A jakie jest twoje zdanie?kolega Godski odkrył istnienie tej plecionki.JERKBAJT kopalnia wiedzy.Niestety nie znajde tam interesujacych informacji bo mieszkam za granica i musze wybierac to co tu jest dostepne.
Ps watek o octa braid przeczytalem i w zasadzie mam podobne zdanie co godski.
Moje pytanie o różowego Sufixa zostaje nadal aktualne.
Plecionka, ale która...?
#1081 OFFLINE
Napisano 25 lipiec 2016 - 17:39
- Alexspin lubi to
#1082 OFFLINE
Napisano 28 lipiec 2016 - 21:08
Bardzo fajny i rzeczowy test plecionki:
polecam obejrzeć każdemu i potem się zastanowić czy jednak nie dodać tych 15-20zł do czegoś lepszego.
Niedawno wróciłem z wyjazdu na północ norwegi podczas którego miałem sposobność używać tej plecionki w wersji multicolor 0,35mm.
Plecionka nawinięta na Okume Soltera podczepioną pod wędkę Savage gear 70lb, plecionka mimo obcowania z niezłą solanką nie straciła szybko koloru, jak pada w tym teście, nie postrzępiła się też o kamienie wśród których łowiłem.
Co do mocy to mimo kilkukrotnego siłowania się z zaczepami ( bez żadnej taryfy ulgowej ) to żadnej przynęty nie straciłem, mimo że w identycznych warunkach koledzy potracili swoje przynęty.
Co do mocy to skonfrontowałem zestaw z dorszami ok 10+ i Halibutem 120cm waga sporo ponad 20 kg i plecionka zdała egzamin
- didi i Sebalos lubią to
#1083 OFFLINE
Napisano 29 lipiec 2016 - 05:41
Piotrze, nic dziwnego, przy tej grubości linki mógłbyś wyholować K-278 Komsomolec...
- Piotrek Milupa i asafa lubią to
#1084 OFFLINE
Napisano 29 lipiec 2016 - 06:12
no patrz a pisali że badziew , ja mam 0,10 i 0,16 i złego słowa o niej na razie nie powiem
- Piotrek Milupa lubi to
#1085 OFFLINE
Napisano 29 lipiec 2016 - 07:24
Witam , ja właśnie zakupiłem Daiwę 20 i 16 w kolorze limonki - na razie co mogę powiedzieć to średnica bardzo mnie zaskoczyła plećki dużo cieńsze niż u konkurencji... dam znać po kilku łowieniach co się z nią dzieje.
ZIKU
- Piotrek Milupa i Kamil Z. lubią to
#1087 OFFLINE
Napisano 29 lipiec 2016 - 09:50
Piotrze, nic dziwnego, przy tej grubości linki mógłbyś wyholować K-278 Komsomolec...
Niekoniecznie na to się nastawiałem ale pewnie bym chwilę poholował
- Sebalos, nick i Alexspin lubią to
#1088 OFFLINE
Napisano 29 lipiec 2016 - 13:44
ja jakoś do dragona nie jestem przekonany, próbowałem dać mu szasne, nadaremne. Chyba nie chcę testować znów.
Użytkownik Pansum edytował ten post 29 lipiec 2016 - 13:46
#1089 OFFLINE
Napisano 29 lipiec 2016 - 13:54
Witam , ja właśnie zakupiłem Daiwę 20 i 16 w kolorze limonki - na razie co mogę powiedzieć to średnica bardzo mnie zaskoczyła plećki dużo cieńsze niż u konkurencji... dam znać po kilku łowieniach co się z nią dzieje.
ZIKU
8 splotową? Cienkie może i tak ale problematyczna, mnie się skręcała, ojcu tak samo.
#1090 OFFLINE
Napisano 29 lipiec 2016 - 15:09
#1091 OFFLINE
Napisano 06 sierpień 2016 - 01:05
#1092 OFFLINE
Napisano 06 sierpień 2016 - 12:52
Ostatnio przesłał mi kolega sprzedający testowy kawałek plecionki Pee Wee WX4 PE 0,8 o nominalnej wytrzymałości 4,5 kg a wytrzymała 5 kg jest naprawdę cienka , od WX8 zdecydowanie mniej śliska , gładka i miękka, ale moim zdaniem naprawdę godna polecenia. Te WX8 które już używam zdecydowanie lepiej trzymają parametry niż tournament daiwy czy avani See Bass
Tak się podpytam. Te 5 kg było liniowo czy na węźle-jeśli tak to jakim?
#1093 OFFLINE
Napisano 06 sierpień 2016 - 22:58
- tomi101 i Tomas81 lubią to
#1094 OFFLINE
Napisano 08 sierpień 2016 - 21:18
Jak zwykle agrafka bezwęzłowa
Podziękował Czyli też wiązanie jak u mnie
#1095 OFFLINE
Napisano 08 sierpień 2016 - 21:23
#1096 OFFLINE
Napisano 09 sierpień 2016 - 00:07
Tomek
#1097 OFFLINE
Napisano 09 sierpień 2016 - 08:13
Niestety nie znajde tam interesujacych informacji bo mieszkam za granica i musze wybierac to co tu jest dostepne.
Ps watek o octa braid przeczytalem i w zasadzie mam podobne zdanie co godski.
Moje pytanie o różowego Sufixa zostaje nadal aktualne.
Różowego Sufixa Super 8 i jego cieńszą wersję czyli Nano Braid,używam od 2 sezonów...i mam takie spostrzeżenia:
- miękkością ''bije'' wszystkie linki jakich do tej pory używałem (Daiwa,Berkley,PP,Stren,Tuf-Line),jest dosłownie ''lejąca'' się jak nitka do szycia .
- wyraźnie cieńsza od konkurencji w tych samych papierkowych parametrach,lekko tasiemkowata przy malutkich średnicach,splot gęsty i ciasny.
- kolor oczywiście ''schodzi'',ale dosyć wolno i po 1 miesiącu użytkowania jest o 1-1,5 tonu jaśniejszy i tak zostaje po długim (sezonowym ) użytkowaniu.
- wytrzymałość na zadowalającym poziomie w granicach 90% tego co ma zadeklarowane,nie ''strzela'' gdzie popadnie,zawsze puszcza na węźle.
- sam kolor dość wygodny w ''obserwowaniu'' chociaż nie aż tak jak ''oczojebne'' żółte czy zielone kolory,ale na plus to,że wyraźnie mniej ''przeszkadza'' rybom w dobieraniu się do przynęty.
- na koniec dość średnio nadaje się na mocno kamieniste miejscówki,jeśli łowimy bez dość długiego przyponu strzałowego (FC lub Nylon)
Linek tych używam,używałem zarówno na stałoszpulowcach i multipikatorach...przy stałej szpuli jej miękkość przy dość dużym wietrze może być troszkę problematyczna,lubią się robić mikro pętelki (wrażliwość na skręcanie),które owocują ucinaniem nie rozwiązywalnych węzłów...przy multipikatorze jest dużo lepiej i nawet jeśli zrobimy dość grube ''gniazdo'' z rozplątaniem nie ma problemów.
Użytkownik Paavo edytował ten post 09 sierpień 2016 - 08:15
- Jack__Daniels lubi to
#1098 OFFLINE
Napisano 16 sierpień 2016 - 17:29
Byłem wczoraj na Narwi. Na kołowrotku nawinięta Power Pro 0,16. Trzy zaczepienia za podwodną roślinność i trzy strzały plecionki. Kolega łowił na żyłkę 0,26 - 0,28 i bez problemu przynęty uwalniał.
Użytkownik leszczynski.bp edytował ten post 16 sierpień 2016 - 17:29
#1099 OFFLINE
Napisano 16 sierpień 2016 - 17:48
Byłem wczoraj na Narwi. Na kołowrotku nawinięta Power Pro 0,16. Trzy zaczepienia za podwodną roślinność i trzy strzały plecionki. Kolega łowił na żyłkę 0,26 - 0,28 i bez problemu przynęty uwalniał.
Może jakąś starą zleżałą kupiłeś, mam pp tyle że 8 slick hi-vis yellow i raz jedyny kiedy strzeliła to na węźle i z mojej winy a zdarzyło mi się na niej wyrwać trzcinę z korzeniami z dna stawu.
#1100 OFFLINE
Napisano 16 sierpień 2016 - 17:55
Może jakąś starą zleżałą kupiłeś, mam pp tyle że 8 slick hi-vis yellow i raz jedyny kiedy strzeliła to na węźle i z mojej winy a zdarzyło mi się na niej wyrwać trzcinę z korzeniami z dna stawu.
Nie mam pojęcia. Plecionka kupiona jakieś 2 miesiące temu w sklepie. Nawinięta jest na Zaubera. Nie wiem dlaczego ale wydawała mi się dziwnie skręcona. Po pierwszym strzale odciąłem chyba ze 20m ,ale nic to nie dało.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych