Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wędkarski kajak

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2478 odpowiedzi w tym temacie

#2261 OFFLINE   mmgg

mmgg

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 42 postów
  • LokalizacjaPoznań
  • Imię:Michał

Napisano 05 sierpień 2020 - 08:37

System Borika w FeelFree Lure

Cześć czy ktoś z Was używa w kajakach FeelFree systemów mocujących Borika (https://anmur.eu/BORIKA-FASTen-c339)? 

(na forum jest obecnie tylko kilka wzmianek na ten temat).

Pytania:

1/ czy nie ma problemu z dopasowaniem do szyn?

2/ jak sprawdzają się po dłuższym użytkowaniu?

3/ czy znacie inne systemy, które pasują do FeelFree (nie licząc oryginalnych uni-track)

#2262 OFFLINE   mokilok

mokilok

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 108 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Kuba

Napisano 05 sierpień 2020 - 09:03

W komplecie bazą dostajesz zestaw dopasowujący do różnych szyn. Trzeba tylko uważać i poprawnie go zamontować. Ja pierwszy zamontowałem odwrotnie i musiałem zamówić sam zestaw podkładek ( z czym nie było problemu). Użytkuję dwie bazy półtora sezonu i nic się z nimi nie dzieje. Są solidne. Jedną sztukę mam pod stojak do ekranu echa a druga pod montaż przetwornika (ta z gniazdem skierowanym w bok). Sztyce do przetwornika też mam od nich. Szybko się to przed łowieniem montuje (i demontuje także).

Użytkownik mokilok edytował ten post 05 sierpień 2020 - 09:03

#2263 OFFLINE   mmgg

mmgg

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 42 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 05 sierpień 2020 - 22:27

@mokilok - dzięki za odpowiedz

#2264 OFFLINE   plywakprzelajowy

plywakprzelajowy

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 25 postów
  • Lokalizacjamazowsze

Napisano 06 sierpień 2020 - 22:22

Przepraszam, ale mając an uwadze niektóre wpisy zwyczajnie przestaje chcieć się pisać i zaglądać tutaj.

Marcin1991,
Itiwit z Decathlonu jest bardzo stabilny, bo i dość szeroki. Za to dość powolny do przemieszczania.

Tapirro,
dobrze, realnie i bez ciśnienia piszesz, zgadzam się z Tobą :)

Lepton,
też o czymś takim myślałem, canoe ze ścięta rufą :)
ale raczej w ślizg nie wejdzie... tak jak napisałeś na wyprawy dobra !
Mnie bliżej założeniami pływania do ornitologii, niż łowienia.

#2265 OFFLINE   @Brig

@Brig

Przedstawiciel marki KFP Watersports

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Arek

Napisano 07 sierpień 2020 - 00:03

Przepraszam, ale mając an uwadze niektóre wpisy zwyczajnie przestaje chcieć się pisać i zaglądać tutaj.

Marcin1991,
Itiwit z Decathlonu jest bardzo stabilny, bo i dość szeroki. Za to dość powolny do przemieszczania.

Tapirro,
dobrze, realnie i bez ciśnienia piszesz, zgadzam się z Tobą :)

Lepton,
też o czymś takim myślałem, canoe ze ścięta rufą :)
ale raczej w ślizg nie wejdzie... tak jak napisałeś na wyprawy dobra !
Mnie bliżej założeniami pływania do ornitologii, niż łowienia.

🛵🛵🛵🛵🛵🦝🛵🛵🛵🛵🛵🛵🛵🛵🛵🛵🛵🛵🛵
Bo wpisy muszą być rzetelne i poparte jakąkolwiek wiedzą, a nie poklepywaniem i lizaniem , bądź szukaniem sojuszników

Użytkownik @Brig edytował ten post 07 sierpień 2020 - 00:06

#2266 OFFLINE   Hurrican

Hurrican

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 276 postów
  • LokalizacjaLublin
  • Imię:Piotr

Napisano 21 wrzesień 2020 - 12:18

To nie jest giełda!

Użytkownik mario edytował ten post 21 wrzesień 2020 - 14:19

#2267 OFFLINE   Hurrican

Hurrican

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 276 postów
  • LokalizacjaLublin
  • Imię:Piotr

Napisano 21 wrzesień 2020 - 17:22

To nie jest giełda!

Ok, pomyślałem tylko, że z racji małej popularności tego typu sprzętu, zainteresowanym może być wyłącznie ktoś z tego wątku tematycznego. 

#2268 OFFLINE   ZlapSeRybe

ZlapSeRybe

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 116 postów
  • LokalizacjaMałopolska

Napisano 08 październik 2020 - 07:55

Czy ktoś z doświadczeniem w pływaniu kajakiem jest w stanie ocenić czy ten https://grapperkayak...XAWp6Ek6Q5198ek jest coś warty? Szukam czegoś w budżecie do 3000zł, niedużego < 3m i lekkiego ~20kg.

#2269 OFFLINE   Włóczykij

Włóczykij

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1252 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 09 październik 2020 - 11:27

Nie wygląda najlepiej.
Siedzenie raczej nie będzie wygodne na kilka godzin łowienia, stać chyba też nie bardzo jest gdzie, miejsca na sprzęt mało.
Ale lekki i tani...

Ja od 2 lat łowię z deski SUP, ostatnio w ciągu weekendu przełowiłem 26h, w ostatni weekend też kilkanaście godzin przy silnym wietrze i fali do 30cm. Na pokładzie duża skrzynia z przynętami, 2 mniejsze pudła, skrzynia z żarciem i piciem na cały dzień, ciuchami zapasowymi i duży szczupakowy podbierak. Komfortowo się łowi w każdej pozycji. Na mniejszych zbiornikach polecam z całego serca. No i pakuje się do dużego plecaka, a waży 12kg.

#2270 OFFLINE   qmichalq

qmichalq

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 534 postów
  • LokalizacjaŚwiecie
  • Nazwisko:Tuszyński

Napisano 09 październik 2020 - 19:32

Tu masz taniej i z lepszym siedzeniem

https://allegro.pl/o...source=facebook
  • @Brig lubi to

#2271 OFFLINE   Gary

Gary

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 100 postów
  • Lokalizacjapoznań
  • Imię:bernard
  • Nazwisko:michałek

Napisano 09 październik 2020 - 20:07

@ZlapSeRybe

posiadam i używam inny model ale tak jak kolega powyżej zwrócił uwagę fotel/siedzisko odgrywa istotną rolę (u mnie jest w podobnym stylu co powyżej ), nie moczy ci się tyłek i jeszcze możesz regulować wysokość siedziska  :D, (plus oparcie ), jeżeli cena gra istotną rolę to zobacz sobie na stronie kanokajaki tam mają niezła ofertę "chińczyków" jeden z nich o mały włos kupiłem na rybomanii ale jednak zdecydowałem się na większy (ukraińską podróbkę predatora) i nie żałuję choć teraz mam więcej do targania..., to co widziałem na targach to wyglądało nieźle (moja skromna opinia ) jest nawet gdzieś filmik jak ktoś na tym pływa (scorpio lagon 10) i jak na chińczyka za tak małe pieniądze zrobił na mnie wrażenie (na żywo ).

p.s. jeżeli hajs nie jest tak istotny to rozejrzałbym się na Twoim miejscu za big fisch 10,5, ja sam czasami trochę żałuję że nie kupiłem większej wersji big fisha (ale póki co używam swojego fish -n-go i jest ok)

pozdrawiam  

• explorator73 lubi to

#2272 OFFLINE   explorator73

explorator73

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 571 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 09 październik 2020 - 20:28

Interesuję się kajakami wędkarskimi i Big fish 120 jest póki co moim faworytem. Bardzo podoba mi się jego stabilność - zachowuje się jak platforma a nie jak kajak. Niestety jak to w życiu bywa nie ma nic za darmo. Ceną za stabilność są gorsze właściwości nautyczne - pływa się tym ciut wolniej i stawia wioślarzowi zauważalnie wyższy opór. Nie wiem jak stabilny jest ten ukraiński Fish - n - go, ale patrząc na jego kształt i proporcje, ma szanse być szybszy od big fisha. No i da się kupić kawał kajaka za rozsądne pieniądze - 3250 PLN.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

#2273 OFFLINE   Gary

Gary

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 100 postów
  • Lokalizacjapoznań

Napisano 12 październik 2020 - 18:29

Hej, taa też słyszałem w recenzjach o powolnosci big fisha, w moim mogę stać bez problemu ale przy wietrze to trzeba, że tak powiem ogarniać, a jak miałem dzień kiedy specjalnie się na nim wywracalem to okazało się że jest dość łatwo się wywalić, poczatkowo jest stabilny ale już od pewnego momentu po prostu leci, no i pływa się całkiem przyjemnie (choć prawda nie mam porównania do innych kajaków wedkarskich) pod prąd na rzece wartko wiosłując płynąłem około 10 km/h (według gps/deeper), pozdrawiam

#2274 OFFLINE   @Brig

@Brig

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 17 październik 2020 - 13:57

Hej, taa też słyszałem w recenzjach o powolnosci big fisha, w moim mogę stać bez problemu ale przy wietrze to trzeba, że tak powiem ogarniać, a jak miałem dzień kiedy specjalnie się na nim wywracalem to okazało się że jest dość łatwo się wywalić, poczatkowo jest stabilny ale już od pewnego momentu po prostu leci, no i pływa się całkiem przyjemnie (choć prawda nie mam porównania do innych kajaków wedkarskich) pod prąd na rzece wartko wiosłując płynąłem około 10 km/h (według gps/deeper), pozdrawiam

pod prąd 10 km /h na wiosłach , jest to mało prawdopodobne

może na odcinku 10 m ?

chyba , że jesteś mistrzem olimpijskim  :D ,

#2275 OFFLINE   Gary

Gary

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 100 postów
  • Lokalizacjapoznań

Napisano 18 październik 2020 - 22:04

Hej, był to odcinek o dość wolnym wyciągu (warta), na szybszej wodzie prawie stałem, ale "normą" było 7 -8 km/h, jak sie bardzo starałem to było blizej 10, olimpijczykiem nie jestem ale wątłej lub otłuszczonej budowy tez nie, z drugiej strony pamietam ze te wyższe prędkości raczej były maksymalnymi i na krótszych odcinkach, z ciekawości patrzyłem jeszcze w zapis deepera czy czegoś nie mylę, ale nie ma tam prędkości🙄, sprawdzę na rzece pewnie w przyszłym roku😔, ale nic to, pozdro
  • @Brig lubi to

#2276 OFFLINE   Włóczykij

Włóczykij

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1252 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 20 październik 2020 - 18:48

Kilka zdjęć z deskowego wędkowania 😉

Załączony plik  IMG_20201020_194426.jpg   101,93 KB   22 Ilość pobrań

Załączony plik  IMG_20200920_221215_resize_8.jpg   54,15 KB   21 Ilość pobrań

Załączony plik  IMG_20201003_184014_resize_95.jpg   76,73 KB   21 Ilość pobrań

#2277 OFFLINE   @Brig

@Brig

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1914 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 20 październik 2020 - 20:29

Podziwiam, nie mogę sobie tego wyobrazić
  • bassy lubi to

#2278 OFFLINE   SID

SID

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 833 postów
  • LokalizacjaŚrem https://www.youtube.com/watch?v=Sy7k5ZgA_RU
  • Imię:Roger
  • Nazwisko:Sikora

Napisano 20 październik 2020 - 21:22

Kilka zdjęć z deskowego wędkowania

Mamy tu więcej kolegów łowiących z "deski" i oni bardzo sobie chwalą takie wędkowanie szczególnie na małych akwenach. :good:

• bassy lubi to

#2279 OFFLINE   Włóczykij

Włóczykij

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1252 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 21 październik 2020 - 21:01

Mi na tyle przypadło do gustu łowienie z deski, gdzie mam dużą wygodną platformę, że na kajaku chyba bym się nie odnalazł, szczególnie na nastogodzinnych maratonach z wędką. Na desce jak mi się zachce to mogę się nawet położyć, a nogi mogę stawiać tak jak mi wygodnie, a nie na 2 ograniczonych obszarach.

A kolegów łowiących z deski chętnie bym poznał. Możnaby kiedyś wspólnie na rybki wyskoczyć.

#2280 OFFLINE   Tapirro

Tapirro

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 322 postów
  • Lokalizacjaokolice Wrocławia
  • Imię:Janusz

Napisano 21 październik 2020 - 22:52

Mi na tyle przypadło do gustu łowienie z deski, gdzie mam dużą wygodną platformę, że na kajaku chyba bym się nie odnalazł, szczególnie na nastogodzinnych maratonach z wędką. Na desce jak mi się zachce to mogę się nawet położyć, a nogi mogę stawiać tak jak mi wygodnie, a nie na 2 ograniczonych obszarach.

A kolegów łowiących z deski chętnie bym poznał. Możnaby kiedyś wspólnie na rybki wyskoczyć.

A jak się gibniesz, to wszystko nie ląduje w wodzie?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych