Wyglada super i na pewno jest mega pancerna, ale 7kg samej torby by mnie odrzucilo.
Co do walizki z pudlami. Wiekszosc traveli zwyklych ma ponizej 80cm (do tego mz rewelacyjne sa northface base camp duffel), mocniejsze 3 sklady zwykle ponad 90. Szukalem torby nie wazacej ponad 4kg (lepiej wziasc extra wedke albo troche przynet niz ciezka torbe) o dlugosci ponad 95cm.
znalazlem w sumie 3: ortlieba extremer xxl (tutaj mi sie nie podobalo, ze to worek - jak chcesz cos z dolu wyjac to moze byc ciezko za to calkowicie wodoszczelna), Worek "marynarski" 170l (ale tutaj propblem podobny jak w ortliebie i dodatkowo bawelna nie najlepiej chroni przed wilgocia + moze nasiaknac i zrobic sie ciezka - plusem byla dlugosc 120cm+) i torba nurkowa cressi gorilla 2 pro - bierze tube fi 100mm ponad metrowa i wazy okolo 1.5kg (zrobiona jest z pvc jak ponton tylko cienszego). W cresi nawet wkladajac 2 kg tube mamy dalej wage na poziomie popularnych toreb na kolkach. Slabosc konstrukcji zwykle omijam uzywajac bubble wrapa i ciuchow do owijania wszystkiego co potrzebuje zabezpieczenia w srodku.
Ps mam tez plecak w rozmiarze 85+10l, ktory na upartego bierze 105cm tube, ale wazy niemal 3kg + problemy z pakowaniem wylacznie od gory.
Użytkownik gooral edytował ten post 19 styczeń 2024 - 20:07