Okoń w 3 wymiarach.
Taka ciekawostka, prawie wszystkie pojechały za granice. W różnych kierunkach. Źle im tu było, czy co?
jerk.JPG
Za bardzo zdzierasz Januszu Tylko zagramanicznych na nie stać
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 14 czerwiec 2014 - 08:58
Za bardzo zdzierasz Januszu Tylko zagramanicznych na nie stać
A i pewnie trza było płacić w jakich euro
Napisano 14 czerwiec 2014 - 09:08
A i pewnie trza było płacić w jakich euro
Patrząc na jakość wykonania, to prędzej w jenach.
Napisano 14 czerwiec 2014 - 17:05
Ceny więcej niż przystępne. A że woblery wyjechały za granice - zadziałał marketing szeptany. I bardzo dobrze
Dziś testowałem na Żywieckim okonia 7,5 w wersji jerk. Woda o niskiej przejrzystości, niewiele widziałem Ale to co zobaczyłem, zaciekawiło mnie. Może kiedyś zrobię jeszcze jakieś inne jerki?
Sprawdziłem też reakcję ryb na "Słonecznice" w wersji holo. Szczupaki i okonie, pomimo niskiej przejrzystości wody, a może właśnie dzięki temu, bardzo dobrze reagowały. Rozmiary "zawodnicze", ale świetny przelicznik - boczny trok przegrywał w ilości złowionych ryb z woblerem. Rzadki wypadek! Wojtoryba nagrał krótki filmik z holu szczupaczka na słonecznicę. Pewnie jeśli wrzuci na Youtube, to wklei link.
Pobawiłem się też z sandaczówkami 7 cm. Odchudziłem je. Straciły na lotności, zyskały na pracy. Jest drobniejsza, więcej lusterka, tak jak lubię. I znów nie nagrałem pracy przynęt, wiatr zmącił wodę i nic nie widać
sandacz wąski.JPG 116,35 KB 7 Ilość pobrań sndacz wąski 2.JPG 105,92 KB 14 Ilość pobrań
Napisano 14 czerwiec 2014 - 17:14
Ceny więcej niż przystępne. A że woblery wyjechały za granice - zadziałał marketing szeptany. I bardzo dobrze
Dziś testowałem na Żywieckim okonia 7,5 w wersji jerk. Woda o niskiej przejrzystości, niewiele widziałem Ale to co zobaczyłem, zaciekawiło mnie. Może kiedyś zrobię jeszcze jakieś inne jerki?
Sprawdziłem też reakcję ryb na "Słonecznice" w wersji holo. Szczupaki i okonie, pomimo niskiej przejrzystości wody, a może właśnie dzięki temu, bardzo dobrze reagowały. Rozmiary "zawodnicze", ale świetny przelicznik - boczny trok przegrywał w ilości złowionych ryb z woblerem. Rzadki wypadek! Wojtoryba nagrał krótki filmik z holu szczupaczka na słonecznicę. Pewnie jeśli wrzuci na Youtube, to wklei link.
Pobawiłem się też z sandaczówkami 7 cm. Odchudziłem je. Straciły na lotności, zyskały na pracy. Jest drobniejsza, więcej lusterka, tak jak lubię. I znów nie nagrałem pracy przynęt, wiatr zmącił wodę i nic nie widać
Piękne
Napisano 14 czerwiec 2014 - 17:52
Ten fiolecik opalizujący
Napisano 15 czerwiec 2014 - 09:49
Fajne kolorki
Napisano 15 czerwiec 2014 - 15:52
Wczoraj pokazałem wersję "odchudzoną" woblerów sandaczowych w wielkości 7,5 cm. Dziś wersja lekko "otyła"
Przeznaczone na wody stojące lub lekko płynące. Są to woblery, które "dają radę" w dzień, ale to zdecydowanie nocni łowcy. Dobrze czuć pracę przy powolnym zwijaniu linki, można obławiać rzekę na płaniach - wachlarzem - z samym przytrzymaniem w nurcie. W tej wersji, tylko z sześcioma warstwami żywicy, będzie próbować zwabić Sanową Głowacicę.
sandacz.JPG 122,18 KB 8 Ilość pobrań
sandacz 2.JPG 113,68 KB 7 Ilość pobrań
Napisano 16 czerwiec 2014 - 02:05
Napisano 16 czerwiec 2014 - 06:10
Napisano 16 czerwiec 2014 - 08:26
Maćku, dokładnie tak, jak Tomek napisał. Żadna inna ryba z naszych wód nie dysponuje takim trismus (szczękościsk). Wyjąłem kiedyś niewielką (pod 80 cm) głowatkę na sprzęt pstrągowy. Kotwiczka brzuszna w woblerze - dwa groty wbite "w jedną dziurkę", trzeci całkowicie i trwale dogięty do trzonka. Cały wobler wyglądał tak, jakby ktoś wziął go pod obcas. I dobrze się pastwił Nie ma żadnej przesady przy zabezpieczaniu woblera (i całego zestawu) przed ekstremalnymi przeciążeniami spotykanymi przy łowieniu tych ryb.
Napisano 16 czerwiec 2014 - 12:27
Wkońcu!
Wstaję rano, otwieram paczkę z prezentem który dostałem od mojej Ciotki w której były Okulary Polaryzacyjne Dragon oraz plecionka Mistrall Shiro (Żółta) 0.10. Postanowiłem że przejdę się nad Ciurek który płynie nieopodal mojego domu i przetesuje powyższe nowe akcesoria. Okularki okazały sie super, inny świat nad wodą ;p a plecionka mimo obaw dawała dobre odczucia w łowieniu. Po przejściu około pół kilometra i przerzuceniu kilku małych okoni docieram do ujścia mojej rzeczki do trochę większej "rzeczki". Siadam na trawie i chwilę wpatruje się w wode, po czym widzę że boleń ostro świruje, kiedyś na tej rzece bolenia nie było ale od jakichś 2 lat jest go co raz to więcęj, lecz jakoś nie za bardzo ta ryba mnie kręciła i nie miałem zresztą typowych boleniowych przynęt co by je z zamiarem poławiać. Pomyślałem sobie "A spróbóje cię oszukać" i na agrafkę wylądowała słonecznica (około 4/5 cm) "WzB" oddałem około 20 rzutów w miejsce gdzie Bolek mocno hasał lecz bez jakiego kolwiek kontaktu, siadam na chwilę patrzę w pudełko i wyciągam jednego z kilku woblerków które dostałem od Janusza jako "Nagrodę Specjalną" w ostatnim czasie. 1 rzut nic, 2 rzut nic, 3 rzut ściagam w miarę szybko, wobler się lekko wykłada i nagle BUUUUUUUUUUUUUM!! JEST!! MAM GO!!! Konger Iri Lucky + Shimano Aernos 2500FA + wspomniana plecionka oczywiście mnie nie zawiodły i po kilku chwilach piękny boleń podebrany ręką delikatnie ląduje na trawie, bolek miał 62 cm.
Pięknie jeździł sobie na moim delikatnym sprzęciku i dał mi ogrom satysfakcji Dziękuje Janusz za Woblerki! Pozdrawiam Wszystkich którzy mi Pomogli!
A po sobie zostawił tylko mgiełke na wodzie i niezapomniane chwile
Użytkownik dawidzcm edytował ten post 16 czerwiec 2014 - 12:28
Napisano 16 czerwiec 2014 - 12:52
, bolek miał 62 cm.
Zrób edycję i napisz 65cm bo Ci zaraz fotki usuną i dupa będzie ,wobka w konkursie nie wygrasz
Napisano 16 czerwiec 2014 - 13:14
Zrób edycję i napisz 65cm bo Ci zaraz fotki usuną i dupa będzie ,wobka w konkursie nie wygrasz
nie zrozumiałeś widocznie mojego przekazu, no ale mniejsza o to
Napisano 16 czerwiec 2014 - 13:22
Ja tego przekazu nawet nie czytałem -mój post jest w formie żartu Bo tu na forum bolki od 65cm można wrzucać i stąd mój wpis by napsiać o 3cm więcej Nie ma tu żadnej złości ,dogryzania itd...
pozdrówki
Kuba
Napisano 16 czerwiec 2014 - 13:28
Wiem o tym Kuba Ale z tego co zauważyłem to w Autorskich Wątkach czasami pojawiają się rybki mniejsze od forumowego minimum i nie ma z tego jakichś problemów Pokazałem tylko że złowiłem fajną rybkę jak dla mnie, na Wobka od Janusza Jeśli Moderatorzy uznają rzeczywiście że jest to jakieś przewinienie to nie będę miał żadnych zastrzerzeń koniec Pozdrówki
Użytkownik dawidzcm edytował ten post 16 czerwiec 2014 - 13:28
Napisano 16 czerwiec 2014 - 19:47
Garść "Słonecznic".
Tylko drewniane.
A kto bogatemu zabroni?
słone..JPG 118,22 KB 4 Ilość pobrań
Uśmiech proszę!
Pstryk!
Dziękuję
słonec..JPG 77,06 KB 4 Ilość pobrań
Napisano 17 czerwiec 2014 - 09:54
Biedroneczko, leć do nieba, przy...
STOP!
Leć do wody i kuś rybki
Biedronka.JPG 59,23 KB 4 Ilość pobrań
2 cm.
No i poleciała
Napisano 17 czerwiec 2014 - 10:12
Już za chwileczkę,
już za momenciki,
okonik mały,
zacznie się kręcić,
kręcić się będzie,
na końcu wędki,
i kusić będzie,
piękne rybeńki,
piękne rybeczki,
kuszone będą,
wspaniałym wobkiem,
wobkiem który już w drodze
w drodze już jest,
i tylko czekać pana z PP.
Pozdrawiam
Rafał
P.S.
Troszkę końcówka mi nie wyszła ale na szybko pisane ))
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Top 5-ciu woblerów pod pstrąga :)Napisany przez Livers , 13 gru 2023 pstrąg, woblery i 1 więcej |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Woblery DoradoNapisany przez JurekJurek , 04 maj 2023 woblery |
|
|
||
Hand made →
Lurebuilding (wątki autorskie) →
Przynęty pl.luresNapisany przez pl.lures , 23 wrz 2022 microjig, woblery |
|
|
||
Hand made →
Woblery SBNapisany przez odrzańskibiotop , 17 lis 2021 handmade, woblery, struganie i 2 więcej |
|
|
||
Hand made →
Nawrót woblerozyNapisany przez koziol1006 , 14 gru 2020 woblery, lurebuilding, rękodzieło |
|
|
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych