowy to zabieram ze sobą tylko jedno-dwa pudełka z bolkowymi przynętami
I to jest bardzo słuszna koncepcja .
Napisano 15 sierpień 2016 - 08:13
Woda do lekko do góry , zero życia na wodzie , dwa okonie
Użytkownik jacekp29 edytował ten post 15 sierpień 2016 - 08:14
Napisano 15 sierpień 2016 - 09:38
Wczoraj w okolicy siekierek na czysto, ale wiem przynajmniej co zostaje z woblera, jak nie trafi się w Wisłę.
Ułamany ster mnie nie dziwi, ale żeby kotwiczka poszła?
Napisano 15 sierpień 2016 - 21:03
Dziś postanowiłem poszukać boleni przez duże B. Zmobilizowały mnie wasze ostatnie wyniki w boleniwaniu . Poszedłem na miejscówkę która lubi obdarzyć naprawdę konkretną rapą. Sprzęt do łowienia na ciężko , konkretne woblery i były dwa bolki ....................ale przez malutkie B .
Jedyna satysfakcja , to że udało się złowić pierwszego w życiu bolka na Panica
Użytkownik pisarz edytował ten post 15 sierpień 2016 - 21:18
Napisano 16 sierpień 2016 - 06:56
Napisano 16 sierpień 2016 - 07:30
Na odcinku CW bolenie raczej się nie pokazywały jak byłem.
Jedynie jakiś okoń zaatakował mojego woblera. Okoń wielkości woblera
Woda trochę do góry.
Napisano 16 sierpień 2016 - 08:19
Chwilę porzucałem przed pracą.
Miałem dwa wyjścia boleni. Raz do splątanego chlapaka. Niestety ostatecznie nie zdecydował się na atak.
Potem na większego raptora. Tym razem boleń lekko puknął i odpłynął w siną dal.
No i podhaczyłem sporą płoć. Nawet jedna z kotwic była w obrębie pyska, śmiesznie to wyglądało.
Coś ostatnio po powrocie znad morza mam słabszą passe.
Użytkownik korol edytował ten post 16 sierpień 2016 - 09:03
Napisano 16 sierpień 2016 - 20:45
Napisano 16 sierpień 2016 - 21:01
Nie wiem czy to ktoś z forum ale jeśli tak to...poproszę info na priv czy podzielisz się tym stafem
Użytkownik Qcyk edytował ten post 16 sierpień 2016 - 21:01
Napisano 16 sierpień 2016 - 21:06
Napisano 16 sierpień 2016 - 21:27
Jak dokładnie brzmi ten tekst??
"Kto śmieci nad wodą jest skórą z jajec"
Napisano 16 sierpień 2016 - 22:27
Za to na dwóch drzewach widziałem takie kartki ktoś z was? Ciekawy tekst
No to byłeś w moim sektorze , też widziałem te kartki .
Popieram piętnowanie śmieciarzy , ale dlaczego " skórą z jajec", tego nie rozumiem .
Napisano 17 sierpień 2016 - 03:29
Skóra z jajec to tekst Piotrka rapy który się przewija w jego filmach
Napisano 17 sierpień 2016 - 08:13
Dziś powtórka przed pracą i podobny wynik, jak wczoraj.
Raz popatrzyłem jak ołówek rh jest doganiany przez dużą falę. Niestety w ostatniej chwili fala skręciła w prawo.
Potem jeszcze jeden atak w powierzchniowca tomiego. Niestety ryba chybiła
A i jeszcze puknięcie jakieś małej ryby.
Użytkownik korol edytował ten post 17 sierpień 2016 - 08:14
Napisano 17 sierpień 2016 - 08:21
Dziś powtórka przed pracą i podobny wynik, jak wczoraj.
Raz popatrzyłem jak ołówek rh jest doganiany przez dużą falę. Niestety w ostatniej chwili fala skręciła w prawo.
Potem jeszcze jeden atak w powierzchniowca tomiego. Niestety ryba chybiła
A i jeszcze puknięcie jakieś małej ryby.
Piotr jak prowadzisz ołówek? podszarpujesz tylko szczytówką góra dół tak aby chlapał czy dodajesz jeszcze efekt zygzakowania po powierzchni??
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych