Wiem nie ma już co tego wałkować.
Shimano Twin Power 2024
#181 ONLINE
Napisano 11 marzec 2024 - 11:58
- czerwony590 lubi to
#182 OFFLINE
Napisano 11 marzec 2024 - 13:43
Jajka sobie robiePoczytaj o kolorach kleju do gwintów i jakie ma zadanie.
Nie ma nic do sztywności konstrukcji.
Możesz robić sobie bekę, mi nie przeszkadza.
Nie beirz tego do siebie
Co do samego twina
To się okaże
Będzie u mnie jak się nic nie zmieni za tydzień to zobaczymy jaka różnica między starym a nowym, i między stellą FK
Użytkownik Rampampam edytował ten post 11 marzec 2024 - 14:14
#183 ONLINE
Napisano 11 marzec 2024 - 13:46
#184 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2024 - 22:43
Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka
- Guzu, malinabar, PePe. i 6 innych osób lubią to
#185 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2024 - 22:46
Dotarł dziś z JP. Pod względem wizualnym dużo ładniejszy niż FD . Praca na sucho też dużo lepsza. Co do minusów. Bez pokrowca. Korba zapakowana w torebkę papierowo foliową.
Jak opłaty celne?
#186 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2024 - 22:55
- Sławek77 lubi to
#187 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2024 - 08:27
#188 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2024 - 12:19
Będzie mój.., tylko czekam na dostępność PG
A jak praca na sucho w stosunku do Stelli..?
Użytkownik ubot edytował ten post 15 marzec 2024 - 12:19
#189 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2024 - 13:22
- malinabar, PePe. i Rampampam lubią to
#190 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2024 - 16:47
Do PL ? Jakie dodatkowe oplaty ? Ile w sumie wyszedl ?Do mnie też doleciał ...
#191 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2024 - 19:23
Dotarł dziś z JP. Pod względem wizualnym dużo ładniejszy niż FD . Praca na sucho też dużo lepsza. Co do minusów. Bez pokrowca. Korba zapakowana w torebkę papierowo foliową.
Trochę droższy Vanquish też nie ma pokrowca i korbka zapakowana tak samo. Czasy woreczków w shimano chyba się skończyły.
Za jakiś czas woreczki z napisem shimano będą na giełdzie po 100zł 🤣🤣🤣🤣
Użytkownik Bass-74 edytował ten post 15 marzec 2024 - 19:25
- Mateo1989 i przemo_w lubią to
#192 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2024 - 17:04
#193 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2024 - 17:09
Wizualnie nie ma szału jak dla mnie. Jestem ciekaw tej lepszej pracy na sucho . Dla mnie FD już super pracował, maslanie.
Każdy ma swój gust. Mi osobiście design, bardzo się podoba. Ale o gustach, nie dyskutuje się. 🙃
#194 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2024 - 20:48
Mi tez podoba się bardziej poprzedni.
Co do super pracy na sucho. Jeden z moich TP po wyjęciu z pudełka pracował jakoś tak … nierównomiernie. Zacząłem sie martwić. Ale nawinąłem plecionkę (juz w trakcie nawijanie było ok) i na rybach już super. I tak sobie pomyślałem, ze na szczęście żadnego kołowrotka nie sprawdzałem na sucho nigdy. I jak wziąć pod uwagę proste prawa fizyki - to coś co ma pracować prawidłowo pod, jednak nieosiowym, obciążeniem, na sucho wcale tak pracować nie musi …
I to troche jak z high endem muzycznym. A kołowrotek to jednak zwykle narzędzie. TP to po prostu porządne kołowrotki. I tyle.
- TATA MAKSA, mr.8legs i przemo_w lubią to
#195 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2024 - 00:24
- Guzu, popper, TATA MAKSA i 9 innych osób lubią to
#196 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2024 - 11:36
Mi tez podoba się bardziej poprzedni.
Co do super pracy na sucho. Jeden z moich TP po wyjęciu z pudełka pracował jakoś tak … nierównomiernie. Zacząłem sie martwić. Ale nawinąłem plecionkę (juz w trakcie nawijanie było ok) i na rybach już super. I tak sobie pomyślałem, ze na szczęście żadnego kołowrotka nie sprawdzałem na sucho nigdy. I jak wziąć pod uwagę proste prawa fizyki - to coś co ma pracować prawidłowo pod, jednak nieosiowym, obciążeniem, na sucho wcale tak pracować nie musi …
I to troche jak z high endem muzycznym. A kołowrotek to jednak zwykle narzędzie. TP to po prostu porządne kołowrotki. I tyle.
Kiedyś wspominałem o tym, że często już samo nawinięcie na nowy kołowrotek żyłki/plecionki z pewnym oporem daje wyraźnie lepszą jego pracę. Ten sam efekt po kilku godzinach łowienia. W fabryce ktoś bierze do ręki całkowicie złożony, pewnie parę razy nim zakręci i na tym sprawa się kończy. Nawet punktowe położenie smaru na głównym kole wyjętego z pudełka nowego kołowrotka może być powodem niewielkiej, ale wyczuwalnej nierównomierności pracy. Nie ma powodu do panikowania, w końcu nowy kołowrotek jest objęty gwarancją. Trzeba dać kołowrotkowi czas na dopracowanie się mechanizmów, ułożenie się smarów.
- Guzu i TATA MAKSA lubią to
#197 ONLINE
Napisano 17 marzec 2024 - 12:21
Zabawne natomiast jest, jak dużą "krzywdę" sami sobie robimy analizując po tym względem nowy drogi kołowrotek. Nigdy nie narzekałem na kulturę pracy tanich kołowrotków, a łowiłem prawdziwym paździerzem. Dopiero kiedy zacząłem się bawić w kołowrotki za 2 tysiące, mózg zaczął mi płatać figle, a ja zacząłem się zastanawiać czy nie wyczułem przypadkiem jednego szmeru za dużo. Parę dni temu zamontowałem do jednego zastawu nową Ninję i nawet by mi nie przyszło do głowy się w nią wsłuchiwać
Nowy TP jest piękny, tak jak i poprzedni, ale zastanawiam się w ogóle czy opłaca się wychodzić poza zakres cenowy Stradica.
- Sebulba lubi to
#198 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2024 - 16:26
Piękny to słowo bardziej pasujące do biżuterii niż narzędzi. Choć fajnie mieć piękną siekierę.
I kupujący TP dzielą się na kolekcjonerów i użytkowników. ja jestem użytkownikiem - sprawdzałem na sucho jednego nowego TP bo ... się naczytałem głupot. Każdy inny kołowrotek po prostu zakładałem na wędkę i szedłem łowić. A było ich już dziesiątki.
I swoje dwa TP - które nad wodą chodzą super zamierzam używać latami bo to zajebiste kołowrotki są. Vanquish też. I SG które mam są niczego sobie. Używane rzadziej - więc też lata posłużą.
Gratuluję kolekcjonerom nowej zabawki.
Gratuluję użytkownikom naprawdę dobrego i do tego ładnego narzędzia.
- mariusz.w i przemo_w lubią to
#199 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2024 - 20:25
Załączone pliki
- mario lubi to
#200 OFFLINE
Napisano 20 marzec 2024 - 21:08
Prawie jak stella
A jak pracuje w porównaniu do niej..?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych