Masz zdecydowanie za (małą) agrafkę ...
Agrafka nie ma tu nic do rzeczy. Te woblery chodziły zawsze i powinny chodzić jak po sznurku.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 22 wrzesień 2023 - 14:40
Masz zdecydowanie za (małą) agrafkę ...
Napisano 22 wrzesień 2023 - 14:56
Po zdjęciu brzusznej kotwicy nie zawsze wobler będzie prawidłowo pracował. Zwłaszcza jak ciężar przeniesie się na tylną kotwice.
Napisano 22 wrzesień 2023 - 15:57
Napisano 22 wrzesień 2023 - 15:59
Agrafka nie ma tu nic do rzeczy. Te woblery chodziły zawsze i powinny chodzić jak po sznurku.
Napisano 22 wrzesień 2023 - 16:02
To wytłumacz,mi jak to jest ze beż kotwy na brzuchu będzie bee,a np wielu podwiesza oliwkę 1gr,2 gr zamiat kotwicy i chodzą dobrze.
Napisano 22 wrzesień 2023 - 16:05
Napisano 22 wrzesień 2023 - 16:34
A wielkość agrafki ma znaczenie szczególnie przy lekkich, niedużych wobkach
Co nie zmienia faktu że jakaś niedoróbka w tych wobkach może być
Niedoróbki to teraz norma u Dorado. Mi też trafiły się ostatnio woblery, które nie chciały pracować i wywalały się na bok, zupełnie nie nadając się do pracy w nurcie. Po ustawieniu problem znikł.
Napisano 22 wrzesień 2023 - 17:06
Agrafki stosuje różne, I nie ma to znaczenia,I uwierz mi Wojtku,nie zawsze chodzą dobrze,kumple mają to samo,jeden trafi na dobre,inny musi ustawiać.
Ja już swoje zdanie mam.
Napisano 23 wrzesień 2023 - 17:57
To wytłumacz,mi jak to jest ze beż kotwy na brzuchu będzie bee,a np wielu podwiesza oliwkę 1gr,2 gr zamiat kotwicy i chodzą dobrze.
Napisano 23 wrzesień 2023 - 18:34
Napisano 23 wrzesień 2023 - 22:40
Kiedyś woblery Dorado pracowały poprawnie zawsze. Niezależnie czy to był Invader 4cm czy 7cm, z kotwicą brzuszną czy bez Podobnie Sticki. Obecnie jak widać loteria.
Cos w tym jest. Ja zakupilem kilka sztuk w ostatnim roku. Wzialem nad wode i widze, ze mi cos bokiem chodza.
Napisano 24 wrzesień 2023 - 21:07
Napisano 02 październik 2023 - 21:03
Postanowiłem napisać, bo mało ku..cy nie dostałem nad wodą.
W zeszłym roku kupiłem kilka szt dorado(stik,invader),a w tym uzupełniłem pudełka,podjarany tym co robi lukasieka w wątku brzanowym.wiedzac,ze zdążają się "kwiatki"ale ja trafiłem cały ogród.
Wyjechaliśmy na dunajec z kumplem na 2 dni...I spędziłem prawie 3h ustawiając woblery,na 24 sztuki 19 wymagało ustawienia,niektórym z oczek to musiałem zrobić prawie 8mke aby pracował prawidlowo,nie wspominając o jakości wycięcia steru,i jego wklejeniu.
NIGDY więcej nie kupię tego...szitu.
Jak zdjąłeś przednie kotwiczni to nie masz co się dziwić, że źle chodziły, zupełnie zmieniłeś ich wyważenie.
Napisano 03 październik 2023 - 01:37
Jak zdjąłeś przednie kotwiczni to nie masz co się dziwić, że źle chodziły, zupełnie zmieniłeś ich wyważenie.
Napisano 03 październik 2023 - 06:18
Napisano 03 październik 2023 - 07:50
Napisano 03 październik 2023 - 08:57
Napisano 07 październik 2023 - 12:14
Ja zakupilem w ostatnim roku kilka wobkow DORADO w tym rowniez Invaderow. Od razu sciaglem originalne kotwice i pozakladalem nowe bezzadziorowe. Niestety prawie kazdy zaczal "tanczyc" na wodzie zamiast pracowac jak Pan Bog przykazal. Do tej pory z Invaderami rowniez tymi malymi nie bylo problemu nawet po zalozeniu pojedynczych hakow. Moze je przeciazylem? Moze w pudelku scislem ster? Moze agrwaka za duza itd..Wczoraj wiec wyjalem jednego z orinalnego pudelka z orginalnuymi kotwicami, rzucilem do wody a on mi prawie po powierzchni jedzie....Dramat bo Invader to byla idealna przyneta do lowienia z wysokiego brzegu przy malym wysilku z mojej strony czytaj: nie terepie niemilosiernie szczytowka
Użytkownik Luckyguliver edytował ten post 07 październik 2023 - 12:15
Napisano 22 marzec 2024 - 21:50
Napisano 22 marzec 2024 - 22:06
To i ja dorzucę swoje spostrzeżenia na temat woblerów Dorado.
Szczególnie tyczy się to nowych wypustów tych bez napisów na sterze a z napisem na korpusie.
Całkowity brak powtarzalności, jeśli już któryś jako tako pracuje to i tak nie jest to taka praca jak w tych starych co mam i na które łowię.
Z niektórych egzemplarzy nic się nie daje zrobić po mimo wielu prób ustawienia oczka.
Piszę tu szczeglnie o modelu Blagier i Inwader 5cm.
Ogólnie porażka niestety. Tylko nerwów szkoda.
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Top 5-ciu woblerów pod pstrąga :)Napisany przez Livers , 13 gru 2023 pstrąg, woblery i 1 więcej |
|
|
||
Hand made →
Lurebuilding (wątki autorskie) →
Przynęty pl.luresNapisany przez pl.lures , 23 wrz 2022 microjig, woblery |
|
|
||
Hand made →
Woblery SBNapisany przez odrzańskibiotop , 17 lis 2021 handmade, woblery, struganie i 2 więcej |
|
|
||
Hand made →
Nawrót woblerozyNapisany przez koziol1006 , 14 gru 2020 woblery, lurebuilding, rękodzieło |
|
|
||
Hand made →
Świat zabawek Speku3Napisany przez speku3 , 03 maj 2020 gumy, obrotówki, woblery |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych